Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ζίκο: "Παίξαμε καλά..."


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του ντέρμπι του "ΟΑΚΑ", ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ζίκο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δεύτερο τέρμα του Τοροσίδη.

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά παίξαμε καλά", είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος, ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι: "Ο Τοροσίδης πέτυχε ένα φανταστικό γκολ".

Μαϊστόροβιτς: "Ήταν 100% πέναλτι"

Ο αμυντικός της Ένωσης με δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης στάθηκε στο πέναλτι που δε δόθηκε από τον Δαλούκα: "Παίξαμε με πάθος και δώσαμε τα πάντα. Ήμασταν καλύτεροι και επρεπε να σκοράρουμε στις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Για μένα ήταν 100 τοις εκατό πέναλτι. Δεχθήκαμε ένα βλακώδες γκολ. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι".

Γκερέιρο: "Ήταν δύο ξεκάθαρα πέναλτι"

Ο άσος της Ένωσης τόνισε από την πλευρά του: "Παρόλο που παίξαμε καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι ίσχυσε ο νόμος του ο ποδοσφαίρτου, ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και τελικά το δεχθήκαμε. Τώρα σηκώνουμε το κεφάλι και κοιτάμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι.

Ήταν δύο ξεκάθαρα πέναλτι. Δουλειά μου δεν είναι να κρίνω τη διαιτησία. Αν είχε δοθεί το πρώτο θα ήταν τελείως διαφορετικό το παιχνίδι. Το θέμα της διαιτησίας είναι της διοίκησης και όχι δικό μας".

Όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να πάρουμε τους 3 βαθμούς που θα μας βοηθήσουν στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Τοροσίδης: "Η νίκη με την Άλκμααρ ήταν καθοριστική"

"Ήταν μία προσπάθεια που μου βγήκε η ντρίμπλα, είδα εκτός τον τερματοφύλακα, πλάσαρα και μπήκε το γκολ"είπε ο Τοροσίδης για το δεύτερο γκολ που πέτυχε στο ματς.

"Έπρεπε να αλλάξει η ψυχολογία. Η νίκη με την Άλκμααρ ήταν καθοριστική όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Το κλιμα ήταν και παραμένει καλό μέσα στην ομάδα. Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες αλλά πιστεύω ότι στο τέλος κερδίσαμε δίκαια.

Για το δύσκολο πρόγραμμα τόνισε: "Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε το πρόγραμμα από πριν", ενώ τέλος για την παρουσία του έως τώρα υπογράμμισε: "Αυτή η περίδος για μένα είναι πάρα πολύ καλή. Ευτυχώς μετά τον τραυματισμό μου επέστρεψα καλά".

Ζαϊρί: "Δεν ήταν εύκολο ματς"

"Δεν ήταν εύκολο ματς. Είναι πολύ σημαντική νίκη. Καταφέραμε να προηγηθούμε με το γκολ του Τοροσίδη, που έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι", είπε αρχικά ο Ζαϊρί.

Στη συνέχεια ανέφερε: "Στον αγώνα με την Άλκμααρ κάναμε μια νέα αρχή. Μετά κάναμε ένα καλό παιχνίδι στην Τούμπα. Εξίσου σημαντικό ήταν και το σημερινό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ".

Σκόκο: "Ήμασταν ανώτεροι"

O Νάτσο Σκόκο δήλωσε: "Ήμασταν ανώτεροι" Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μετατρέψουμε σε γκολ τις φάσεις που κάναμε. Μπορούμε να κάνουμε φάσεις. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα είναι εναντίον μας όπως το πέναλτι που δεν μας δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Αν κάποια πράγματα είναι εναντίον μας τι μπορούμε εμείς να κάνουμε;

Νομίζω ότι πρέπει να κερδίζει αυτός που παίζει καλύτερα. Αν επεμβαίνουν κάποιοι νομίζω ότι βρωμίζουν το ποδόσφαιρο. Παίζουμε καλά και θα συνεχίσουμε να παίζουμε καλά. Παίζεις καλά κερδίζεις, παίζεις άσχημα χάνεις, παίζεις μέτρια τότε το ματς πάει στην ισοπαλία".

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 1-2


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ολυμπιακός με τον Τοροσίδη να πετυχαίνει δύο γκολ στο ΟΑΚΑ, επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 και έδωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι μέσα σε λίγες ημέρες. Καλύτερη η ΑΕΚ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 39’ όταν το σκορ ήταν ακόμα 0-0.

Το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν επεφύλασσε εκπλήξεις με τον Ολυμπιακό να στηρίζεται στην πολύ καλή του άμυνα και να εκμεταλλεύεται την τεχνική και την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών του και την ΑΕΚ να πιέζει αλλά να μην αξιοποιεί την υπεροχή της.

Η Ένωση είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα αλλά είδε τον Δαλούκα να μην της δίνει πέναλτι στο 0-0 και δέχθηκε το 0-1 στο κρίσιμο 44ο λεπτό. Στην επανάληψη το λάθος του Μάκου και η πανέμορφη ενέργεια του Τοροσίδη έβαλαν τον Ολυμπιακό με δύο γκολ μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε στη συνέχεια να γυρίσει το παιχνίδι αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αξιοποιήσει μόλις μία από τις ευκαιρίες και να μειώσει σε 1-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 οι τελικές προσπάθειες ήταν 13-5 υπέρ της ΑΕΚ. Μάλλον γι αυτό το λόγο οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους και γιούχαραν το διαιτητικό τρίο για τις αποφάσεις του.

ΠΑΟΚ: «Τι να το κάνω που ζήτησαν συγνώμη;»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φανερά εκνευρισμένος ήταν μετά το παιχνίδι ο Κώστας Χαλκιάς με τη φάση του ακυρωθέντος γκολ. Όπως αποκάλυψε ο έμπειρος πορτιέρο, ο βοηθός του Κύρκου που επέδειξε την «παράβαση» ζήτησε συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του δικεφάλου, ενώ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, καθώς ελλοχεύει και... αθλητικός δικαστής!

«Αν ήταν σε ένα δωμάτιο οι διαιτητές και έβλεπαν αυτή την υπόδειξη θα του προκαλούσε τουλάχιστον γέλιο. Μας ζήτησαν συγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε; Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί αν μιλήσω θα κάνω κακό στην ομάδα μου. Είμαστε ανάστατοι», ήταν τα λόγια του Κώστα Χαλκιά.

Στον ΠΑΟΚ, βέβαια, «βράζουν» με τη συγκεκριμένη φάση και θεωρούν πως δεν υπήρχε λόγος να ακυρωθεί το γκολ, καθώς ο διαιτητής που ήταν δίπλα στη φάση έδειξε προς τη σέντρα και επέστρεψε μετά την υπόδειξη του βοηθού του. Θα έπρεπε, όπως ισχυρίζονται οι Θεσσαλονικείς, να πάρει ο Κύρκος τη φάση πάνω του και να αγνοήσει τον βοηθό που δεν είδε πως ο Μπέλιτς έστρωσε τη μπάλα στον Βιεϊρίνια και όχι κάποιος συμπαίκτης του.

* Το κακό για τον Φερνάντο Σάντος είναι πως έχασε από αυτό το παιχνίδι και τον Φιλόμενο. Ο Αργεντίνος επιθετικός έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα εξεταστεί από το ιατρικό τιμ της ομάδας την Πέμπτη.

Δύο γκολ ο «Λύμπε», χορταστικό ματς στη Φρανκφούρτη!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην… απολαυστική νίκη της Άιντραχτ Φρανκούρτης επί της Άαχεν με σκορ 6-4, για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Γερμανίας. Η Άιντραχτ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπως και οι Άουσμπουργκ, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Φράιμπουργκ, και Βέρντερ Βρέμης.

Στο ματς της ημέρας, ο Έλληνας πρώην διεθνής σκόραρε στο 5’ και στο 50’. Τα υπόλοιπα τέρματα της ομάδας του σημείωσαν οι Κάιο (1’), Ζουκάλα (αυτ. 45’), Μέιμερ (53’) και Τέμπερ (πεν. 89’). Για τους φιλοξενούμενους, που από 5-1 κατάφεραν να μειώσουν σε 5-4 αγγίζοντας το θαύμα, τα γκολ πέτυχαν οι Γκιγιέ (23’, 87’) και Άουγκερ (65’, 72’).

Όσον αφορά στο ματς της Άουσμπουργκ με τη Φράιμπουργκ, ένα τέρμα του Μπρίνκμαν (63’) ήταν αρκετό για να βγάλει εκτός συνέχειας την ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Τέλος, η Βέρντερ επιβλήθηκε 2-1 της Σεντ Πάουλι, με τέρματα των Χαντ (28’), Νάλντο (81’), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Τακί στο 75’.

Αναλυτικά:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άαχεν 6-4
Άουσμπουργκ-Φράιμπουργκ 1-0
Βέρντερ Βρέμης-Σεντ Πάουλι 2-1
Μόναχο 1860-Χέρτα Βερολίνου
Καϊζερσλάουτερν-Μπάγιερ Λεβερκούζεν
Κολονία-Βόλφσμπουργκ
Λούμπεκ-Στουτγκάρδη
Όσναμπρικ-Αμβούργο

Σάντος: «Δε νοιώθω απειλή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στο ακυρωθέν γκολ της ομάδας του, ενώ δε φάνηκε να ανησυχεί για τη θέση του στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο, αν και δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι σήμερα. Βάλαμε ένα γκολ που δεν μέτρησε, χωρίς να καταλάβουμε το γιατί. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου ακούμπησε την μπάλα, οπότε δεν υπαρχει οφσάιντ στη φάση. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πήραμε ακόμα μια ισοπαλία εκτός έδρας, κάτι που κάναμε και την περσινή σεζόν. Τώρα πάμε για νίκη στο επόμενο ματς. Δε νοιώθω να απειλείται η θέση μου στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι».

Φερέρα: «Ανάμεικτα συναισθήματα»

Ο Εμίλιο Φερέρα από την πλευρά του αναφέρθηκε στο αριθμητικό πλεονέκτημα που δεν αξιοποίησαν οι παίκτες του, ενώ εστίασε και στην παρουσία των φιλάθλων των «κυανέρυθρων».

«Αυτή τη στιγμή έχω ανάμεικτα συναισθήματα, δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος ή λυπημένος. Αποκτήσαμε πλεονέκτημα μετά την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, όμως δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευθούμε, γιατί κλείστηκε στην άμυνά του, ο αντίπαλός μας. Η σημερινή ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα, σε σύγκριση με την ήττα που κάναμε με τον Αστέρα. Το θετικό ήταν η παρουσία του κόσμου μας, που ήταν μαζί μας, αν και είχαμε πολλά αρνητικά αποτελέσματα τις τελευταίες μέρες. τη διαιτησία του αγώνα δε θέλω να τη σχολιάσω, άλλωστε δεν το κάνω ποτέ, είτε είμαστε ευνοημένοι, είτε όχι».

ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Γκαγκάτσης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν αποτελεί από τον ΠΑΟΚ ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης Extrasport, ο Γενικός διευθυντής του Δικεφάλου υπέβαλε την παραίτηση (την Δευτέρα) χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες.

Έτσι η θητεία του Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ κράτησε μόλις λίγους μήνες ενώ όταν προσλήφθηκε υπήρξαν πολλές φωνές φιλάθλων της ομάδας που δεν τον ήθελαν στον σύλλογο λόγω της θητείας του στην προεδρία της ΕΠΟ.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πανιώνιος και ΠΑΟΚ ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης στο αποψινό, εξ αναβολής, μεταξύ τους παιχνίδι, που έγινε στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ανοιχτά, έχοντας μάλιστα από ένα δοκάρι ο καθένας, δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, μένοντας τελικά στο 0-0. Επεισοδιακό ματς, με τον «δικέφαλο» να διαμαρτύρεται δικαίως για ένα γκολ του Βιεϊρίνια (στο 73') που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά και να μένει με παίκτη λιγότερο στο αμέσως επόμενο λεπτό, λόγω απευθείας αποβολής του Σάκη Παπάζογλου. Επιπλέον, στον 90ο λεπτό, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Μανιάτη, χωρίς ωστόσο, να αποβληθεί.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Πανιώνιο ο Εμίλιο Φερέρα. Κάτω από το τέρμα κάθισε ο Μπέλιτς, στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Κοντοές και Λάτκα, ενώ στα δύο άκρα αγωνίστηκαν οι Μανιάτης και Τζαβέλλας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Καστελιόνε και Νικολάου, ενώ οι Ρεκόμπα και Ριέρα κάλυψαν τις δύο πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, αλλάζοντας ωστόσο πλευρές αρκετά συχνά. Τέλος, στην επίθεση, μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Μπάλαμπαν και λίγο πιο πίσω του ο Κουμορτζί. Ο Βέλγος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Εστγιανόφ, Ομο και Αναστασόπουλο.

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε σύστημα 4-3-3, με τον Χαλκιά στο τέρμα, τους Τσιρίλο-Μαλεζά ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και στα άκρα τους Αραμπατζή (δεξιά) και Σαβίνι (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή, αγωνίστηκαν Γκαρσία (κέντρο), Σορλέν (αριστερά) και Ιβιτς (δεξιά), ενώ στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν οι Κουτσιανικούλης αριστερά, Βιεϊρίνια δεξιά (άλλαζαν πλευρές μεταξύ τους) και Φιλομένο (κορυφή). Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Αμπουμπακάρι, Μουν και Σνάουτσνερ.

Αρκετά καλό μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν αρκετά έντονος, απόρροια του γεγονότος ότι και οι δύο ομάδες είχαν ξεκάθαρο στόχο να παίξουν ανοιχτά και να κυνηγήσουν τη νίκη. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τη μπάλα να μεταφέρεται γρήγορα από μία περιοχή στην άλλη και τους δύο αντιπάλους να έχουν από 2-3 καλές στιγμές ο καθένας προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ.

Επιθετικό «όπλο» τόσο του Πανιωνίου όσο και του ΠΑΟΚ, τα άκρα, με τους μεν γηπεδούχους να στηρίζονται στους Ρεκόμπα (είχε πολλές ωραίες εμπνεύσεις), Ριέρα, αλλά και τον ορεξάτο Κουμορτζί, τους δε φιλοξενούμενους να αναπτύσσονται ωραία, χάρη στους Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη. Κορυφαίες ευκαιρίες φυσικά, τα δύο δοκάρια που, είχαν, πρώτα οι «κυανέρυθροι» (19’ Καστελιόνε) και στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» (25’ Γκαρσία).

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σάντος προχώρησε σε δύο αλλαγές, περνώντας στη θέση του Φιλομενό (αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού προς το τέλος του ημιχρόνου) τον Παπάζογλου και σε αυτή του Κουτσιανικούλη τον Κονσεϊσάο. Από την πλευρά του ο Φερέρα, «γύρισε» τον Κουμορτζί στα χαφ, δίνοντας την ευκαιρία στον ιδιαίτερα θετικό Ρεκόμπα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπάλαμπαν.

Στο δεύτερος μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο έντονος όσο στο πρώτο μέρος. Για αρκετή ώρα το παιχνίδι είχε μεταφερθεί κυρίως στο κέντρο και προς την περιοχή του Πανιωνίου, καθώς ο ΠΑΟΚ πίεζε, χωρίς πάντως να μπορεί να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Στο 63’ ο Σάντος, βλέποντας τον Ιβιτς να μένει από δυνάμεις έριξε στη θέση του τον Φωτάκη, ωστόσο, μέσα στο δίλέπτο 73’-74’ το παιχνίδι ήρθε? τούμπα για τους φιλοξενούμενους.

Κι αυτό γιατί αρχικά (στο 73’) ακυρώθηκε (κακώς) γκολ του Βιεϊρίνια ως οφσάιντ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παπάζογλου αποβλήθηκε (σωστά) για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Κοντοέ. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε, το αποτέλεσμα παρέμεινε στο 0-0, αν και ο ΠΑΟΚ (παρότι έπαιζε με 10 παίκτες) έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για να σκοράρει.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6': Σέντρα του Σορλέν από τα δεξιά, μόνος του ο Φιλομένο μέσα στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο, η κεφαλιά που επιχειρεί πέρνάει πάνω από την εστία του Μπέλιτς
12': Εντυπωσιακή ενέργεια από τον Ρεκόμπα, από τα αριστερά, όμως η σέντρα του καταλήγει στην αγκαλιά του Κώστα Χαλκιά.
14': Ωραία ατομική προσπάθεια από τον Βιεϊρίνια (απο τα αριστερά), ο οποίος μπάινει στην περιοχή και προσπαθεία να αιφνιδιάσει τον Μπέλιτς, σκοράρωντας στην κλειστή γωνία, όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου εξουδετερώνει το πλασέ του Πορτογάλου επιθετικού.
14: Στη συνέχεια της προηγούμενης φάσης, ο Κουμορτζί «βγήκε» φάτσα με τον Χαλκιά, όμως ο «κίπερ» του «δικεφάλου» του έκλεισε το οπτικό πεδίο, κι έτσι ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου σούταρε άουτ.
19': Δοκάρι για τον Πανιώνιο. Ο Ρεκόμπα εκτελεί με αρκετά φάλτσα ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Καστελιόνε μέσα από την περιοχή πιάνει (απευθείας) ένα ασύλληπτο γυριστό, με τη μπάλα όμως να τραντάζει το οριζόνιο δοκάρι του Χαλκιά που απλώς κοιτούσε
25': Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Ο Σορλέν στρώνει στον Γκαρσία, ο οποίος σουτάρει δυνατά και συρτά από το ύψος της μεγάλης περιοχής (προς τα αριστερά), με τη μπάλα να βρίσκει την εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Πανιωνίου, να πηγαίνει παράλληλα με την εστία και την ευκαιρία τελικά να χάνεται για τον ΠΑΟΚ
35’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Ρεκόμπα «τσιμπάει» έξυπνα τη μπάλα (βγάζοντας ουσιαστικά προωθημένη μπαλιά στον εαυτό του), προχωράει μέσα στην περιοχή και σουτάρει δυνατά με το αριστερό, αλλά ο Χαλκιάς μαζεύει σταθερά
40’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ
57’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρεκόμπα από καλή θέση, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα
58’: Συρτό σουτ του Βιεϊρίνια από μακριά, μαζεύει σταθερά ο Μπέλιτς
73’ Ακυρωθέν γκολ για τον ΠΑΟΚ: Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα καταλήγει στον Βιεϊρίνια (που βρίσκεται πιο μπροστά και από τους 21 υπόλοιπους ποδοσφαιριστές), ο οποίος σκοράρει από πολύ πλάγια θέση αριστερά, μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Κύρκος παίρνει την απόφαση πάνω του και ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ. Όπως φαίνεται όμως στο ριπλέι, η μπάλα καταλήγει στον Βιεϊρίνια, όχι από συμπαίκτη του, αλλά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, συνεπώς το γκολ έπρεπε να μετρήσει.
74’: Κόκκινη σε παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Παπάζογλου κάνει ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα και δέχεται δικαίως την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κύρκο
78’: Δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή και αριστερά, σε κόρνερ διώχνει ο Μπέλιτς
82': Κόρνερ του Ρεκόμπα, κεφαλιά του Μανιάτη, άουτ περνάει η μπάλα

ΣΚΟΡΕΡ: -
ΔΟΚΑΡΙ: 19’ Καστελιόνε-25’ Γκαρσία
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαιτητής (Κύρκος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 92’ Τζαβέλλας-67’ Τσιρίλο, 71’ Γκαρσία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 74’ Παπάζογλου
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν (87' Σίμωσης), Ρεκόμπα, Καστελιόνε (77' Σκούφαλης), Κουμορτζί, Κοντόες, Νικολάου, Τζαβέλλας
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης (46' Κονσεϊσάο), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (63' Φωτάκης), Φιλομένο (46' Παπάζογλου), Σαβίνι.

Οι διαιτητές και οι βοηθοί των αγώνων της 5ης αγωνιστικής


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι διαιτητές και οι βοηθοί των αγώνων της 5ης αγωνιστικής είναι:

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σπάθας Η. ΕΠΣ Πειραιά

ΒΟΗΘΟΣ Τρύφων Π. ΕΠΣ Δράμας

ΒΟΗΘΟΣ Γουργιώτης Σ. ΕΠΣ Φθιώτιδας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΕΠΣ Καβάλας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μαζαράκης Γ. ΕΠΣ Κεφ/νίας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΕΠΣ Κιλκίς

ΒΟΗΘΟΣ Σωτηρόπουλος Χ. ΕΠΣ Αχαΐας

ΒΟΗΘΟΣ Γκάγκας Δ. ΕΠΣ Λάρισας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τσινιάρης Μ. ΕΠΣ Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γιανναδάκης Ε. ΕΠΣ Λασιθίου

ΑΡΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τριτσώνης Σ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Φαντόπουλος Ν. ΕΠΣ Πειραιά

ΒΟΗΘΟΣ Ευθυμιάδης Δ. ΕΠΣ Πιερίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μήτσιος Χ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλύβας Δ. ΕΠΣ Βοιωτίας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παππάς Α. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Μπαλτάς Χ. ΕΠΣ Αχαΐας

ΒΟΗΘΟΣ Κωσταράς Π. ΕΠΣ Αιτ/νίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλογερόπουλος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Ζαχαριάδης Π. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σιδηρόπουλος Α. ΕΠΣ Δωδ/νήσου

ΒΟΗΘΟΣ Παπαδόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Καρσιώτης Μ. ΕΠΣ Κορίνθου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Βοσκάκης Μ. ΕΠΣ Ρεθύμνου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σκουφίτσας Β. ΕΠΣ Αθηνών

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λαμπρόπουλος Μ. ΕΠΣ Ηλείας

ΒΟΗΘΟΣ Τρύφωνας Σ. ΕΠΣ Κέρκυρας

ΒΟΗΘΟΣ Τάτσης Δ. ΕΠΣ Ηπείρου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μιντιούρης Ν. ΕΠΣ Σερρών

ΚΑΒΑΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαΐας

ΒΟΗΘΟΣ Νικολακόπουλος Α. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Κώτσιρος Θ. ΕΠΣ Αρκαδίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χατζής Γ. ΕΠΣ Δ .Αττικής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσίκινης Η. ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουκουλάκης Μ. ΕΠΣ Ηρακλείου

ΒΟΗΘΟΣ Δάλλας Κ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ Γούκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΕΠΣ Κέρκυρας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Δούρος Γ. ΕΠΣ Κορίνθου

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.




















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής ζητώντας από τους οπαδούς του Ηρακλή να προστατεύσουν την ομάδα. Πιο αναλυτικά: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ πάντοτε ήθελε και θέλει τη συμπαράσταση των – οργανωμένων και μη – φίλων της ομάδας. Η απόφαση να μη ζητήσουμε εισιτήρια στον αγώνα με την ΑΕΚ – θέλουμε να ελπίζουμε ότι – ήταν μία παρένθεση. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, με τον παλμό και το τραγούδι του, με τη θέρμη της στήριξής του προς αυτήν. Θέλουμε οι ίδιοι να προστατεύσουν την ομάδα, απομονώνοντας τους πολύ λίγους, που της κάνουν κακό με τις πράξεις τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτοί, οι πολύ λίγοι, να υπονομεύουν την ομάδα αγωνιστικά και οικονομικά, διασύροντάς την πανελληνίως. Δεν το αντέχουμε άλλο. Δεν το αντέχει άλλο η συντριπτική πλειοψηφία των Ηρακλειδέων, το να κινδυνεύει το παρόν και το μέλλον του ΗΡΑΚΛΗ από μία ισχνότατη μειοψηφία, με τις ακραίες και ακατανόητες εκδηλώσεις της, οι οποίες κάνουν κακό και στην ομάδα και στο ίδιο το οπαδικό κίνημα.

Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του ‘κυανόλευκου’ οπαδικού κόσμου και αγαπάμε όπως το σύνολο του κόσμου μας τον ΗΡΑΚΛΗ μας, ματώνοντας για αυτόν, όπως και ο κόσμος μας. Μας ενώνουν τα πάντα. Πάνω από όλα μας ενώνει ο ίδιος ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Μας χωρίζει το απόλυτο τίποτα. Μετά την απόφασή μας να μην πάρουμε εισιτήρια στον αγώνα με την ΑΕΚ, απόφαση, που μας λύπησε όλους και εμάς και τον κόσμο, αλλά ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να ηρεμήσει το κλίμα και να δοθεί χρόνος για περισυλλογή και οριστικές αποφάσεις, αποφασίσαμε, να ζητήσουμε εισιτήρια για τον αγώνα με την Καβάλα, πιστεύοντας ότι οι οπαδοί μας και θέλουν και μπορούν να περιφρουρήσουν, οι ίδιοι, τα συμφέροντας της ομάδας. Για όλους μας είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο και σκοπός όλων μας, η προστασία του ΗΡΑΚΛΗ.

Επίσης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, μετά και την τελευταία δημόσια τοποθέτηση του κ. Ιωαννίδη για το μέγιστο θέμα της ασφάλειας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν, έστω – πλέον – και εκπρόθεσμα.

Υ.Γ. Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ συμπαρίσταται στα μέλη της αποστολής της ομάδας μας, που δέχθηκαν την άνανδρη και εγκληματική επίθεση από ‘αγνώστους τραμπούκους’ και θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης και της παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων. Μάλιστα, είναι άξια συγχαρητηρίων η στάση ψυχραιμίας, που υπέδειξαν, τόσο ο οδηγός του λεωφορείου της ΠΑΕ, Θόδωρος Μελίτος, όσο και οι ποδοσφαιριστές μας, Denis Epstein και Κώστας Γιαννούλης, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά το απαράδεκτο αυτό συμβάν.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Χάνει και απολύεται ο Ντοναντόνι

donadoni2.jpgΔραστικά μέτρα ετοιμάζεται να πάρει ο πρόεδρος της Νάπολι για την άσχημη πορεία της ομάδος. Όπως δήλωσε ο Αουρέλιο Ντε Λορέντις έχει χάσει την υπομονή του με τα χάλια των "παρτενοπέι" τη φετινή σεζόν, παρά τα πολλά εκατομμύρια που ξόδεψε. Έτσι, το ματς της Τετάρτης αποτελεί τη τελευταία ευκαιρία για τον προπονητή Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Ο Ντε Λορέντις ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για μία θέση στο επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με τέτοιο ξεκίνημα (4 βαθμούς σε ισάριθμα ματς) δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ο προπονητής της Νάπολι, Ρομπέρτο Ντοναντόνι δηλώνει ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από τη παρουσία της ομάδας, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο τον ιδιοκτήτη.

“Δίνω σε όλους την ευκαιρία να αποδείξουν οτι αξίζουν, διαφορετικά θα υπάρξουν επιπτώσεις. Έβαλα πολλά λεφτά στην ομάδα και θα λάβω δραστικά μέτρα για να προστατέψω την επένδυσή μου", ανέφερε ο Ντε Λορέντι στέλνοντας μήνυμα στον Ντοναντόνι ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με την Ίντερ, αφού σε περίπτωση ήττας δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν. Θοδωρής

Επιστρέφει (;) σε πάγκο ο Κετσπάγια


Ο Τιμούρ Κετσπάγια στο παιχνίδι με τη Λάρισα Ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το "διαζύγιο" του με τον Ολυμπιακό μπήκε στο... ταμείο ανεργείας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν θα μείνει εκεί για πολύ. Ο Γεωργιανός τεχνικός φέρεται να έχει προτάσεις από τη Ρουμανία, την Αγγλία, αλλά και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του...

Η πρώτη πρόταση είναι από την Κλουζ, η οποία είχε προσεγγίσει τον πρώην τεχνικό των "ερυθρολεύκων" και της Ανόρθωσης, πριν υπογράψει στους νταμπλούχους Ελλάδος. Η δεύτερη είναι από ομάδα της Τσάμπιονσιπ (άλλωστε ο Κετσπάγια έχει κρατήσει πολύ καλές επαφές με το Νησί).

Όσο για την τελευταία, η φημολογία είναι έντονη πως στην Π.Ο. της Γεωργίας θέλουν να του δώσουν το χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού αντί του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Στα μαλακά ο Ντιμπαλά

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ έκανε λόγο για το μεγάλο λάθος του Πατρίκ Ντιμπαλά, ενημερώνοντας μάλιστα πως θα υποστεί και τις συνέπειες με ένα «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο. Τελικά τα δεδομένα μοιάζουν να αλλάζουν καθώς ναι μεν πρόστιμο θα υπάρξει αλλά με αναστολή για τον Ντιμπαλά, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις στον έλληνα τεχνικό σχετικά με το επεισόδιο που είχε με τον Χουάνφραν και την αποβολή του. Ο Ντιμπαλά θεώρησε ότι προκλήθηκε από τον Ισπανό, όμως αναγνώρισε ότι ήταν εντελώς λανθασμένη η ενέργεια του να… συνεχίσει ουσιαστικά το επεισόδιο ακόμη και μετά την κάρτα που δέχθηκε. Ο Πατρίκ Ντιμπαλά που είναι αλήθεια ότι δεν είχε δώσει τέτοιου είδους δείγματα, έδειξε μεταμέλεια και ουσιαστικά πέφτει στα μαλακά. Φυσικά, ο Κογκολέζος επιθετικός δεν θα δώσει το παρών του στην αναμέτρηση με την Λάρισα και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Γιώργο Παράσχο.

Μοιρασμένες οι πιθανότητες για Ελευθερόπουλο

Αναμφίβολα εξακολουθεί να είναι και η συμμετοχή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο Αλκαζάρ. Ο έμπειρος γκολκίπερ προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί (οσφυαλγία) ακολουθώντας το πρόγραμμα που του έχει επιβάλλει ο γιατρός. Οι πιθανότητες μοιάζουν μοιρασμένες όμως ουσιαστικά σήμερα ή το πολύ αύριο θα φανεί αν τελικά κατορθώσει να δώσει το παρών του στο ματς με την Λάρισα. Από την άλλη πλευρά, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για τον Χρήστο Τζάνη που είχε απουσιάσει από το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.

Τελικά παίρνει τα… μισά εισιτήρια

Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε 1.000 εισιτήρια για τον αγώνα της Λάρισας, όμως όπως αναμενόταν αυτά που θα πάρει τελικά είναι λιγότερα και από τα μισά. Ο λόγος έχει να κάνει με την άρνηση της αστυνομικής διεύθυνσης να χορηγηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός. Τελικά οι οπαδοί του ΠΑΣ θα έχουν 450 εισιτήρια στην διάθεση τους και… όποιος προλάβει θα βρεθεί στις κερκίδες του Αλκαζάρ.Πηγη Μετροσπορ

Νασούτι: «Να κάνουμε το 3Χ3 στο γήπεδό μας»

nasouti_aris.jpgΣτον Άρη αφήνουν στην άκρη το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και επικεντρώνονται σ’ αυτό που έρχεται και είναι με την Ξάνθη το Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι σε έναν αντίπαλο που την περσινή στέρησε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης την είσοδό της στα πλέι οφ.


Για το παιχνίδι που έρχεται με του Ακρίτες, αλλά και αυτό που πέρασε, Παναθηναϊκός, τοποθετήθηκε ο Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντινός αμυντικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγωνιστική εικόνα των «κίτρινων», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Σεμπαστιάν Αμπρέου ήταν άτυχος και θα βοηθήσει την ομάδα του.

«Η εικόνα μας ήταν καλύτερη από αυτήν του αντιπάλου στο ΟΑΚΑ, είχαμε ευκαιρίες, αλλά όχι και τύχη για να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Από μια αδράνεια ο αντίπαλος μας έβαλε ένα ακόμη γκολ και μας κέρδισε. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, είμαστε στο σωστό δρόμο, με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, και έτσι θα αντιμετωπίσουμε την Ξάνθη».

Ο Νασούτι αναφέρθηκε στον διαιτητή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, Ντάκο. «Δε θέλω να εκφέρω γνώμη για τη διαιτησία, υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, ελπίζω όμως να μην επαναληφθούν ξανά».

Για τον Αμπρέου ο Αργεντινός σχολίασε:
«Ο Αμπρέου είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ήταν άτυχος με το αυτογκόλ, θα πάρει την εκδίκησή του μέσα στο γήπεδο, θα βοηθήσει την ομάδα του Άρη».

Για την παρουσία του στον Άρη είπε: «Προσωπικά νιώθω πολύ καλά, θέλω να συνεχίσω να παίζω. Έχω επίγνωση ότι δεν είμαι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, θα συνεχίσω για να φτάσω εκεί που θέλω».

Ενώ τέλος αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Ξάνθη: «Η Ξάνθη είναι μια σκληρή και δυνατή ομάδα, με καλύτερη ψυχολογία μετά τη νίκη της επί του Πανθρακικού. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το 3 στα 3 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Προεδρική «ντόπα»

kokkalis1.jpgΣτο προπονητικό κέντρο του Ρέντη οδεύει αυτή τη στιγμή ο Σωκράτης Κόκκαλης, λίγο πριν από το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» θα παρουσιάσει τον Ζίκο στους παίκτες και θα επιδιώξει να τους τονώσει το ηθικό εν όψει του ντέρμπι.

Παράλληλα, το αφεντικό του Ολυμπιακού δεν αποκλείεται να έχει συνομιλία με τον Βραζιλιάνος τεχνικό, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφεντικό των «ερυθρολεύκων», συνηθίζει πριν από τέτοιου είδους ματς να τα λέει με τους παίκτες και τον προπονητή με σκοπό να τους τονώνει το ηθικό.


*H ομάδα Νέων (Κ-21) του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου την αντίστοιχη ομάδα της Αρσεναλ. Ο αγώνας που θα αρχίσει στις 11:00, τοπική ώρα, θα διεξαχθεί στο Training Ground in London Colney (near St Albans, North of London).

Λέει "αντίο" ο Κάμπελ


Ο Σολ Κάμπελ ποζάρει με τη φανέλα της Νοτς Κάουντι Ο Σολ Κάμπελ που το καλοκαίρι είχε μπει στο στόχαστρο του Ατρόμητου, αλλά τελικά επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Νοτς Κάουντι, υπογράφοντας συμβόλαιο 5ετούς συνεργασίας, το οποίος θα του απέφερε 11 εκατ. ευρώ, αποφάσισε μετά από μία συμμετοχή να αποχωρήσει από την ενεργό δράση!

Όπως αναφέρουν τόσο η "Sun" όσο και η "Daily Mail" ο Κάμπελ έκανε ντεμπούτο το περασμένο Σάββατο στον αγώνα εναντίον της Μόργκαμπ. Η Νοτς Κάουντι ηττήθηκε με σκορ 2-1 με τον ίδιο να πραγματοποιεί μέτρια εμφάνιση.

Τη Δευτέρα, ζήτησε από τον προπονητή του Ίαν Μακ Πάρλαντ να μην προπονηθεί λέγοντάς του ότι υπέστη τράβηγμα. Αυτό όμως αποδείχθηκε μία απλή πρόφαση καθώς ήταν η τελευταία επαφή, με τον προπονητή του. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα έχει ήδη πει "αντίο" στους συμπαίκτες του...

Μέσι: «Δεν μπορώ μόνος μου»

messi2.jpgΑιχμές κατά των συμπαικτών του στην εθνική ομάδα άφησε ο Λιονέλ Μέσι μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του. Ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε την επιθυμία του να πάει στο Μουντιάλ και παράλληλα ζήτησε από τους συμπαίκτες του να μην περιμένουν τα πάντα από αυτόν.

«Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί, διότι δεν μπορεί η Αργεντινή να λείψει από το Μουντιάλ. Δεν μπορώ να παίρνω τους αγώνες μόνος μου. Πρέπει η προσπάθεια να είναι συλλογική», τόνισε χαρακτηριστικά ο 22χρονος άσος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Οι σχέσεις μου με τον Ντιέγκο Μαραντόνα είναι καλές. Δεν υπάρχει ένταση. Το αντίθετο μάλιστα. Όταν άρχισε η συνεργασία μας, κερδίζαμε όλους τους αγώνες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουμε στους επόμενους δύο αγώνες», συμπλήρωσε ο Μέσι.

Δεν είναι άτρωτη η Ρεάλ

valverdevietnam.jpgΗ Βιγιαρεάλ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ανησυχεί ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βάσκος τεχνικός της Βιγιαρεάλ δεν φοβάται την «Βασίλισσα» καθώς δεν την θεωρεί άτρωτη.


Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού φιλοξενεί τους Μαδριλένους στο «Ελ Μαδριγάλ» και θέλει τη νίκη «Πρέπει να νικήσουμε και ειλικρινά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Η έλλειψη πάθους που είχαμε στον αγώνα με την Μπιλμπάο δεν είναι δυνατόν να υπάρχει και κόντρα στη Ρεάλ. Πρέπει να νικήσουμε άμεσα και η καλύτερη στιγμή για να συμβεί αυτό είναι με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για πανίσχυρη ομάδα, αλλά δεν είναι άτρωτη».

Σημαντικός για την Γιούβε

diego_juve.jpgΟ Ντιέγκο από τότε που πήρε την μεταγραφή από την Βέρντερ στη Γιουβέντους περνάει καλύτερα από ότι είχε φανταστεί. Ο Βραζιλιάνος μέσος σέβεται τους οπαδού της «Κυρίας» που τον κάνουν να νιώθει σημαντικός.


Ο διεθνής άσος πιστεύει ότι η ιταλική ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στον κόσμο «Έχω μείνει έκπληκτος από το πόσο μεγάλη είναι η Γιουβέντους. Οι οπαδοί της με κάνουν να νιώθω σημαντικός και μου δίνουν δύναμη αλλά και εγώ τους σέβομαι. Πάντα πίστευα ότι η Γιουβέντους είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Η νίκη μας στο Ολίμπικο μου απέδειξε ότι η ομάδα μπορεί να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο». Ο Βραζιλιάνος μέσος θα είναι έτοιμος για το ματς με την Μπολόνια.

Κλαρκ: «Θέλω να παίξω με Μαρούσι»

klark_harisis_aris_paok.jpgΑγώνα... δρόμου κάνει ο Κίκι Κλαρκ για να προλάβει τον αγώνα του Άρη με το Μαρούσι στο πλαίσιο των προκριματικών της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός πλέι-μέικερ των «κιτρίνων» υποστηρίζει ότι θα κάνει τα... πάντα ώστε να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων, ενώ ο Νίκος Χατζηβρέττας τονίζει ότι η ομάδα επιδέχεται μεγαλύτερης βελτίωσης σε όλους τους τομείς.




Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ του Άρη τραυματίστηκε στο ώμο, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στην Ιταλία, με τον Αντρέα Ματσόν να μην τον χρησιμοποιεί στα φιλικά με τον Πανελλήνιο και την Λουκόιλ Ακαντέμικ, στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια». Ωστόσο σήμερα αναμένεται να αρχίσει ξανά τις προπονήσεις, με τον βραχύσωμο γκαρντ να δηλώνει αναφορικά με την συμμετοχή του στον αγώνα της προσεχούς Τρίτης (29/9): «Χτύπησα στον ώμο, αισθάνομαι καλύτερα και πιστεύω ότι θα προλάβω τον αγώνα με το Μαρούσι. Θέλω να παίξω».

Από την πλευρά του το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Νίκος Χατζηβρέττας, σχολιάζοντας την πορεία της προετοιμασίας, υπογράμμισε: «Είναι σίγουρο πως χρειαζόμαστε βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Η παράδοση της μακέτας

Το κράτος έχει αναμφίβολα μία συνέχεια. Τα άτομα, που κυβερνούν το κράτος, μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε παράταξη, αλλά επιλέγονται για να κυβερνήσουν ως συνέχεια το κράτος. Ότι ο αφήνει ο ένας, πρέπει να το συνεχίζει ο άλλος… Η αναφορά γίνεται βεβαίως για μία σύμβαση, που ήταν υπογεγραμμένη από έναν υφυπουργό αθλητισμού, το 2004, για 4,4 εκ. ευρώ (σε 5 δόσεις των 880.000 ευρώ). Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Ηρακλή, τα χρήματα αυτά μπορούν να διεκδικηθούν, όπως και έγινε, όπως πρέπει να συνεχιστεί. Φυσικά, αυτά τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν για την έναρξη των εργασιών του γηπέδου της Μίκρας. Για το λόγο, δηλαδή, που προορίζονταν άλλωστε, όταν είχαν «πέσει» οι υπογραφές. Η Πολιτεία οφείλει εξάλλου στον Ηρακλή.

Το απόγευμα η συνάντηση

Την ίδια στιγμή, σήμερα το απόγευμα (7 μ.μ.) είναι να γίνει η συνάντηση των Ιταλών εκπροσώπων του γραφείου μελετητών, που ανέλαβε την ολοκλήρωση της προμελέτης, παρουσία και του Μπάμπη Καρακάση με σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Η διαδικασία της έγκρισης είναι τυπική, αλλά στην ουσία θα παραδοθεί η μακέτα και όλο το πλάνο της προμελέτης, για να παρουσιαστεί επίσημα πλέον ενώπιον του κόσμου από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου σε αίθουσα του Μουσείου Αθλητισμού. Όντως, η προμελέτη για την κατασκευή είναι ένα ακόμη βήμα. Ο Ηρακλής βρίσκεται κοντά, όσο ποτέ στην υλοποίηση της κατασκευής, αλλά εκείνο που μετράει είναι η ουσία και αυτή έχει να κάνει βεβαίως με την ανέρευση κατασκευαστικής λύσης.Πηγη Μετροσπορ

Οδηγείται σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου


Μία βαλίτσα με χρήματα... Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχε ως κύριο θέμα συζήτησης, τον προϋπολογισμό για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όπως προέκυψε, το "τριφύλλι" τον Μάιο αναμένεται να έχει έλλειμμα στα ταμεία του, ύψους το πολύ 17 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό ακόμη και τα πριμ πρωταθλήματος).

Αυτό το ποσό υπάρχει περίπτωση να μειωθεί αρκετά και να φτάσει στα 10 εκατ. ευρώ. Δίχως άλλο όμως, είναι ένα σημαντικό ποσό το οποίο και πρέπει να καλυφθεί. Ο Νικόλας Πατέρας δεσμεύτηκε ενώπιον του Δ.Σ. ότι θα προσπαθήσει να συμμαζέψει την κατάσταση. Όμως, όπως και να έχει είναι πολύ δύσκολο να μηδενιστεί αυτό το ποσό. Έτσι, θα χρειαστεί να συνεδριάσει και πάλι το Δ.Σ. σε λίγους μήνες για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί το έλλειμμα.

Το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η άλλη λύση είναι αυτή του δανεισμού, αλλά δεν φαίνεται να τη θέλουν οι "πράσινοι". Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του κ. Πατέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης: "Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να δανείζομαι".

Το σημαντικότερο όλων, φυσικά, είναι ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε απ� όλους και οι πάντες στο "τριφύλλι" είναι σίγουροι ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί χωρίς πρόβλημα.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιβάρυνση ύψους 10 εκατ. ευρώ, αν τελικά περάσει ο νόμος που θέλει την αύξηση του φόρου στα συμβόλαια, από το 20% που είναι τώρα στο 40%. Κάτι που θα επηρεάσει όλες τις ομάδες φυσικά.

Ερωτήματα από Π. Γιαννακόπουλο
Όσο η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν σε εξέλιξη, ο Παύλος Γιαννακόπουλος εξέφρασε κάποιες απορίες του. Συγκεκριμένα, ρώτησε πόσα χρήματα ακριβώς σπαταλήθηκαν για τον Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς και τι γίνεται με τις μεταγραφές των Μελίσση και Κλέιτον που στοίχισαν αρκετά χρήματα στον Παναθηναϊκό.

"Για τον Σισέ συνολικά μαζί με το συμβόλαιο του παίκτη, το ποσό είναι 17 εκατ. ευρώ. Οι άλλοι ποδοσφαιριστές παραμένουν περιουσιακά στοιχεία της ομάδας και ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα από την πώλησή τους. Όμως, πρόεδρε εσύ δεν έχει χάσει χρήματα από κάποια μεταγραφή;", με τον κ. Γιαννακόπουλο να απαντά: "Εγώ δεν έχω χάσει; Μόνο τον Ντομινίκ τον πλήρωσα 8 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο", για να πάρει και πάλι τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ: "Είδες πρόεδρε. Εσύ με τόση εμπειρία ως παράγοντας έχεις χάσει χρήματα. Έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο κάποιες κινήσεις δεν βγαίνουν".

Νέα πρόταση σε «Ζορό»

blankoeverton.jpgΗ πρώτη πρόταση της ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ισμαέλ Μπλάνκο έπεσε στο κενό, αλλά αυτό καθόλου δε πτοεί την Ένωση η οποία ετοιμάζει να βελτιώσει την προσφορά της στον Αργεντινό επιθετικό ο οποίος είπε όχι στα 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους) για συμβόλαιο μέχρι το 2013. Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή οι απαιτήσεις είναι 700.000 ευρώ και ο ερχομός του Χουάν Μπέρος την άλλη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα.

Παρά την αρνητική τροπή που πήρε η πρώτη πρόταση, αναμένεται δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων με τον μάνατζερ του 26χρονου επιθετικού, Χουάν Μπέρος, να έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα την Τρίτη (29/9) όταν και θα ξεκινήσουν ξανά συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Θανόπουλος θα προτείνει στον Μπλάνκο νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές που θα φτάνουν τις 600.000 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους). Οι απαιτήσεις όμως του ποδοσφαιριστή είναι υψηλότερες, αφού τα λεφτά που ζητάει είναι τουλάχιστον 100.000 ευρώ παραπάνω δηλαδή 700.000 ευρώ.

Ο μάνατζερ του Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος μίλησε στη «SportDay» και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο απάντησε αρνητικά στην πρόταση των «κιτρινόμαυρων»: «Απορρίψαμε την πρόταση, γιατί κρίναμε πως δεν είναι ικανοποιητική και δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική προσφορά του Μπλάνκο στην ομάδα. Ωστόσο η επιθυμία του Ισμαέλ ήταν και είναι να μείνει στην ΑΕΚ, αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο ατζέντης του Αργεντινού πρόσθεσε: «Περιμένουμε μια καλύτερη πρόταση από την ΑΕΚ, η οποία ελπίζουμε να αξιολογήσει τον παίκτη ως τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος την τελευταία διετία και ως τη σημαία του συλλόγου. Αν η νέα πρόταση είναι αντάξια της προσφοράς του Μπλάνκο, ο παίκτης είναι έτοιμος να υπογράψει, αφού αυτή είναι η επιθυμία του».

Πάντως, στην Ένωση δεν ανησυχούν και είναι χαρακτηριστικό ότι στους διοικούντες υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας, όπως δήλωσε και ο Νίκος Θανόπουλος, όταν ρωτήθηκε τη Τρίτη (22/9) από περίπου δέκα οπαδούς της ομάδας στους Θρακομακεδόνες: «Μην ανησυχείτε, παιδιά, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ο Μπλάνκο είναι παίκτης της ΑΕΚ μέχρι το 2011 και εμείς του προτείναμε να ανανεώσει. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει»

• Ο 37χρονος Σουηδός διαιτητής Στέφαν Γιοχάνεσον θα σφυρίξει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα την ερχόμενη Πέμπτη.

• Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλγερίας, Ραμπαχ Σαντάν εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Ρέφικ Τζιμπούρ λόγω της διένεξής του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

• Το παρών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι θα δώσει και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Μάλιστα, στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα τα μάτριξ του γηπέδου θα δείχνουν διαφημιστικό σποτάκι για τα διαρκείας στο μπάσκετ. Θοδωρής

Στη Μίλαν ο Κράσιτς

krasic_milos2.jpgΤην καριέρα του στη Μίλαν θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, ο Μίλος Κράσιτς. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου αγωνίζεται ο Σέρβος μέσος δέχτηκε την προσφορά των «ροσονέρι» και ο διεθνής άσος από το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι κάτοικος της ιταλικής πόλης.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα «Life» είναι... καθ' οδόν προς το «Σαν Σίρο» καθώς οι Μοσχοβίτες είπαν ναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφερε η Μίλαν για τον Κράσιτς, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Δικό μας το ντέρμπι»

melberg_az.jpgΑντίπαλος με τον συμπατριώτη του και παρτενέρ του στην εθνική Σουηδίας θα τεθεί σήμερα στο βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο στόπερ του Ολυμπιακού έχει φροντίσει να στείλει το μήνυμά του στον παίκτης της ΑΕΚ, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς λέγοντας του ότι στο αποψινό ντέρμπι θα χαμογελάσει τελευταίος. Κάτι ανάλογο είχε κάνει άλλωστε και στα τέλη Αυγούστου πριν αναβληθεί το ματς, όπου είχε αρχίσει να απειλεί από τότε τον αμυντικό της ΑΕΚ.

«Ναι αρχίσαμε τις απειλές τηλεφωνικά», είπε χαριτολογώντας ο Μέλμπεργκ για να προσθέσει: «Του είπα να μην κάνει όρεξη για τη νίκη. Και επίσης του είπα να ξεχάσει ότι είναι φίλος μου για 90 λεπτά. Αυτό το ντέρμπι είναι δικό μας. Σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του τη νίκη. Είναι δική μας».

Για τη νίκη στο ΟΑΚΑ μίλησε και ο Ντουντού, ο οποίος τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την ομάδα του. «Θα είναι δύσκολα για μας. Η ΑΕΚ παίζει στο γήπεδό της με τον κόσμο της. Εμείς έχουμε προβλήματα και φυσικά την έξτρα κούραση από το ματς με τον ΠΑΟΚ και το ταξίδι», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Για να προσθέσει: «Πρέπει να τα ξεπεράσουμε και αυτά για να πάμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι ο μόνος μας στόχος. Χαρήκαμε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να της δώσουμε ανάλογη συνέχεια. Πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να μην γκρεμίσουμε ότι πετύχαμε στην Τούμπα. Έχουμε μια ακόμα αποστολή να φέρουμε σε πέρας. Θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς στο ΟΑΚΑ».

Ο Ζίκο αποφασίζει για Φερναντίνιο

Συμβόλαιο τριετούς διάρκεια υπέγραψε ο Φερναντίνιο με την Μπαρουέρι, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να ανησυχούν. «Παρακολουθούμε το θέμα, γνωρίζουμε τις εξελίξεις και είναι στο χέρι μας να αποκτήσουμε τον ποδοσφαιριστή, αν και εφόσον καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο», έλεγαν στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον Ζίκο, ο οποίος θα εισηγηθεί για την απόκτηση του συμπατριώτη του ή όχι στον Σωκράτη Κόκκαλη.

«Έχουμε μιλήσει με Ολυμπιακό»

Σε επαφές με τον Ολυμπιακό αποκάλυψε ότι βρίσκεται ο μάνατζερ του Ντάνιελ Καρβάλιο στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ». Ο Ντιονίσιο Κάστρο τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια σημαντική συζήτηση με τον Ζίκο για τον Καρβάλιο, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή. Μόνο τον Ιανουάριο. Θα δούμε γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι λάθος αυτό που γράφεται ότι το συμβόλαιό του λήγει το Δεκέμβρη. Λήγει το Δεκέμβριο του 2010. Βέβαια η διοίηκηση της ΤΣΣΚΑ πάντα είναι ανοιχτή να δώσει τον παίκτη, αφού δεν τον υπολογίζει ο νέος προπονητής, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να δεχθεί πρώτα κάποια πρόταση. Πρόταση να τη δελεάσει, γιατί και το καλοκαίρι υπήρχαν επαφές με Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, αλλά δεν έγινε τίποτα. Φυσικά ο Ντάνιελ ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό, ειδικά από τη στιγμή που τον θέλει ο Ζίκο μαζί του».

Όσο για την περίπτωση του Βάγκνερ Λοβ, ο Κάστρο εμφανίστηκε αρνητικός. «Μου φαίνεται πιο λογικό να δω τον Καρβάλιο στον Ολυμπιακό, παρά τον Βάγκνερ Λοβ. Αρκεί να σας πω ότι για να του επιτραπεί να πάει δανεικός στην Παλμέιρας, ανανέωσε για ακόμα 2,5 χρόνια το συμβόλαιό του, ενώ το καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ είχε προτάσεις που έφταναν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και αρνήθηκε να τον δώσει».

Ειπε...............

"Να σταματήσουν τα παπαγαλάκια..."

Νικόλας Πατέρας

(...ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχολιάζοντας τα περί ευνοϊκής διαιτησίας των "πρασίνων")

Ψιθυροι......................

  • Σαν "εκρηκτικό επιθετικό και με άριστη τεχνική κατάρτιση" περιγράφει η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA τον Κρίστιαν Νέμεθ στο αφιέρωμα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη (24/9) στην Αίγυπτο

  • Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός του Ζίκο στα ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε στη διετία που ήταν στην Τουρκία. Ο βραζιλιάνος τεχνικός κόντρα σε Γαλατασαράι και Μπεσίκτας σε 8 ματς είχε 6 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα
  • Στοιχημάτισε εναντίον της ομάδας του και θα τιμωρηθεί. Ο λόγος για τον πρώην παίκτη της Λάρισας, Σάσα Ιλιτς, ο οποίος μαζί με τον συμπαίκτη του Τζόρτζε Ράκιτς πόνταραν κατά της Σάλτσμπουργκ στο παιχνίδι με την Λάτσιο για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ως γνωστόν η αυστριακή ομάδα επικράτησε με 2-1 μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης, συνεπώς οι δύο παίκτες πήγαν... κουβά!

Αθλητικός Τύπος 23/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

Νέο «κίτρινο» ενδιαφέρον για Καλαμπόκη


Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε για το μεγάλο… πρώτο τελικό του Άρη με αντίπαλο το Μαρούσι για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκα και οι «κίτρινοι» δείχνουν διατεθειμένοι να ενισχύσουν την ομάδα ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο της στην Ευρωλίγκα.
Το «Μetrosport» είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες το ενδιαφέρον του Άρη για τον Γιάννη Καλαμπόκη όπως η περίπτωση του δεν είχε προχωρήσει, την στιγμή που ο Έλληνας γκαρντ βρίσκονται στην Πολωνία ως μέλος της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα όμως δείχνει να… αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον και ίσως να υπάρξει και οριστική εξέλιξη στο θέμα μέσα στις επόμενες 48 ώρες, μιας και ο χρόνος δείχνει να πιέζει για μία συνεργασία άμεση ώστε να είναι παρών στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.
Ο Γιάννης Καλαμπόκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το «Μ» παραδέχθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Άρη και περιμένει να ξεκινήσουν οι τελικές συζητήσεις. Ο Έλληνας άσος είπε ότι: «Ξέρω για το ενδιαφέρον του Άρη, μιλάμε με την ομάδα όπως με ενημέρωσε και ο εκπρόσωπος του. Πιστεύω ότι εφόσον κάτι προχωρήσει θα γίνει σύντομα, μιας και η ομάδα έχει υποχρεώσεις για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες».
Τα δεδομένα είναι τα εξής στην περίπτωση του Γιάννη Καλαμπόκη και έχουν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό κομμάτι, μιας και στο αγωνιστικό θεωρούν στον Άρη ότι χρειάζεται ένας γκαρντ με τις δυνατότητες του για να μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.
Οι «κίτρινοι» έχουν σε εξέλιξη την… παρακολούθηση της υπόθεσης του Τζερεμάια Μάσει και γνωρίζουν ότι για να μπορέσουν να φέρουν πίσω τον Αμερικανό άσο, εφόσον μείνει ελεύθερος, θα πρέπει να του δώσει ένα σημαντικό ποσό. Αυτό δεν μπορεί να αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό για να γίνει άλλη μεταγραφή. Οπότε θα πρέπει είτε να αποφασίσουν ποια μεταγραφή θα κάνουν, τον Καλαμπόκη και ακόμη έναν παίκτη ή τον Μάσεϊ, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να κάνουν την υπέρβαση γνωρίζοντας αν έχουν προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκα ή όχι. Γιατί το θέμα του Μάσεϊ σίγουρα θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Πάντως η περίπτωση Καλαμπόκη δείχνει να έχει καλές προοπτικές και σίγουρα οι επόμενες 48 ώρες να είναι οι κρίσιμες ίσως και οι καθοριστικές.

Στη Μαδρίτη ο Μάσεϊ

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Τζερεμάια Μάσεϊ προκειμένου σήμερα να ξεκινήσει προπονήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά το ερώτημα είναι με ποια ομάδα, την ανδρική ή την εφηβική. Ο Αμερικανός δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο, ενημερώθηκε απλά για το πρόγραμμα προετοιμασίας ενώ και ο μάνατζερ του περιμένει τις εξελίξεις, την επόμενη κίνηση της Ρεάλ.Πηγη Μετροσπορ

«Μάγεψαν» το ΝΒΑ «Σόφο», «Πριντ» & Μίλος!

spanoulis_schortsianitis_hellas_germany.jpgΤο Ευρωμπάσκετ είθισται να είναι καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση, όχι μόνο επειδή έχει το «ευρω» μπροστά, αλλά κι επειδή στις Ηνωμένες Πολιτείες δύσκολα παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται εκτός των συνόρων τους. Στο ΝΒΑ, ωστόσο, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι παίκτες κάνουν την εμφάνισή τους και πολλές φορές την δικαιολογούν κιόλας κι έτσι... να τη η παγκοσμιοποίηση. Σχορτσιανίτης, Πρίντεζης και Τεόντοσιτς ενδέχεται να βοηθήσουν σε αυτή, αφού το hoopshype.com στάζει «μέλι» για την πάρτη τους.



Η αμερικανική ιστοσελίδα κάνει αναφορά στους παίκτες που έλαμψαν με την παρουσία τους στα παρκέ της Πολωνίας στο 36ο Ευρωμπάσκετ και σε αυτούς φροντίζει να συμπεριλάβει δύο Έλληνες κι έναν Σέρβο, που αγωνίζεται, όμως, στα ελληνικά παρκέ, όλοι τους με κοινό παρονομαστή τον Ολυμπιακό: τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τον Μίλος Τεόντοσιτς, που και τη νέα χρονιά θα βρίσκονται στο «λιμάνι», και τον Γιώργο Πρίντεζη, που το καλοκαίρι άφησε τους «ερυθρολεύκους» για χάρη της Μάλαγα.

Σόφο, ο ασταμάτητος!

Αναφορικά με τον «Σόφο», τα δικαίωματα του οποίου έχουν οι Κλίπερς (No.34 το 2003), το hoopshype.com σημειώνει: «Γνωστός στην Ευρώπη ως "Baby Shaq», ήταν μία από τις εκπλήξεις τις διοργάνωσης. Ο "Big Sofo" αποτελεί δύναμη στη ρακέτα με τα περισσότερα από 130 κιλά του και, έχοντας αφήσει πίσω του κάποια προβλήματα φυσικής κατάστασης, ήταν σχεδόν ασταμάτητος στην Πολωνία. Είναι αρκετά αθλητικός, αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο όγκο του, ενώ είναι πραγματική απειλή κοντά στο καλάθι, όπου συνήθως τελειώνει τις φάσεις με δυνατά καρφώματα. Ο Σχορτσιανίτης έμεινε έναν χρόνο εκτός λόγω προβλημάτων βάρους, αλλά ήταν σε αξιοπρεπή κατάσταση στην Πολωνία. Αρκετά καλός στο να κάνει σκριν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (σ.σ. βολές)».

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο Πρίντεζης

Για τον Γιώργο Πρίντεζη (σ.σ. Νο.58 το 2007 από τους Σπερς, πριν παραχωρηθεί στους Ράπτορς) ο Ντέιβιντ Σαρντινέρο, που υπογράφει το κείμενο, υπογραμμίζει πως «είναι ένας κόμπο φόργουορντ της νέας... κοψιάς, καθώς με το δυνατό του παιχνίδι μπορεί να παίξει και στο "3" και στο "4". Ξέρει να παίρνει ριμπάουντ και να παίζει με τη μπάλα. Στο Τορόντο τον παρακολουθούν στενά τελευταία».

«Στρατηγός» ο Τεόντοσιτς!


Όσο για τον Μίλος Τεόντοσιτς, που έκανε ένα εκπληκτικό Ευρωμπάσκετ (14.1π., 5.2ασ.), ο θαυμασμός είναι έκδηλος για τον παίκτη που διεύθυνε άριστα το παιχνίδι των «πλάβι», οδηγώντας τους μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. «Ο Τεόντοσιτς είναι ένας αληθινός "στρατηγός" στο παρκέ, που παίζει σαν βετεράνος. Αν και μόλις 22 χρόνων, ο Σέρβος πόιντ γκαρντ μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό με τις ικανότητές του και το μακρινό του σουτ. Το απογοητευτικό του παιχνίδι απέναντι στην ισπανική πανδαισία, τον Ρίκι Ρούμπιο, δεν κατέστρεψε την θεαματική του εμφάνιση στη διοργάνωση» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «O Tεόντοσιτς είναι περισσότερο πασέρ, αλλά στην Πολωνία έδειξε και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του και την πλευρική του του κίνηση για να επιβιώσει στο ΝΒΑ, καθώς το παιχνίδι του μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό στυλ».

Εράζεμ Λόρμπερκ (Σλοβενία), Ομέρ Ασίκ (Τουρκία), Τιμοφέι Μοζγκόφ (Ρωσία), Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (Σερβία), Μίλος Μάτσβαν (Σερβία), Μαριγιόνας Πετραβίτσιους (Λιθουανία), Αντουάν Ντιότ (Γαλλία) και Ρόμπιν Μπενζίνγκ (Γερμανία) συμπληρώνουν τη λίστα του hoopshype.com.

Ροτέισον στη Μίλαν

milan_leonardo1.jpgΑποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες της Μίλαν είναι ο Λεονάρντο. Ο προπονητής του ιταλικού συλλόγου, εξήγησε ότι το ροτέισον είναι αναγκαίο σε μια ομάδα, αρκεί να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της.

«Όταν χρησιμοποιούμε όλους τους παίκτες στο ρόστερ τα αποτελέσματα είναι θετικά. Τους έχουμε εξηγήσει πως πρέπει να λειτουργούμε και το έχουν καταλάβει. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όλους τους παίκτες για το καλό της ομάδας και όχι για να νιώθουν ευχαριστημένοι τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Για να προσθέσει στη συνέχεια τα εξής: «Αν παίζουν συνέχεια οι ίδιοι σε όλα τα ματς δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δουλεύουμε έτσι, αλλά αυτό θα είναι δύσκολο όταν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς». Μάκης

O θάνατος σου η ζωή μου

paok_panionios.jpgΈνα παιχνίδι που κρίνει πολλά διεξάγεται σήμερα (19:00, Novasports 1) στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στον εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής. Τόσο ο Εμίλιο Φερέρα όσο και ο Φερνάντο Σάντος έχουν δεχτεί σκληρή κριτική και η θέση τους σε περίπτωση ήττας δεν θα είναι και τόσο... σίγουρη. Πρώτη για Εστογιανόφ και Κοντρέρας.


Ο Βελγοϊσπανός τεχνικός ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα και θα παρατάξει το Πανιώνιο με σύστημα 4-4-1-1. Ο Μπέλιτς θα είναι και πάλι κάτω από τα δοκάρια με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Λάτκα και Κοντοέ. Στο δεξί άκρο θα βρίσκεται ο Μανιάτης και στοα ριστερό ο Τζαβέλλας. Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Κουμορτζί, μαζί με τους Νικολάου, Καστελιόνε και Σκούφαλη. Πίσω από τον επιθετικό Μπάλαμπαν θα παίξει ο Αλβάρο Ρεκόμπα.
Την αποστολή του Πανιωνίου συμπληρώνουν οι: Ανδριόλας, Ουέλιγκτον, Κούκετς, Σιόβας, Σμόγιε, Σίμωσης, Γουνδουλάκης, Ριέρα, Εστογιανόφ.
Οι «κυανέρυθροι» έχουν μαζέψει μόλις ένα βαθμό στους τρεις πρώτους αγώνες της Σούπερ Λιγκ και ο Φερέρα βρίσκεται υπό πίεση έχοντας πάντως την στήριξη του Κωνσταντίνου Τσακίρης. Όμως μια ακόμα ήττα μπορεί να σπάσει το γυαλί που έχει ήδη ραγίσει.

Αλλαγές στην 11άδα
Περίπου ίδιο κλίμα υπάρχει και στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος ιδίως μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα όπου οι οπαδοί του «δικεφάλου» πέταξαν μέχρι και... καλαμπόκια. Ο Πορτογάλος προπονητής παίζει το... κεφάλι στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης και στο επόμενο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κάνει αλλαγές στην άμυνα αφήνοντας εκτός τον Λίνο. Ο Σάντος προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μαλεζά, έχοντας δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Σαβίνι. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Γκαρσία και στα πλάγια ο Φωτάκης δεξιά και ο Σορλέν αριστερά. Ο Βιειρίνια θα είναι
δεξιός χαφ και αριστερό ο Κουτσιανικούλης. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Φιλομένο.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς, Μουν, Σνάουτσνερ, Αμπουμπακάρι και Βερόν ενώ στην αποστολή βρίσκονται οι Κρέσιτς, Μπιζέρα, Λίνο, Κοντρέρας, Παπάζογλου, Κονσεϊσάο και Ίβιτς. Ο «δικέφαλος» ήρθε στην Αθήνα με επικεφαλή της αποστολής τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν για φέτος στην αποστολή ο Φαμπιάν Εστογιανόφ και ο Πάμπλο Κοντρέρας.

Δύσκολη πρόκριση της Αλκμααρ


Ο Ντεμπελέ της Αλκμααρ Πολύ δύσκολα, η Αλκμααρ προκρίθηκε στην τρίτη φάση του κυπέλλου Ολλανδίας, επικρατώντας 2-0 στην παράταση της αναπληρωματικής ομάδας του Αγιαξ. Μετά από ένα "στείρο" 90λεπτο στο "DSB Στάντιον", η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε στην πρόκριση χάρη στον Μούσα Ντεμπελέ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 66' και κατάφερε να σκοράρει στο 1ο και το 4ο λεπτό της παράτασης.

Ο Ρόναλντ Κούμαν χρησιμοποίησε τους: Ρομέρο (71' λ.τρ. Χάιμπλοκ), Σβερτς, Μοισάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Ελμ, Μέντες ντα Σίλβα, Σάαρς, Μάρτενς (46' Πόουλσεν), Αρι (66' Ντεμπελέ), Πελέ.

Η Γκενκ έσπασε το αήττητο της Σιντ Τρούιντεν


Οι παίκτες της Γκενκ άλωσαν το Στάιενβελντ Η Σιντ Τρούιντεν πήγαινε "τρένο" στο Βέλγιο, καθώς στις πρώτες εφτά αγωνιστικές ήταν αήττητη με πέντε νίκες, όμως την... πάτησε και μάλιστα άσχημα. Στο εντός έδρας ματς για την 8η αγωνιστική κόντρα στη Γκενκ (με τη μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα), ήθελε να κατακτήσει το έκτο της φετινό "τρίποντο", αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 4-2!

Πλέον Γάνδη, Αντερλεχτ και Μπριζ, έχουν τη δυνατότητα να "πατήσουν" και αυτές την κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος, αν κερδίσουν τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη...

Aναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής (σε παρένθεση οι σκόρερ):

Σιντ-Τρούιντεν - Γκενκ 2-4
(63' Εβράρ, 78' ’λεξ Ντα Σίλβα - 5' Ογκουτζιμί, 12' Μπαρντά, 31' Μπουφέλ, 83' Κοϊτά)

Μπριζ - Ζούλτε-Βάρεγκεμ (23/9)
Σταντάρ Λιέγης - Σερκ Μπριζ (23/9)
Σαρλερουά - Μέκελεν (23/9)
Γάνδη - Βέστερλο (23/9)
Ρόζελαρ - Λόκερεν (23/9)
Γκερμινάλ - Κόρτραϊκ (23/9)
Μουσκρόν - Αντερλεχτ (24/9)

Ανετη πρόκριση για την Μπάγερν


Σκόραρε πάλι ο Βαν Μπούιτεν... Η Μπάγερν προκρίθηκε με περίπατο στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας (σ. σ. στη φάση των "16"). Οι Βαυαροί επικράτησαν με 5-0 της Ομπερχάουζεν έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Με εκτός έδρας τριάρες προχώρησαν Ντόρτμουντ και Σάλκε. Ως αλλαγή έπαιξε ο Βασίλης Πλιάτσικας...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):

Αιντραχτ Τρίερ - Αρμίνια 4-2
(61', 75', 121' Σενέσιε, 110' Ρίσερ - 46', 49' Γιάνιτς)

Νυρεμβέργη - Χόφενχαϊμ 0-1
(35' Νίλσεν)

Μπάγερν - Ομπερχάουζεν 5-0
(32' Λαμ, 41' Μάριο Γκόμες, 67' Ριμπερί, 70' Τόμας Μίλερ, 86' Βαν Μπούιτεν)

Γκλάντμπαχ - Ντούισμπουργκ 0-1
(91' Κρίστοφερ Αντερσεν)

Αλεν- Γκρόιτερ Φιρτ 2-3
(88', 93' Τάνκουλιτς - 61' Νέτε, 98' Μοκτάρι, 119' Μίλερ)

Καρλσρούη - Ντόρτμουντ 0-3
(3' Μοχάμεντ Ζιντάν 22' και 51' Μπάριος)

Μπόχουμ - Σάλκε 0-3
(10' Βέστερμαν, 56' Χαλίλ Αλτιντοπ, 78' αυτ. Φουχς)

Κόμπλενζ - Κότμπους 4-2
(14' Στιέμπερ, 52', 104' Εβερσον, 120' Γκέισλερ - 9' Ζούλα, 79' Σόρενσεν)

Τετάρτη
Μόναχο 1860 - Χέρτα
Αουγκσμπουργκ - Φράιμπουργκ
Βέρντερ - Σεντ Πάουλι
Φρανκφούρτη - Αλεμάνια Ααχεν
Όσναμπρικ - Αμβούργο
Λούμπεκ - Στουτγκάρδη
Καϊζερσλάουτερν - Λεβερκούζεν
Κολωνία - Βόλφσμπουργκ

Βόλτα της "Μπάρτσα" στο Σανταντέρ


Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε το τέσσερα στα τέσσερα στην Πριμέρα ντιβιζιόν, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής επικράτησε με 4-1 εκτός έδρας της Ρσίνγκ Σανταντέρ.

Για τους "μπλαουγκράνα" ο Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το χορό των γκολ στο 20' με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μέσι. Ο Αργεντινός επιθετικός στο 24' διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, για να έρθει στο 27' ο Πικέ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο 63� ο Μέσι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και νταμπλούχου Ισπανίας για να έρθει στο 72' ο Σεράνο να διαμορφώσει το τελικό 1-4.

Σεβίλη-Μαγιόρκα 2-0
Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Nτιβιζιόν, η Σεβίλη νίκησε στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" τη Μαγιόρκα με 2-0, έφτασε τους 9 βαθμούς και "έπιασε" στην κορυφή τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, που έχουν πάντως από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι Ανδαλουσιάνοι φρόντισαν να απλοποιήσουν την κατάσταση από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα χάρις στα γκολ των Σκιλασί (17') και Περότι (25'). Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Βαλένθια, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μετρά τρεις συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα πείθοντας και φέτος για την αγωνιστική συνέπειά της.

Με τα... τρίτα προκρίθηκε η Αρσεναλ


Ο Τζακ Γουϊλσιρ, ένας από τους μικρούς που έβαλε ο Βενγκέρ στο ματς με την Μπρόμιτς Με τα... τρίτα της η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Μπρόμιτς και προκρίθηκε στο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Με τον Σωτήρη Κυργιάκο στην ενδεκάδα, η Λίβερπουλ 1-0 τη Λιντς. Αποκλείστηκε η Μπέρνλι από την Μπάρνσλεϊ.
Σε ματσάρα 4-3 η Στόουκ Σίτι την Μπλάκπουλ, αφού έχανε 2-0 μέχρι το 75', στο 80' προηγείτο 3-2 και νίκησε με γκολ στο 90'!
Η Σάντερλαντ 2-0 τη Μπέρμιγχαμ. Επιτέλους νίκη η Πόρτσμουθ, έστω και επί της Καρλάιλ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Βασικός έπαιξε ο Αγγέλος Μπασινάς.

  • Αρσεναλ - Μπρόμιτς 2-0
    Ο Αρσεν Βενγκέρ έβαλε τα τρίτα της Αρσεναλ στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ, ωστόσο πάνω από 55 χιλιάδες οπαδοί της βρέθηκαν στο Εμιρατς.
    Χωρίς ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η Αρσεναλ είχε την ευκαιρία να πιέσει στο δεύτερο, καθώς στο 37' αποβλήθηκε ο Ζερόμ Τόμας της Μπρόμιτς.
    Στο 68' ο Σάντσες Γουάτ με σουτ, αφού ο Κάιλι απέκρουσε σουτ του Κάρλος Βέλα έδωσε τη λύση. Και στο 76' Αλμπέρτο Βέλα με σουτ, αφού η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι από σουτ του Ράνταλ, έγραψε το 2-0.
    Η σύνθεση της Αρσεναλ: Τσέσνι, Τζίλμπερτ, Σέντερος, Σιλβέστρ, Τραορέ (69' Μπαραζίτε), Γουίλσιρ, Κοκελίν (58' Αλμπέρτο Βέλα), Ράμσεϊ, Γκιμπς, Σούνου (58' Ράνταλ), Γουάτ.

  • Μπάρνσλεϊ - Μπέρνλι 3-2
    (22' Μάκεν, 45' Ντα Σίλβα, 75' Κόλας - 21' Φλέτσερ, 52' Ιγκλς)

  • Μπόλτον - Γουέστ Χαμ 3-1 παράταση, κανονικός αγώνας 1-1
    (86' Κ. Ντέιβις, 96' Κέιχιλ, 119' Ελμάντερ - 59' Ιλούνγκα)

  • Καρλάιλ - Πόρτσμουθ 1-3
    (3' πέναλτι Χαρτ - 26' Ντιντάν, 33' Γουέμπερ, 63' Βάντεν Μπόρε)

  • Λιντς - Λίβερπουλ 0-1
    (66' Ενγκόνγκ)

  • Νότιγχαμ - Μπλάκμπερν 0-1
    (37' ΜακΚάρθι)

  • Πίτερμπρο - Νιούκαστλ 2-0
    (20' Μακέιλ-Σμιθ, 31' Γουϊλιαμς. Στο 55' αποβλήθηκε ο Γκάθρι της Νιούκαστλ)

  • Σκάνθορπ - Πορτ Βέιλ 2-0 παράταση, κανονικός αγώνας 0-0
    (92' Χέιζ, 95' ΜακΚαν)

  • Στόουκ Σίτι - Μπλάκπουλ 4-3
    (75' Χιγκινμπόθαμ, 78' Εθέρινγκτον, 80' Φούλερ, 90' Γκρίφιν - 40' Βόαν, 47' Κλαρκ, 81' Μπέρτζες)

  • Σάντερλαντ - Μπέρμιγχαμ 2-0
    (4' Χέντερσον, 23' Κάμπελ)
  • Ο μικρός Ντος Σάντος στην εθνική Μεξικό


    O Τζόναθαν Ντος Σάντος Την φανέλα της εθνικής ομάδας του Μεξικού θα φορέσει για πρώτη φορά ο Τζόναθαν Ντος Σάντος. Ο 19χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα, αδερφός του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, που και αυτός ξεκίνησε τη καριέρα του στην ομάδα της Βαρκελώνης, κλήθηκε στην εθνική για το φιλικό κόντρα στην Κολομβία, στις 30 του μηνός στο Ντάλας των ΗΠΑ

    Περίγελος η Λέφσκι από την απάτη του αιώνα!


    Το σήμα της Λέφσκι Σόφιας Περίγελος ανά την υφήλιο έγινε η Λέφσκι Σόφιας. Η 26 φορές πρωταθλήτρια Βουλγαρίας έπεσε θύμα μίας απόλυτα καλοστημένης ποδοσφαιρικής απάτης με αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι με τη μισητή συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ. Η ιστορία μπορεί να ακούγεται ψεύτικη είναι όμως απολύτως αληθινή...

    Η απάτη ξεκίνησε την Πέμπτη 17/9, όταν στα γραφεία της Λέφσκι έφτασε ένα φαξ το οποίο έφερε τη σφραγίδα της πρωταθλήτριας Ρωσίας, Ρουμπίν Καζάν, η οποία ζητούσε τους τέσσερις καλύτερους παίκτες της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας. Ο λόγος για τον Βούλγαρο αμυντικό Ζίφκο Μιλάνοφ, τον Σκοπιανό μέσο Ντάρσκο Τασέφσκι, τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ζε Σοάρες και τον Μαροκινό αμυντικό Γιουσέφ Ραμπέχ. Η πρόταση ήταν ύψους 4 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα την επομένη στα γραφεία της Λέφσκι εμφανίστηκε κάποιος ο οποίος παρουσιάστηκε ως παράγοντας της Ρουμπίν, προκειμένου να εξηγήσει πως θα προχωρήσει η μεταγραφή των τεσσάρων παικτών με τη μεταγραφική περίοδο να έχει "κλείσει". Ο συγκεκριμένος κύριος "εξήγησε" ότι η ρωσική ομάδα έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια από την UEFA, καθώς πολλοί παίκτες της βρίσκονταν στο νοσοκομείο προσβεβλημένοι από τον ιό της γρίπης!

    Η προσφορά ήταν δελεαστική, οι εξηγήσεις πειστικές και έτσι η διοίκηση αποφάσισε να... ενδώσει. Μάλιστα ετοίμασε και συνέντευξη τύπου προκειμένου να "απολογηθεί" στον κόσμο για την απόφασή της, η οποία πάρθηκε για το καλό του συλλόγου.

    Οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι έψαξαν το θέμα επικοινώνησαν με παράγοντες, αλλά και τον τεχνικό της Ρουμπίν Καζάν, Γκουρμπάν Μπερντίεφ και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα. Ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας της Λέφσκι, Τοντόρ Μπατκόφ, είχε ήδη... πακετάρει τους παίκτε, τους οποίους έστειλε συνοδεία του οικονομικού διευθυντή, Κονσταντίν Μπαζντέκοφ, στο Καζάν.

    Τους πέντε ανυποψίαστους υποδέχθηκε στη Μόσχα ένας "εκπρόσωπος" της Ρουμπίν, με το όνομα, Μαρκ Μπέργκερ. Ο τελευταίος τους έκλεισε ραντεβού για την Κυριακή το πρωί, προκειμένου οι παίκτες να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια.

    Την Κυριακή το πρωί και μετά την επίσκεψη σε κλινική της Μόσχας, οι "εκπλήξεις" άρχισαν να "σκάνε" σαν ωρολογιακές βόμβες. Αρχικά τα έγγραφα δεν υπήρχαν πουθενά, στη συνέχεια ο "εκπρόσωπος" εξαφανίστηκε και τέλος ο αριθμός του κινητού, μέσω του οποίο γίνονταν οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν... διαθέσιμος.

    Ο Μπαζντέκοφ βλέποντας τί συμβαίνει πήρε την απόφαση να γυρίσουν πίσω. Οι παίκτες όμως δεν προλάβαιναν το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ. Η τελευταία την ώρα που η "πεντάδα" προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Σόφιας είχε ξεφύγει 7 βαθμούς καθώς είχε επικρατήσει στο ντέρμπι με 2-0 και τα χειρότερα μόλις ξεκινούσαν.

    Στη Βουλγαρία όλοι γελούσαν με το κάζο της Λέφσκι, εκτός φυσικά από τους οπαδούς της, οι οποίοι δεν ήξεραν που να κρυφτούν. Η "Trud", μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στη Βουλγαρία, ανέφερε: Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο".

    Πίσω από την απάτη, φημολογείται και οι ενδείξεις συνηγορούν ότι βρίσκεται η στοιχηματική μαφία. Αλλωστε αρκετά γραφεία στοιχημάτων ανέφεραν ότι δέχτηκαν "μεγάλα πονταρίσματα που προκαλούν υποψίες" υπέρ της νίκης της ΤΣΣΚΑ, με την απόδοση για τη νίκη των γηπεδούχων να πέφτει από το 1,96 στο 1,67 στο μεγαλύτερο ασιατικό στοιχηματικό σάιτ "SBObet".

    Η διοίκηση της Λέφσκι ενημέρωσε ήδη τις βουλγαρικές αρχές αλλά θα ζητήσει βοήθεια ακόμα και από την Ιντερπόλ σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι. Μάλιστα ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια...

    Παρελθόν από τον Λεβαδειακό ο Βούκοτιτς


    Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Μόμτσιλο Βούκοτιτς Παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Ο Σέρβος προπονητής ανακοίνωσε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα μέτρια αποτελέσματα της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα:

    "Ο πρόεδρος ήθελε να με κρατήσει, έκανε τα πάντα γι' αυτό, αλλά εγώ έχω πάρει την οριστική απόφασή να φύγω. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελα. Υπήρχαν αντιδράσεις από τους φιλάθλους και πήρα την απόφασή μου, που είναι οριστική", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βούκοτιτς.