Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 1-2


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ολυμπιακός με τον Τοροσίδη να πετυχαίνει δύο γκολ στο ΟΑΚΑ, επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 και έδωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι μέσα σε λίγες ημέρες. Καλύτερη η ΑΕΚ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 39’ όταν το σκορ ήταν ακόμα 0-0.

Το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν επεφύλασσε εκπλήξεις με τον Ολυμπιακό να στηρίζεται στην πολύ καλή του άμυνα και να εκμεταλλεύεται την τεχνική και την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών του και την ΑΕΚ να πιέζει αλλά να μην αξιοποιεί την υπεροχή της.

Η Ένωση είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα αλλά είδε τον Δαλούκα να μην της δίνει πέναλτι στο 0-0 και δέχθηκε το 0-1 στο κρίσιμο 44ο λεπτό. Στην επανάληψη το λάθος του Μάκου και η πανέμορφη ενέργεια του Τοροσίδη έβαλαν τον Ολυμπιακό με δύο γκολ μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε στη συνέχεια να γυρίσει το παιχνίδι αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αξιοποιήσει μόλις μία από τις ευκαιρίες και να μειώσει σε 1-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 οι τελικές προσπάθειες ήταν 13-5 υπέρ της ΑΕΚ. Μάλλον γι αυτό το λόγο οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους και γιούχαραν το διαιτητικό τρίο για τις αποφάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: