Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

«Δικό μας το ντέρμπι»

melberg_az.jpgΑντίπαλος με τον συμπατριώτη του και παρτενέρ του στην εθνική Σουηδίας θα τεθεί σήμερα στο βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο στόπερ του Ολυμπιακού έχει φροντίσει να στείλει το μήνυμά του στον παίκτης της ΑΕΚ, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς λέγοντας του ότι στο αποψινό ντέρμπι θα χαμογελάσει τελευταίος. Κάτι ανάλογο είχε κάνει άλλωστε και στα τέλη Αυγούστου πριν αναβληθεί το ματς, όπου είχε αρχίσει να απειλεί από τότε τον αμυντικό της ΑΕΚ.

«Ναι αρχίσαμε τις απειλές τηλεφωνικά», είπε χαριτολογώντας ο Μέλμπεργκ για να προσθέσει: «Του είπα να μην κάνει όρεξη για τη νίκη. Και επίσης του είπα να ξεχάσει ότι είναι φίλος μου για 90 λεπτά. Αυτό το ντέρμπι είναι δικό μας. Σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του τη νίκη. Είναι δική μας».

Για τη νίκη στο ΟΑΚΑ μίλησε και ο Ντουντού, ο οποίος τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την ομάδα του. «Θα είναι δύσκολα για μας. Η ΑΕΚ παίζει στο γήπεδό της με τον κόσμο της. Εμείς έχουμε προβλήματα και φυσικά την έξτρα κούραση από το ματς με τον ΠΑΟΚ και το ταξίδι», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Για να προσθέσει: «Πρέπει να τα ξεπεράσουμε και αυτά για να πάμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι ο μόνος μας στόχος. Χαρήκαμε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να της δώσουμε ανάλογη συνέχεια. Πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να μην γκρεμίσουμε ότι πετύχαμε στην Τούμπα. Έχουμε μια ακόμα αποστολή να φέρουμε σε πέρας. Θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς στο ΟΑΚΑ».

Ο Ζίκο αποφασίζει για Φερναντίνιο

Συμβόλαιο τριετούς διάρκεια υπέγραψε ο Φερναντίνιο με την Μπαρουέρι, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να ανησυχούν. «Παρακολουθούμε το θέμα, γνωρίζουμε τις εξελίξεις και είναι στο χέρι μας να αποκτήσουμε τον ποδοσφαιριστή, αν και εφόσον καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο», έλεγαν στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον Ζίκο, ο οποίος θα εισηγηθεί για την απόκτηση του συμπατριώτη του ή όχι στον Σωκράτη Κόκκαλη.

«Έχουμε μιλήσει με Ολυμπιακό»

Σε επαφές με τον Ολυμπιακό αποκάλυψε ότι βρίσκεται ο μάνατζερ του Ντάνιελ Καρβάλιο στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ». Ο Ντιονίσιο Κάστρο τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια σημαντική συζήτηση με τον Ζίκο για τον Καρβάλιο, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή. Μόνο τον Ιανουάριο. Θα δούμε γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι λάθος αυτό που γράφεται ότι το συμβόλαιό του λήγει το Δεκέμβρη. Λήγει το Δεκέμβριο του 2010. Βέβαια η διοίηκηση της ΤΣΣΚΑ πάντα είναι ανοιχτή να δώσει τον παίκτη, αφού δεν τον υπολογίζει ο νέος προπονητής, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να δεχθεί πρώτα κάποια πρόταση. Πρόταση να τη δελεάσει, γιατί και το καλοκαίρι υπήρχαν επαφές με Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, αλλά δεν έγινε τίποτα. Φυσικά ο Ντάνιελ ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό, ειδικά από τη στιγμή που τον θέλει ο Ζίκο μαζί του».

Όσο για την περίπτωση του Βάγκνερ Λοβ, ο Κάστρο εμφανίστηκε αρνητικός. «Μου φαίνεται πιο λογικό να δω τον Καρβάλιο στον Ολυμπιακό, παρά τον Βάγκνερ Λοβ. Αρκεί να σας πω ότι για να του επιτραπεί να πάει δανεικός στην Παλμέιρας, ανανέωσε για ακόμα 2,5 χρόνια το συμβόλαιό του, ενώ το καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ είχε προτάσεις που έφταναν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και αρνήθηκε να τον δώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: