Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Το Μαρούσι πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν με 57-49


Ο Χόμαν σε προσπάθεια του απέναντι στην Παρτιζάν Το Μαρούσι πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν με 57-49 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και πλέον απέκτησε σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Η ομάδα των βορείων προαστίων δυσκολεύτηκε στο έπακρον κόντρα στο... θαύμα της Σερβίας, πλην όμως τα κατάφερε.

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο ποιοτικά, αλλά το θέμα ήταν πως η νίκη μπορεί να αποδειχθεί χρυσός για το Μαρούσι που συμπλήρωσε δύο νίκες σε τρία παιχνίδια και αν νικήσει στην Σερβία στην επόμενη αγωνιστική τότε θα γίνει και φαβορί.

Εξαιρετικό ξεκίνημα και... ξύλο

Το Μαρούσι ξεκίνησε το παιχνίδι ιδανικά και στο τέλος της πρώτης περιόδου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πάρει προβάδισμα 13 πόντων (20-7). Η ομάδα των βορείων προαστίων έβρισκε λύσεις στην επίθεση είτε με τον Χόμαν, είτε με τον Πελεκάνο είτε με τον Λούκας και κάπως έτσι έχτισε τη διαφορά απέναντι σε μία Παρτιζάν που είχε βραχυκυκλώσει. Τα πάντα άλλαξαν στην δεύτερη περίοδο, οπότε άρχισε το... ξύλο. Η Παρτιζάν ισορρόπησε με επί μέρους σκορ 11-2, αλλά όχι σε κάποιο χρονικό διάστημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά σε όλη τη δεύτερη περίοδο. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ της Ευρωλίγκα, καθώς οι 13 πόντοι που μπήκαν σε ένα ολόκληρο αγωνιστικό δεκάλεπτο δεν συνάδουν με την ποιότητα των ομάδων.Μ' αυτά και αυτά το ημίχρονο έκλεισε με το Μαρούσι να προηγείται με 22-18.

Βελτιώθηκε στη συνέχεια

Οι δύο πόντοι που πέτυχαν σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο δεν πτόησαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που βελτιώθηκαν σημαντικά στο τρίτο. Το Μαρούσι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη της Παρτιζάν και προηγήθηκε με 40-31 στο 28�χάρη σε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και ολοκλήρωσε την Τρίτη περίοδο με προβάδισμα επτά πόντων (44-37). Η Παρτιζάν ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 στο τελευταίο μέρος του αγώνα, αλλά το Μαρούσι γρήγορα ανέβασε τη διαφορά και πάλι πάνω από τους πέντε πόντους για να φτάσει τελικά στη νίκη. Ο Τζαμόν Λούκας ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμη παιχνίδι, ενώ ο Πατ Καλάθης πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 22-18, 44-37, 57-49

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας) :Κις 3, Πελεκάνος 9 (1), Μπατής 3 (1), Χόμαν 10, Νατζφέι 6 (2), Μαυροειδής 4, Καλάθης 6 (2), Καϊμακόγλου 1, Κουμπούρας, Λούκας 15 (1)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βουγιόσεβιτς) : Ρόμπερτς 6, ΜακΚάλεμπ 10,. Κέτσμαν 3, Ράσιτς 2, Μίτροβιτς, Μπόζιτς 6 (2), Βέσελι 4, Ντέκιτς 4 (1), Βράνιες 12, Μιλόσεβιτς 2
(11/2 21:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: