Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

«Μάγεψαν» το ΝΒΑ «Σόφο», «Πριντ» & Μίλος!

spanoulis_schortsianitis_hellas_germany.jpgΤο Ευρωμπάσκετ είθισται να είναι καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση, όχι μόνο επειδή έχει το «ευρω» μπροστά, αλλά κι επειδή στις Ηνωμένες Πολιτείες δύσκολα παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται εκτός των συνόρων τους. Στο ΝΒΑ, ωστόσο, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι παίκτες κάνουν την εμφάνισή τους και πολλές φορές την δικαιολογούν κιόλας κι έτσι... να τη η παγκοσμιοποίηση. Σχορτσιανίτης, Πρίντεζης και Τεόντοσιτς ενδέχεται να βοηθήσουν σε αυτή, αφού το hoopshype.com στάζει «μέλι» για την πάρτη τους.



Η αμερικανική ιστοσελίδα κάνει αναφορά στους παίκτες που έλαμψαν με την παρουσία τους στα παρκέ της Πολωνίας στο 36ο Ευρωμπάσκετ και σε αυτούς φροντίζει να συμπεριλάβει δύο Έλληνες κι έναν Σέρβο, που αγωνίζεται, όμως, στα ελληνικά παρκέ, όλοι τους με κοινό παρονομαστή τον Ολυμπιακό: τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τον Μίλος Τεόντοσιτς, που και τη νέα χρονιά θα βρίσκονται στο «λιμάνι», και τον Γιώργο Πρίντεζη, που το καλοκαίρι άφησε τους «ερυθρολεύκους» για χάρη της Μάλαγα.

Σόφο, ο ασταμάτητος!

Αναφορικά με τον «Σόφο», τα δικαίωματα του οποίου έχουν οι Κλίπερς (No.34 το 2003), το hoopshype.com σημειώνει: «Γνωστός στην Ευρώπη ως "Baby Shaq», ήταν μία από τις εκπλήξεις τις διοργάνωσης. Ο "Big Sofo" αποτελεί δύναμη στη ρακέτα με τα περισσότερα από 130 κιλά του και, έχοντας αφήσει πίσω του κάποια προβλήματα φυσικής κατάστασης, ήταν σχεδόν ασταμάτητος στην Πολωνία. Είναι αρκετά αθλητικός, αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο όγκο του, ενώ είναι πραγματική απειλή κοντά στο καλάθι, όπου συνήθως τελειώνει τις φάσεις με δυνατά καρφώματα. Ο Σχορτσιανίτης έμεινε έναν χρόνο εκτός λόγω προβλημάτων βάρους, αλλά ήταν σε αξιοπρεπή κατάσταση στην Πολωνία. Αρκετά καλός στο να κάνει σκριν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (σ.σ. βολές)».

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο Πρίντεζης

Για τον Γιώργο Πρίντεζη (σ.σ. Νο.58 το 2007 από τους Σπερς, πριν παραχωρηθεί στους Ράπτορς) ο Ντέιβιντ Σαρντινέρο, που υπογράφει το κείμενο, υπογραμμίζει πως «είναι ένας κόμπο φόργουορντ της νέας... κοψιάς, καθώς με το δυνατό του παιχνίδι μπορεί να παίξει και στο "3" και στο "4". Ξέρει να παίρνει ριμπάουντ και να παίζει με τη μπάλα. Στο Τορόντο τον παρακολουθούν στενά τελευταία».

«Στρατηγός» ο Τεόντοσιτς!


Όσο για τον Μίλος Τεόντοσιτς, που έκανε ένα εκπληκτικό Ευρωμπάσκετ (14.1π., 5.2ασ.), ο θαυμασμός είναι έκδηλος για τον παίκτη που διεύθυνε άριστα το παιχνίδι των «πλάβι», οδηγώντας τους μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. «Ο Τεόντοσιτς είναι ένας αληθινός "στρατηγός" στο παρκέ, που παίζει σαν βετεράνος. Αν και μόλις 22 χρόνων, ο Σέρβος πόιντ γκαρντ μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό με τις ικανότητές του και το μακρινό του σουτ. Το απογοητευτικό του παιχνίδι απέναντι στην ισπανική πανδαισία, τον Ρίκι Ρούμπιο, δεν κατέστρεψε την θεαματική του εμφάνιση στη διοργάνωση» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «O Tεόντοσιτς είναι περισσότερο πασέρ, αλλά στην Πολωνία έδειξε και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του και την πλευρική του του κίνηση για να επιβιώσει στο ΝΒΑ, καθώς το παιχνίδι του μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό στυλ».

Εράζεμ Λόρμπερκ (Σλοβενία), Ομέρ Ασίκ (Τουρκία), Τιμοφέι Μοζγκόφ (Ρωσία), Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (Σερβία), Μίλος Μάτσβαν (Σερβία), Μαριγιόνας Πετραβίτσιους (Λιθουανία), Αντουάν Ντιότ (Γαλλία) και Ρόμπιν Μπενζίνγκ (Γερμανία) συμπληρώνουν τη λίστα του hoopshype.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: