Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Κάθε χρόνο και καλύτερα»

az_marathon_2903_n
Ο Δρόσος Χριστόπουλος, γενικός διευθυντής του 9ου διεθνούς μαραθώνιου “Μ. Αλέξανδρος”, που θα γίνει την Κυριακή (06/04) μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον φετινό αγώνα και τόνισε πως η διοργάνωση πάει κάθε χρόνο και καλύτερα και πως έχει χαρακτήρα.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Δρόσος Χριστόπουλος:
Για τον αριθμό των αθλητών: “Θα τρέξουν 1.500 παιδάκια και μαζί μ’ αυτά συνολικά θα φτάσουμε στις 15.000 συμμετοχές. Είναι 1530 αθλητές στον Μαραθώνιο, στα 5000 μέτρα είναι 8.500, ενώ  3.500 άνθρωποι θα αγωνιστούν 10.000 μέτρα”.
Για την διοργάνωση: “Πάμε κάθε χρόνο και καλύτερα, η τεχνική μας επιτροπή αποτελείται απ’ ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλο αυτόν τον κόσμο. Γύρω στις 10:15 περιμένουμε τον πρώτο μαραθωνοδρόμο. Τα πέντε χιλιόμετρα θα ξεκινήσουν στις 12:30 από την Πλατεία Επταλόφου”.
Για τις μεταφορές: “Ο ΟΑΣΘ μας έκανε την έκπληξη να εξασφαλίσει την δωρεάν μεταφορά για όσους πάνε στους Αμπελόκηπους”.
Για τις παράλληλες εκδηλώσεις: “Είτε είναι πρωταθλητές είτε άνθρωποι που θέλουν να περπατήσουν θα μετρηθούν ηλεκτρονικά. Είναι εξαιρετικά σημαντικές και οι παράλληλες διοργανώσεις. Έχουν ιστορικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Το Σάββατο τα παιδάκια θα κάνουν μια δεντροφύτευση πριν παραλάβουν τα μπλουζάκια τους στα πλαίσια του περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και γενικότερα είναι μια διοργάνωση με σοβαρό χαρακτήρα”.
Για το αν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη: “Η TV100 κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά. Πλέον έχουμε την ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV και το Novasports”.
Για τον μικρότερο και τον γηραιότερο αθλητή: “Ο γηραιότερος είναι ο Παναγιώτης Σαμαράς και είναι γεννημένος το 1929.Ο μικρότερος είναι 12 και κάτι. Παιδάκια πιο μικρά τρέχουν στου αγώνες των δημοτικών”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: