Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Της έκοψε τα… φτερά!!

Φρένο στα όνειρα για Champions League έβαλε η Χέρενφεν στην Αιντχόφεν! Με μια… ξεγυρισμένη τριάρα (3-0) την έστειλε στην πέμπτη θέση τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Της έκοψε τα… φτερά! (video)
Έκανε πολύ καλό δεύτερο γύρο και είχε όνειρα για Chαmpions League. Αλλά η Χέρενφεν την έστειλε… αδιάβαστη!

Με πολύ εμφάνιση, η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν επικράτησε με σκορ 3-0 της Αιντχόφεν, την υποχρέωσε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και σιγά-σιγά η διοργάνωση με τα πολλά αστέρια φαίνεται να κάνει φτερά.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Μπασατσίκολγου έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, για να έρθουν οι Λα Πάρρα και Φινμπόγκασον στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και να δώσουν χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη για τα «νούφαρα».

Το γκολ της… τιμής δεν ήρθε ποτέ για την PSV αν και είχε τις ευκαιρίες για να το πετύχει σε αρκετές περιπτώσεις. Έτσι θα αρκεστεί στην πέμπτη θέση με τρεις αγωνιστές να μένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην Eredivisie.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 31ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/4

Ζβόλ-Γκρόνινγκεν 0-1
(Mπoντεγκίν 70’)

Σάββατο 5/4

Χέρενφεν-PSV Αϊντχόφεν 3-0
(Μπασατσίκογλου 31', Λα Πάρρα 79', Φινμπόγκασον 87')
Μπρέντα-Τβέντε
Ναϊμέγκεν-Καμπούρ
Χέρακλες-Γκόου Εχέντ Ιγκλς

Κυριακή 6/4

Ντεν Χάαγκ-Ουτρέχτη
Φέγενορντ-Βάαλβαϊκ
Φίτεσε-Άγιαξ
Ρόντα-Αλκμάαρ

Επόμενη αγωνιστική 32η

Παρασκευή 11/4

Γκρόνινγκεν-Μπρέντα

Σάββατο 12/4

Γκόου Εχέντ Ιγκλς-Χέρενφεν
Καμπούρ-Φίτεσε
Τβέντε-Ρόντα

Κυριακή 13/4

Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ
Αλκμάαρ-Ναϊμέγκεν
Βάαλβαϊκ-Ζβόλ
Ουτρέχτη-Χέρακλες
PSV Αϊντχόφεν-Φέγενορντ Πηγή: sport-fm.gr

Την έστειλε… αδιάβαστη!!

Την «βύθισε» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας! Η Μπράγκα νίκησε με σκορ 2-0 την Ολανένσε εκτός έδρας και την έστειλε λίγα βήματα μακριά από τον υποβιβασμό στην Liga de Honra.

Την έστειλε… αδιάβαστη!
Της έδωσε μια πολύ καλή ώθηση προς… τα κάτω!

Η Μπράγκα θυμήθηκε τον καλό της εαυτό της στην έδρα της, μαχόμενης για την παραμονή της στην Primeira Liga, Ολανένσε (2-0) και έστειλε την ομάδα του Τζουζέπε Γκαλντερίσι πολύ κοντά στον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Αφού πρώτα της έδωσε την ευκαιρία να παλέψει για τη νίκη χάνοντας πέναλτι με τον Ρουσέσκου μόλις στο πέμπτο λεπτό, στη συνέχεια την καθάρισε.

Με δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο, των Ρουσέσκου (84’) και Ρικετί (90’) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις τρία βήματα μακριά από το εισιτήριο του Europa League.

Πρόγραμμα αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/4
Γκιμαράες-Εστορίλ 1-2
(Άλεξ 5’- Μπρούνο 28’,69’)

Σάββατο 5/4
Ολιανένσε-Μπράγκα 0-2
( Ρουσέσκου 84’, Πικετί 90’)
Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισ.

Κυριακή 6/4
Ζιλ Βιθέντε-Μπελενένσες
Μαρίτιμο-Αρούκα
Σετούμπαλ-Νασιονάλ Μαδέιρα
Πόρτο-Ακαντέμικα

Δευτέρα 7/4
Μπενφίκα-Ρίο Άβε

Επόμενη 27η αγωνιστική


Κυριακή 3/4 (18:00)
Ακαδέμικα-Σετουμπάλ
Αρούκα-Μπενφίκα
Εστορίλ-Πάκος Φερέιρα
Μπελενένσες-Γκιμαράες
Μπράγκα-Πόρτο
Νασιονάλ Μαδέιρα-Μαρίτιμο
Ρίο Άβε-Ολανένσε
Σπόρτινγκ Λισ.-Ζιλ Βιθέντε Πηγή: sport-fm.gr

Στη θέση του ο πρωταθλητής!!

Την κούρσα του ράλι της Πορτογαλίας οδηγεί ο Σεμπάστιάν Οζιέ μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας.

Στη θέση του ο πρωταθλητής!
Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του ράλι της Πορτογαλίας βρήκε η ολοκλήρωση της δεύτερη ημέρας τον Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο πρωταθλητής διατήρησε τη θέση του και μετά το πέρασμα από το δεύτερο λουπ, ενώ έχει ικανοποιητική διαφορά από τον δεύτερο Μίκο Χιρβόνεν.

Ο Φινλανδός οδηγός της M-Sport αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

«Ο Οζιέ απλά τρέχει. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό», δήλωσε Χιρβόνεν.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Μαντς Όστμπεργκ με την Citroen. Από την τέταρτη θέση ολοκλήρωσε την τρίτη ημέρα του αγώνα ο Ντάνι Σόρντο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Οζιέ, VW, 3h03.39.8s
2. Χιρβόνεν, M-Sport Ford, +38.1s
3. Όστμπεργκ, Citroen , +1m26.7s
4. Σόρντο, Hyundai, +1m46.7s
5. Σόλμπεργκ, M-Sport Ford, +4m29.9s
6. Μίκελσεν, VW, +4m44.8s
7. Νουβίλ, Hyundai, +7m21.4s
8. Πρόκοπ, Czech Ford, +7m21.5s
9. Χάνινεν, Hyundai, +7m30.6s
10. Αλ Ατίγια, M-Sport Ford, +9m24.7s
Πηγή: sport-fm.gr

«Βδέλλα» η Μπαρτσελόνα!! (video)

Δεν... ξεκολλάει απ’ την Ατλέτικο με τίποτα. Με σβηστές τις μηχανές και πρωταγωνιστή τον Μέσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της... υποβιβασμένης Μπέτις και παραμένει σε απόσταση βολής απ’ την κορυφή.

«Βδέλλα» η Μπαρτσελόνα (video)
Δεν φόρτσαρε, αλλά δεν χρειάστηκε και να το κάνει. Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει δις και να φτάνει τα 25 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Μπέτις και... απάντησε στη νίκη της Ατλέτικο. Μείωσε στο πόντο ο καταλανικός σύλλογος που συνεχίζει να βλέπει... μαδριλένικη πλάτη.

Μόλις στο 14’ τα πράγματα απλοποιήθηκαν, με τον «Λέο» απ’ την άσπρη βούλα να ανοίγει το σκορ για τους Καταλανούς, σε ένα «Καμπ Νου» που... έβραζε και λόγω FIFA, μετά την απαγόρευση μεταγραφών. Οι φίλοι του συλλόγου θέλησαν με το εν λόγω πανό να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση. «Δεν αγγίζεται η Μασία» το μήνυμά τους.

inner

Στο δεύτερο μέρος ο Τσάβι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά το δοκάρι τον σταμάτησε. Στο 67’ ωστόσο τα πάντα έδειξαν να τελειώνουν, όταν ο Φιγκέρας πέτυχε ένα... ωραίο αυτογκόλ για το 2-0 της Μπάρτσα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ρούμπεν Κάστρο έκανε όμορφη ενέργεια κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, μειώνοντας (κι ενώ ο Πίντο λίγο νωρίτερα είχε κάνει μεγάλη επέμβαση), ωστόσο ο Μέσι στο 86’ πήρε το ριμπάουντ από δικό του χαμένο πέναλτι και έγραψε τον επίλογο στο ματς για το 3-1, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν κι άλλα καλά σουτ προς το τέλος για ακόμα ένα γκολ, όμως είτε έφευγαν άουτ, είτε σταματούσαν στο δοκάρι, όπως αυτό του Αλέξις.


Highlights & All Goals ~ Barca vs Betis 3-1 05... από bruceblack0106


Πηγή: sport-fm.gr

Θα μας… τρελάνεις, ρε Τόνι; (video)

Ότι ο ίδιος είναι… τρελός το δηλώνει χρόνια (με το γνωστό πανηγυρισμό). Πλέον όμως ο Λούκα Τόνι θα μας τρελάνει όλους. Γιατί στα 36 παίρνει ντέρμπι (1-0 η Βερόνα την Κιέβο) και πάει για πρώτος σκόρερ!

Θα μας… τρελάνεις, ρε Τόνι; (video)
Αυτός δεν είναι Τόνι. Είναι… φορ-Τόνι! Διότι αυτό ακριβώς συνεχίζει να κάνει στα δίχτυα ο αγέραστος επιθετικός της Βερόνα!

Μ’ ένα ακόμα γκολ του (στο 65' με κοντινή προβολή), ο Ιταλός καθάρισε μόνος του το παιχνίδι με την Κιέβο (1-0).

Επέτρεψε στον Βαγγέλη Μόρα και τους άλλους συμπαίκτες του να πάρουν εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου. Κι έδωσε την ικανοποίηση στον κόσμο τους ότι η ομάδα του έδωσε ένα ακόμα σπρώξιμο στη μισητή συμπολίτισσα προς την επικίνδυνη ζώνη.

Κι ακόμα κι αν δεν φαίνεται να προλαβαίνει νέα… ευρωπαϊκά μεγαλεία -αφού απέχουν ακόμα οι προνομιούχες θέσεις- προλαβαίνει μια χαρά τα προσωπικά μεγαλεία.

Αυτά του καλύτερου σκόρερ της Serie A, μιας και με το σημερινό του γκολ έφτασε τα 16 και πλέον απέχει ένα απ’ τον δεύτερο Ιμόμπιλε και μόλις δυο απ’ τον πρώτο Τέβες.





Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5 Απριλίου

Κιέβο-Βερόνα 0-1
(65' Τόνι)

Ίντερ-Μπολόνια (21:45)

Κυριακή, 6 Απριλίου (16:00)

Λάτσιο-Σαμπντόρια (13:30)
Κάλιαρι-Ρόμα
Αταλάντα-Σασουόλο
Κατάνια-Τορίνο
Φιορεντίνα-Ουντινέζε
Πάρμα-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα, 7 Απριλίου

Γιουβέντους-Λιβόρνο (20:00)
Τζένοα-Μίλαν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο, 12 Απριλίου

Σασουόλο-Κάλιαρι (19:00)
Ρόμα-Αταλάντα (21:45)

Κυριακή, 13 Απριλίου

Μπολόνια-Πάρμα (13:30)
Λιβόρνο-Κιέβο
Βερόνα-Φιορεντίνα
Τορίνο-Τζένοα
Σαμπντόρια-Ίντερ
Νάπολι-Λάτσιο
Μίλαν-Κατάνια (21:45)

Δευτέρα, 14 Απριλίου

Ουντινέζε-Γιουβέντους (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε με… 12 παίκτες η Παρί!!

Το κενό της απουσίας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς με τη Ρεμς κάλυψε επάξια ο Αϊσά Μαντί. Ο 22χρονος μπακ πέτυχε δύο αυτογκόλ για… λογαριασμό της Παρί, που νίκησε εύκολα 3-0 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Νίκησε με… 12 παίκτες η Παρί!
Την δουλειά του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έλειπε λόγω τραυματισμού, έκανε ο Αϊσά Μαντί στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Ρεμς. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν εύκολα με σκορ 3-0 στο «Παρκ ντε Πρενς», στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, με τον 22χρονο αμυντικό των φιλοξενούμενων να σημειώνει δύο αυτογκόλ.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν πήρε το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με σκόρερ τον Έντισον Καβάνι (43’). Στο δεύτερο 45λεπτο και με το μυαλό να είναι στον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τσέλσι, η Παρί «καθάρισε» με τη συνδρομή του Μαντί, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ρεμς στο 48’ και στο 89’.

Έτσι, οι Παριζιάνοι συνέχισαν την παρέλασή τους στην κορυφή, έφτασαν τους 79 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά τους στους 16 βαθμούς από τη Μονακό, που παίζει την Κυριακή με τη Ναντ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τις... ξεραίνει η Ατλέτικο!!

Τις ελπίδες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ για «ανατροπή»... γκρεμίζει η Ατλέτικο! Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 1-0 της Βιγιαρεάλ κι έριξαν το μπαλάκι στις άλλες άλλες δύο διεκδικήτριες του τίτλου!

Τις... ξεραίνει η Ατλέτικο! (video)
Ένας και να... τις καίει! Στο κατάμεστο «Βιθέντε Καλντερόν», η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε αρκετά δύσκολα 1-0 της Βιγιαρεάλ κι έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος παραμένει στην κορυφή, οδηγώντας την κούρσα.

Με τη νίκη αυτή, οι «ροχιμπλάνκος» ξέφυγαν εκ νέου τέσσερις βαθμούς κι έτσι από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα, με τις δύο ομάδες να καλούνται να πάρουν νίκες (σήμερα αγωνίζονται αμφότερες) προκειμένου να μην γκρεμιστούν πρόωρα τα όνειρά τους για τίτλο.

Το γήπεδο των Μαδριλένων πήρε... φωτιά όταν στο 14’ ο Ραούλ Γκαρθία έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα αναπαυτικά στην εστία των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια η αλήθεια ειναι πως δεν είδαμε κάποιο σοβαρό θέαμα. Οι μεν γηπεδούχοι κρατούσαν το υπέρ τους προβάδισμα, οι δε παίκτες της Βιγιρεάλ προσπαθούσαν για το... σοκ. Κι επειδή για να σηκώσεις την κούπα θες και τύχη, αυτήν είχε η Ατλέτικο στο 90’ όταν το δοκάρι την έσωσε και γέμισε από ανακούφιση τους Ισπανούς στις εξέδρες!

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 04 Απριλίου
Αλμερία – Οσασούνα 1-2
(73’ Σοριάνο – 19’ Ριέρα, 33’ Αρίμπας)

Σάββατο, 05 Απριλίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-0
(14' Ραούλ Γκαρθία)

Μπαρτσελόνα – Μπέτις (19:00)
Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 06 Απριλίου
Μάλαγα – Γρανάδα (13:00)
Έλτσε – Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη – Εσπανιόλ (20:00)
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 07 Απριλίου
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Παρασκευή, 11 Απριλίου
Οσασούνα – Βαγιαδολίδ

Σάββατο, 12 Απριλίου
Θέλτα – Σοσιεδάδ
Βιγιαρεάλ – Λεβάντε
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία

Κυριακή, 13 Απριλίου
Μπέτις – Σεβίλλη
Βαλένθια – Έλτσε
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανίολ – Ράγιο Βαγιεκάνο

Δευτέρα, 14 Απριλίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα Πηγή: sport-fm.gr

Να ‘χα χίλιους… Μάτα!!

Δε χρειάζεται… επιθετικούς. Έχει Μάτα! Χωρίς Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, αλλά με δαιμονισμένο τον Ισπανό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πάρτι στο Νιούκαστλ (4-0) και πάει αεράτη στη ρεβάνς με την Μπάγερν!

Να ‘χα χίλιους… Μάτα! (video)
Στοιχεία του (εξαφανισμένου μέχρι πρότινος) ποδοσφαιρικού της εγωισμού συνεχίζει να βγάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Με φόρα απ’ την καλή εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν και τον Χουάν Μάτα να σκορπά… μελαγχολία στον Μόγιες που δεν τον έχει διαθέσιμο και στο Champions League, οι «κόκκινοι διάβολοι» σκόρπισαν τη Νιούκαστλ (4-0) μέσα στο σπίτι της.

Ο Ισπανός σκόραρε δις (το ένα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ) και με τους Ερνάντες-Γιανουζάι να βρίσκουν κι εκείνοι δίχτυα, η ομάδα του Μόγιες πέρασε εντυπωσιακά στις θέσεις της Ευρώπης και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο Μόναχο για τη μεγάλη ανατροπή.



Την ίδια ώρα, η Φούλαμ έδειχνε ότι μπορεί να πετύχει το δικό της θαύμα! Χωρίς τους Μήτρογλου και Καραγκούνη (που έμειναν εκτός αποστολής) και με τον Ρονταγιέγκα να τους λυτρώνει στο τέλος, οι «cottagers» έφυγαν με τεράστιο διπλό (2-1) απ’ την έδρα της αδιάφορης Άστον Βίλα και ξεκόλλησαν απ’ τον πάτο της βαθμολογίας.

Εντυπωσιακά, δε, απομακρύνθηκε από ‘κει η Κρίσταλ Πάλας! Οι Λονδρέζοι έκαναν πλάκα στο υποτιθέμενο ντέρμπι με την Κάρντιφ και με πρωταγωνιστή τον Πάντσιον (δυο γκολ) έφυγαν με το 3-0 που τους εκτόξευσε μακριά απ’ τους μπελάδες.



Όσο για τη Νόριτς, κάνει ό,τι μπορεί για να μπλέξει σ’ αυτούς. Τα «καναρίνια» υπέστησαν οδυνηρή εντός έδρας ήττα απ’ τη φιλότιμη Γουέστ Μπρομ (1-0) και είδαν τη σημερινή τους αντίπαλο να τους πιάνει στη βαθμολογία και να τους βάζει στην πρίζα για την παραμονή τους.

Απ’ την άλλη, η Χαλ μπορεί κι επισήμως να… χαλαρώσει, αφού καθάρισε έστω και δύσκολα τη Σουόνσι στη δυνατή της έδρα (1-0) και δημιούργησε απόσταση ασφαλείας απ’ την επικίνδυνη ζώνη.




Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 4-1
(3’ πεν. Τουρέ, 45’+1’ Νασρί, 45’+4’ Τζέκο, 81’ Γιόβετιτς - 37’ πεν. Λάμπερτ)

Άστον Βίλα-Φούλαμ 1-2
(70’ Χολτ - 61’ Ρίτσαρντσον, 86’ Ρονταγιέγκα)

Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας 0-3
(31’, 88’ Πάντσιον, 72’ Λέντλεϊ)

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4
(39’, 50’ Μάτα, 65’ Ερνάντες, 90’+4’ Γιανουζάι)

Νόριτς-Γουέστ Μπρομ 0-1
(16’ Αμαλφιτανό)

Χαλ-Σουόνσι 1-0
(39’ Μπόιντ)

Τσέλσι-Στόουκ (19:30)


Κυριακή, 6/4

Έβερτον-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ

Δευτέρα, 7/4

Τότεναμ-Σάντερλαντ


Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο, 12/4

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Κάρντιφ
Στόουκ-Νιουκάστλ
Φούλαμ-Νόριτς

Κυριακή, 13/4

Σουόνσι-Τσέλσι
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη, 15/4

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ

Τρίτη, 6/5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Και όμως, η Μπάγερν χάνει… και δεν σκοράρει!!

Μακριά απ’ τη νίκη, αλλά και το γκολ, έμεινε μετά από αρκετό καιρό η Μπάγερν, με την Άουγκσμπουργκ να είναι αυτή που επανέφερε τους πρωταθλητές Γερμανίας σε… ξεχασμένα συναισθήματα.

Και όμως, η Μπάγερν χάνει… και δεν σκοράρει! (video)
Η Άουγκσμπουργκ έγινε η απάντηση στην ερώτηση που… «ταλαιπωρεί» τον τελευταίο 1,5 χρόνο την Μπουντεσλίγκα, για το ποιος θα καταφέρει να σταματήσει την Μπάγερν. Οι Βαυαροί χαλάρωσαν εμφανώς μετά την κατάκτηση του τίτλου και με το μυαλό να είναι στον επαναληπτικό της Τετάρτης κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γνώρισαν την πρώτη ήττα μετά από τον Οκτώβριο του 2012!

Το γκολ του Μόλντερς στο 31’ οδήγησε τους πρωταθλητές Γερμανίας στην πρώτη ήττα μετά από 53 παιχνίδια -τελευταία ομάδα που το κατάφερε ήταν η Λεβερκούζεν- και τους κράτησε μακριά απ’ το γκολ για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, αφού το τελευταίο ματς που δεν σκόραραν ήταν τον Απρίλιο του 2012 στη λευκή ισοπαλία με τη Μάιντς.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, η Στουτγάρδη του Χουμπ Στέφενς έκανε σωτήριο βήμα για τη παραμονή του στην κατηγορία, βγαίνοντας απ’ την επικίνδυνη ζώνη μετά τη νίκη (2-0) επί της Φράιμπουργκ. Από την άλλη, η Νυρεμβέργη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη γκέλα του Αμβούργου και έμεινε στην προτελευταία θέση, μετά την ήττα απ' την

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Παρασκευή 4/4 (21:30)

Αμβούργο-Λεβερκούζεν 2-1
(4' Τσαλχάνογλου, 82' Βέστερμαν - 58' Μπράντ)

Σάββατο 5/4 (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 2-0
(52΄Χοσελού, 85’ Μέιερ)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-0
(31’ Μόλντερς)

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 0-2
(17’ Αράνγκο, 79’ πεν. Κρους)

Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ 2-0
(69’ Μαξίμ, 89’ Χάρνικ)

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 1-1
(15’ Ντι Σάντο – 33’ Γκορέτζκα)
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 6/4
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Παρασκευή 11/4 (21:30)
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 12/4 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 13/4
Λεβερκούζεν-Χέρτα (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Άρης είσαι...!!

Την ανωτερότητά του έδειξε στην Χαλκίδα ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 88-77 του Ικάρου, κάνοντας αποφασιστικό βήμα πλέι οφ και «βυθίζοντας» παράλληλα τον αντίπαλό τους.

Άρης είσαι...
Την 11η (και τρίτη σερί) νίκη του στην Α1 πέτυχε ο Άρης που επικράτησε 88-77 του Ικάρου Χαλκίδας, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς ήταν εξ’ αρχής το αφεντικό του αγώνα όταν και προηγήθηκαν με 20 πόντους στην πρώτη περίοδο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν λεπτό.

Στους 35 βαθμούς πλέον οι «κίτρινοι» που είναι... αγκαλιά με τα πλέι οφ –δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας- και θα επιδιώξουν πιθανώς και κάποιο πλασάρισμα (για να μην πέσουν σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό). Απ’ την άλλη, η ομάδα της Χαλκίδας παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και η κατάσταση παραμένει ρευστή!

Πελεκάνος με 25 και Μποχωρίδης με 19 ήταν (σχεδόν) όλα τα λεφτά για τους νικητές, πάλεψε η τριάδα των Άσκα (20π.), Σάτον (17π.) και Γκαγκαλούδη (17π.) για τους ηττημένους.

Το ματς:

Εντυπωσιακή εκκίνηση από Άρη και... Μποχωρίδη, με τους κίτρινους να προηγούνται στο 3’ με 2-12! Την ώρα λοιπόν που τα πάντα για τον Ίκαρο πήγαιναν σταβά, ο «βομβαρδισμός» τριπόντων από πλευράς φιλοξενούμενων συνεχιζόταν με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους 18 (7-25). Ο «καυτός» Μποχωρίδης έγραψε και το +20 (16-36), προτού ο Άσκα διαμορφώσει το 19-36 στο 10’.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με προβλήματα και για τις δύο ομάδες στην επίθεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το σκορ να μην αλλάζει επίπεδα και τη διαφορά να παραμένει στα... ύψη (22-41). Όσο κι αν προσπαθούσε η ομάδα της Χαλκίδας να πλησιάσει, ο Βεζένκοφ της... έκοβε τα φτερά, καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα διαμόρφωσε το 33-52 του πρώτου μέρους.

Με σερί 7-0 για τον Ίκαρο ξεκίνησε η τρίτη περίοδος που μείωσε σε 40-52 κι έδειξε πως... δεν θα τα παρατήσει. Παρά την πίεση, ο Άρης δεν τα έχασε και με τον εξαιρετικό Πελεκάνο να ευστοχεί σε ακόμα ένα τρίποντο, αποκατέτησε την τάξη για το 44-60. Οι Αμερικανοί των γηπεδούχων είχαν αναλάβει δράση και για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα, η διαφορά έπεσε στους 10 (52-62). Μποχωρίδης και Πελεκάνος συνέχισαν το... βιολί τους με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να είναι στο +14 στο 30’ (58-72).

Ο Άσκα έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να επαναφέρει στο... κόλπο την ομάδα του, αλλά οι συνεχόμενες βολές απ’ τον Μποχωρίδη δεν επέτρεπαν κάτι καλύτερο στους γηπεδούχους (63-78 στο 35’). Με τρίποντο του Γκαγκαλούδη κι ένα κάρφωμα του Άσκα, ο Ίκαρος μείωσε στους 8 στο 37’, αλλά ο Άρης δεν έχασε την ψυχραιμία του και κατάφερε στα τελευταία λεπτά να παίξει τις άμυνες που χρειαζόταν, να βρει λύσεις στην επίθεση και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 77-88.

Τα δεκάλεπτα: 19-36, 33-52, 58-72, 77-88

Ίκαρος Χαλκίδας: Ρόμπερσον 8, Γούντολ 5, Άσκα 20, Μανωλόπουλος 8, Σάτον 17, Γκαγκαλούδης 17, Ρίτσαρντς 2, Βουγιούκας, Δεμερτζής, Σπανός

Άρης: Μποχωρίδης 19, Πελεκάνος 25, Γκίκας 8, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 14, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 12Πηγή: sport-fm.gr

Ψήφισε κι ο γιος του Πικέ!! (video)

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο γιος του Πικέ, όντας εκ των 118.580 μελών της Μπαρτσελόνα που θα αποφασίσουν για το... αύριο του συλλόγου. Δείτε τους «μπλαουγκράνα» να προσέρχονται στις κάλπεις.

Ψήφισε κι ο γιος του Πικέ (video)
Δεν έχει σημασία που είναι μικρός.

Που το λεξιλόγιό του πιθανώς σταματά στο «μαμά» και «μπαμπά» (στα ισπανικά προφανώς).

Ο Μίλαν Πικέ είναι εγγεγραμμένο μέλος στην Μπαρτσελόνα κι ως τέτοιο πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο σημερινό δημοψήφισμα που γίνεται στα γραφεία του συλλόγου, όπου όλα τα μέλη (118.580) καλούνται να αποφασίσουν αν συμφωνούν με την ανακαίνιση του «Καμπ Νου», αλλά και γενικότερα των εγκαταστάσεων της ομάδας.

Φυσικά απ’ το πρωί –και μέχρι τις 21:00 που θα διαρκέσει η διαδικασία- έχουν ήδη ψηφίσει αρκετοί «μπλαουγκράνα» αθλητές από όλα τα τμήματα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία και σε μικρά παιδιά να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους.

Υπενθυμίζεται πως το προς έγκριση σχέδιο προβλέπει τη ριζική ανακαίνιση του «Καμπ Νου» και την αύξηση της χωρητικότητάς του στις 105.000 θέσεις, τη δημιουργία ενός νέου κλειστού («Παλάου Μπλαουγκράνα») 12.000 θέσεων, ένα ακόμη βοηθητικό κλειστό 2.000 θέσεων, καθώς επίσης νέα γραφεία για το σύλλογο και νέες εγκαταστάσεις στις ακαδημίες, όπως και 5.000 θέσεις στάθμευσης. Το όλο πρότζεκτ, εφόσον εγκριθεί, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2021 με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 600 εκατ. ευρώ.



Πηγή: sport-fm.gr

This is… Sam!! (video)

Ένα γκολ του Γιώργου Σαμαρά με το «καλημέρα» άνοιξε το δρόμο της νίκης για τη Σέλτικ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Νταντί και ολοκλήρωσε θετικά την πρώτη φάση της Πρέμιερσιπ Σκοτίας.

This is… Sam! (video)
Με τον καλύτερο τρόπο «αποχαιρέτησε» την πρώτη φάση του πρωταθλήματος Σκοτίας η Σέλτικ, αλλά και ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-0 επί της Νταντί.

Οι… άνετοι πρωταθλητές Σκοτίας πανηγύρισαν μια ακόμα εύκολη νίκη, με τον Έλληνα επιθετικό να ανοίγει το σκορ στο πέμπτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, με εντυπωσιακό τρόπο.



Ο Στόουκς στο 24’ διπλασίασε τα τέρματα για τους Κέλτες, που ολοκλήρωσαν ιδανικά την πρώτη φάση του πρωταθλήματος Σκοτίας. Πηγή: sport-fm.gr

Φρου-φρου… κι αρώματα η Σίτι!!

Με τη βοήθεια σφυριγμάτων… μύρισε κορυφή στην Premier League η Μάντσεστερ Σίτι! Παρά το εύρος του σκορ, οι «πολίτες» χρειάστηκαν διαιτητικά σφάλματα για να φτάσουν στο 4-1 επί της Σαουθάμπτον.

Φρου-φρου… κι αρώματα η Σίτι (video)
Ίσως δεν το χρειαζόταν. Ίσως να τα κατάφερνε ούτως ή άλλως. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε (και) τη βοήθεια της διαιτησίας για να πλησιάσει στην κορυφή της Premier League.

Απέναντι στην ποιοτική Σαουθάμπτον, οι «πολίτες» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μ’ ένα τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι -που κέρδισε ο Τζέκο και αξιοποίησε ο Τουρέ στο 3’.

Όταν, δε, οι «άγιοι» απάντησαν με το ίδιο νόμισμα στο 37’ (ο Λάμπερτ εξαργύρωσε πέναλτι που πήρε ο Κορκ απ’ τον Ζαμπαλέτα), την έπαθαν και… απ’ το βοηθό. Διότι εκείνος δεν είδε το κραυγαλέο οφσάιντ του Σίλβα, πριν σερβίρει το προβάδισμα στον Νασρί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αυτό ήταν. Η Σαουθάμπτον κατέρρευσε. Δέχθηκε και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα, όταν ο Τζέκο αξιοποίησε όμορφη σέντρα του Κολάροφ. Και όχι μόνο δεν μπόρεσε στο β’ μέρος ν’ ανατρέψει την κατάσταση, αλλά υπέστη και… εντυπωσιακή ήττα (με τον Γιόβετιτς να γράφει το 4-1 στο 81’).

Κάπως έτσι, η Σίτι πέρασε με στιλ στη δεύτερη θέση (ενόψει και του ματς της Τσέλσι με τη Στόουκ). Και διατηρώντας το δικαίωμα να πάει και για ισοπαλία την επόμενη βδομάδα στο «Άνφιλντ» (σ.σ. είναι έναν πόντο πίσω απ' τη Λίβερπουλ αλλά έχει κι ένα ματς λιγότερο) θα ελπίζει παράλληλα σε γκέλα των «κόκκινων» αύριο στη δύσκολη έδρα της Γουέστ Χαμ. Πηγή: sport-fm.gr

«Χατ-τρικ» η Mercedes!!

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes και στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μπαχρείν. Ταχύτερος πιλότος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ.

«Χατ-τρικ» η Mercedes!
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος της τρίτης και τελευταίας περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του τρίτου γκραν πρι της χρονιάς στην πίστα του Μπαχρέιν.

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να ολοκληρώνει τη διαδικασία δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με τη Force India.

Μόλις οχτώ γύρους έκαναν οι Williams με τους Μπότας και Μάσα να πλασάρονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Έξοδο είχε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατέληξε στην άμμο, κάνοντας τον 21ο χρόνο. Οχτώ θέσεις πιο ψηλά πλασαρίστηκε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Τον έβδομο χρόνο έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να πλασάρεται δέκατος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1.Χάμιλτον,Mercedes, 1m35.324s
2.Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.115s
3.Πέρες, Force India-MercedeS, +0.544s
4.Μπότας, Williams-Mercedes, +0.792s
5.Μάσα, Williams-Mercedes, +1.040s
6.Μπάτον, McLaren-Mercedes, +1.070s
7. Fernando Alonso Ferrari, +1.130s
8.Χούλκενμπεργκ, Force India-Mercedes, +1.131s
9. Κβίατ,Toro Rosso-Renault, +1.356s
10. Ραϊκόνεν, Ferrari, +1.448s
11.Μάγκνουσεν, McLaren-Mercedes, +1.498s
12. Βέρνιέ, Toro Rosso-Renault, +1.706s
13.Ρικιάρντο, Red Bull-Renault, +1.795s
14.Γκουτιέρες, Sauber-Ferrari, +2.001s
15.Σούτιλ, Sauber-Ferrari, +2.765s
16.ΚΟμπαγιάσι, Caterham-Renault, +3.076s
17. Μπιανκί, Marussia-Ferrari, +3.412s
18. Μαλδονάδο, Lotus-Renault, +3.556s
19.Έρικσον, Caterham-Renault, +3.647s
20. Γκροσάν, Lotus-Renault, +3.884s
21. Φέτελ, Red Bull-Renault, +3.901s
22. Τσίλτον, Marussia-Ferrari, 4.273s Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά πρώτος ο Οζιέ!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Volkswagen ανέκτησε την πρωτοπορία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος της ημέρας στο Ράλι Πορτογαλίας.

Ξανά πρώτος ο Οζιέ
Από το ατύχημα του Οτ Τάνακ, που οδήγησε στη διακοπή της δέκατης ειδικής διαδρομής, σημαδεύτηκε το πρώτο πέρασμα του Σαββάτου στο Ράλι Πορτογαλίας. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Volkswagen ανέκτησε την πρωτοπορία αφήνοντας δεύτερο τον Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος με Ford ήταν 2,4’’ πιο αργός από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Μαντς Όστμπεργκ με Citroen σκαρφάλωσε τρίτος αλλά στο -34,9’’, ενώ ο Ντάνι Σόρντο και ο Τιερί Νουβίλ με Hyundai συμπλήρωσαν την πεντάδα. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που χθες είχε ατύχημα, στην ένατη ειδική διαδρομή βγήκε εκτός δρόμου και δεν μπόρεσε να επανέλθει, καθώς έπαθε ζημιά ο συμπλέκτης του προσπαθώντας να βγει από ένα χαντάκι.Πηγή: sport-fm.gr

Στις κάλπες η Μπαρτσελόνα!

Ημέρα δημοψηφίσματος είναι το Σάββατο για την Μπαρτσελόνα, καθώς τα μέλη του συλλόγου καλούνται να αποφασίσουν αν συμφωνούν με τη ριζική ανακαίνιση του «Καμπ Νου» και όχι μόνο.

Στις κάλπες η Μπαρτσελόνα
Κλίμα... εκλογών υπάρχει στη Βαρκελώνη, αφού από το πρωί και μέχρι τις 21:00 το βράδυ έχουν τη δυνατότητα τα 118.580 μέλη της Μπαρτσελόνα να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα για το μέλλον των εγκαταστάσεων του συλλόγου. Πέρα από απλούς φίλους της «Μπάρτσα» την ψήφο τους περνούν να δώσουν και αθλητές της ομάδας.

Οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» καλούνται να εγκρίνουν ένα σχέδιο που προβλέπει τη ριζική ανακαίνιση του «Καμπ Νου» και την αύξηση της χωρητικότητάς του στις 105.000 θέσεις, τη δημιουργία ενός νέου κλειστού («Παλάου Μπλαουγκράνα») 12.000 θέσεων, ένα ακόμη βοηθητικό κλειστό 2.000 θέσεων, καθώς επίσης νέα γραφεία για το σύλλογο και νέες εγκαταστάσεις στις ακαδημίες, όπως και 5.000 θέσεις στάθμευσης. Το όλο πρότζεκτ, εφόσον εγκριθεί, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2021 με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 600 εκατ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο του πρότζεκτ:




Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται και οι τραυματίες στον Ολυμπιακό!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για τη νίκη επί της Αναντολού Εφές και το καλό «φεγγάρι» που διανύει η ομάδα. Κερδίζει πόντους ο Κόλινς. Στην επάνοδο των Πρίντεζη και Περπέρογλου πλέον το ενδιαφέρον.

Έρχονται και οι τραυματίες στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την καλή του αγωνιστική κατάσταση και πέτυχε την τρίτη του σερί νίκη στην Ευρωλίγκα με 83-78 επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Παρότι το παιχνίδι ήταν αδιάφορο μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν για την ιστορία και τον κόσμο τους (250 φίλοι τους δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και πήραν μία ακόμη ένεση αυτοπεποίθησης εν όψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Η αποστολή επέστρεψε στη βάση της το μεσημέρι του Σαββάτου και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους δύο τραυματίες. Ο μεν Στράτος Περπέρογλου νιώθει καλύτερα μετά τη θλάση στους προσαγωγούς που είχε υποστεί, στην προπόνηση της Κυριακής θα επιχειρήσει να αυξήσει ρυθμούς κι αν διαπιστωθεί πως δεν έχει κανένα πρόβλημα ίσως είναι στην αποστολή για το ματς της Δευτέρας με τον ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ. Εφόσον δεν είναι 100% έτοιμος, ωστόσο, θα επανεμφανιστεί τρεις μέρες μετά στον «εμφύλιο» με τον Παναθηναϊκό για το φινάλε του Top 16.

Όσον αφορά στον Γιώργο Πρίντεζη που είχε υποστεί θλάση στα πλευρά, κάνει ατομικές προπονήσεις ανεβάζοντας καθημερινά την ένταση. Δεν θα παίξει σίγουρα τη Δευτέρα και το πιθανότερο είναι ούτε την Πέμπτη, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμος για τα play offs που αρχίζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσο για τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, που είχε κάποιες μικροενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο μεταξύ, ο Μάρντι Κόλινς φαίνεται να κερδίζει πόντους στον Ολυμπιακό. Η χθεσινή του εμφάνιση, με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ήταν η καλύτερη με τη φανέλα των πρωταθλητών Ευρώπης. Το θέμα απόκτησης γκαρντ δείχνει να έχει «παγώσει», αλλά όσο δεν δηλώνεται στο ρόστερ της Α1 ο Σερμαντίνι αντί του Μπέγκιτς ουδείς μπορεί να αποκλείσει την έκπληξη. Άλλωστε η προθεσμία για μεταγραφή λήγει μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και πριν αρχίσουν τα play offs του πρωταθλήματος.Πηγή: sport-fm.gr

Άγγιξε το τριπλ-νταμπλ ο Θανάσης!

Πολύ κοντά στο τριπλ-νταμπλ βρέθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του για το NBDL.

Άγγιξε το τριπλ-νταμπλ ο Θανάσης
Οι Ντέλαγουερ 87ερς έχασαν με 125-114 από τη Σπρίνγκφιλντ Άρμορ, αλλά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδειξε και πάλι τις δυνατότητές του.

Ο 21χρονος φόργουορντ έφτασε μια ανάσα από το τριπλ-νταμπλ, καθώς σε 32:16 είχε 14 πόντους (5/7 βολές, 3/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα.

Αυτό ήταν το προτελευταίο παιχνίδι του στο NBDL, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής ολοκληρώνεται η σεζόν για τον μεγαλύτερο αδερφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αγωνίζεται στους Μπακς. Πηγή: sport-fm.gr

Ντουράντ… like Mike!!

Ο Κέβιν Ντουράντ ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν με 40 συνεχή ματς με 25+ πόντους στην ήττα της Θάντερ από τους Ρόκετς. Χαμός για τα τελευταία εισιτήρια των play offs σε Ανατολή και Δύση

Ντουράντ… like Mike
Ο Τζέιμς Χάρντεν οργίασε κατά της παλιάς του ομάδας με 39 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ οδηγώντας τους Ρόκετς στη νίκη με 111-107 επί της Θάντερ. Η είδηση της βραδιάς, ωστόσο, ήταν ότι ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 28 πόντους και έφτασε τα 40 συνεχή ματς με 25+ πόντους ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη επίδοση που κατέχει από τη σεζόν 1986/87 ο Μάικλ Τζόρνταν.

Έκπληξη σημειώθηκε στο Μαϊάμι, όπου οι πρωταθλητές ηττήθηκαν με 122-121 από τους Τίμπεργουλβς μετά από δύο παρατάσεις. Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν κατάφερε παρά τους 34 πόντους του να μεγαλώσει το προβάδισμα της ομάδας του στην κορυφή της Ανατολής έναντι των Πέισερς, που έχασαν με 102-94 στο Τορόντο.

Οι Νικς έμειναν ξανά πίσω από τους Χοκς στη μάχη για το τελευταίο εισιτήριο των play offs της Ανατολής, καθώς έχασαν με 90-89 από τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον από ένα καλάθι του Μπράντλεϊ Μπιλ στα 6,9’’ πριν το τέλος. Η ομάδα της Ατλάντα συνέτριψε 117-98 τους Καβαλίερς, που έχασαν πολύτιμο έδαφος.

Οι Μάβερικς πήραν σπουδαία νίκη επί των Λέικερς στο LA με 107-95 και ενίσχυσαν τη θέση τους για τα play offs, παρότι νίκες πέτυχαν οι ανταγωνιστές τους, Σανς και Γκρίζλις. Οι «ήλιοι» πέρασαν με 109-93 από το Πόρτλαντ, ενώ οι «αρκούδες» επιβλήθηκαν 100-92 των Νάγκετς στο Μέμφις. Ο Νικ Καλάθης σε 17:20 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/3 δίποντα), 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 11:26 είχε 5 ριμπάουντ και ένα άστοχο δίποντο.

Οι Μπουλς επικράτησαν 102-90 των Μπακς, για τους οποίους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 32:48 είχε 4 πόντους (2/4 βολές, 1/6 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Ντένβερ Νάγκετς 100-92 Γκασόλ 24, Ράντολφ 20 (15 ριμπ.), Κόνλεϊ 21, Πρινς 12, Λι 10-Φόι 21, Φαρίντ 17 (12 ριμπ.), Μοζγκόφ 13, Μπρουκς 11.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ορλάντο Μάτζικ 91-80 Τζέφερσον 29 (16 ριμπ.), Γουόκερ 13 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Τόλιβερ 13, Νιλ 12-Ολαντίπο 21, Χάρις 15, Νέλσον 11, Ο’ Κουίν 10.

Τορόντο Ράπτορς-Ιντιάνα Πέισερς 102-94 Ρος 24, Βαλαντσιούνας 22, ΝτεΡόζαν 20, Βάσκες 10, Ντε Κολό 10-Τζορτζ 26, Γουέστ 21, Χίμπερτ 12, Σλόαν 9.

Ατλάντα Χοκς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 117-98 Σκοτ 26, Τιγκ 20 (12 ασίστ), Μίλσαπ 16 (11 ριμπ.), Ουίλιαμς 16, Κάρολ 13-Γουέιτερς 23, Χόους 16 (10 ριμπ.), Ντενγκ 13, Ίρβινγκ 13.

Μπόστον Σέλτικς-Φιλαδέλφεια 76ερς 102-111 Μπέιλες 23, Γκριν 15, Όλινικ 14, Μπας 12 (11 ριμπ.), Ρόντο 11 (11 ριμπ., 16 ασίστ), Σάλιντζερ 10-Σιμς 24, Κάρτερ-Ουίλιαμς 24, Γιανγκ 15, Ουίλιαμς 15.

Μπρούκλιν Νετς-Ντιτρόιτ Πίστονς 116-104 Λίβινγκστον 23, Τελέτοβιτς 20, Πιρς 17, Θόρντον 15, Μπλάτσε 14, Τζόνσον 10, Ουίλιαμς 8 (10 ασίστ)-Ντράμοντ 23 (18 ριμπ.), Σμιθ 17, Σίνγκλερ 16, Γερέμπκο 16, Στάκεϊ 13.

Μαϊάμι Χιτ-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 121-122 (κ.α. 97-97, α’ πρτ. 109-109) Τζέιμς 34, Μπος 24, Τσάλμερς 24, Άλεν 10-Λοβ 28 (11 ριμπ.), Μπάντιντζερ 24, Ντιένγκ 15, Ρούμπιο 13 (14 ασίστ), Μπαρέα 13, Μπρούερ 12.

Νιου Γιορκ Νικς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 89-90 Σμιθ 32, Στούντεμαϊρ 16, Άντονι 10-Μπιλ 28, Γουόλ 19, Γκορτάτ 13 (10 ριμπ.), Αρίζα 10.

Σικάγο Μπουλς-Μιλγουόκι Μπακς 102-90 Μπάτλερ 17, Χάινριχ 17, Μπούζερ 14 (11 ριμπ.), Όγκουστιν 14, Γκίμπσον 13, Νοά 11 (13 ασίστ), Ντανλίβι 12-Νάιτ 22, Άντριεν 21, Σέσιονς 14, Πατσούλια 13, Μίντλετον 10.

Γιούτα Τζαζ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 100-96 Μπερκς 21, Χέιγουορντ 21, Φέιβορς 20, Καντέρ 11-Μόροου 26, Ρόμπερτς 18, Στίσμα 10.

Χιούστον Ρόκετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 111-107 Χάρντεν 39, Πάρσονς 23, Τζόουνς 16 (11 ριμπ.), Ασίκ 9 (12 ριμπ.)-Ντουράντ 28 (12 ριμπ.), Ιμπάκα 27, Τζάκσον 17, Μπάτλερ 13, Λαμπ 12.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Φίνιξ Σανς 93-109 Λόπεζ 18 (13 ριμπ.), Όλντριτζ 18, Λίλαρντ 15, Μπατούμ 13 (11 ριμπ.), Ουίλιαμς 11, Ρόμπινσον 2 (10 ριμπ.)-Γκριν 32, Μπλέντσοου 30, Ντράγκιτς 19, Μαρκίφ Μόρις 12 (11 ριμπ.), Πλάμλι 6 (16 ριμπ.).

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς 102-69 Τόμπσον 21, Μπαρνς 16, Κάρι 13, Ο’ Νιλ 13, Σπέιτς 12 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 11, Γκριν 10 (10 ριμπ.)-Κάζινς 19 (11 ριμπ.), Γκέι 10, Τόμπσον 10, Ουίλιαμς 6 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Ντάλας Μάβερικς 95-107 Μικς 25, Χιλ 14 (10 ριμπ.), Γιανγκ 14, Μπέιζμορ 13, Τζόνσον 6 (11 ριμπ.)-Νοβίτσκι 27, Ράιτ 23, Μάριον 15, Ντάλεμπερτ 14 (14 ριμπ.), Καλντερόν 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Οι παίκτες-κλειδιά για την ενίσχυση!!

Στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει υπάρξει συζήτηση για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν, με τις υποθέσεις του Κάμπελ και του Βαλντές να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Οι παίκτες-κλειδιά για την ενίσχυση
Μετά το τέλος της σεζόν θα γίνει κουβέντα για τα μεταγραφικά στον Ολυμπιακό, αφού αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και άλλα δύο ματς για το Κύπελλο, εφόσον η ομάδα περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι προσηλωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν παρακολουθήσει από την αρχή της σεζόν την πορεία των δανεικών ποδοσφαιριστών τους.

Εκτός από τους πολλούς νεαρούς, σε άλλες ομάδες παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους οι Γιαννιώτης, Ντιελνά, Καραγκούνης, Λεάντρο, Τζανακάκης, Μπουχαλάκης, Ντε Βινσέντι, Ιμπραΐμ, Κάταϊ, Κολοβός, Λυκογιάννης, Πίνο, Τάτος, Βλαχοδήμος, Γιαταμπαρέ, Διαμαντάκος και Ιωαννίδης.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην θερινή μεταγραφική ενίσχυση θα παίξει το αν θα μείνουν στο Λιμάνι ο Κάμπελ, όπως και ο Βαλντές. Τα πράγματα για τον Παραγουανό φαίνεται να είναι πιο απλά, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015 με την Αλ-Τζαζίρα.

Για τον Κοσταρικανό μεσοεπιθετικό είναι πιο δύσκολα, αφού ανήκει στην Άρσεναλ και αρκετές ομάδες από το εξωτερικό παρακολουθούν την περίπτωσή του. Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Φενερμπαχτσέ και η Γαλατασαράι ενδιαφέρονται για τον διεθνή άσο και, μάλιστα, φέρονται διατεθειμένες να δώσουν αρκετά χρήματα για την απόκτησή του.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τους Λονδρέζους πριν εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τους άλλους συλλόγους και εκτιμούν πως αν δεν επιστρέψει στους «κανονιέρηδες», τότε θα αγωνίζεται και του χρόνου με τα ερυθρόλευκα. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Σάντος η Πόρτο!!

Μεταξύ των υποψηφίων να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Πόρτο μετά το Μουντιάλ στη Βραζιλία είναι ο Φερνάντο Σάντος, όπως γράφει η SportDay.

«Βλέπει» Σάντος η Πόρτο
Την ώρα που στην ΕΠΟ αναζητούν τον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος, εκείνος φέρεται να κοντά στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του να εργαστεί ξανά σε σύλλογο.

Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που φημολογείται ότι εξετάζει την περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού, αφού σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως υπάρχει και άλλη ομάδα που… καλοβλέπει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στις αρχές της εβδομάδας ο ομοσπονδιακός τεχνικός δέχθηκε μία κλήση από την πατρίδα του και ενημερώθηκε πως είναι μεταξύ των υποψηφίων για να καθίσει στον πάγκο της Πόρτο την επόμενη σεζόν.

Ποιος τον ενημέρωσε; Δεν ήταν άλλος από το δεξί χέρι του προέδρου των «δράκων», Πίντο ντα Κόστα, ο Αντέρο Ενρίκε. Μάλιστα, το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως ακόμα και αν η Πόρτο κατακτήσει το Europa League ο Λουίς Κάστρο θα αποτελέσει παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον Σάντος να σκέφτεται πολύ σοβαρά την πιθανότητα να δουλέψει ξανά στη χώρα του.Πηγή: sport-fm.gr

Τέσσερις συν ένας σέντερ φορ για ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να αποκτήσει έναν σέντερ φορ ποιότητας και εξετάζει τέσσερις περιπτώσεις παικτών της Σούπερ Λίγκας και κάποιον… πρώην. Οι σκέψεις Δέλλα εν όψει ΠΑΟ Κρουσσώνα.

Τέσσερις συν ένας σέντερ φορ για ΑΕΚ
Η παραμονή του Ιβάν Μπρέσεβιτς είναι δεδομένη, η απόκτηση του Χρήστου Αραβίδη επίσης και η παραμονή του Άλεξ Ντακόλ πιθανή, ωστόσο η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού εν όψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών και έχουν ξεχωρίσει τέσσερις φορ από τη Σούπερ Λίγκα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο του Ατρομήτου, τον Βαγγέλη Μάντζιο του Λεβαδειακού, τον Αντώνη Πετρόπουλο του Απόλλωνα Σμύρνης και τον Θανάση Παπάζογλου του ΟΦΗ. Με εξαίρεση τον πρώτο, που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, οι τρεις υπόλοιποι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ έχει στα υπόψη και τον Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός φορ υπέγραψε το Γενάρη συμβόλαιο δυόμισι ετών στη Νότιγχαμ, αλλά έχει μόλις οκτώ συμμετοχές και ούτε καν 300 λεπτά συνολικά με την ομάδα της Championship. Εφόσον αποχωρήσει δεν είναι καθόλου απίθανο η «Ένωση» να τον προσεγγίσει για να τον ξανακάνει δικό της.

Αλλαγές από Δέλλα

Σε αλλαγές προσανατολίζεται ο Τραϊανός Δέλλας για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα τη Δευτέρα στο Παγκρήτιο. Όλα δείχνουν πως ο Ράμα θα παίξει από την αρχή πίσω από τον Ντακόλ, αφού ο Ανάκογλου θα οπισθοχωρήσει (ελλείψει Ρόβα) για να γίνει το δεύτερο κεντρικό χαφ δίπλα στον Κορδέρο. Ο Πλατέλλας που ξεπέρασε την ίωση θα παίξει αυτή τη φορά από την αρχή, ενώ ο Πόποβιτς αναμένεται να κερδίσει τη θέση του αριστερού εξτρέμ από τον Γροντή. Δεδομένου ότι έτσι καλύπτονται οι θέσεις ξένων, ο Τσιρίλο θα μείνει ξανά στον πάγκο με τους Σταθάκη-Τζανετόπουλο να είναι ξανά το δίδυμο των στόπερ, ενώ υπάρχουν σκέψεις να παίξει από την αρχή ο Τσουμάγκας σαν αριστερό μπακ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ασπρόμαυρη» έκπληξη για Στοχ!!

Έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον Μίροσλαβ Στοχ αναμένεται να καταθέσει ο ΠΑΟΚ, στον οποίο παρουσιάζονται έκπληκτοι για τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

«Ασπρόμαυρη» έκπληξη για Στοχ
Την έκπληξη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προκάλεσε η ποινή των δύο αγωνιστικών στον Μίροσλαβ Στοχ για την «βίαιη απώθηση» αντιπάλου στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, όμως η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ενημερώθηκε για την ποινή του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού.

Οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν πως για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Βίτορ (στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα) είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ένταση, γνωρίζοντας πως θα απορριφθεί για τυπικούς λόγους, καθώς οι εφέσεις συζητούνται για ποινές των τριών αγωνιστικών και άνω.

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το γεγονός πως αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο όριο των καρτών.

Πρόκειται για οκτώ παίκτες που βρίσκονται στο όριο τιμωρίας για έναν ή δύο αγώνες. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις από τους πέντε ακραίους μπακ κινδυνεύουν άμεσα. Σκόνδρας, Σπυρόπουλος και Λίνο έχουν τρεις κίτρινες και ο Κίτσιου είναι στις έξι. Πρόβλημα έχουν και οι κεντρικοί αμυντικοί Βίτορ, Ινσαουράλντε, που επίσης έχουν από τρεις κάρτες.

Στη μεσαία γραμμή, Κατσουράνης και Λάζαρ έχουν έξι κάρτες και στην επόμενη χάνουν δυο αγώνες.

Εν τω μεταξύ, τις τρεις κίτρινες έφτασαν στο Κύπελλο ο Κάτσε και ο Αθανασιάδης, οι οποίοι αν δουν άλλη μία στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, τότε θα απουσιάσουν ενδεχομένως από τον τελικό της διοργάνωσης.Πηγή: sport-fm.gr

Εμπόδια, αλλά και πίστη για Αμπέντ!

Δυσκολίες παρουσιάζονται στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Μεχντί Αμπέντ, αλλά οι «πράσινοι» δεν χάνουν την αισιοδοξία τους. Ποιο το πλάνο δράσης.

Εμπόδια, αλλά και πίστη για Αμπέντ
Ο Μεχντί Αμπέντ έχει πείσει πλέον άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την αξία του και η επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν είναι δεδομένη, όσο και αμοιβαία. Ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους «πράσινους», αλλά κυρίως από τη Νιούκαστλ, που διατηρεί και τα δικαιώματά του.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει αρχίσει εδώ και μέρες επαφές με τον αγγλικό σύλλογο, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απλά. Κάποιες πηγές θέλουν τη Νιούκαστλ να επιθυμεί τη συμμετοχή του Αμπέντ στην καλοκαιρινή της προετοιμασία για να αποφασίσει στη συνέχεια την τύχη του, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολο να τον αφήσει ελεύθερο.

Στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, δεν χάνουν την πίστη τους. Θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τον Αλγερινό μέσο με μία πρόταση α λα Μπεργκ, δηλαδή να αποκτήσουν τα δικαιώματά του ως ελεύθερου ή με ένα μικρό αντίτιμο αφήνοντας ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης στη Νιούκαστλ (ο Σουηδός φορ αποκτήθηκε ελεύθερος από το Αμβούργο, που όμως διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 45%) ή στη χειρότερη περίπτωση να επεκταθεί ο δανεισμός του για έναν ακόμη χρόνο.

Το πρόβλημα είναι πως αν η Νιούκαστλ επιμείνει στη συμμετοχή του Αμπέντ στην καλοκαιρινή της προετοιμασία, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να ελπίζει σε πιθανή παραμονή του στις τάξεις του νωρίτερα από τα μέσα ή τέλη Ιουλίου και οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να γνωρίζουν το ταχύτερο δυνατό τι θα συμβεί στην υπόθεση αυτή για να κινηθούν για πιθανό αντικαταστάτη.
Πηγή: sport-fm.gr

Για αυτό ξέσπασε ο Μίτσελ!

Ενοχλημένος από την αυστηρή κριτική του Τύπου είναι ο Μίτσελ και αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος που ξέσπασε στις χθεσινές του δηλώσεις ενόψει του κυριακάτικου ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Για αυτό ξέσπασε ο Μίτσελ
Έκπληξη προκάλεσε το ξέσπασμα του Μίτσελ στις δηλώσεις που έκανε στη Nova εν όψει του κυριακάτικου αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δεν είναι, όμως, και αδικαιολόγητη, αν σκεφτεί κανείς τι έχουν πετύχει τη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες σε όλες τις διοργανώσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ισπανού προπονητή είναι ο Τύπος και η ατάκα «ας έρθει άλλος να τα κάνει καλύτερα» απευθύνεται στα Μέσα και όχι στη διοίκηση.

Πρώτα απ’ όλους ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε πριν από το πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ πως στηρίζει τον 51χρονο τεχνικό περισσότερο και από τους… παίκτες, κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές και αυτό είχε τα αποτελέσματά του στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, με τους οποίους έχει πολύ καλή συνεργασία και εκτός γηπέδου.

Ο φετινός Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει δια περιπάτου το φετινό πρωτάθλημα. Έφτασε στους «16» του Champions League και αν ήταν λίγο πιο τυχερός, θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παράλληλα, έφτασε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας Αστέρα και Ατρόμητο, και πήρε τη νίκη στο πρώτο ματς στους «4» απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Στα τελευταία ματς η ομάδα καταφέρνει να κερδίσει, αλλά δεν καταφέρνει να προσφέρει το ίδιο θέαμα που πρόσφερε μέχρι τους αγώνες με τη Γιουνάιτεντ. Σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι επιτυχημένη και για αυτό ενοχλείται ο Μίτσελ, όταν ενημερώνεται πως ο Τύπος του ασκεί κριτική για την εμφάνιση της ομάδας και έχουν προηγηθεί τα παραπάνω επιτεύγματα.

Για την ατάκα «την ομάδα τη χειρίζομαι εγώ» εννοεί τις… υποδείξεις κάποιων δημοσιογράφων για τη χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών, ενώ εκείνος κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια και έχει τον πρώτο λόγο για την επιλογή της ενδεκάδας. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός θεωρεί ότι κανείς δημοσιογράφος δεν μπορεί να του πει με ποιους θα παίξει.

Από την πλευρά της, η διοίκηση – όπως αναφέραμε παραπάνω – στηρίζει τον 51χρονο προπονητή και τονίζει πως είναι παράξενο να ασκείται κριτική στην ομάδα, όταν καταφέρνει να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 2-1, έχοντας κάνει 19 τελικές προσπάθειες και οι αντίπαλο μόλις μία. «Κουμάντο κάνει εκείνος και κανένας ρεπόρτερ ή σχολιαστής που νομίζει ότι κάνει κομάντο», λέγεται από την ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Πέτγουεϊ και Διαμαντίδης στο Top 10!

Από μία θέση στο Top 10 της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα έχουν οι «αιώνιοι».

Πέτγουεϊ και Διαμαντίδης στο Top 10
Για μια ακόμη εβδομάδα οι «αιώνιοι» έχουν τη δική τους θέση στις δέκα καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής.

Στο «9» βρίσκουμε την υπέροχη ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Μάικ Μπατίστ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα, ενώ στο «5» ο Μπρεντ Πέτγουεϊ κόβει εντυπωσιακά τον Κερέμ Γκονλούμ στην επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Στην κορυφή του Top 10 βρίσκεται το ανάποδο alley-hoop κάρφωμα του Άνταμ Χάνγκα στον αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.


Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» Τζάνη ο Παναιτωλικός!

Τον μεταγραφικό σχεδιασμό του κάνει ήδη ο Παναιτωλικός για την επόμενη σεζόν και πιθανότατα η πρώτη κίνηση να είναι ο Χρήστος Τζάνης του Πανθρακικού.

«Κλείνει» Τζάνη ο Παναιτωλικός
Ο 28χρονος επιθετικός πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν με τον Πανθρακικό (σ.σ. 28 συμμετοχές, 6 γκολ και 6 ασίστ) και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του με τον σύλλογο της Κομοτηνής. Έχουν γίνει σε πολύ καλό κλίμα οι πρώτες επαφές με τους διοικούντες τον Παναιτωλικό και πιθανότατα θα επιτευχθεί η συμφωνία για να συνεχίσει ο Χρήστος Τζάνης την καριέρα του στο Αγρίνιο.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν κόσμο στα Χανιά!

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του ΑΟΧ για το ματς της πρεμιέρας των play off με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών, την προσεχή Τετάρτη.

Περιμένουν κόσμο στα Χανιά
Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι αυξημένη και γι’ αυτό το λόγο η χανιώτικη διοίκηση έβγαλε την Παρασκευή στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του παιχνιδιού κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τους φιλάθλους είναι από 5 έως και 15 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΟΧ.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Διαθέσιμα είναι πλέον τα εισιτήρια για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή Ψαχνών. Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής από τα γραφεία της ομάδας, Κυδωνίας 124, ενώ από το πρωί του Σαββάτου, θα είναι διαθέσιμα και στο διαδίκτυο μέσω της σελίδας μας aoxania.gr αλλά και από όλα τα καταστήματα Γερμανός.

Οι τιμές για τους φιλάθλους που δεν θα προμηθευτούν «πακέτα εισιτηρίων» ορίζονται ως εξής:

Θύρα 1&2 (κεντρικές θέσεις): 15 ευρώ

Θύρα 1&2 (πλαϊνές θέσεις): 10 ευρώ

Θύρα 3 γενική είσοδος: 5 ευρώ

Θύρα 4 (φιλοξενούμενοι): 10 ευρώ

Φυσικά συνεχίζονται και οι εγγραφές για τα πακέτα εισιτηρίων. Οι τιμές των «πακέτων εισιτηρίων» για το νέο πρωτάθλημα ορίζονται ως εξής:

Θύρα 1&2 (κεντρικές θέσεις και σειρές 4 έως 10): 80 ευρώ

Θύρα 1&2 (πλαϊνές θέσεις): 50 ευρώ

Θύρα 3 (κεντρικές θέσεις από την σειρά 3 και πάνω-θέσεις 101 έως 160): 35 ευρώ».

«Δύο νίκες και σωθήκαμε»

Με δύο νίκες στο τέλος του πρωταθλήματος ο Πλατανιάς θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του και στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League. Τι είπε ο Απόστολος Τερζής στην κάμερα της Nova.

«Δύο νίκες και σωθήκαμε»
Ο προπονητής τερματοφυλάκων της χανιώτικης ομάδας, Απόστολος Τερζής δήλωσε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Το σημαντικό για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών ούτως ώστε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα. Η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη και στο τέλος θα δούμε. Με δύο νίκες πιστεύω ότι θα σωθούμε. Είναι αρκετά καλή ομάδα ο Παναιτωλικός και θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», τόνισε ο Απόστολος Τερζής.

Εκτός ο Λάζνικ!

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στον Πανιώνιο με τον Αντρέας Λάζνικ να μένει εκτός αποστολής του Πανιωνίου εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια την Κυριακή.

Εκτός ο Λάζνικ
Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός δέχθηκε μια κλωτσιά στη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής και δεν θα ταξιδέψει στην πόλη της Ημαθείας γεγονός που περιορίζει τις επιθετικές λύσεις του Νίκου Αναστόπουλου.

Δεν υπολογίζονται, επίσης, για το παιχνίδι κόντρα στη Βέροια ο τιμωρημένος, Αμίρης Κούρντι και ο τραυματίας Μάρκος Ντούνης. Ο Δημήτρης Κολοβός έχει αναρρώσει πλήρως καθώς ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, ενώ και ο Παύλος Μητρόπουλος που έχει μεταβεί στο Αίγιο για την κηδεία του πατέρα του είναι διαθέσιμος.

Αναμφίβολα, οι «κυανέρυθροι» στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ξεμπερδέψουν με την υπόθεση παραμονή στη Super League. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο νίκη για τον Απόλλωνα!

Το καλό του πρόσωπο πρέπει να δείξει με τον Εργοτέλη ο Απόλλων στο γήπεδο της Ριζούπολης προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς και να παραμείνει «ζωντανός» στη Super League.

Μόνο νίκη για τον Απόλλωνα
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα παλέψει μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και σύμφωνα με τον Στιβ Κωνσταντινίδη, συνεργάτη του Λόρι Σάντσεζ, οι παίκτες του Απόλλωνα πρέπει να παίξουν με πάθος κόντρα στους Κρητικούς.

Στις δηλώσεις του στη Nova, ο Στιβ Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και στις πιθανότητες παραμονής του Απόλλωνα στη Super League.

Ο βοηθός του Λόρι Σάντσεζ, Στιβ Κωνσταντινίδης τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να αγωνιστεί με πάθος και ψυχή για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, σε δηλώσεις του αποκλειστικά στο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο δίπλα μας, στα τελευταία παιχνίδια έχουμε θετικά αποτελέσματα και το κλίμα είναι καλό. Ο Εργοτέλης είναι μια πολύ καλή ομάδα, αρκετά γρήγορη και χρειάζεται προσοχή. Παίζουμε για την παραμονή μας και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος. Πρέπει να παίξουμε με πάθος και ψυχή και πρέπει να επιβάλλουμε ότι δεν θα πάρει τίποτα ο αντίπαλος. Ελπίζουμε ότι οι άλλες ομάδες θα παίξουν καλά για να πάρουν τη νίκη. Άλλωστε, πρέπει να τα δίνεις όλα για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι», κατέληξε ο άμεσος συνεργάτης του Λόρι Σάντσεζ.

Αποχαιρέτησε ο Αγκάνθο!

Παρελθόν αποτελεί για τον Άρη ο Νταβίντ Αγκάνθο με τον Ισπανό επιθετικό να επιστρέφει μόνιμα στην πατρίδα του.

Αποχαιρέτησε ο Αγκάνθο
Η συνεργασία του 33χρονου φορ με τους «κίτρινους» ολοκληρώθηκε νωρίτερα καθώς εξασφάλισε άδεια από τη διοίκηση. Μετά από διετή θητεία στον Άρη, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αναχώρησε για τη Μαδρίτη και μέσω του λογαριασμού του στο twitter αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του Άρη.

«Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Ο ΑΡΗΣ θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και αυτή ανάμεσα στις δικές σας. VAMOS ΑΡΗΣ», ήταν το μήνυμα του έμπειρου Ισπανού επιθετικού. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Ανοικτούς λογαριασμούς έχει αφήσει το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό και ο Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε δηλώνει ότι ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Θα παλέψουμε για την πρόκριση»
Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός που είναι δανεικός από την Σπάρτακ Μόσχας μίλησε στη Nova για την πορεία του «Δικεφάλου» του Βορρά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ στάθηκε και στο μέλλον του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά αυτόν τον αγώνα. Στη συνέχεια καταφέραμε να σκοράρουμε και να μειώσουμε σε 2-1, ένα σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Δεν ήταν εύκολο, ψυχολογικά βρεθήκαμε υπό μεγαλύτερη πίεση από τη στιγμή που μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές, αλλά από τα θετικά σημεία που μπορούμε να σημειώσουμε γι' αυτήν την αναμέτρηση μετά την ολοκλήρωσή της είναι το ίδιο το αποτέλεσμα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να παλέψουμε για την πρόκριση, στην αναμέτρηση που θα γίνει εδώ κόντρα στον Ολυμπιακό και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα. Έχουμε ενενήντα λεπτά για να προσπαθήσουμε να κατοχυρώσουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προκριθούμε στον τελικό».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στο να κερδίσει εκτός έδρας ματς:

«Όλοι οι αγώνες είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα ο αγώνας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν διαφορετικός. Καταφέραμε να σημειώσουμε τρία γκολ σχετικά γρήγορα. Στη συνέχεια δεχτήκαμε τρία -θα έλεγα μάλλον ανόητα- γκολ, δυο από στημένες φάσεις κι ένα από πέναλτι, συνεπώς ήταν διαφορετικό. Αλλά νομίζω πως κόντρα στον Ολυμπιακό κάναμε ένα μεστό, ένα καλό παιχνίδι που μας έδωσε ένα αποτέλεσμα το οποίο μας επιτρέπει να σκεπτόμαστε την πρόκριση και τη συνέχεια στο θεσμό».

Για την κατάσταση της ομάδας ψυχολογικά και σωματικά μετά από τα σερί παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο:

«Και στους δυο τομείς θεωρώ πως είμαστε πολύ καλά. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό και δύσκολο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο αυτήν την Κυριακή και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, οπότε σε κάθε περίπτωση προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε καλύτερα δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για να κατοχυρώσουμε την καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση».

Για το ποδοσφαιρικό μέλλον του Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε:

«Δεν υπάρχουν πολλά που να μπορώ να πω επ' αυτού. Σε κάθε περίπτωση, τον Ιούνιο θα πρέπει να επιστρέψω στη Μόσχα, επειδή έχω άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο με τη Σπάρτακ. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ νιώθω πολύ άνετα, νιώθω πολύ καλά καθώς η ομάδα μου συμπεριφέρεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά κυρίως έχει να κάνει με τους δυο συλλόγους, αν δηλαδή μπορούν να βρουν μεταξύ τους λύση. Νομίζω πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κοιτάξουν το καλύτερο για τις ίδιες, την καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή. Σε ότι έχει να κάνει με μένα, θέλω να επαναλάβω πως νιώθω πολύ καλά, νιώθω πολύ άνετα και πως η ομάδα μου συμπεριφέρεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μένει να δούμε αν οι δυο ομάδες μπορούν να φτάσουν σε μια ικανοποιητική λύση για όλους», ανέφερε ο 29χρονος στόπερ.

«Σφαγή» για… 11!

Μόνο η πρώτη τριάδα της Α1 νιώθει… ήσυχη εν όψει της 24ης αγωνιστικής, καθώς όλες οι άλλες ομάδες έχουν κάτι να διεκδικούν ή να… φοβούνται.

«Σφαγή» για… 11
Η 24η αγωνιστική προμηνύεται συναρπαστική στην Α1, αφού μόνο τρεις από τις 14 ομάδες της κατηγορίας είναι… χαλαρές.

Η μεγάλη μάχη γίνεται στην ουρά, όπου στην τελευταία θέση ισοβαθμούν Πανελευσινιακός, Ηλυσιακός και Ίκαρος. Η ομάδα της Ελευσίνας, που μετρά έξι σερί ήττες, φιλοξενεί τα Τρίκαλα τα οποία «γλυκάθηκαν» από το πρώτο τους διπλό και στοχεύουν πλέον στα play offs.

Ο Ηλυσιακός, που έμεινε ζωντανός νικώντας τον Ίκαρο την περασμένη εβδομάδα, δοκιμάζεται στη Ρόδο απέναντι στον… ασφαλή πλέον Κολοσσό, που θεωρητικά έχει ελπίδες ακόμη για τα play offs.

Ο Ίκαρος χωρίς περιθώρια για απώλειες μετά από τρεις σερί ήττες φιλοξενεί στη Χαλκίδα τον Άρη, ο οποίος παλεύει με αξιώσεις για την έκτη θέση, που δεν οδηγεί στα play offs στον… τοίχο των «αιωνίων».

Το Ρέθυμνο, που «σώθηκε», βλέπει πλέον την υπέρβαση των play offs και φιλοξενεί τον Πανιώνιο, ο οποίος μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Ο Απόλλων υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά, με τους μεν να στοχεύουν στην οκτάδα και τους δε να κυνηγούν τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς απέχουν μόλις έναν βαθμό από την τέταρτη θέση και υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία.

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ, που πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη θέση, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό που με νίκη εξασφαλίζει μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Στο περιθώριο του αγώνα οι Θεσσαλονικείς θα βραβεύσουν τον πρώτο Αμερικανό στην ιστορία τους, Μάικ Τζόουνς.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό, χωρίς Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, να αναμετράται με τον ΚΑΟΔ, που μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών βλέπει τον κίνδυνο να χάσει την έκτη θέση να αυξάνεται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/4
16:00 Κολοσσός-Ηλυσιακός
16:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Άρης
16:00 Πανελευσινιακός-Τρίκαλα
16:00 Απόλλων Πάτρας-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
16:00 Ρέθυμνο-Πανιώνιος (Novasports 3)

Κυριακή 6/4
16:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Novasports 3)

Δευτέρα 7/4
19:15 Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ (Δημόσια Τηλεόραση)

Επόμενη αγωνιστική (25η):

Σάββατο 24/4
18:00 Πανιώνιος-Απόλλων Πάτρας
18:00 ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός
18:00 Άρης-Τρίκαλα
18:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Κολοσσός Ρόδου
18:00 Ρέθυμνο-Πανιώνιος (Novasports 3)

*Οι αγώνες ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο θα γίνουν στις 29/4 λόγω υποχρεώσεων των «αιωνίων» στα play offs της Ευρωλίγκας.

Μην... πλησιάζεις, έρχεται ο Σπανούλης!!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για τα κέρδη της εμφάνισης και τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα.
Μην... πλησιάζεις, έρχεται ο Σπανούλης
Όταν ξεκινάς μία αποστολή και τα σχέδιά σου αλλάζουν ή αλλιώς γίνονται ευκολότερα πριν καν αρχίσεις να προσπαθείς για την περάτωσή της, ελλοχεύει ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού. Ο Ολυμπιακός πέταξε για την αγαπημένη του Πόλη για να παίξει έναν ακόμα τελικό κόντρα στην αδιάφορη Εφές, όμως το νέο στραπάτσο της Φενέρ του Ομπράντοβιτς και η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγας, τον έστειλαν για ένατη φορά στα προημιτελικά, μετατρέποντας τον “τελικό”, σε ένα όμορφο ανοιξιάτικο βράδυ στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Ο βασικός ρεαλιστικός στόχος που ήταν η οκτάδα επιτεύχθηκε και αυτό από μόνο του -συνυπολογίζοντας και την εκπληκτική συνέπεια των «ερυθρόλευκων στη διοργάνωση- συνιστά αποφόρτιση από κάθε λογής πίεση για όλους τους συντελεστές της ομάδας. Αυτή, με εξαίρεση κάποια διαστήματα χαλάρωσης στη περιφερειακή άμυνα, λειτούργησε ευεργετικά και στο ματς με την Εφές, στο οποίο ο Ολυμπιακός συνέχισε την ανοδική του πορεία, δύο μόλις εβδομάδες πριν τη τελική ευθεία της σεζόν και τις κρίσιμες αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε μία βραδιά μάλιστα, που και η Εφές έπαιξε αρκετά καλά και αποτέλεσε ένα καλό κρας τεστ για τη συνέχεια.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν δικαιούται να χαλαρώνει, ούτε να… διαλέγει αντιπάλους και αυτό φρόντισε να το δείξει περίτρανα για ένα ακόμα βράδυ ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός, σχεδόν «σβηστός» πέτυχε τρία καθοριστικά τρίποντα, τις στιγμές που η τουρκική ομάδα πλησίαζε, μην αφήνοντας της περιθώρια για σκέψεις ολικής ανατροπής. Ο Ματ Λοτζέσκι συνέχισε για ένα ακόμα βράδυ παραγωγικά, ο Σερμαντίνι την ανοδική του πορεία –γεμίζει τρομερά τη ρακέτα και ίσως να είναι ρίσκο να μην μπει και στο ελληνικό ρόστερ- και ο Ντάνστον κυμάνθηκε στα γνώριμα το τελευταίο διάστημα υψηλά του επίπεδα.

Η έκπληξη της βραδιάς, ή αλλιώς το κέρδος που θα κρατήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από το παιχνίδι στο «Αμπντί Ιπεκτσί», είναι ο Μάρντι Κόλινς. Μετά από ένα τρίμηνο… ανομβρίας, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία, στα ριμπάουντ και την άμυνα και να είναι οικονομικός σε επίθεση και λάθη. Προς Θεού, δεν χρειάζεται να αποθεωθεί με μία καλή εμφάνιση, όμως στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε συμπαίκτες και προπονητή, που επιμένουν πως στην προπόνηση είναι άλλος παίκτης σε σχέση με αυτά που δείχνει στους αγώνες. Η συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολη και ο Ολυμπιακός χρειάζεται ΟΛΟΥΣ τους παίκτες του, οπότε αν ο Αμερικανός διατηρήσει αυτό το ρυθμό το πρόβλημα στην περιφέρεια θα έχει σουλουπωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Όταν λέμε όλους, εννοούμε και τους τραυματίες Πρίντεζη και Περπέρογλου, η επιστροφή των οποίων θα ανεβάσει ένα ακόμα επίπεδο το φορμαρισμένο σύνολο στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς. Μπροστά μας έχουμε πλέον το «αιώνιο» ντέρμπι κατάταξης, του οποίου ο νικητής θα παίξει λογικά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο ηττημένος με την Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο αποστολές έτσι και αλλιώς δύσκολες –ακόμα και αν ήταν με πλεονέκτημα έδρας-, όμως θεωρώ πως «βασίλισσα» και ρώσοι έχουν το άγχος. Όχι μόνο του φαβορί, αλλά και του «βάρους» της φανέλας των ομάδων που θα αντιμετωπίσουν. Ως τότε, υπάρχει καιρός για ανάλυση και εκτιμήσεις. Για την ώρα, ας απολαύσουμε ένα ακόμα ευρωπαϊκό ελληνικό ντέρμπι, που ευτυχώς, για ευνόητους λόγους, βρίσκει και τους δύο στην κορυφαία οκτάδα της Γηραιάς Ηπείρου…

Υ.Γ.: Θεωρητικά, σαν ομάδα ταιριάζει πιο πολύ στον Ολυμπιακό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στον Παναθηναϊκό η Ρεάλ Μαδρίτης. Κυρίως λόγω του ότι η δύναμη της πρώτης είναι μέσα στη ρακέτα και της δεύτερης στα γκαρντ, με τους «πράσινους» να είναι η πιο ειδικοί και ικανοί για να την περιορίσουν με την σκληροτράχηλη άμυνά τους.

Υ.Γ.1: Η παρουσία των 250 οπαδών του Ολυμπιακού από τη Βόρεια Ελλάδα –και όχι μόνο- σε καιρούς οικονομικής κρίσης, ήταν εκπληκτική και άξια συγχαρητηρίων.

Υ.Γ. 2: Σε ένα ακόμα γήπεδο Ευρωλίγκας και μάλιστα, τουρκικό, ο Ολυμπιακός χειροκροτήθηκε θερμά. Ο σεβασμός και –χωρίς υπερβολή- η αγάπη που υπάρχει από τους τούρκους φιλάθλους (το... λαμβάνεις σε εστιατόρια, καφέ αλλά και από ανθρώπους του γραφείου Τύπου της Εφές) για τους «ερυθρόλευκους», μετά το επικό Final Four του 2012, είναι πρωτόγνωρη.

Υ.Γ.3: Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει για τη νέα σεζόν τον Λο, η έτοιμη λύση είναι μία. Τζαμόν Γκόρντον. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό το «9» στο Μουντιάλ, ποιος θα την πάρει;

«Ντου από Παντού» για τις τελευταίες εμφανίσεις του Αθανασιάδη, την απραξία Μήτρογλου και το μουντιάλ που πλησιάζει! Είχε το κεφάλι του ήσυχο στα προκριματικά και τα μπαράζ για το μουντιάλ ο Σάντος. Ο Μήτρογλου πέταγε, έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την εθνική και, γενικά, ήταν στα πάνω του. Κι έτσι ο Πορτογάλος είχε έναν σέντερ φορ σε τρομερή κατάσταση στα πιο κρίσιμα ματς, ειδικά αυτά με την Ρουμανία.
Τραυματίστηκε
Κάποια στιγμή, όμως, λίγο πριν τις γιορτές ο Μήτρογλου τραυματίστηκε. Επανήλθε βαρύς, πήρε μεταγραφή, όμως τόσο καιρό στην πρέμιερ και ουσιαστικά δεν έχει παίξει παρά ελάχιστα, αφού αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα.
Τα πατήματα
Μπήκαμε Απρίλιο, λοιπόν, και ο Μήτρογλου κάνει ακόμα αποθεραπείες. Και το ερώτημα είναι αν θα προλάβει να επιστρέψει, να παίξει κάποια ματς με την Φούλαμ κι έτσι να βρει λίγο τα πατήματά του μέχρι το μουντιάλ μετά από τόσο καιρό αγωνιστικής απραξίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα είναι τον Ιούνιο.
Στα χάι του
Από την άλλη, ο Αθανασιάδης εκεί που στον α’ γύρο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, από τον Ιανουάριο και μετά είναι στα χάι του.
Ανέβηκε
Σκοράρει στα ντέρμπι, έχει ανεβάσει την αποτελεσματικότητά του, δείχνει φρεσκάδα και διάθεση. Είναι σε πολύ καλό τάιμινγκ πλέον. Ακόμα και στο πρέσινγκ τα πάει πολύ καλά, αφού τρέχει όλη την ώρα.
Άσσος στο μανίκι
Αν, λοιπόν, ο Κλάους διατηρήσει την φόρμα του και το επόμενο διάστημα, αφού θα παίξει και στα πλέι οφ, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε άσσο στο μανίκι του Σάντος;
Ευχάριστος
Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος μόνο αραιά και που έδινε πολύ χρόνο συμμετοχής στον Αθανασιάδη. Αυτό, όμως, δεν πάει να πει και τίποτα. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, ο Σάντος είχε αρκετούς παίκτες για την φανέλα με το Νο9 στην εθνική. Όπως και τώρα έχει. Μήτρογλου, Γκέκα, Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά κ.α. Και σίγουρα είναι ευχάριστος ο πονοκέφαλος να μπορείς να επιλέξεις μέσα από τόσους καλούς παίκτες.
Ρόλος
Όταν, όμως, υπάρχει ένα μουντιάλ, τότε παίζει ρόλο και η φόρμα του κάθε παίκτη. Κι όπως είπαμε αυτή τη στιγμή ο Κλάους δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να εξελιχθεί σε γερό χαρτί. Ακόμα, πάντως, και στο Καραϊσκάκη, σε ένα πολύ δύσκολο κι απαιτητικό ματς, στη μοναδική ευκαιρία που του έτυχε, έκανε γκολ.
Βελτιωμένος
Τέλος πάντων. Απλά κάνουμε μια επισήμανση για το πόσο βελτιωμένος είναι ο Αθανασιάδης το τελευταίο διάστημα. Μέχρι το μουντιάλ, πάντως, υπάρχει αρκετός καιρός ακόμα. Κι ο Σάντος, που ξέρει τα πράγματα της εθνικής πολύ καλύτερα απ’ όλους, έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πώς θα παρατάσσει την ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο και τι επιλογές θα κάνει για κάθε θέση. Αυτός κάνει τα πλάνα του, αυτός αποφασίζει.
Πηγή: sportdog.gr

Η Κωνσταντινούπολη είναι το δεύτερο σπίτι του Ολυμπιακού!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για όσα είδε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές, σας ζητάει να μη βιάζεστε στα συμπεράσματα και τα σενάρια και αποφεύγει να μιλήσει για τον επόμενο αντίπαλο. Δε ξέρω αν είναι η αύρα αυτής της πόλης, αλλά ο Ολυμπιακός παίζει (σχεδόν) πάντα πολύ  καλά στην Κωνσταντινούπολη. Πολλές φορές σε συζητήσεις με τους παίκτες αναφέρουν την άνεση την οποία αισθάνονται και κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Κωνσταντινούπολη ως το δεύτερό τους σπίτι.
Όσοι γνωρίζετε τον τρόπο σκέψης μου το ξέρετε ήδη, στα νέα μέλη της παρέας οφείλω να ξεκαθαρίσω πως σπανίως ενθουσιάζομαι μετά από νίκες (το ίδιο συμβαίνει και με το αίσθημα της απογοήτευσης μετά από ήττες). Η Αναντολού Εφές δεν ήταν κάποιο μεγαθήριο, αλλά έπαιξε με τσαμπουκά. Έπαιξε για να διασκεδάσει μία αναμέτρηση με τον Πρωταθλητή Ευρώπης και χρειάστηκε προσπάθεια από τους «ερυθρόλευκους» για να κάμψουν την αντίστασή της.
Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έμοιαζε να ανεβάζει ταχύτητα όταν οι Τούρκοι πλησίαζαν στο σκορ. Ειδικά ο Σπανούλης έχει πετύχει τρία τρίποντα σε κομβικά σημεία (δύο στο τέλος της τρίτης περιόδου και ένα με την Εφές να έχει μειώσει στους 4 πόντους). Ο Ντάνστον με τον Λοτζέσκι και τον Σλούκα (ειδικά στην δεύτερη περίοδο αυτός) βοήθησαν αρκετά όπως και ο Σερμαντίνι ο οποίος «ταϊστηκε»  στο ξεκίνημα του ματς. Γενικά ο Ολυμπιακός ακουμπάει με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα την μπάλα στη ρακέτα και μόνο κερδισμένος βγαίνει.
Όχι, τον Κόλινς δεν τον ξέχασα. Στο πρώτο του καλό παιχνίδι στους δύο μήνες, δε θα τον αποθεώσω επειδή επιτέλους έπαιξε καλά. Μακάρι όμως να αποτελέσει το συγκεκριμένο ματς, εφαλτήριο για την ψυχολογική του κυρίως ανάταση. Πραγματικά στην Κωνσταντινούπολη έκανε όλα εκείνα για τα οποία τον απέκτησε ο Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του. Και τον Κόλινς.
Το ερώτημα που απασχολεί άπαντες είναι Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ; Ποιος είναι πιο βατός αντίπαλος; Θα σας απογοητεύσω, αλλά υπάρχει χρόνος για να σας εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου επί του θέματος. Όπως υπάρχει χρόνος (μία ολόκληρη εβδομάδα) για να μιλήσουμε για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, το οποίο μόνο αδιάφορο δεν είναι. Ακόμη και αποκλεισμένη να ήταν η μία ομάδα, ακόμη και τάβλι να έπαιζαν οι δύο σύλλογοι... δε γίνεται να υπάρξει αδιάφορο ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
ΠΕΡΙ ΣΕΝΑΡΙΩΝ
Η μορφή του Top 16 απαγορεύει οποιοδήποτε σενάριο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουν άπαντες. Μπορεί ως λαός να λατρεύουμε να βιαζόμαστε, αλλά δεν είναι έτσι. Σε 14 αγώνες είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί και σκαμπανεβάσματα σε όλες τις ομάδες (εκτός ίσως της Ρεάλ η οποία δεν είχε τραυματισμούς. Μόνο τον Κάρολ).
Πριν δύο εβδομάδες άπαντες «έκοβαν τα χέρια τους» πως στο ΣΕΦ ο νικητής θα προκρίνεται και ο ηττημένος θα αποχαιρετά. Σκεφτόντουσαν εκδίκηση, καζούρα, κλπ. Μάταια. Τελικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πανηγυρίζουν μία εβδομάδα νωρίτερα και ας έχουν μειονέκτημα έδρας.
ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ
Χαρείτε την προσπάθεια της ομάδας σας (είτε είστε Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός), μην κράζετε πρόσωπα τα οποία σας έχουν κάνει να κλάψετε από χαρά (κριτική φυσικά και να κάνετε) και θυμηθείτε πως δε γίνεται κάθε χρόνο η κούπα της Ευρωλίγκας να έρχεται στην Ελλάδα. Δε μπορεί να το λογίζεται ως αποτυχία. Μπάσκετ παίζουν και άλλες ομάδες.
ΣΑ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΣΕΦ
Save the best for last... Ο κόσμος του Ολυμπιακού μετέτρεψε μία ήρεμη έδρα σε... ΣΕΦ. 250 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης, με τους περισσότερους να ταξιδεύουν από τη χώρα μας για να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, βοήθησαν τα μέγιστα στην εξέλιξη του αγώνα. Σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς πήραν μία γενναία απόφαση. Ίσως η διοίκηση της ΚΑΕ να πρέπει να σκεφτεί έναν τρόπο να τους ανταμείψει σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια.
ΥΓ: Να γκρινιάξω λίγο. Απαγορεύεται σε αυτό το επίπεδο τα τρία πρώτα ομαδικά φάουλ να στέλνουν τον αντίπαλο ισάριθμες φορές στη γραμμή των βολών. Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο έδωσε στα πρώτα τρία φάουλ, 6 βολές στην Εφές.
ΥΓ 2: Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία. Οταν πέφτει ένας, κάποιος είναι πάντα δίπλα να τον σηκώσει. Αυτός είναι ο μπασκετικός Ολυμπιακός. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που το τρόπαιο της Ευρωλίγκας είναι κάτοικος Πειραιά τους τελευταίους 23 μήνες. Η ΟΜΑΔΑ αυτή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Πηγή: gazzetta.gr

“Στο λεωφορείο μπαίνω...”

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις τελευταίες αγωνιστικές και την επόμενη μέρα που πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα “Στο λεωφορείο μπαίνω, κομμάτια κατεβαίνω, με ' χεις αρρωστήσει δεν είμαι καλά, για πάρτη σου χιλιόμετρα κάνω πολλά”. Το συγκεκριμένο σύνθημα των οπαδών του ΑΡΗ μάλλον είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Στο Καραισκάκη ο ΑΡΗΣ κατέβηκε με το πούλμαν για να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Επειδή η εμφάνιση δεν ήταν κακή, η διοίκηση είπε να τα δοκιμάσει και στην Τρίπολη που όσο νά' ναι δίνει και ένα τρίωρο έξτρα μπόνους σε όσους... τυχερούς επιλεγούν από τον Γιώργο Φοιρό για την αποστολή.
Όλως τυχαίως το μπάσκετ θα ταξιδέψει και αυτό με πούλμαν για την Χαλκίδα σε μία βέβαια διαδρομή που το σύνολο των ομάδων από την Βόρεια Ελλάδα επιλέγουν να πραγματοποιήσουν οδικώς αφού χωρίς πλάκα το αεροπορικώς μάλλον πέρα από πιο δαπανηρό είναι και πιο κουραστικό, σίγουρα πιο χρονοβόρο, αφού από το Βνειζέλος ως την Χαλκίδα και πάλι... πουλμανάκι θα χρειαστεί.
Στο γυναικείο μπάσκετ για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και με δεδομένο ότι ο Πρωτέας Βούλας είναι πολύ καλύτερος, είπαν να μην κατέβουν καθόλου και έτσι το παιχνίδι των πλέι-οφ για την Α1 γυναικών το χάνουν στα χαρτιά! Ενδεικτικό του τι συμβαίνει και στον ΑΣ ΑΡΗΣ. Θα τα πούμε και για εκεί. Πλησιάζει η ώρα...
Δεν είναι όμως μόνο η μετακίνηση. Και η συνέχεια του συνθήματος αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα και για το παρελθόν και για την επόμενη μέρα.
Το να εξηγήσω το σε πόσα κομμάτια έχει χωριστεί ο ΑΡΗΣ και πόσο έχει...αρρωστήσει ο απλός κόσμος του με όλα όσα έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, μάλλον είναι περιττό. Το θέμα όμως είναι ότι πολλά από αυτά τα...κομμάτια θέλουν να έχουν λόγο και στην επόμενη μέρα που κανείς ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει. Μπορεί ο ΑΡΗΣ να διεκδικήσει παραμονή στην Λίγκα στα χαρτιά;
Μπορεί να παίξει στην Β εθνική και αν ναι πως θα το κάνει; Μέσω της πρότασης Αργυριάδη και του άρθρου 106 ή με κάποιο άλλο τρόπο που πάλι όμως απαιτεί χρήματα και φυσικά θα έχουν παραμείνει και τα χρέη; Στην Γ εθνική θα έχει την δυνατότητα να κάνει ότι και η ΑΕΚ και απλά να... περιμένει μετά από δυο χρόνια να ανέβει στην Λίγκα απαλλαγμένος από χρέη;
Ερωτήματα που έχει ο κόσμος του ΑΡΗ, αλλά κανείς δεν μπορεί να του απαντήσει, τουλάχιστον ακόμα. Ίσως το πρώτο φως να διαφανεί από την απόφαση των δικαστηρίων που αναμένεται για αντικατάσταση της διοίκησης του κ. Σκόρδα. Ενδεχομένως οι εξελίξεις να τρέξουν πιο γρήγορα αν είναι θετική η απόφαση για την πλευρά Στεφανίδη. Διαφορετικά θα υπάρχει για όσους αμφισβητούν τον Σκόρδα, ακόμα πιο δύσκολος και χρονοβόρος τρόπος επιδίωξης αλλαγής της διοίκησης.
Θυμίζω ότι αυτή την στιγμή η διοίκηση Σκόρδα έχει ημερομηνία λήξης την 21η Ιουλίου, εκτός και αν ανατραπεί είτε από την δικαστική απόφαση ή νέα ΓΣ της ΚΜΑ- απόφασης των μετόχων.  Είτε με Σκόρδα όμως είτε χωρίς το θέμα είναι ένα. ΛΕΦΤΑ! Όποιος τα βάλει θα έχει δικαίωμα δια να ομιλεί. Διαφορετικά ας πάει στην ευχή της Παναγίας και ας αφήσει τον ΑΡΗ να ψάξει να βρει την άκρη του, όπως αλλιώς μπορεί.
Σε κάθε όμως περίπτωση, όπου και να παίζει η ομάδα ο κόσμος της θα εξακολουθεί να κάνει χιλιόμετρα. Ενδεχομένως ορισμένοι...γκλαμουράτοι που ήταν στις πρώτες σειρές σε Μαδρίτη με Ατλέτικο ή Μάντσεστερ με την Σίτυ και ζητούσαν 4-5 εισιτήρια για τους τελικούς σε Καυτανζόγλειο και ΟΑΚΑ (σ.σ. καλά τώρα την είδατε την φωτό με τον γιο που είχε ντυθεί σεκιουριτάς και πετούσε τις φωτοβολίδες;) να επιλέγουν και πάλι κάποια τουριστικά θέρετρα. Οι οπαδοί όμως θα είναι και πάλι στους δρόμους για να γράψουν πολλά χιλιόμετρα, όπου κι αν παίξει η ομάδα.
Μπορεί για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να είναι πρωτόγνωρη εμπειρία το ταξίδι των 9 και 10 ωρών για την Τρίπολη, αλλά από την άλλη είναι κάτι συνηθισμένο για τον οπαδό του ΑΡΗ. Οι παίκτες είναι “υποχρεωμένοι” να πάνε στην δουλειά τους (έστω και αν οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό) και φυσικά θα...υποστούν την ταλαιπωρία.
Αν κάποιος μπορεί να μπει στην λογική των οπαδών του ΑΡΗ, που θα ξεκινήσουν ξημερώματα Κυριακής από την Θεσσαλονίκη για να πάνε στην Τρίπολη να δουν τον ήδη υποβιβασμένο ΑΡΗ και να επιστρέψουν ξημερώματα Δευτέρας και στο καπάκι να πάνε στην δουλειά τους, ίσως να αντιληφθούν γιατί τελικά ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στον ΑΡΗ...
Αυτοί οι 50, 60, 100 όσοι κάνουν αυτό το ταξίδι έχουν στο μυαλό τους, το αντίστοιχο πριν από κάποια χρόνια στην Καλλιθέα. Τότε ξεκίνησε η προσπάθεια επανόδου και η προσπάθεια ανασυγκρότησης με εμπιστοσύνη και στήριξη σε συγκεκριμένα πρόσωπα που στην πορεία πρόδωσαν τα όνειρα του κόσμου του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ είχε πέσει, αλλά ένα πούλμαν με 50-60 τρελούς κατεβηκε για να δει τον ΑΡΗ να χάνει 4-0.
Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και τώρα, αρκεί το πάθημα να έχει γίνει μάθημα. “Γιατί ΑΡΗ μου δεν γίνεται αλλιώς...”
YΓ1 Οι παίκτες του ΑΡΗ πρέπει να τιμήσουν την φανέλα στα δυο τελευταία παιχνίδια. Ειδικά όμως στο τελευταίο με τα Γιάννενα για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους θα σημειώσω πριν το ματς με τον συμπαθέστατο ΠΑΣ...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Καβάνι… εκτός!!

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις επιλογές του καλοκαιριού στην επίθεση και γιατί ο Εντίνσον Καβάνι δεν αναμένεται να είναι σε αυτές. Για ακόμη ένα καλοκαίρι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι θα ψάχνουν το μπαμ στην επίθεση. Η διαφορά, όμως, είναι ότι αυτή τη φορά οι επιλογές θα είναι λιγότερες και ο συναγωνισμός μεγαλύτερος. Ρούνεϊ και Σουάρες, με Τσέλσι και Άρσεναλ να κάνουν αντίστοιχα προτάσεις, όχι μόνο έμειναν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, αλλά ανανέωσαν. Ο Λεβαντόφσκι υπέγραψε στην Μπάγερν, ενώ σε σχέση με πέρυσι δεν υπάρχουν πλέον στη λίστα παίκτες όπως ο Ιγουαΐν και ο Τέβες.
Αναμφίβολα τον μεγαλύτερο θόρυβο είχαν κάνει Παρί και Μονακό με την απόκτηση των Καβάνι και Φαλκάο αντίστοιχα. Μετά από ούτε έναν χρόνο, όμως, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ειδικά το μέλλον του δεύτερου στο Πριγκιπάτο είναι αβέβαιο (βρέθηκε στο «Μπερναμπέου» στο ματς της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ), ενώ στους προαναφερθέντες προσθέστε τους Ντιέγκο Κόστα, που κρατάει το μέλλον στα χέρια του (έχει ρήτρα), και Μάντζουκιτς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο ότι θα φύγει από την Μπάγερν. Άντε και ο Τζέκο, για τον οποίο πάντως δεν υπάρχει καμία ένδειξη αποχώρησης από τη Σίτι. Διαθέσιμοι παίκτες καλοί υπάρχουν και άλλοι, όπως πχ ο Ρεμί, ο Χούντελαρ (έχει ρήτρα 15 εκατ. ευρώ), ο Βούτσινιτς ή ο Γκομίς (μένει ελεύθερος από την Λιόν). Το… πάνω-πάνω ράφι, όμως, έχει λίγα ονόματα.
Η... Αγγλία για «εννιάρι»
«Δεν χρειάζεται και δε θέλω να βελτιώσω παίκτες όπως ο Ιβάνοβιτς, ο Κέιχιλ ή ο Τέρι. Υπάρχουν, όμως, άλλοι παίκτες που θα πρέπει να βελτιωθούν. Το κάνουμε βήμα-βήμα, όμως αυτό δεν φτάνει για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τις μεταγραφές και την επόμενη σεζόν, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Τσέλσι πρέπει να αγοράσει επιθετικό», σχολίασε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ήττα των μπλε από την Κρίσταλ Πάλας (1-0) την προηγούμενη εβδομάδα (29/03). Το αποτέλεσμα, που μάλλον στοιχίζει και τον τίτλο…
Σύμφωνα με τους Άγγλους (υπάρχει… ομοφωνία σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες) ο Μπα και ο Τόρες είναι προς πώληση, ενώ το συμβόλαιο του Ετό δύσκολα θα ανανεωθεί. Ακόμη και το μέλλον του Λουκάκου είναι αβέβαιο, με τον ατζέντη του να δηλώνει ότι ψάχνει ομάδα για την επόμενη σεζόν (η Τότεναμ φέρεται διατεθειμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη). Φυσικά, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, καθώς δεν γίνεται να τους πουλήσεις όλους, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει αντικαταστάτες. Οπότε όλα είναι θέμα προσφοράς, ζήτησης και timing. Σύμφωνα με το Sky Italia από τη μία έγινε η πρώτη επαφή των Λονδρέζων με τον Λαβέτσι και από την άλλη οι πρώτες διερευνητικές επαφές με την Ίντερ για τον Τόρες.
Το δεδομένο είναι ένα. Η Τσέλσι θα αγοράσει επιθετικό-ούς το καλοκαίρι, με τον Ντιέγκο Κόστα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Το θέμα είναι ότι λίγοι καλύπτουν τα κριτήρια, κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες.
Η Άρσεναλ δεν κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να αποκτήσει τον Σουάρες, ενώ οι φήμες για τον Ντρμιτς (της Νυρεμβέργης) γρήγορα διαψεύστηκαν (όχι ότι είναι στη λίστα, αλλά ότι η συμφωνία είναι κοντά), καθώς ο Ελβετός δεν είναι το μεγάλο όνομα και εκείνος που θα κάνει τη διαφορά. Σύμφωνα με την Telegraph ο Βενγκέρ (που αναμένεται με το τέλος της σεζόν να υπογράψει διετές συμβόλαιο) θα έχει στη διάθεσή του 100 εκατ. λίρες και προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση στην επίθεση. Έχοντας ξεπεράσει το… οικονομικό κόμπλεξ, αναμένεται να μπει δυνατά στην αγορά. Το ίδιο και η Γιουνάιτεντ σύμφωνα με τους Άγγλους, με τον Μόγιες να ψάχνει επίσης επιθετικό (φαίνεται ότι ο Τσιτσαρίτο θα αποτελέσει παρελθόν).
Πριν από λίγες εβδομάδες, λοιπόν, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στην Αγγλία, που ήθελαν τον Καβάνι δυστυχισμένο στο Παρίσι και με τάσεις φυγής προς το Νησί. Ο Μπλαν και ο Ουρουγουανός έσπευσαν να τις διαψεύσουν. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Daily Star, οπότε καλό θα ήταν ό,τι και να έχετε διαβάσει για το θέμα, να το διαγράψετε από τη μνήμη σας…
Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα στην γαλλική πρωτεύουσα και ο Καβάνι άφησε ανοιχτό ένα… παραθυράκι. «Για έναν επιθετικό που είναι συνηθισμένος να… τελειώνει τη δουλειά, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο τώρα να κάνει άλλα πράγματα. Δε θέλω να μιλήσω για… θυσία, γιατί αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως με χαρακτηρίζει. Τώρα, όμως, παίζω περισσότερο ως αμυντικός και όχι ως επιθετικός. Όταν ήρθα στην ομάδα είχα άλλη εικόνα. Είμαι στην Παρί, όμως υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να συζητήσουμε και κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτά θα τα δούμε, όμως, μετά το τέλος της σεζόν». Η συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες στην Equipe έθεσε τον… μηχανισμό της Παρί σε κίνηση.
«Η συζήτηση είναι άδικη. Ο Ίμπρα κάνει πολλά στο γήπεδο, για να επιτρέπει στον Καβάνι να συγκλίνει. Μόνο όταν αμυνόμαστε παίζει δεξιά», σχολίασε ο Μπλαν, ενώ στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με την Τσέλσι ο πρόεδρος, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, έκανε την εμφάνισή του και είχε τετ α τετ με τον Ουρουγουανό.
Λίγες ώρες αργότερα ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Ζαν Φερναντέζ στον RMC. «Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Είναι σωστός επαγγελματίας και δίνει τα πάντα, κάτι που εκτιμώ αφάνταστα. Θέλει να παίζει στην κορυφή, όμως αυτό είναι απόφαση του προπονητή και το καταλαβαίνει. Μπορούμε να το συζητήσουμε, όμως και πάλι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής. Είναι ένα αστέρι για τον σύλλογο και θα μείνει μαζί μας», σχολίασε ο Άραβας, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Καβάνι.
Αν μιλούσαμε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα σας έλεγα ότι τίποτα δεν αποκλείεται. Οι Παριζιάνοι, όμως, εξελίσσονται σε… μάστερ συμπεριφοράς προς τους παίκτες τους και εκείνοι μέχρι τώρα τους το ανταποδίδουν (φυσικά με το… αζημίωτο). Όταν ο Καβάνι χρειάστηκε να ταξιδέψει δύο φορές στην Ουρουγουάη για το διαζύγιό του, από την Παρί του έδωσαν όσες ημέρες χρειάστηκε. Δεν είχε σημασία ο επόμενος αντίπαλος, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν χρειάζεσαι τον Καβάνι για να νικήσεις τη Νις. Σου φτάνει και ο Ίμπρα… Είναι από τα πλεονεκτήματα των Παριζιάνων.
Ο Αλ Κελαϊφί έχει τον τρόπο με τους παίκτες και εκείνοι έχουν ό,τι του ζητήσουν. Ακόμη και αν παίζει στα δεξιά και εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του, αυτός δε θα είναι ο λόγος που ο Ουρουγουανός θα αποχωρήσει από την Παρί. Ήδη, το France Football αποκάλυψε ότι στο τέλος της σεζόν θα του προταθεί νέο συμβόλαιο, που θα τον φέρει στην ανώτατη κλίμακα μαζί με τους Τιάγκο Σίλβα και Ιμπραΐμοβιτς… Μείον ένας, λοιπόν, από ό,τι δείχνουν όλα και το καλοκαίρι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
*Ο Αλ Κελαϊφί μέσα σε όλα αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες ο Λοράν Μπλαν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.
* Πριν λίγες ημέρες η Equipe είχε αποκαλύψει ότι η UEFA ερευνά την χορηγία ύψους 200 εκατ. ευρώ (!) ετησίως από το Κατάρ ουσιαστικά για… τουριστικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος των Παριζιάνων αποκάλυψε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την UEFA και ότι είναι αισιόδοξος ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν υπάρχει περίπτωση ο Καβάνι να βγει στην αγορά, είναι αυτή…
Πηγή: gazzetta.gr