Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Φιάσκο στο test event του Μουντιάλ!!

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το πρώτο test event εν όψει του εναρκτήριου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Φιάσκο στο test event του Μουντιάλ
Αν η καλή μέρα έχει διατηρήσει τις συνήθειές της και φαίνεται από το πρωί, οι Βραζιλιάνοι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται ήσυχοι.

Στο πρώτο test event που πραγματοποιήθηκε εν όψει των αγώνων του Μουντιάλ που θα φιλοξενηθεί στη χώρα του καφέ, τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Από τους διοργανωτές επιλέχθηκε ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ της Βάσκο ντα Γκάμα και της Ρεσέντε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πρόβα για το σπουδαίο παιχνίδι Αγγλία-Ιταλία, που θα διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου. Στο ίδιο γήπεδο, το «Arena da Amazonia» στην πόλη Μανάους παρατάχθηκαν οι δύο βραζιλιάνικες ομάδες και από νωρίς άρχισαν τα… όργανα

Για να ακριβολογούμε, πάντως, στην κυριολεξία έγινε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τα όργανα δεν άρχισαν ποτέ. Οι ποδοσφαιριστές στάθηκαν καμαρωτοί-καμαρωτοί για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας, όμως αυτός ουδέποτε ακούστηκε εξ αιτίας προβλήματος στις ηχητικές εγκαταστάσεις.

Κι ενώ αυτό το πρόβλημα, αν παρουσιαζόταν στο ματς Αγγλία-Ιταλία θα έκανε τους διοργανωτές απλά να κοκκινίσουν από ντροπή, αφού η εικόνα (και ο μη ήχος) θα μεταφέρονταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, αυτό που συνέβη μετά το σφύριγμα της λήξης είναι πολύ πιο ανησυχητικό.

Όταν, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση (0-0 το αποτέλεσμα) 600 άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του γηπέδου δεν στάθηκαν ικανοί να εμποδίσουν την είσοδο –λίγων είναι η αλήθεια- οπαδών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φίλαθλοι δεν είχαν επιθετικές διαθέσεις και απλά ήθελαν να βρεθούν κοντά στους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές διεκδικώντας κάποιο «τρόπαιο», καμιά φανέλα ή κάτι τέτοιο, όμως η εικόνα σίγουρα πλήγωσε το «ίματζ» των Βραζιλιάνων.

Ωστόσο, ο Τιάγκο Πάες, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.

«Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο test event και δεν είχαμε την απαίτηση να πάνε όλα τέλεια. Θα εξετάσουμε το βίντεο με την εισβολή των οπαδών και θα δούμε τι δεν πήγε καλά και ποιος δεν πρόσεχε όπως θα ‘πρεπε εκείνη τη στιγμή. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο» τόνισε.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: