Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κακός μπελάς θα τους βρει!!

Κακός μπελάς θα τους βρει!Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης
Η συνήθεια έχει γίνει… λατρεία και ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας για 8η φορά τα τελευταία 10 χρόνια. Απομένει μία αγωνιστική πριν πάω το φινάλε και θέλω να πάω λίγο πιο μακριά την βαλίτσα.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στους «8» με μειονέκτημα έδρας μία εκ των Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ καθώς αμφότερες έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα από τον έκτο όμιλο. Προσωπικά αν ήμουν οπαδός μίας εκ των δύο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση τον Παναθηναϊκό στον δρόμο μου, ασχέτως του ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην έδρα μου.
Οι «πράσινοι» είναι σκληρό καρύδι και το έχουν αποδείξει. Διότι τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά η νοοτροπία και η φιλοσοφία αυτής της ομάδας είναι τέτοια, ώστε να μην μασάει από μειονεκτήματα έδρας.
Ναι, όπως και πέρυσι δεν θα ξεκινήσει από την θέση του οδηγού και θα παίξει τα δύο πρώτα παιχνίδια είτε στην Μαδρίτη, είτε στην Μόσχα, αλλά αν κάνετε ένα γκάλοπ ανάμεσα στους οπαδούς της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ, είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία θα θεωρήσει την ομάδα της άτυχη διότι Ισπανοί και Ρώσοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Ένα σύνολο που δεν καταθέτει ποτέ τα όπλα, όπως είχε γίνει πέρυσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σαφέστατα, Ισπανοί και Ρώσοι είναι τεράστια «εμπόδια», αλλά γιατί να μην «σπάσει» την έδρα τους ο Παναθηναϊκός; Εχει τα φόντα και από τέτοιες μεγάλες βραδιές, έχει ουκ ολίγα παραδείγματα. Θα μου πείτε ότι στο ΤΟΠ-16 οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει ένα μεγάλο διπλό. Μπορεί να το κρατούν για τα προημιτελικά ή μπορεί να το πράξουν στο ΣΕΦ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό ο οποίος επίσης έχει πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για αυτό το παιχνίδι θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες.
Υ.Γ.: Πραγματικά είναι αδιανόητο αυτό που έχει κάνει η Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναγκαστούν να περιμένουν προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους μια και ο αγώνας Ζαλγκίρις-Ρεάλ θα διεξαχθεί μία ημέρα μετά. Αν θεωρούν ότι είναι αξιόπιστο για το προϊόν τους, τότε πάω πάσο…

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: