Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ο Καβάνι… εκτός!!

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις επιλογές του καλοκαιριού στην επίθεση και γιατί ο Εντίνσον Καβάνι δεν αναμένεται να είναι σε αυτές. Για ακόμη ένα καλοκαίρι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι θα ψάχνουν το μπαμ στην επίθεση. Η διαφορά, όμως, είναι ότι αυτή τη φορά οι επιλογές θα είναι λιγότερες και ο συναγωνισμός μεγαλύτερος. Ρούνεϊ και Σουάρες, με Τσέλσι και Άρσεναλ να κάνουν αντίστοιχα προτάσεις, όχι μόνο έμειναν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, αλλά ανανέωσαν. Ο Λεβαντόφσκι υπέγραψε στην Μπάγερν, ενώ σε σχέση με πέρυσι δεν υπάρχουν πλέον στη λίστα παίκτες όπως ο Ιγουαΐν και ο Τέβες.
Αναμφίβολα τον μεγαλύτερο θόρυβο είχαν κάνει Παρί και Μονακό με την απόκτηση των Καβάνι και Φαλκάο αντίστοιχα. Μετά από ούτε έναν χρόνο, όμως, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ειδικά το μέλλον του δεύτερου στο Πριγκιπάτο είναι αβέβαιο (βρέθηκε στο «Μπερναμπέου» στο ματς της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ), ενώ στους προαναφερθέντες προσθέστε τους Ντιέγκο Κόστα, που κρατάει το μέλλον στα χέρια του (έχει ρήτρα), και Μάντζουκιτς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο ότι θα φύγει από την Μπάγερν. Άντε και ο Τζέκο, για τον οποίο πάντως δεν υπάρχει καμία ένδειξη αποχώρησης από τη Σίτι. Διαθέσιμοι παίκτες καλοί υπάρχουν και άλλοι, όπως πχ ο Ρεμί, ο Χούντελαρ (έχει ρήτρα 15 εκατ. ευρώ), ο Βούτσινιτς ή ο Γκομίς (μένει ελεύθερος από την Λιόν). Το… πάνω-πάνω ράφι, όμως, έχει λίγα ονόματα.
Η... Αγγλία για «εννιάρι»
«Δεν χρειάζεται και δε θέλω να βελτιώσω παίκτες όπως ο Ιβάνοβιτς, ο Κέιχιλ ή ο Τέρι. Υπάρχουν, όμως, άλλοι παίκτες που θα πρέπει να βελτιωθούν. Το κάνουμε βήμα-βήμα, όμως αυτό δεν φτάνει για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τις μεταγραφές και την επόμενη σεζόν, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Τσέλσι πρέπει να αγοράσει επιθετικό», σχολίασε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ήττα των μπλε από την Κρίσταλ Πάλας (1-0) την προηγούμενη εβδομάδα (29/03). Το αποτέλεσμα, που μάλλον στοιχίζει και τον τίτλο…
Σύμφωνα με τους Άγγλους (υπάρχει… ομοφωνία σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες) ο Μπα και ο Τόρες είναι προς πώληση, ενώ το συμβόλαιο του Ετό δύσκολα θα ανανεωθεί. Ακόμη και το μέλλον του Λουκάκου είναι αβέβαιο, με τον ατζέντη του να δηλώνει ότι ψάχνει ομάδα για την επόμενη σεζόν (η Τότεναμ φέρεται διατεθειμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη). Φυσικά, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, καθώς δεν γίνεται να τους πουλήσεις όλους, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει αντικαταστάτες. Οπότε όλα είναι θέμα προσφοράς, ζήτησης και timing. Σύμφωνα με το Sky Italia από τη μία έγινε η πρώτη επαφή των Λονδρέζων με τον Λαβέτσι και από την άλλη οι πρώτες διερευνητικές επαφές με την Ίντερ για τον Τόρες.
Το δεδομένο είναι ένα. Η Τσέλσι θα αγοράσει επιθετικό-ούς το καλοκαίρι, με τον Ντιέγκο Κόστα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Το θέμα είναι ότι λίγοι καλύπτουν τα κριτήρια, κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες.
Η Άρσεναλ δεν κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να αποκτήσει τον Σουάρες, ενώ οι φήμες για τον Ντρμιτς (της Νυρεμβέργης) γρήγορα διαψεύστηκαν (όχι ότι είναι στη λίστα, αλλά ότι η συμφωνία είναι κοντά), καθώς ο Ελβετός δεν είναι το μεγάλο όνομα και εκείνος που θα κάνει τη διαφορά. Σύμφωνα με την Telegraph ο Βενγκέρ (που αναμένεται με το τέλος της σεζόν να υπογράψει διετές συμβόλαιο) θα έχει στη διάθεσή του 100 εκατ. λίρες και προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση στην επίθεση. Έχοντας ξεπεράσει το… οικονομικό κόμπλεξ, αναμένεται να μπει δυνατά στην αγορά. Το ίδιο και η Γιουνάιτεντ σύμφωνα με τους Άγγλους, με τον Μόγιες να ψάχνει επίσης επιθετικό (φαίνεται ότι ο Τσιτσαρίτο θα αποτελέσει παρελθόν).
Πριν από λίγες εβδομάδες, λοιπόν, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στην Αγγλία, που ήθελαν τον Καβάνι δυστυχισμένο στο Παρίσι και με τάσεις φυγής προς το Νησί. Ο Μπλαν και ο Ουρουγουανός έσπευσαν να τις διαψεύσουν. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Daily Star, οπότε καλό θα ήταν ό,τι και να έχετε διαβάσει για το θέμα, να το διαγράψετε από τη μνήμη σας…
Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα στην γαλλική πρωτεύουσα και ο Καβάνι άφησε ανοιχτό ένα… παραθυράκι. «Για έναν επιθετικό που είναι συνηθισμένος να… τελειώνει τη δουλειά, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο τώρα να κάνει άλλα πράγματα. Δε θέλω να μιλήσω για… θυσία, γιατί αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως με χαρακτηρίζει. Τώρα, όμως, παίζω περισσότερο ως αμυντικός και όχι ως επιθετικός. Όταν ήρθα στην ομάδα είχα άλλη εικόνα. Είμαι στην Παρί, όμως υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να συζητήσουμε και κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτά θα τα δούμε, όμως, μετά το τέλος της σεζόν». Η συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες στην Equipe έθεσε τον… μηχανισμό της Παρί σε κίνηση.
«Η συζήτηση είναι άδικη. Ο Ίμπρα κάνει πολλά στο γήπεδο, για να επιτρέπει στον Καβάνι να συγκλίνει. Μόνο όταν αμυνόμαστε παίζει δεξιά», σχολίασε ο Μπλαν, ενώ στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με την Τσέλσι ο πρόεδρος, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, έκανε την εμφάνισή του και είχε τετ α τετ με τον Ουρουγουανό.
Λίγες ώρες αργότερα ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Ζαν Φερναντέζ στον RMC. «Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Είναι σωστός επαγγελματίας και δίνει τα πάντα, κάτι που εκτιμώ αφάνταστα. Θέλει να παίζει στην κορυφή, όμως αυτό είναι απόφαση του προπονητή και το καταλαβαίνει. Μπορούμε να το συζητήσουμε, όμως και πάλι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής. Είναι ένα αστέρι για τον σύλλογο και θα μείνει μαζί μας», σχολίασε ο Άραβας, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Καβάνι.
Αν μιλούσαμε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα σας έλεγα ότι τίποτα δεν αποκλείεται. Οι Παριζιάνοι, όμως, εξελίσσονται σε… μάστερ συμπεριφοράς προς τους παίκτες τους και εκείνοι μέχρι τώρα τους το ανταποδίδουν (φυσικά με το… αζημίωτο). Όταν ο Καβάνι χρειάστηκε να ταξιδέψει δύο φορές στην Ουρουγουάη για το διαζύγιό του, από την Παρί του έδωσαν όσες ημέρες χρειάστηκε. Δεν είχε σημασία ο επόμενος αντίπαλος, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν χρειάζεσαι τον Καβάνι για να νικήσεις τη Νις. Σου φτάνει και ο Ίμπρα… Είναι από τα πλεονεκτήματα των Παριζιάνων.
Ο Αλ Κελαϊφί έχει τον τρόπο με τους παίκτες και εκείνοι έχουν ό,τι του ζητήσουν. Ακόμη και αν παίζει στα δεξιά και εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του, αυτός δε θα είναι ο λόγος που ο Ουρουγουανός θα αποχωρήσει από την Παρί. Ήδη, το France Football αποκάλυψε ότι στο τέλος της σεζόν θα του προταθεί νέο συμβόλαιο, που θα τον φέρει στην ανώτατη κλίμακα μαζί με τους Τιάγκο Σίλβα και Ιμπραΐμοβιτς… Μείον ένας, λοιπόν, από ό,τι δείχνουν όλα και το καλοκαίρι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
*Ο Αλ Κελαϊφί μέσα σε όλα αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες ο Λοράν Μπλαν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.
* Πριν λίγες ημέρες η Equipe είχε αποκαλύψει ότι η UEFA ερευνά την χορηγία ύψους 200 εκατ. ευρώ (!) ετησίως από το Κατάρ ουσιαστικά για… τουριστικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος των Παριζιάνων αποκάλυψε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την UEFA και ότι είναι αισιόδοξος ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν υπάρχει περίπτωση ο Καβάνι να βγει στην αγορά, είναι αυτή…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: