Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αυτό το «9» στο Μουντιάλ, ποιος θα την πάρει;

«Ντου από Παντού» για τις τελευταίες εμφανίσεις του Αθανασιάδη, την απραξία Μήτρογλου και το μουντιάλ που πλησιάζει! Είχε το κεφάλι του ήσυχο στα προκριματικά και τα μπαράζ για το μουντιάλ ο Σάντος. Ο Μήτρογλου πέταγε, έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την εθνική και, γενικά, ήταν στα πάνω του. Κι έτσι ο Πορτογάλος είχε έναν σέντερ φορ σε τρομερή κατάσταση στα πιο κρίσιμα ματς, ειδικά αυτά με την Ρουμανία.
Τραυματίστηκε
Κάποια στιγμή, όμως, λίγο πριν τις γιορτές ο Μήτρογλου τραυματίστηκε. Επανήλθε βαρύς, πήρε μεταγραφή, όμως τόσο καιρό στην πρέμιερ και ουσιαστικά δεν έχει παίξει παρά ελάχιστα, αφού αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα.
Τα πατήματα
Μπήκαμε Απρίλιο, λοιπόν, και ο Μήτρογλου κάνει ακόμα αποθεραπείες. Και το ερώτημα είναι αν θα προλάβει να επιστρέψει, να παίξει κάποια ματς με την Φούλαμ κι έτσι να βρει λίγο τα πατήματά του μέχρι το μουντιάλ μετά από τόσο καιρό αγωνιστικής απραξίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα είναι τον Ιούνιο.
Στα χάι του
Από την άλλη, ο Αθανασιάδης εκεί που στον α’ γύρο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, από τον Ιανουάριο και μετά είναι στα χάι του.
Ανέβηκε
Σκοράρει στα ντέρμπι, έχει ανεβάσει την αποτελεσματικότητά του, δείχνει φρεσκάδα και διάθεση. Είναι σε πολύ καλό τάιμινγκ πλέον. Ακόμα και στο πρέσινγκ τα πάει πολύ καλά, αφού τρέχει όλη την ώρα.
Άσσος στο μανίκι
Αν, λοιπόν, ο Κλάους διατηρήσει την φόρμα του και το επόμενο διάστημα, αφού θα παίξει και στα πλέι οφ, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε άσσο στο μανίκι του Σάντος;
Ευχάριστος
Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος μόνο αραιά και που έδινε πολύ χρόνο συμμετοχής στον Αθανασιάδη. Αυτό, όμως, δεν πάει να πει και τίποτα. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, ο Σάντος είχε αρκετούς παίκτες για την φανέλα με το Νο9 στην εθνική. Όπως και τώρα έχει. Μήτρογλου, Γκέκα, Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά κ.α. Και σίγουρα είναι ευχάριστος ο πονοκέφαλος να μπορείς να επιλέξεις μέσα από τόσους καλούς παίκτες.
Ρόλος
Όταν, όμως, υπάρχει ένα μουντιάλ, τότε παίζει ρόλο και η φόρμα του κάθε παίκτη. Κι όπως είπαμε αυτή τη στιγμή ο Κλάους δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να εξελιχθεί σε γερό χαρτί. Ακόμα, πάντως, και στο Καραϊσκάκη, σε ένα πολύ δύσκολο κι απαιτητικό ματς, στη μοναδική ευκαιρία που του έτυχε, έκανε γκολ.
Βελτιωμένος
Τέλος πάντων. Απλά κάνουμε μια επισήμανση για το πόσο βελτιωμένος είναι ο Αθανασιάδης το τελευταίο διάστημα. Μέχρι το μουντιάλ, πάντως, υπάρχει αρκετός καιρός ακόμα. Κι ο Σάντος, που ξέρει τα πράγματα της εθνικής πολύ καλύτερα απ’ όλους, έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πώς θα παρατάσσει την ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο και τι επιλογές θα κάνει για κάθε θέση. Αυτός κάνει τα πλάνα του, αυτός αποφασίζει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: