Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Να πάμε και στο EURO 2012 με Ότο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Ότο Ρεχάγκελ στο «τιμόνι» θέλει ο Σοφοκλής Πιλάβιος να πορευθεί η Εθνική Ελλάδας μέχρι την τελική φάση του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θεωρεί τον «Όθωνα» ως τον κατάλληλο για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και ετοιμάζεται να του προτείνει την ανανέωση της συνεργασίας τους ως το 2012.

Πρόθεση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιου είναι να διατηρήσει τον Ότο στον πάγκο της Εθνικής και γι’ αυτό είναι έτοιμος να του προτείνει νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ανεξάρτητα από την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Μαρτίου, με αφορμή το φιλικό της Εθνικής απέναντι στην αντίστοιχη της Σενεγάλης στις 3 του μήνα στο Βόλο. Το συμβόλαιο του Γερμανού προπονητή θα εκπνέει τον Νοέμβριο του 2011 και θα έχει τον όρο της αυτόματης ανανέωσης μέχρι τον Ιούνιο του 2012 σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ είναι θαυμαστής του Ότο και πιστεύει πως έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Με τα καλύτερα λόγια για τον Ρεχάγκελ μιλούν και οι περισσότεροι διεθνείς και αυτό μετρά αρκετά για τον Πιλάβιο. «Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Ρεχάγκελ η Εθνική θα καταρρεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φάνης Γκέκας.

Το θέμα είναι βέβαια αν επιθυμεί και ο ίδιος ο προπονητής να παραμείνει, βαδίζοντας πλέον στο 72ο έτος της ηλικίας του. «Τέσσερις φορές έγινε ανανέωση, καμία φορά δεν είχαμε συζητήσει νωρίτερα, μόνο όταν είχε πάρει την απόφαση το συζητούσαμε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, δεν έχω συζητήσει μαζί του, δεν κάνω τέτοιες ερωτήσεις», τονίζει ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης.

Φερνάντο Σάντος ο επιθυμητός διάδοχος

Το τελευταίο διάστημα ως υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής παρουσιάζεται και ο Φερνάντο Σάντος, ενώ πάντα στο προσκήνιο βρίσκεται και το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα φέρεται να αποτελεί τον επικρατέστερο αντικαταστάτη του Ρεχάγκελ, στην περίπτωση που ο δεύτερος δεν παραμείνει στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν μάλιστα τον Σοφοκλή Πιλάβιο να περιμένει τι θα αποφασίσει ο Σάντος σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να του κάνει τη δική του πρόταση. Ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Πορτογάλου, ο οποίος γνωρίζει πλέον πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Σάντος μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφέρει το παραμικρό σε σχέση με αυτό το θέμα, τονίζοντας πως το μυαλό του βρίσκεται μόνο στον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: