Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίς Εντίνιο η προπόνηση

Χωρίς Εντίνιο η προπόνηση

Ένα μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Εντίνιο, δεν του επέτρεψε να προπονηθεί σήμερα, καθώς προφυλάχθηκε από τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και για τον λόγο αυτό θα κάνει εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς αύριο και θα είναι στη διάθεση του προπονητή για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Πάμπλο Κοντρέρας θα είναι απών και από το Σαββατιάτικο παιχνίδι καθώς είναι τιμωρημένος ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Βιτόλο την θέση του οποίου θα πάρει στην ενδεκάδα ο Ολιβιέ Σορλέν.

Κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας ο Φερνάντες

Την δική του μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει ο Ντάνι Φερνάντες. Ο γκολκίπερ του Ηρακλή, κλήθηκε από τον Κάρλος Κεϊρός στην προεπιλογή των παικτών που θα συμμετέχουν στο φιλικό της εθνικής Πορτογαλίας με την Κίνα στις 3 Μαρτίου.

Κόντης: «Όταν γίνονται λάθη των διαιτητών τα επισημαίνουμε»

Κόντης: «Όταν γίνονται λάθη των διαιτητών τα επισημαίνουμε»

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το παιχνίδι του Άρη με την Ξάνθη, απαντώντας και στην ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας. Μεταξύ των άλλων ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης τόνισε: «Προχθές έβγαλε ανακοίνωση ο Πανθρακικός, σήμερα η Ξάνθη, όλοι ξαφνικά τα έβαλαν μαζί μας. Αφήνονται υπόνοιες κατά του κόσμου του Άρη, εννοώντας ότι οι οπαδοί μας θα κάνουν έκτροπα στο δεύτερο παιχνίδι; Δεν καταλαβαίνω τι ζητούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Οι οπαδοί του Άρη πήγαν κανονικά με τις προκλήσεις στο γήπεδο και με την αγάπη τους, ακουγόταν πιο πολύ από τους 400 ή 600 που ήταν οι οπαδοί της Ξάνθης». Για την διαιτησία ανέφερε: «Εμείς επισημαίνουμε λάθη που γίνονται. Εμείς δεν λέμε ότι θέλουμε εύνοια, όταν γίνονται λάθη τα επισημαίνουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη σε ΕΠΟ και ΚΕΔ, θεωρούμε ηθικότατο στοιχείο τον κύριο Πιλάβιο. Έχουμε δει διαιτητές όμως να κάνουν λάθη. Ο πρόεδρος του Άρη έδωσε συγχαρητήρια στον κύριο Κάκο για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Αν αποκλειόμασταν από μια λανθασμένη υπόδειξη χθες, ποιος θα στεναχωριόταν για την ζημιά που θα είχε υποστεί η ομάδα. Εμείς υποστηρίζουμε αυτά που υποστηρίζει ο ΚΑΠ. Στην παράγραφο 10Α λέει τα εξής: «Ο αγώνας δεν γίνεται αν ο αγωνιστικός χώρος είναι λασπώδης, γιατί μπορεί να αποφέρει τραυματισμό παίκτη». Θέλουμε να αποφύγουμε τη διακωμώδηση του αθλήματος. Δεν πρέπει να γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα. Ο Κάλβο για παράδειγμα τραυματίστηκε από την κατάσταση του γηπέδου κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Κούπερ έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, ο Άρης μεταμορφώθηκε από το πρώτο στο δεύτερο μέρος. Αυτό που έκανε ο Κούπερ, να δίνει οδηγίες μέσα στη βροχή, δίνει κουράγιο και στους παίκτες. Οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν. Για τον Μεριέμ είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι θα βοηθήσει γιατί παίζει σε πολλές θέσεις στο κέντρο. Το γήπεδο μας για τον αγώνα με τον Εργοτέλη είναι σε καλύτερη κατάσταση από προχθές, αλλά δυστυχώς ο καιρός παραμένει κακός».

Τέλος η σεζόν για τον Κόουλ


Ο Ασλεϊ Κόουλ πανηγυρίζει το γκολ του επί της Μπέρνλι Σημαντικό πλήγμα, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία, αποτελεί για την Τσέλσι ο τραυματισμός του Ασλεϊ Κόουλ. Η διοίκηση των «μπλε» ανακοίνωσε ότι ο διεθνής αμυντικός υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο στη διάρκεια του αγώνα με την Έβερτον και πως αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 29χρονος αριστερός οπισθοφύλακας αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, το οποίο ολοκληρώνεται στις 9 Μαϊου, ενώ αναγκάζεται να δώσει «μάχη με τον χρόνο», προκειμένου να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόουλ, ο οποίος έχει φορέσει 77 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι η πρώτη επιλογή του προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε επαναληπτικό οδηγήθηκαν Πανιώνιος, Καβάλα


Μανιάτης και Ορούμα σε φάση από τον αγώνα Καβάλα-πανιώνιος Στη Νέα Σμύρνη θα λύσουν τις διαφορές τους Πανιώνιος και Καβάλα, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ και στα 21 εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, λόγω του πλημμυρισμένου αγωνιστικού χώρου.

Το παιχνίδι την Πέμπτη ξεκίνησε από το 69', όπου και είχε σταματήσει την Τετάρτη μετά από απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης, Μιχάλη Ντάκου. Στα 21 λεπτά που παίχτηκαν η Καβάλα είχε τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία με κεφαλιά του Ντιέ στο 86', ύστερα από σέντρα του Ντιέ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρας λίγο πάνω από το δοκάρι του Ανδριόλα.

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)

ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ ντε Μος) : Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Σιόντης (52' Παβίσεβιτς), Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Μεντί, Ορούμα (46' Σόσιν), Σουλτανίδης (25' Ρινκόν).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος) : Ανδριόλας, Μανιάτης (63' Νικολάου), Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης, Ριέρα (89' Τσότσαλιτς), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Μπουβάλ), Σιόβας, Κοντοές.

"Καμπάνα" σε Ηρακλή με αποκλεισμό


Επεισόδια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ Με αποκλεισμό ενός έτους από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τιμωρήθηκε η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον ελληνικό εμφύλιο με την ΕΑ Πατρών για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και πρόστιμο, το οποίο θα είναι μεγάλο.

Η CEV είχε στείλει δύο παρατηρητές στο παιχνίδι που έγινε στη Μίκρα και κατέγραψαν όλα τα επεισόδια που δημιούργησαν οι χούλιγκανς. Ετσι πήρε την απόφαση να τιμωρήσει τον Ηρακλή με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ποινή που είναι από τις πιο "βαριές" που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια. Ο Ηρακλής ήταν υπότροπος από πέρσι όπου στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ οπαδοί του είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην Πράγα.

Η ποινή του Ηρακλή μπορεί να αυξηθεί τον Μάιο, όπου η CEV συγκεντρώνει όλες τις υποθέσεις και αποφασίζει αν θα επιβάλλει περαιτέρω τιμωρία στους συλλόγους.

Το Μαρούσι πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν με 57-49


Ο Χόμαν σε προσπάθεια του απέναντι στην Παρτιζάν Το Μαρούσι πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν με 57-49 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και πλέον απέκτησε σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Η ομάδα των βορείων προαστίων δυσκολεύτηκε στο έπακρον κόντρα στο... θαύμα της Σερβίας, πλην όμως τα κατάφερε.

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο ποιοτικά, αλλά το θέμα ήταν πως η νίκη μπορεί να αποδειχθεί χρυσός για το Μαρούσι που συμπλήρωσε δύο νίκες σε τρία παιχνίδια και αν νικήσει στην Σερβία στην επόμενη αγωνιστική τότε θα γίνει και φαβορί.

Εξαιρετικό ξεκίνημα και... ξύλο

Το Μαρούσι ξεκίνησε το παιχνίδι ιδανικά και στο τέλος της πρώτης περιόδου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πάρει προβάδισμα 13 πόντων (20-7). Η ομάδα των βορείων προαστίων έβρισκε λύσεις στην επίθεση είτε με τον Χόμαν, είτε με τον Πελεκάνο είτε με τον Λούκας και κάπως έτσι έχτισε τη διαφορά απέναντι σε μία Παρτιζάν που είχε βραχυκυκλώσει. Τα πάντα άλλαξαν στην δεύτερη περίοδο, οπότε άρχισε το... ξύλο. Η Παρτιζάν ισορρόπησε με επί μέρους σκορ 11-2, αλλά όχι σε κάποιο χρονικό διάστημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά σε όλη τη δεύτερη περίοδο. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ της Ευρωλίγκα, καθώς οι 13 πόντοι που μπήκαν σε ένα ολόκληρο αγωνιστικό δεκάλεπτο δεν συνάδουν με την ποιότητα των ομάδων.Μ' αυτά και αυτά το ημίχρονο έκλεισε με το Μαρούσι να προηγείται με 22-18.

Βελτιώθηκε στη συνέχεια

Οι δύο πόντοι που πέτυχαν σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο δεν πτόησαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που βελτιώθηκαν σημαντικά στο τρίτο. Το Μαρούσι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη της Παρτιζάν και προηγήθηκε με 40-31 στο 28�χάρη σε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και ολοκλήρωσε την Τρίτη περίοδο με προβάδισμα επτά πόντων (44-37). Η Παρτιζάν ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 στο τελευταίο μέρος του αγώνα, αλλά το Μαρούσι γρήγορα ανέβασε τη διαφορά και πάλι πάνω από τους πέντε πόντους για να φτάσει τελικά στη νίκη. Ο Τζαμόν Λούκας ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμη παιχνίδι, ενώ ο Πατ Καλάθης πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 22-18, 44-37, 57-49

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας) :Κις 3, Πελεκάνος 9 (1), Μπατής 3 (1), Χόμαν 10, Νατζφέι 6 (2), Μαυροειδής 4, Καλάθης 6 (2), Καϊμακόγλου 1, Κουμπούρας, Λούκας 15 (1)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βουγιόσεβιτς) : Ρόμπερτς 6, ΜακΚάλεμπ 10,. Κέτσμαν 3, Ράσιτς 2, Μίτροβιτς, Μπόζιτς 6 (2), Βέσελι 4, Ντέκιτς 4 (1), Βράνιες 12, Μιλόσεβιτς 2
(11/2 21:30)

Πρόστιμα σε Άρσεναλ και Χαλ


Με βαριά πρόστιμα τιμωρήθηκαν η Άρσεναλ και η Χαλ για τα επεισόδια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές τους στην αναμέτρηση της 19ης Δεκεμβρίου στο «Emirates» για την Premiership (3-0). Ένα «πάτημα» του Σαμίρ Νασρί στον Ρίτσαρντ Γκαρσία ήταν η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με την ένταση να μεταφέρεται στη φυσούνα και στα αποδυτήρια. Η Χαλ, που αποδέχτηκε τις κατηγορίες, τιμωρήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία με πρόστιμο 45.000 ευρώ, ενώ η Άρσεναλ παρότι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 22.000 ευρώ.

ΠΑΟΚ «Γαλλικό κλειδί» στη μεσαία γραμμή


Τη λύση του Ολιβιέ Σορλέν σκέφτεται ο Φερνάντο Σάντος για να καλύψει το κενό του Βίκτορ Βιτόλο στο χώρο της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός μέσος είναι τιμωρημένος και θα χάσει το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (αλλά και αυτό με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί) και έτσι ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» προσανατολίζεται στο να επαναφέρει τον Ολιβιέ Σορλέν στο αρχικό σχήμα. Αυτό δοκίμασε κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Σάντος, δηλαδή τον Γάλλο παρτενέρ του Γκαρσία στο χώρο του κέντρου θέλοντας να ταιριάξουν όσο πιο πολύ γίνεται μέχρι τον αγώνα κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι «καπαρωμένες» από τους γνωστούς δέκα (σ.σ. Χαλκιά, Αραμπατζή, Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Σαβίνι, Γκαρσία, Ίβιτς Βιεϊρίνια, Εντίνιο, Μουσλίμοβιτς). Ο Σαβίνι μοιάζει επικρατέστερος να ξεκινήσει αντί του τιμωρημένου Κοντρέρας, αφού ο Τσιρίλο δεν είναι ακόμα στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας.
Αυξάνονται οι… μέτοχοι
Πέραν των αγωνιστικών, ένα άλλο θέμα που «καίει» τον ΠΑΟΚ δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή του κόσμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η μέρα που μόλις πέρασε ήταν η πιο ικανοποιητική από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο εγχείρημα, μια και σημειώθηκε ρεκόρ στο ποσό που συγκεντρώθηκε. Αναλυτικά, ξεπεράστηκαν τα 50.000 ευρώ και έτσι το συνολικό ποσό έχει φτάσει πλέον στις 288.169 ευρώ (από τα 235.621 που ήταν) ενώ ο αριθμός των μετόχων είναι πλέον 2.779. Θυμίζουμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας που θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά έχουν προθεσμία να το κάνουν μέχρι και την Παρασκευή (12/2).

Σούλης Μαρκόπουλος: «Δύσκολα τα πράγματα με το Μαρούσι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το Μαρούσι είναι ο επόμενος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, ένας αντίπαλος που αυτή την περίοδο παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Α1. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και παραδέχτηκε τις δυσκολίες του αγώνα.

«Είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουμε αφού το Μαρούσι είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιέσουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε αρχικά.

«Έχει μία αμυντική κατάσταση που μπορεί να σε προβληματίσει. Δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Να τους δώσουμε λιγότερες ευκαιρίες για πιεστική άμυνα και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη», συμπλήρωσε.

Για τα σερί δύσκολα παιχνίδια του Αμαρουσίου, είπε: «Ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί αυτό το πρόβλημα, σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα για το Μαρούσι. Όλα εξαρτώνται και από το ρόστερ των ομάδων και από το αγωνιστικό προφίλ που παρουσιάζουν στο γήπεδο. Από τη νοοτροπία που έχουν. Εμείς πρέπει να πιέσουμε και να οδηγήσουμε σε δύσκολα μονοπάτια το Μαρούσι».

Για το αν μία νίκη επί του Αμαρουσίου θα είναι καθοριστική για τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Σίγουρα θα είναι πολύ δυνατή νίκη γιατί το Μαρούσι πέρασε απ΄ όλες τις έδρες των ομάδων που διεκδικούν τα ίδια με εμάς. Θα είναι πολύ δυνατό αν πάρουμε αυτή τη νίκη».

Για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Ο κόσμος είναι καταλύτης για την ομάδα στο γήπεδο μας. Στα περισσότερα παιχνίδια έχει βοηθήσει στα μέγιστα».

Οι Διαιτητές της 22ης αγωνιστικής.

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης από τον σύνδεσμο διαιτητών Καβάλας ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ για να διευθύνει την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague.

Ο Καβαλιώτης ρέφερι, έχει «σφυρίξει» από μια φορά φέτος τις δυο ομάδες. Τους Αρκάδες στον εντός έδρας με τον Πανιώνιο (2-0) και τους Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Λάρισα (2-1).

Στην Κομοτηνή και το Πανθρακικός-ΑΕΚ θα «σφυρίξει» ο Πέτρος Κωνσταντινέας από την Μεσσηνία, στο Παναθηναϊκός-Καβάλα ο Τσινιάρης, ενώ στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, ο Τριτσώνης.

Αναλυτικά οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 22ης αγωνιστικής:

Αρης - Εργοτέλης : Θανάσης Γιάχος - Χίου
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης - Καβάλας
Πανθρακικός - ΑΕΚ : Πέτρος Κωνσταντινέας - Μεσσηνίας
Λεβαδειακός - Ατρόμητος : Δημήτρης Καλόπουλος - Μακεδονίας
Ξάνθη - Λάρισα : Ηλίας Σπάθας - Πειραιά
Πανιώνιος - Ηρακλής : Τάσος Σιδηρόπουλος - Δωδεκανήσου
Παναθηναϊκός - Καβάλα : Μιχάλης Τσινιάρης - Αθήνας
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ : Σταύρος Τριτσώνης - Αθήνας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Επέμβαση για Καστελιόνε


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε επέμβαση θα υποβληθεί σήμερα ο άσος του Πανιωνίου, Κάρλος Καστελιόνε. λόγω της μερικής ρήξης αχίλλειου τένοντα που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Αργεντινός μέσος ακολούθησε συντηρητική αγωγή, ωστόσο αυτή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Σε επέμβαση θα υποβληθεί σήμερα ο άσος του Πανιωνίου, Κάρλος Καστελιόνε. λόγω της μερικής ρήξης αχίλλειου τένοντα που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Αργεντινός μέσος ακολούθησε συντηρητική αγωγή, ωστόσο αυτή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε περίπου δύο μήνες. Ο Καστελιόνε χειρουργηθεί από τον γιατρό του Πανιωνίου Γιώργο Κατσιφαράκη.

Να πάμε και στο EURO 2012 με Ότο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Ότο Ρεχάγκελ στο «τιμόνι» θέλει ο Σοφοκλής Πιλάβιος να πορευθεί η Εθνική Ελλάδας μέχρι την τελική φάση του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θεωρεί τον «Όθωνα» ως τον κατάλληλο για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και ετοιμάζεται να του προτείνει την ανανέωση της συνεργασίας τους ως το 2012.

Πρόθεση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιου είναι να διατηρήσει τον Ότο στον πάγκο της Εθνικής και γι’ αυτό είναι έτοιμος να του προτείνει νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ανεξάρτητα από την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Μαρτίου, με αφορμή το φιλικό της Εθνικής απέναντι στην αντίστοιχη της Σενεγάλης στις 3 του μήνα στο Βόλο. Το συμβόλαιο του Γερμανού προπονητή θα εκπνέει τον Νοέμβριο του 2011 και θα έχει τον όρο της αυτόματης ανανέωσης μέχρι τον Ιούνιο του 2012 σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ είναι θαυμαστής του Ότο και πιστεύει πως έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Με τα καλύτερα λόγια για τον Ρεχάγκελ μιλούν και οι περισσότεροι διεθνείς και αυτό μετρά αρκετά για τον Πιλάβιο. «Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Ρεχάγκελ η Εθνική θα καταρρεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φάνης Γκέκας.

Το θέμα είναι βέβαια αν επιθυμεί και ο ίδιος ο προπονητής να παραμείνει, βαδίζοντας πλέον στο 72ο έτος της ηλικίας του. «Τέσσερις φορές έγινε ανανέωση, καμία φορά δεν είχαμε συζητήσει νωρίτερα, μόνο όταν είχε πάρει την απόφαση το συζητούσαμε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, δεν έχω συζητήσει μαζί του, δεν κάνω τέτοιες ερωτήσεις», τονίζει ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης.

Φερνάντο Σάντος ο επιθυμητός διάδοχος

Το τελευταίο διάστημα ως υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής παρουσιάζεται και ο Φερνάντο Σάντος, ενώ πάντα στο προσκήνιο βρίσκεται και το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα φέρεται να αποτελεί τον επικρατέστερο αντικαταστάτη του Ρεχάγκελ, στην περίπτωση που ο δεύτερος δεν παραμείνει στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν μάλιστα τον Σοφοκλή Πιλάβιο να περιμένει τι θα αποφασίσει ο Σάντος σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να του κάνει τη δική του πρόταση. Ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Πορτογάλου, ο οποίος γνωρίζει πλέον πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Σάντος μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφέρει το παραμικρό σε σχέση με αυτό το θέμα, τονίζοντας πως το μυαλό του βρίσκεται μόνο στον ΠΑΟΚ.

Ουρές για... Ρόμα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ουρές έχουν σχηματίσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στα εκδοτήρια σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ΟΑΚΑ με στόχο ένα... μαγικό χαρτάκι για τον αγώνα με τη Ρόμα στο Europa League.

Οι «πράσινοι» φίλαθλοι βρέθηκαν από νωρίς στα δύο γήπεδα, πολύ πριν τις 10:00, ώρα που ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων. Για αυτό άλλωστε και στο «τριφύλλι» θεωρούν δεδομένο το sold out και είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών να «εξαφανιστούν» τα εισιτήρια για τον κρίσιμο αγώνα με τους Ρωμαίους στις 18 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Να σημειωθεί, πως παράλληλα ξεκίνησε και η προπώληση εισιτηρίων για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Καβάλα (14/2), όταν και πάλι αναμένεται... κοσμοσυρροή.

Κύπελλο hellas online: Νέο ραντεβού για Καβάλα-Πανιώνιο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Νέο ραντεβού θα δώσουν σήμερα(17:00) ο διαιτητής Ντάκος με τους παίκτες της Καβάλας και του Πανιωνίου στο "Ανθή Καραγιάννη", ωστόσο είναι πιθανό τελικά τα υπόλοιπα 21 λεπτά του προημιτελικού μαζί με τις όποιες καθυστερήσεις, να πάρουν νέα αναβολή.

Οι καιρικές συνθήκες που οδήγησαν τον "άρχοντα" του παιχνιδιού σε διακοπή στο 69' της αναμέτρησης και ενώ οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0, δεν έχουν βελτιωθεί και πλέον αν διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας την Πέμπτη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Μάλιστα από τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν ισόπαλο και αν δεν υπάρξει νικητής όταν διεξαχθεί και το υπόλοιπο μέρος της αναμέτρησης, τότε θα γίνει επαναληπτικός στη Νέα Σμύρνη.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι, ενώ το εκτός έδρας γκολ δεν θα υπολογίζεται διπλό.

Η αποστολή του Πανιωνίου μάλιστα είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο μόνο για την Τετάρτη αλλά τελικά βρέθηκε λύση και διανυκτέρευσε στην πόλη, περιμένοντας πλέον αν θα υπάρξει συνέχεια στο παιχνίδι την Πέμπτη.

Οι δύο ομάδες δεν αγωνίζονται το Σάββατο για το πρωτάθλημα αλλά την Κυριακή με την Καβάλα να ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο να φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη τον Ηρακλή, ωστόσο η αναβολή αυτή σίγουρα ήρθε για να επιβαρύνει την προετοιμασία τους για τα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.

Μάντσεστερ Γ.: Το "δολοφονικό" τάκλιν του Νάνι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Συγχαρητήρια έδωσε ο Φέργκιουσον στους παίκτες του που αν και με 10 παίκτες για 60 λεπτά, όχι μόνο κράτησαν το 1-1, αλλά παραλίγο να κλέψουν και τη νίκη εναντίον της Άστον Βίλα στο Βίλα Παρκ.


Όλα έγιναν στα πρώτα 45 λεπτά. Δυο γκολ, μια κόκκινη κάρτα και πολλές φάσεις. Πρωταγωνιστής ωστόσο (αρνητικός), ήταν ο Πορτογάλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νάνι, που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για 60 λεπτά.

Ο 23χρονος μέσος, στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε "δολοφονικό" τάκλιν στον Στίλιαν Πετρόφ της Άστον Βίλα, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον διαιτητή της αναμέτρησης Πίτερ Γουόλτον, να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρόλα αυτά οι "κόκκινοι διάβολοι" κράτησαν το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας μάλιστα και ευκαιρίες για να κλέψουν τη νίκη από τους γηπεδούχους.

Με δηλώσεις του ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Άλεξ Φέργκιουσον, συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές τους χαρακτηρίζοντας τους ως του "τέλειους δέκα".

"Δεν μπορώ να βρω λόγια για τους παίκτες μου. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά μέσα στο γήπεδο και τα έδωσαν όλα. Ήμασταν καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Θέλαμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και μπορούσαμε να το πετύχουμε, αφού είμαστε σε καταπληκτική φόρμα".

Όσο αφορά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Νάνι είπε:

"Ήταν σίγουρα αποβολή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό".

Μια εβδομάδα διορία στην Πόρτσμουθ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια εβδομάδα διορία έδωσε στην Πόρτσμουθ το δικαστήριο, για να αποδείξει πως μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη προς το δημόσιο και τις ομάδες.

τις 17 Φεβρουαρίου θα φανεί αν η Πόρτσμουθ θα γίνει η πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε επτά περίπου ημέρες στην διοίκηση των Πομπέις, έτσι ώστε να φέρουν τον ισολογισμό της εταιρίας, όπως και έγγραφα που θα αποδεικνύουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, το όνομα του, τα έσοδα και τα έξοδα, όπως και τις οφειλές προς τρίτους.

Αυτό το χρονικό διάστημα ίσως αποδειχθεί σωτήριο για την Πόρτσμουθ, καθώς όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Αγγλία, υπάρχουν δυο περιπτώσεις επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην προβληματική εταιρία.

Όπως και να έχει, αν σε επτά ημέρες η διοίκηση της Πόρτσμουθ δεν βρει τουλάχιστον 16 εκ. ευρώ για να κλείσει τις "μαύρες τρύπες" που έχουν δημιουργηθεί, τότε δύσκολα θα γλυτώσει από την εκκαθάριση που είναι πιθανό να σημαίνει και τον υποβιβασμό της ομάδας.

Φάμπρεγκας:"Δεν έχω συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την Μπαρτσελόνα και ο Σεσκ Φάμπρεγκας διέψευσε τα σενάρια περί συμφωνίας του με τους Καταλανούς.

Ο Ισπανός άσος της Άρσεναλ δήλωσε αφοσιωμένος στους "κανονιέρηδες". "Το διέψευσαν και το διαψεύδω. Είμαι συγκεντρωμένος στην Άρσεναλ.

Νομίζω ότι πάνω απ΄όλα είναι η Άρσεναλ, κάθε παίκτης στην ιστορία της και οι φίλαθλοι της και ο σύλλογος και εγώ αξίζουμνε μεγαλύτερο σεβασμό", είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ όταν ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε: "Τίποτα συν τίποτα είναι τίποτα".

ΑΕΛ: Επιχείριση τόνωση της ψυχολογίας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το βάρος στην ψυχολογική ανάταση έχει ρίξει στις τελευταίες προπονήσεις της ΑΕΛ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προσπαθώντας να αποφορτίσει τους παίκτες του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Ξάνθη.

Το παιχνίδι στα "Πηγάδια" το ερχόμενο Σάββατο (16:45 ΝΕΤ), είναι ίσως ένα από τα 2-3 κρίσιμα ματς που θα κρίνουν τον στόχο της παραμονής για τους βυσσινί.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει καλά πως οι παίκτες του είναι πιεσμένοι, και κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να τους αποφορτίσει.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και ο ίδιος υπήρξε ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, και γνωρίζει πως η ψυχολογία είναι το νούμερο ένα σε έναν αθλητή.

Μάλιστα κατά την διάρκεια των τελευταίων προπονήσεων, ο 42χρονος τεχνικός είχε αρκετές συνομιλίες με τους παίκτες του, θέλοντας έτσι να κάνει πιο ευχάριστο το κλίμα στα αποδυτήρια.

Στα καλά νέα, όσο αφορά το ματς με την Ξάνθη, είναι η επιστροφή του Παναγιώτη Κατσιαρού, που ξεπέρασε την θλάση που τον ταλαιπωρούσε. Από εκεί και πέρα ο Βελάσκο έκανε ατομικό πρόγραμμα, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

ΠΑΣ Γιάννινα: Νυχτοπερπατήματα για Αράς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

"Τσακωτό" έκαναν οι άνθρωποι του ΠΑΣ τον Σαλίμ Αράς, που παραβίασε το ωράριο ξενυχτώντας σε νυχτερινό κέντρο. Τα είπε ο παίκτης με Αναστόπουλο και είναι στο χέρι της διοίκησης να αποφασίσει το μέλλον του.

"Kι αν κάνω άστατη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός", φαίνεται να σκέφτηκε ο Αλγερινός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα και είπε να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο των Ιωαννίνων.

Βέβαια για κακή του τύχη κάποια μάτια των είδαν και το... σφύριξαν στη διοίκηση του "Άγιαξ", με αποτέλεσμα ο Σαλίμ Αράς να κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την διοίκηση της ομάδας, που ούτως η άλλως δεν έχει μείνει ευχαριστημένη με την όλη του παρουσία.

Ο ίδιος είχε τετ-α-τετ στην προπόνηση με τον Νίκο Αναστόπουλο, που θέλησε να μάθει από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή του τι συνέβη, με τον Αράς να εξηγεί πως νόμιζε ότι μπορούσε να βγει, με δεδομένο ότι είχε ρεπό την επόμενη ημέρα.

Πλέον είναι στα χέρια της διοίκησης το τι μέλη γενέσθαι, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις.

Σε περίπτωση δε που τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που υποβλήθηκε (σ.σ. όπως και όλη η ομάδα), δεν είναι τα αναμενόμενα, τότε ίσως δούμε και πιο... δραστικά μέτρα.