Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Σφαγή» για… 11!

Μόνο η πρώτη τριάδα της Α1 νιώθει… ήσυχη εν όψει της 24ης αγωνιστικής, καθώς όλες οι άλλες ομάδες έχουν κάτι να διεκδικούν ή να… φοβούνται.

«Σφαγή» για… 11
Η 24η αγωνιστική προμηνύεται συναρπαστική στην Α1, αφού μόνο τρεις από τις 14 ομάδες της κατηγορίας είναι… χαλαρές.

Η μεγάλη μάχη γίνεται στην ουρά, όπου στην τελευταία θέση ισοβαθμούν Πανελευσινιακός, Ηλυσιακός και Ίκαρος. Η ομάδα της Ελευσίνας, που μετρά έξι σερί ήττες, φιλοξενεί τα Τρίκαλα τα οποία «γλυκάθηκαν» από το πρώτο τους διπλό και στοχεύουν πλέον στα play offs.

Ο Ηλυσιακός, που έμεινε ζωντανός νικώντας τον Ίκαρο την περασμένη εβδομάδα, δοκιμάζεται στη Ρόδο απέναντι στον… ασφαλή πλέον Κολοσσό, που θεωρητικά έχει ελπίδες ακόμη για τα play offs.

Ο Ίκαρος χωρίς περιθώρια για απώλειες μετά από τρεις σερί ήττες φιλοξενεί στη Χαλκίδα τον Άρη, ο οποίος παλεύει με αξιώσεις για την έκτη θέση, που δεν οδηγεί στα play offs στον… τοίχο των «αιωνίων».

Το Ρέθυμνο, που «σώθηκε», βλέπει πλέον την υπέρβαση των play offs και φιλοξενεί τον Πανιώνιο, ο οποίος μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Ο Απόλλων υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά, με τους μεν να στοχεύουν στην οκτάδα και τους δε να κυνηγούν τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς απέχουν μόλις έναν βαθμό από την τέταρτη θέση και υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία.

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ, που πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη θέση, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό που με νίκη εξασφαλίζει μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Στο περιθώριο του αγώνα οι Θεσσαλονικείς θα βραβεύσουν τον πρώτο Αμερικανό στην ιστορία τους, Μάικ Τζόουνς.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό, χωρίς Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, να αναμετράται με τον ΚΑΟΔ, που μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών βλέπει τον κίνδυνο να χάσει την έκτη θέση να αυξάνεται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/4
16:00 Κολοσσός-Ηλυσιακός
16:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Άρης
16:00 Πανελευσινιακός-Τρίκαλα
16:00 Απόλλων Πάτρας-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
16:00 Ρέθυμνο-Πανιώνιος (Novasports 3)

Κυριακή 6/4
16:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Novasports 3)

Δευτέρα 7/4
19:15 Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ (Δημόσια Τηλεόραση)

Επόμενη αγωνιστική (25η):

Σάββατο 24/4
18:00 Πανιώνιος-Απόλλων Πάτρας
18:00 ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός
18:00 Άρης-Τρίκαλα
18:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Κολοσσός Ρόδου
18:00 Ρέθυμνο-Πανιώνιος (Novasports 3)

*Οι αγώνες ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο θα γίνουν στις 29/4 λόγω υποχρεώσεων των «αιωνίων» στα play offs της Ευρωλίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: