Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα πρόταση σε «Ζορό»

blankoeverton.jpgΗ πρώτη πρόταση της ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ισμαέλ Μπλάνκο έπεσε στο κενό, αλλά αυτό καθόλου δε πτοεί την Ένωση η οποία ετοιμάζει να βελτιώσει την προσφορά της στον Αργεντινό επιθετικό ο οποίος είπε όχι στα 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους) για συμβόλαιο μέχρι το 2013. Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή οι απαιτήσεις είναι 700.000 ευρώ και ο ερχομός του Χουάν Μπέρος την άλλη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα.

Παρά την αρνητική τροπή που πήρε η πρώτη πρόταση, αναμένεται δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων με τον μάνατζερ του 26χρονου επιθετικού, Χουάν Μπέρος, να έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα την Τρίτη (29/9) όταν και θα ξεκινήσουν ξανά συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Θανόπουλος θα προτείνει στον Μπλάνκο νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές που θα φτάνουν τις 600.000 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους). Οι απαιτήσεις όμως του ποδοσφαιριστή είναι υψηλότερες, αφού τα λεφτά που ζητάει είναι τουλάχιστον 100.000 ευρώ παραπάνω δηλαδή 700.000 ευρώ.

Ο μάνατζερ του Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος μίλησε στη «SportDay» και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο απάντησε αρνητικά στην πρόταση των «κιτρινόμαυρων»: «Απορρίψαμε την πρόταση, γιατί κρίναμε πως δεν είναι ικανοποιητική και δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική προσφορά του Μπλάνκο στην ομάδα. Ωστόσο η επιθυμία του Ισμαέλ ήταν και είναι να μείνει στην ΑΕΚ, αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο ατζέντης του Αργεντινού πρόσθεσε: «Περιμένουμε μια καλύτερη πρόταση από την ΑΕΚ, η οποία ελπίζουμε να αξιολογήσει τον παίκτη ως τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος την τελευταία διετία και ως τη σημαία του συλλόγου. Αν η νέα πρόταση είναι αντάξια της προσφοράς του Μπλάνκο, ο παίκτης είναι έτοιμος να υπογράψει, αφού αυτή είναι η επιθυμία του».

Πάντως, στην Ένωση δεν ανησυχούν και είναι χαρακτηριστικό ότι στους διοικούντες υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας, όπως δήλωσε και ο Νίκος Θανόπουλος, όταν ρωτήθηκε τη Τρίτη (22/9) από περίπου δέκα οπαδούς της ομάδας στους Θρακομακεδόνες: «Μην ανησυχείτε, παιδιά, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ο Μπλάνκο είναι παίκτης της ΑΕΚ μέχρι το 2011 και εμείς του προτείναμε να ανανεώσει. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει»

• Ο 37χρονος Σουηδός διαιτητής Στέφαν Γιοχάνεσον θα σφυρίξει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα την ερχόμενη Πέμπτη.

• Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλγερίας, Ραμπαχ Σαντάν εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Ρέφικ Τζιμπούρ λόγω της διένεξής του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

• Το παρών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι θα δώσει και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Μάλιστα, στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα τα μάτριξ του γηπέδου θα δείχνουν διαφημιστικό σποτάκι για τα διαρκείας στο μπάσκετ. Θοδωρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: