Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μετά κόπων και βασάνων…!!

Γλίτωσε το κάζο η ΤΣΣΚΑ, που νίκησε 86-85 (παρ.) την Γαλατασαράι στη Μόσχα και παρέμεινε σε τροχιά πρωτιάς στον 6ο όμιλο της Ευρωλίγκας. Κλειδί ο Γουίμς (12π.), ρεκόρ καριέρας με 35 έκανε ο Έρτσεγκ.

Μετά κόπων και βασάνων…
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που έγινε στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ έκαμψε την αντίσταση της Γαλατασαράι με 86-85 στην παράταση για την 13η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας και παρέμεινε σε τροχιά πρωτιάς. Κέρδος για τους Ρώσους αποτελεί και η επιστροφή του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος είχε χάσει τα προηγούμενα τρία παιχνίδια με Παρτιζάν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου λόγω θλάσης στη γάμπα.

Το «κλειδί» της νίκης για τους Μοσχοβίτες το κρατούσε ο Σόνι Γουίμς, ο οποίος με 12 πόντους, όλους στο έξτρα πεντάλεπτο, την οδήγησε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Από την άλλη, υπήρχε ένας «διαστημικός», Ζόραν Έρτσεγκ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας. Ο Σέρβος είχε 35 πόντους με 4/9 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 6/6 βολές, αλλά και 9 ριμπάουντ.

Το ματς:

Η Γαλατασαράι προηγήθηκε 0-2, αλλά στο επόμενο τρίλεπτο ακολούθησε σερί 9-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μπήκε στη θέση του οδηγού. Οι Τούρκοι δεν πτοήθηκαν και «απαντώντας» με ένα δικό τους 11-2, πήραν ξανά προβάδισμα με 13-11. Με μπροστάρηδες τους Έρτσεγκ και Αλντεμίρ, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο, φτάνοντας τη διαφορά και στο +7 (13-20). Η άμυνα των Ρώσων έμπαζε από… παντού και αυτός ήταν ο λόγος που βρίσκονταν στο -4 (20-24) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι δύο ομάδες «θυμήθηκαν» να παίξουν άμυνα, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν 8-6 υπέρ των Μοσχοβιτών. Τα ποσοστά ευστοχίας δεν ήταν το ίδιο υψηλά, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, γι’ αυτό και το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Η Γαλατά διατηρούσε το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, ωστόσο, με καλύτερες επιλογές στο τέλος, οι Μοσχοβίτες έφεραν το ματς στα ίσια (38-38). Κορυφαίος των Τούρκων και του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Έρτσεγκ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ των Ρώσων ήταν με 7 πόντους ο Χριάπα, που είχε επίσης 3 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Λίγο οι άμυνες, λίγο οι επιπόλαιες ενέργειες των παικτών των δύο ομάδων στην επίθεση και στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου, είχαν μπει όλα κι όλα δύο καλάθια, ένα από κάθε πλευρά. Ο Χέρστον σκόραρε για τη Γαλατά και ο Κρίστιτς για την ΤΣΣΚΑ, η οποία με δύο βολές του Χάινς ξαναπήρε το προβάδισμα με 42-40, μετά το 11-10 του πέμπτου λεπτού της αναμέτρησης. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τους Τούρκους να ξαναμπαίνουν στη θέση του οδηγού (44-47) και να διατηρούν το ισχνό προβάδισμα (51-52) και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Όλα έδειχναν ότι οδηγούμασταν σε συγκλονιστικό φινάλε. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι δύο ομάδες πήγαν σε προσεχτικές επιθέσεις, αφού κάθε λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Κρίστιτς και Καούν ανέλαβαν δράση για την ΤΣΣΚΑ, που μπήκε μπροστά με 61-59, πέντε λεπτά πριν το φινάλε και έδειχνε να ελέγχει το ματς, κρατώντας τη Γαλατά χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα όντας ισόπαλες 62-62. Με τρίποντο του Μαρκοϊσβίλι, οι Τούρκοι έκαναν το 65-64, 71’’ πριν το τέλος, για να «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο στα 50’’ ο Φριτζόν, που έκανε το 67-65. Ο Έρτσεγκ με δύο βολές στα 37’’ ισοφάρισε 67-67, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στα 40 λεπτά.

Στην παράταση, ο πρωταγωνιστής ήταν ένας και λεγόταν Σόνι Γουίμς. Ο Αμερικανός, που δεν είχε σκοράρει σε ολόκληρο το παιχνίδι, «πήρε φωτιά» και με προσωπικούς πόντους (συνολικά οχτώ με δύο δίποντα και τέσσερις βολές) κρατούσε την ΤΣΣΚΑ συνεχώς στη θέση του οδηγού. Από την άλλη, ο Έρτσεγκ έμοιαζε να παλεύει μόνος του για τη Γαλατά, η οποία μολονότι βρέθηκε στο -7 (84-77) με το τρίποντο του Τεόντοσιτς στο 1.23’’, εντούτοις με εντυπωσιακό σερί 7-0, έφτασε στην ισοφάριση 84-84, 13’’ πριν το φινάλε. Με δύο βολές του Γουίμς, η ΤΣΣΚΑ έκανε το 86-84, ο Αρσλάν έβαλε την μία από τις δύο δικές του και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Οι Μοσχοβίτες έφτασαν στη νίκη με 86-85 και παρέμειναν σε τροχιά πρώτης θέσης στον έκτο όμιλο. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στην αυλαία (παίζουν στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι) και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Τούρκοι, που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να κλέψουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια, θα τα παίξουν όλα για την πρόκριση στα προημιτελικά στο τελευταίο παιχνίδι με την Παρτιζάν στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-38, 51-52, 67-67, 86-85

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Τεόντοσιτς 13 (3), Μίτσοφ 6, Φριτζόν 8 (2), Τζάκσον 4, Πάργκο, Κρστιτς 12, Γουίμς 12, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 3, Κάουν 14, Χριάπα 7 (9ρ.), Χάινς 7 (6ρ.).

Γαλατασαράι: Ερτσεγκ 35 (7/9 τρ., 9ρ.), Κοκσάλ, Χέρστον 13, Μαρκοϊσβίλι 6, Ακιόλ, Αλντεμίρ 8, Μάτσβαν 5, Αρόγιο 9, Γκιουλέρ 6, Αρσλάν 3, Ντάντλεϊ, Ντόμερκαντ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: