Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Κηδεία στα 100 χρόνια»

image_resizer
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Χολέβας. Τόνισε πως σε όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθεί τους “Κίτρινους” αυτή είναι η πιο μαύρη περίοδος της ομάδας και πως κάθε Κυριακή της φετινής χρονιάς ήταν φαρμάκι για το ίδιο και τους φιλάθλους. Υπογράμμισε, πως η ομάδα πρέπει να στηριχθεί στην ιστορία της, στον κόσμου της, στους παλαίμαχους της και στους παράγοντες που την έχουν οδηγήσει σε στιγμές δόξας για να επιστρέψει στην κατάσταση που του αξίζει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Χολέβας:
Για την εποχή που ήταν στον Άρη:“Από πέντε ετών παρακολουθώ τον Άρη και από το 1929 με εκείνα τα θηρία που μάζευαν τα πρωταθλήματα. Κατράντζος, Βικελίδης, Νικόπουλος, Αργυριάδης, Καλτέκης, Αγγελάκης και άλλες μεγάλες φυσιογνωμίες. Το 1951 έγινα Γ. Γραμματέας σε ηλικία 27 ετών. Κάναμε μια κίνηση με τον Αχιλλέα Καμπάνη και με άλλους φίλους όπως ο Αχιλλέας Ράσογλου, ο Πρόδρομος Κωνσταντινίδης και άλλοι που κάναμε μια κίνηση για την ανανέωση του Άρη και από 1951 μέχρι 1954 έγινα Γενικός Γραμματέας. Το 1959 ανέλαβα την προεδρία”.
Για τα στοιχεία που κάνουν τον Άρη να ξεχωρίζει:“Όλα τα χρόνια ο Άρης είχε καλή φήμη Πανελληνίως σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τότε είχαμε και βόλεϊ και πόλο. Η Ελλάδα αναγνώριζε τη  αξία του. Ο Άρης έχει τέσσερα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν. Τώρα βέβαια είμαι ψυχικά εξουθενωμένος. Φαινόταν από πέρυσι το τι γινόταν και ήρθε ο τρίτο υποβιβασμός.
Το πρώτο στοιχείο είναι η ιστορία και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει για τον ρόλο του Άρη στην Μακεδονία και στην Ελλάδα.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ο απίστευτος κόσμος ο οποίος είναι ο 12ος παίκτης της ομάδα αλλά μερικές φορές δεν βοηθάνε οι άλλοι 11. Γίνεται μια κηδεία για τον Άρη στα 100 του χρόνια.
Το τρίτο στοιχείο είναι οι παλαίμαχοι του Άρη. Αυτοί οι συγκινητικοί παλαίμαχοι που άνθρωποι που στήριξαν την ομάδα. Ξεκινάμε με τον Λεωνίδα Μποζάνη, αυτόν τον θρύλο, πάμε μετά στον Παπαϊωάννου, τον Αλεξιάδη, τον Βένο, τον Σπυρίδωνα και άλλους. Αυτοί είναι μεγάλο κεφάλαιο γιατί πονάνε τον Άρη. Δεν ήταν περαστικοί και δεν έμειναν μακριά από την ομάδα. Όλοι συμπαρίστανται, χαίρονται με τις χαρές και στεναχωριούνται με τις ήττες. Το τέταρτο στοιχείο είναι οι παράγοντες. Πέρασαν πάρα πολύ πρόεδροι, παλαιότερα ήταν  ο Αγγέλου, ο Καμπάνής και αργότερα ένας Γράντας , ένας Δασυγένης και φυσικά Καμπάνης που μαζί έχουμε ξεκινήσει. Όπου και να ήμουν με τον Καμπάνη είχαμε άμεση σχέση και τα Νέα του Άρη τα βγάλαμε μαζί. Ήταν ισχυρός χαρακτήρας, λίγο εγωκεντρικός και δεν ήταν εύκολο να συνεργαστείς μαζί του. Συνεργαστήκαμε κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δεν είχαμε βέβαια και καμιά σύγκρουση για το 1964 που έγινα πρόεδρος πάλι ήταν τα ίδια άτομα κοντά μου. Ήταν ειδικός γραμματέας και ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου. Όλοι είχαν αγωνία για το καλό του συλλόγου και να μην ανοιχτεί οικονομικά. Δυστυχώς μετά ήρθαν παράγοντες με άλλες απόψεις. Από πέρυσι φαινόταν το πράγμα”.
 Για το φετινό Άρη:“Έχω δει όλους τους αγώνες και όταν είδα πως έχασε μέσα στην έδρα του από την Καλλονή είπα ο Άρης έπεσε. Δεν πήραμε ξένους παίκτες που βοηθάνε και δεν πέσαμε μόνο αλλά διασυρθήκαμε. Τιμώ όλες τις ομάδες αλλά να βλέπεις έναν Άρη με τέτοια ιστορία να διασύρεται από Πλατανιάδες είναι απαράδεκτο.  Είναι διασυρμός και αυτό με πονάει μέσα μου”.
Για την αντιμετώπιση που είχε ο Άρης από την Αθήνα:“Ο Άρης ήταν σεβαστός. Τις εποχές που ήμουν πρόεδρος είχαμε κύρος μέσα στην ΕΠΟ. Είχαμε τον Κατράντζο που μετά από τερματοφύλακας ήταν εκλέκτορας της εθνικής και εκπρόσωπος του Άρη στην ΕΠΟ Μετά τον Βικελίδη αυτόν τον μεγάλο παίκτη που είχα την χαρά να τον ζήσω ο Κατράντζος ήταν άλλο ένα πολύ μεγάλο όνομα που δούλεψα μαζί του. Είχαμε πρόσωπο και κύρος. Δεν μπορούσαν να μας στείλουν διαιτητές της σειράς η υπόπτους. Βέβαια, δεν γινόταν αυτό που γίνεται αλλά ευνοούνταν κάποιες ομάδες.
Υπήρχε ασπίδα, κύρος και εγώ έπαιρνα τον πρόεδρο της ΕΠΟ που ήταν του Ολυμπιακού καθώς είχαμε μια στενότερη συνεργασία με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο Ηρακλής με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε πρόσωπο και κύρος. Δεν υπήρχε κανείς να μας τσαλακώσει. Πόσες φορές αδικηθήκαμε φέτος; Με κάρτες που δεν ήταν και γκολ που δεν μπήκαν όπως με τον Πλατανιά. Φέτος ήταν ένα δράμα. Κάθε Κυριακή ήταν ένα φαρμάκι. Ποτέ δεν αισθανόμουν έτσι”.
Για το αν ο Άρης βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο του:“Ποτέ δεν ένιωθα αυτό που νιώθω φέτος. Οι δύο υποβιβασμοί ήταν μαύρες σελίδες όμως το τελευταίο ήταν διασυρμός, να μην μπορεί να πάρει νίκη μέσα στην έδρα του και με τον υπέροχο κόσμο του που πιστεύει και ορκίζεται στον Άρη”.
Για το αν υπάρχει ελπίδα:“Ελπίδα υπάρχει βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται με την έκβαση του άρθρου 99. Θα ήταν ανακουφιστικό αν γινόταν δεκτή η υπαγωγή στο άρθρο αυτό.. Άκουσα πως παράγοντες όπως ο Γράντας και ο Δασυγένης που έχουν δώσει πολλά, χρήματα αλλά και κύρος. Αν κινηθούν και αναλάβουν τον Άρη μπορούν να προσφέρουν πολλά. Τώρα μας λένε “να ένας Άρης”. Δεν έχουμε το κύρος που είχαμε με αυτούς τους παράγοντες”.
Για το μήνυμα του στον κόσμο:“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την προσήλωση και την αφοσίωση στον σύλλογο. Για την προσήλωση και την αγάπη του. Ας μην το βάλουμε κάτω παρά την πίκρα που έχουμε και ας έχουν μια αισιοδοξία πως ο Άρης θα βρει ξανά τον δρόμο της δόξας που το αξίζει. Ας βοηθήσουμε όλοι όσο και όπως μπορούμε και ας αναλάβουν αυτοί οι άνθρωποι που οδήγησαν την ομάδα στο παρελθόν, όπως ο Δασυγένης, ο Γράντας, ο Τσαρούχας, ο Παπαϊωάννου και οι παλαίμαχοι, οι κολόνες που δεν έφυγαν αλλά ήταν πάντα δίπλα στον Άρη. Δεν θυμάμαι να ήταν ο Άρης σε παρακατιανές θέσεις με αυτούς. Ο Άρης ήταν από τις ομάδες με κύρος και εκτίμηση όλη την Ελλάδα. Ας μην τον ρίξουμε παρακάτω αλά ας τον κρατήσουμε ψηλά όσο μπορούμε. Ας τον βοηθήσουμε και ας συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που αγαπάνε τον σύλλογο και έχουν την όρεξη για να κάνουν κάτι καλό”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: