Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Άντε ντε, ξαναπείτε τον: "Προδότη"!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναζητά με μεγεθυντικό φακό τους αισχρούς "νάνους" που μπήκαν στα λαγούμια τους, γιατί ο Τίγρης ήρθε με τον παρά του και τον Ντούσκο του…   
Να που βγήκε αληθινή η προφητεία του Tίγρη και ο Ντούσκο γυρίζει "καβαλάρης σε άσπρο άλογο", για να αρχίσει από το μηδέν η ανοικοδόμηση και να εγκαινιαστεί ο δεύτερος κύκλος της ιστορίας της ΑΕΚ. Από το …pause της Γ' κατηγορίας στο …forward αντεπίθεσης για τη μεγάλη επιστροφή στη Super League.

Ο Μπάγεβιτς επιστρέφει με τιμές και δόξες και άντε τώρα να πει την παραμικρή κουβέντα ο οποιοσδήποτε. Άμα θέλουν, εκείνοι που τον εναντιώνονταν στις δύο προηγούμενες παρουσίες του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ας κάνουν κι αλλιώς. Όλοι αυτοί που κάποτε τον λάτρεψαν και ύστερα τον μίσησαν και δεν ήθελαν να τον ξαναδούν ούτε ζωγραφιστό. Που δεν τον συγχώρεσαν ποτέ. Που του κουνούσαν τα πεντοχίλιαρα, που τον βάφτισαν "προδότη", που τον χλεύασαν, που τον έβρισαν χυδαία, αισχρά, απάνθρωπα, με συνθήματα που εκφράζουν μόνο νοσηρά μυαλά.
Οι "ορκισμένοι εχθροί" του, μέσα στους ίδιους συλλογικούς κόλπους, που τον πολέμησαν στις εποχές Ψωμιάδη ή και Θανόπουλου - τότε που πολλές φορές μοναχός του πάλευε για την αγωνιστική αξιοπρέπεια της ΑΕΚ – τώρα θα κληθούν να τον αποδεχθούν θέλοντας και μη. Δεν τους "παίρνει" για …κλεφτοπόλεμους και …αντάρτικα.
Ο Τίγρης βρυχάται, οι πολυτέλειες και τα ψέματα τέλειωσαν. Ο πάτος του βαρελιού ξύστηκε. Δεν έχει παρακάτω. Η ΑΕΚ είναι στον …απόπατο!
"Αγγελική" συγκυρία
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός - σταθερά ο κορυφαίος και πολυνίκης των τελευταίων δεκαετιών και, γενικά θα έλεγα, στους εκμοντερνισμένους καιρούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου – είναι ο επιστήθιος φίλος του ανθρώπου πάνω στον οποίο στηρίζουν οι Ενωσίτες όλες τους τις ελπίδες για να θεραπευθεί το συντομότερο αυτή η …μαρμαρυγή του υποβιβασμού στις μικρότερες κατηγορίες. Για να ξεφύγει από το ναδίρ στο οποίο έφτασε ο σύλλογος και να επιστρέψει με ταχύτητες… Υπερσιβηρικού στην "υψηλή κοινωνία" που ανήκει. Υγιής, αναβαπτισμένος και ανταγωνιστικός.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με το συνδυασμό του εύπορου επιχειρηματία και του οπαδού της ομάδας, είναι δίχως άλλο η ιδεατή λύση που προσδοκούσαν και ευαγγελίζονταν επί πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και κατά "αγγελική" συγκυρία, παρουσιάζεται την πιο κατάλληλη στιγμή. Για να διαλύσει το φριχτό εφιάλτη του Δικεφάλου και να ξαναζωντανέψει, σταδιακά, τα "απολιθωμένα" χαμόγελα στα χείλη των φίλων του.

Ο άλλοτε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος γυρίζει στην ΑΕΚ, γυρίζει στο ποδόσφαιρο και επιλέγει μια ισχυρή προσωπικότητα και έναν τόσο στενό φιλικό του δεσμό για να επωμιστεί ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην τιτάνια επιχείρηση "καθέλκυσης του Τιτανικού".

"Όπλα" του Ντούσαν Μπάγεβιτς, σ΄ αυτό τον κοινό αγώνα με τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα, τον Ζήκο και μια πλειάδα ακόμα πιστών που θα προσέλθουν στην πορεία, αυτά στα οποία άλλωστε υπολογίζει και ποντάρει ο Δ. Μελισσανίδης προκειμένου να πετύχουν όλοι μαζί (…) είναι η εμπειρία του, η τεχνογνωσία, οι ικανότητες, μα το …μπαζούκας, η παθολογική αγάπη του για την ΑΕΚ.

Όπως το λέω, αυτό ακριβώς εννοώ. Ο Μπάγεβιτς είναι …φόλα ΑΕΚτζής. Ραγίζει η καρδιά του γι΄ αυτή την ομάδα. Έκλαιγε στα κρυφά, σαν τον θρυλικό "Νέστορα", το βράδυ της καταστροφής στο ματς-ταφόπλακα με τον Πανθρακικό. Την πονάει την ΑΕΚ, λιώνει, "πεθαίνει" για πάρτη της. Και είμαι σίγουρος ότι αν δεχόταν να του …βάζαμε τον ορό της αλήθειας, θα αποδεικνυόταν ότι αυτός πρώτος οικτίρει τον εαυτό του, που άκουσε κάποτε το "ντελάλη" του επαγγελματικού του συμφέροντος και τράβηξε βόλτα κατά λιμάνι μεριά.

Ασχέτως που ο Τροχανάς τον έδιωξε τότε με τον τρόπο του, αλλά ουδέποτε το ξεστόμισε για να μην κάνει (μεγαλύτερο) κακό στην ΑΕΚ από όλα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος εποχής Μελισσανίδη (και Καρρά). Και που, βέβαια, από την άλλη πλευρά είναι τόσο εγωιστής για να επαναλαμβάνει, ως ορίτζιναλ αρσενικό: "Για ό,τι έχω κάνει δεν μετανιώνω. Το βιβλίο της ζωής έχει πολλές σελίδες…".

Τους έχει "γραμμένους"
Όλους αυτούς δε, τους όψιμους "ΑΕΚ-άρες", τους φανατικούς και ανυποχώρητους "ξερόλες" της εξέδρας, ο Ντούσκο τους έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Τι να του πουν όλοι αυτοί; Ποιοι από αυτούς δικαιούνται επί της ουσίας να πιάνουν στα στόματά τους τον "Πρίγκιπα του Νερέτβα" και …αρρωστάκι με το Δικέφαλο;

Αν δεν ήταν τόσο παθιασμένος οπαδός της ΑΕΚ, αν δεν ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος με τα "κιτρινόμαυρα", θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι τόσα χρόνια η πραγματική εκδίκηση – και του Ντούσκο και της γυναίκας του, της Μπέγκα – διατηρούνταν …φρέσκια στον καταψύκτη και ήρθε η ώρα να σερβιριστεί όσο πιο κρύα γίνεται σε όλους αυτούς, που στην πραγματικότητα είναι …νάνοι μπροστά στο επιβλητικό ανάστημα της τεράστιας ποδοσφαιρικής φυσιογνωμίας του Μπάγεβιτς και έβγαλαν γλώσσα δυσανάλογη με το μπόι τους.
Άντε, καταπιείτε τη, τώρα. Μιλάει ο Τίγρης. Και μαζί του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς…πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: