Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Περίγελος η Λέφσκι από την απάτη του αιώνα!


Το σήμα της Λέφσκι Σόφιας Περίγελος ανά την υφήλιο έγινε η Λέφσκι Σόφιας. Η 26 φορές πρωταθλήτρια Βουλγαρίας έπεσε θύμα μίας απόλυτα καλοστημένης ποδοσφαιρικής απάτης με αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι με τη μισητή συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ. Η ιστορία μπορεί να ακούγεται ψεύτικη είναι όμως απολύτως αληθινή...

Η απάτη ξεκίνησε την Πέμπτη 17/9, όταν στα γραφεία της Λέφσκι έφτασε ένα φαξ το οποίο έφερε τη σφραγίδα της πρωταθλήτριας Ρωσίας, Ρουμπίν Καζάν, η οποία ζητούσε τους τέσσερις καλύτερους παίκτες της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας. Ο λόγος για τον Βούλγαρο αμυντικό Ζίφκο Μιλάνοφ, τον Σκοπιανό μέσο Ντάρσκο Τασέφσκι, τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ζε Σοάρες και τον Μαροκινό αμυντικό Γιουσέφ Ραμπέχ. Η πρόταση ήταν ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα την επομένη στα γραφεία της Λέφσκι εμφανίστηκε κάποιος ο οποίος παρουσιάστηκε ως παράγοντας της Ρουμπίν, προκειμένου να εξηγήσει πως θα προχωρήσει η μεταγραφή των τεσσάρων παικτών με τη μεταγραφική περίοδο να έχει "κλείσει". Ο συγκεκριμένος κύριος "εξήγησε" ότι η ρωσική ομάδα έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια από την UEFA, καθώς πολλοί παίκτες της βρίσκονταν στο νοσοκομείο προσβεβλημένοι από τον ιό της γρίπης!

Η προσφορά ήταν δελεαστική, οι εξηγήσεις πειστικές και έτσι η διοίκηση αποφάσισε να... ενδώσει. Μάλιστα ετοίμασε και συνέντευξη τύπου προκειμένου να "απολογηθεί" στον κόσμο για την απόφασή της, η οποία πάρθηκε για το καλό του συλλόγου.

Οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι έψαξαν το θέμα επικοινώνησαν με παράγοντες, αλλά και τον τεχνικό της Ρουμπίν Καζάν, Γκουρμπάν Μπερντίεφ και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα. Ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας της Λέφσκι, Τοντόρ Μπατκόφ, είχε ήδη... πακετάρει τους παίκτε, τους οποίους έστειλε συνοδεία του οικονομικού διευθυντή, Κονσταντίν Μπαζντέκοφ, στο Καζάν.

Τους πέντε ανυποψίαστους υποδέχθηκε στη Μόσχα ένας "εκπρόσωπος" της Ρουμπίν, με το όνομα, Μαρκ Μπέργκερ. Ο τελευταίος τους έκλεισε ραντεβού για την Κυριακή το πρωί, προκειμένου οι παίκτες να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια.

Την Κυριακή το πρωί και μετά την επίσκεψη σε κλινική της Μόσχας, οι "εκπλήξεις" άρχισαν να "σκάνε" σαν ωρολογιακές βόμβες. Αρχικά τα έγγραφα δεν υπήρχαν πουθενά, στη συνέχεια ο "εκπρόσωπος" εξαφανίστηκε και τέλος ο αριθμός του κινητού, μέσω του οποίο γίνονταν οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν... διαθέσιμος.

Ο Μπαζντέκοφ βλέποντας τί συμβαίνει πήρε την απόφαση να γυρίσουν πίσω. Οι παίκτες όμως δεν προλάβαιναν το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ. Η τελευταία την ώρα που η "πεντάδα" προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Σόφιας είχε ξεφύγει 7 βαθμούς καθώς είχε επικρατήσει στο ντέρμπι με 2-0 και τα χειρότερα μόλις ξεκινούσαν.

Στη Βουλγαρία όλοι γελούσαν με το κάζο της Λέφσκι, εκτός φυσικά από τους οπαδούς της, οι οποίοι δεν ήξεραν που να κρυφτούν. Η "Trud", μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στη Βουλγαρία, ανέφερε: Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο".

Πίσω από την απάτη, φημολογείται και οι ενδείξεις συνηγορούν ότι βρίσκεται η στοιχηματική μαφία. Αλλωστε αρκετά γραφεία στοιχημάτων ανέφεραν ότι δέχτηκαν "μεγάλα πονταρίσματα που προκαλούν υποψίες" υπέρ της νίκης της ΤΣΣΚΑ, με την απόδοση για τη νίκη των γηπεδούχων να πέφτει από το 1,96 στο 1,67 στο μεγαλύτερο ασιατικό στοιχηματικό σάιτ "SBObet".

Η διοίκηση της Λέφσκι ενημέρωσε ήδη τις βουλγαρικές αρχές αλλά θα ζητήσει βοήθεια ακόμα και από την Ιντερπόλ σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι. Μάλιστα ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: