Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Οδηγείται σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου


Μία βαλίτσα με χρήματα... Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχε ως κύριο θέμα συζήτησης, τον προϋπολογισμό για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όπως προέκυψε, το "τριφύλλι" τον Μάιο αναμένεται να έχει έλλειμμα στα ταμεία του, ύψους το πολύ 17 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό ακόμη και τα πριμ πρωταθλήματος).

Αυτό το ποσό υπάρχει περίπτωση να μειωθεί αρκετά και να φτάσει στα 10 εκατ. ευρώ. Δίχως άλλο όμως, είναι ένα σημαντικό ποσό το οποίο και πρέπει να καλυφθεί. Ο Νικόλας Πατέρας δεσμεύτηκε ενώπιον του Δ.Σ. ότι θα προσπαθήσει να συμμαζέψει την κατάσταση. Όμως, όπως και να έχει είναι πολύ δύσκολο να μηδενιστεί αυτό το ποσό. Έτσι, θα χρειαστεί να συνεδριάσει και πάλι το Δ.Σ. σε λίγους μήνες για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί το έλλειμμα.

Το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η άλλη λύση είναι αυτή του δανεισμού, αλλά δεν φαίνεται να τη θέλουν οι "πράσινοι". Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του κ. Πατέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης: "Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να δανείζομαι".

Το σημαντικότερο όλων, φυσικά, είναι ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε απ� όλους και οι πάντες στο "τριφύλλι" είναι σίγουροι ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί χωρίς πρόβλημα.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιβάρυνση ύψους 10 εκατ. ευρώ, αν τελικά περάσει ο νόμος που θέλει την αύξηση του φόρου στα συμβόλαια, από το 20% που είναι τώρα στο 40%. Κάτι που θα επηρεάσει όλες τις ομάδες φυσικά.

Ερωτήματα από Π. Γιαννακόπουλο
Όσο η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν σε εξέλιξη, ο Παύλος Γιαννακόπουλος εξέφρασε κάποιες απορίες του. Συγκεκριμένα, ρώτησε πόσα χρήματα ακριβώς σπαταλήθηκαν για τον Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς και τι γίνεται με τις μεταγραφές των Μελίσση και Κλέιτον που στοίχισαν αρκετά χρήματα στον Παναθηναϊκό.

"Για τον Σισέ συνολικά μαζί με το συμβόλαιο του παίκτη, το ποσό είναι 17 εκατ. ευρώ. Οι άλλοι ποδοσφαιριστές παραμένουν περιουσιακά στοιχεία της ομάδας και ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα από την πώλησή τους. Όμως, πρόεδρε εσύ δεν έχει χάσει χρήματα από κάποια μεταγραφή;", με τον κ. Γιαννακόπουλο να απαντά: "Εγώ δεν έχω χάσει; Μόνο τον Ντομινίκ τον πλήρωσα 8 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο", για να πάρει και πάλι τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ: "Είδες πρόεδρε. Εσύ με τόση εμπειρία ως παράγοντας έχεις χάσει χρήματα. Έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο κάποιες κινήσεις δεν βγαίνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: