Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Ενωμένοι και πάντα στην κορυφή»

Σύνθημα ενότητας έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7. Παράλληλα επιβεβαίωσε τις επαφές για Αμαλφιτανό και Ντομίνγκες.

«Ενωμένοι και πάντα στην κορυφή»
Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αν είναι ενωμένος, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε ενότητα και στήριξη από τον κόσμο της ομάδας, επιβεβαίωσε τις προχωρημένες επαφές με Αμαλφιτανό και Ντομίνγκες, ενώ κάλεσε τους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων» να μη μεμψιμοιρούν, αλλά να κάνουν προσπάθειες να πλησιάσουν την ομάδα του.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας και βλέπετε ότι είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μια γροθιά. Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που είμαστε οπαδοί αυτής της ομάδας. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο. Θριαμβεύουμε παντού. Και όσο είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι θα είμαστε πάντα στην κορυφή! Και όλοι οι άλλοι απέναντι μας. Μην το ξεχνάτε αυτό!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Μόνοι μας είμαστε παντοδύναμοι. Και να σας πω και κάτι; Εμείς μπήκαμε στον Ολυμπιακό και πληρώσαμε για να πάρουμε την ομάδα, πληρώσαμε τα χρέη. Πληρώσαμε και για το Καραϊσκάκη. Ούτε μας χαρίζουν ομάδες και γήπεδα, όπως σε άλλους, ούτε μπήκαμε στο ποδόσφαιρο για να παίρνουμε δουλειές ή να κάνουμε πολιτική. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πειράξει τον Ολυμπιακό. Είναι το πάθος μου και δίνω τα πάντα και το ξέρετε.

Για να τελειώνουμε με την καραμέλα του Champions League ή μάλλον των χρημάτων από τη διοργάνωση. Είναι 20 εκατομμύρια και το μπάτζετ μας είναι πάνω απο 50. Για να τελειώνουμε με αυτό το παραμυθάκι. Και την πρώτη χρονιά που δεν υπήρχε το Champions League, ματώσαμε οικονομικά. Τα λέω αυτά για να ξέρετε τι γίνεται.

O Ολυμπιακός τη χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμα καλύτερος και θέλουμε γεμάτο το Καραϊσκάκη! Γι' αυτό το λόγο τα διαρκείας θα έχουν μείωση 20% και περισσότερο σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Θα υπάρχει οικογενειακή εξέδρα, θα υπάρχει εξέδρα για κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν με την κρίση. Θα τα δείτε όλα τη Δευτέρα στην παρουσίαση. Θέλω γεμάτο το Καραϊσκάκη. Όταν μπαίνουμε σε αυτό το γήπεδο, το ξέρετε, γεμίζουμε ενέργεια και δύναμη!

Ό,τι χρειάζεται για την ομάδα, θα γίνει. Έχουμε πάρει Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Σάμαρη, Σαλίνο, Βάις και συνεχίζουμε... Ελπίζω τις επόμενες μέρες να έρθει στην ομάδα και ο Αμαλφιτανό, συζητάμε και με τον έμπειρο Τσόρι Ντομίνγκες. Ξαναλέω: θα γίνει ό,τι πρέπει και γίνεται ήδη!

Τα 99 ονόματα από τα 100 που γράφονται δεν τα ξέρω ούτε κι εγώ. Διαψεύδουμε, το βλέπετε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά όλη μέρα...

Θέλουμε δυνατούς αντιπάλους. Έτσι γινόμαστε καλύτεροι και εμείς. Στον αθλητισμό η πίεση σε πάει ψηλότερα. Ας προσπαθήσουν λοιπόν να μειώσουν τη διαφορά
».

Φιλικά με Ανζί και Κοπεγχάγη ο ΠΑΟΚ!

Την Ανζί και την Κοπεγχάγη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Φιλικά με Ανζί και Κοπεγχάγη ο ΠΑΟΚ
Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να παίζει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με την Ανζί προχώρησε ο ΠΑΟΚ, μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της ΠΑΕ.

Επίσης, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ενημέρωσε πως τρεις μέρες αργότερα η ομάδα του Χουμπ Στέφενς θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη, μία ομάδα που συνήθως συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει τα δύο πρώτα φιλικά της προετοιμασίας στην Αυστρία, με αντιπάλους την Ανζί (7 Ιουλίου) και την Κοπεγχάγη (10 Ιουλίου). Τα γήπεδα και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθούν άμεσα».

Το βίντεο της πρώτης του ΠΑΟΚ!! (video)

Δείτε το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στην πρώτη ανοικτή προπόνηση του ΠΑΟΚ από 12.000 και πλέον φίλους του στην Τούμπα.

Περισσότεροι από 12.000 φίλοι του ΠΑΟΚ δημιούργησαν πανηγυρικό κλίμα στην Τούμπα στην πρώτη ανοικτή προπόνηση για τη νέα σεζόν.

Ο Χουμπ Στέφενς και οι συνεργάτες του, αλλά ακόμη και οι συνηθισμένοι στην ατμόσφαιρα παίκτες του «Δικεφάλου», δεν έκρυψαν την έκπληξη και τον ενθουσιασμό τους από την αποθεωτική υποδοχή.

Το διαδικτυακό κανάλι της ΠΑΕ παρουσίασε το σχετικό βίντεο.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπουν» Φερνάντες στον ΟΦΗ!!

Την περίπτωση του Ντάνι Φερνάντες βλέπουν με πολύ καλό μάτι στον ΟΦΗ.

«Βλέπουν» Φερνάντες στον ΟΦΗ
Το όνομα του Ντάνι Φερνάντες ακούγεται έντονα στον ΟΦΗ.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Τβέντε αποτελεί τον εκλεκτό του Παύλου Δερμιτζάκη για να πλαισιώσει τον Σήφη Δασκαλάκη για την εστία των Κρητικών.

Ο 29χρονος γκολκίπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 με την ολλανδική ομάδα, όμως υπάρχει η προοπτική να μείνει ελεύθερος, αν και υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αυτή τη στιγμή για την απόκτησή του.

Την ίδια ώρα, οι Ηρακλειώτες εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πάρουν ως δανεικό τον Φερνάντες, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Πανσερραϊκό.
Πηγή: sport-fm.gr

Από νωρίς στα βάσανα!! (video)

Πρωινή προπόνηση με έμφαση στη φυσική κατάσταση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ έγινε το πρωί στη Νέα Μεσημβρία.

Από νωρίς στα βάσανα (video)
Photo: Paokfc.gr
Οι υψηλές θερμοκρασίες υποχρεώνουν σε πολύ πρωινό ξύπνημα τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά» προπονήθηκε σήμερα στις 8:30 στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας με το πρόγραμμα του Χουμπ Στέφενς και των συνεργατών του να περιλαμβάνει πολύ τρέξιμο, διατάσεις και ασκήσεις τεχνικής με παιχνίδια κατοχής σε μικρό χώρο.

Μοναδικό πρόβλημα είναι ο Δημήτρης Αγγελίδης, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αλλά βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.



Πηγή: sport-fm.gr

«Σοβαροί και με πολλή δουλειά…»

Τους τόνους μετά την περσινή επιτυχία του Αστέρα Τρίπολης προσπάθησε να ρίξει ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στους παίκτες στην πρώτη προπόνηση της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

«Σοβαροί και με πολλή δουλειά…»
Την πεντάδα στη Σούπερ Λίγκα έθεσε ως βασικό στόχο του Αστέρα Τρίπολης ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στους παίκτες της ομάδας στην πρώτη προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην πρεμιέρα των Αρκάδων βρέθηκε λίγος κόσμος, αλλά όλοι μέσα στα αποδυτήρια και εκτός αυτών γνωρίζουν ότι ο πήχης έχει ανέβει αρκετά μετά την περσινή πορεία που είχαν οι «κυανοκίτρινοι» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έθεσε ως στόχο την πεντάδα, λέγοντας «έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στη διοίκηση, τον κόσμο και τώρα πια και στην ιστορία της ομάδας και θα πρέπει με σοβαρότητα και πάρα πολλή προσπάθεια να προετοιμαστούμε γι' αυτή την πρόκληση».

Από την πλευρά του, για τις υψηλές απαιτήσεις που δημιούργησε η περσινή καλή πορεία του Αστέρα μίλησε και ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε από τους παίκτες να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. «Αν κάνουμε κάτι λιγότερο από αυτά που κάναμε πέρυσι, θα μας κακοφανεί», ήταν τα λόγια του.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Αστέρα θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι από τις 5 έως τις 21 Ιουλίου. Μάλιστα, χθες ανακοινώθηκαν και τα πρώτα φιλικά με αντιπάλους τον ΠΑΣ Γιάννινα (13/7) και τον Πλατανιά (19/7).

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν δικαιολογημένα οι Ντε Μπλάσις, Ουσέρο, Ναβάρο (έχουν άδεια έως τις 5/7) και Μπαρτολίνι (επιστρέψει στις 7/7, καθώς ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης). Πηγή: sport-fm.gr

Ακατάλληλη η… Πλατεία!!

Σε βελτιωτικές εργασίες στο στάδιο της Νέας Σμύρνης πρέπει να προβεί ο Πανιώνιος, αφού η Περιφέρεια Αττικής το έκρινε ακατάλληλο.

Ακατάλληλη η… Πλατεία
Νέο πρόβλημα προέκυψε στον Πανιώνιο εν όψει της νέας σεζόν.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα (29/06) η εφημερίδα SportDay, το στάδιο της Νέας Σμύρνης κρίθηκε ακατάλληλο από την Περιφέρεια Αττικής.

Έτσι οι «κυανέρυθροι» χρειάζεται να προχωρήσουν σε βελτιωτικές εργασίες και ήδη η διοίκηση μίλησε με έναν μηχανικό για να κάνει μια πρώτη μελέτη στο στάδιο και πρέπει να μπουν σε διαδικασία «τρεξίματος».

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά, θα πρέπει να απευθυνθούν και στον δήμο μήπως βοηθήσει ή έστω να χτυπήσουν πόρτες για να βρουν κάποια χρήματα.

Ορισμένα που χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης είναι τα τσιμέντα στήριξης στη θύρα 2, το σκέπαστρο που έχει αλλοιωθεί από τις καιρικές συνθήκες και φεύγουν κομμάτια, τη στιγμή που δεν υπάρχει πυρασφάλεια.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο «ασπρόμαυρο» στόχαστρο ο Γκερέρο!

Την περίπτωση του Πάολο Γκερέρο εξετάζει ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη.

Στο «ασπρόμαυρο» στόχαστρο ο Γκερέρο
Τον Πάολο Γκερέρο εξετάζει ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ εξετάζει την περίπτωση του Περουβιανού επιθετικού, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Χουμπ Στέφενς στο Αμβούργο.

Ο 29χρονος παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπάγερν Μονάχου όπου έμεινε μέχρι το 2006, έχοντας παίξει σε 27 αγώνες και πετύχει 10 γκολ, ενώ στη δεύτερη ομάδα του βαυαρικού συλλόγου είχε 66 συμμετοχές και 45 γκολ. Στη συνέχεια, ο διεθνής άσος πήγε στο Αμβούργο, έχοντας παίξει συνολικά σε 134 παιχνίδια και σκοράρει 37 φορές.

Το 2012 επέστρεψε στη Λατινική Αμερική για λογαριασμό της Κορίνθιανς, με την οποία έχει μέχρι τώρα 18 συμμετοχές και 6 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2010 σε αγώνα του Αμβούργο με το Ανόβερο πέταξε σε έναν οπαδό ένα μπουκάλι, επειδή το πέταξε, και τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές από την αρμόδια επιτροπή της Bundesliga.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σπουδαία μεταγραφή του Βάις»

Σίγουρος ότι ο Βλάντιμιρ Βάις θα «πιάσει» στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο συμπαίκτης του στην εθνική Σλοβακίας, Φιλίπ Σέμπο.

«Σπουδαία μεταγραφή του Βάις»
Τη βεβαιότητα πως ο Βλάντιμιρ Βάις θα κάνει εντυπωσιακά πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Φιλίπ Σέμπο.

Ο 29χρονος επιθετικός παρουσιάστηκε πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή του συμπατριώτη του, τονίζοντας πως «οι οπαδοί της ομάδας θα τον λατρέψουν. Θα του δοθεί και η ευκαιρία να κατακτήσει τίτλους και να πρωταγωνιστεί συνεχώς».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Φιλίπ Σέμπο στην εφημερίδα «Γαύρος»

Για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό:

«Πραγματικά είναι μια σπουδαία μεταγραφή. Ξέρετε ότι τον ήθελαν πολλές ομάδες, αλλά επέλεξε την καλύτερη στην Ελλάδα και μια ομάδα με πολύ φανατικούς οπαδούς. Ανοίγονται σημαντικές προοπτικές μπροστά του».

Για τον αν η συμμετοχή των Πειραιωτών ήταν ένας ακόμη λόγος:

«Σίγουρα αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τον Βλάντιμιρ η συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση και νομίζω ότι θα κάνει εντυπωσιακά πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα τον λατρέψουν. Θα του δοθεί και η ευκαιρία να κατακτήσει τίτλους και να πρωταγωνιστεί συνεχώς».

Για το αγωνιστικό του προφίλ:

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί και παίζει με την ίδια άνεση και στις δύο πλευρές της επίθεσης. Είναι πολύ δημιουργικός και απρόβλεπτος, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι μόνο γρήγορος στα πόδια, αλλά και στη… σκέψη».

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν:

«Δεν πρόκειται για έναν τυχαίο παίκτη. Είναι γεννημένος νικητής. Έχει αγωνιστιεί σε πολύ σημαντικές ομάδες στην καριέρα του μέχρι τώρα, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Ρέιντζερς, η Εσπανιόλ και ακόμα δεν έχει κλείσει τα 23 χρόνια. Έχει όλα τα προσόντα να κάνει μεγάλη καριέρα και πιστεύω ότι η επιλογή να πάει στον Ολυμπιακό θα του βγει σε καλό».

Για το αν έχει αρνητικά χαρακτηριστικά:

«Δεν του αρέσει να χάνει. Νομίζω ότι είναι γνώρισμα των μεγάλων παικτών. Ξέρω τον χαρακτήρα του και ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ καλό συμπαίκτη. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και θα έχει πολλές επιτυχίες».

Σκέφτονται Τάτο!!

Την επιστροφή του Ανδρέα Τάτου στο Περιστέρι εξετάζει η διοίκηση του Ατρομήτου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay. Στα άκρα με Κούτσι οι «κυανόλευκοι».

Σκέφτονται Τάτο
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Ανδρέας Τάτος να επιστρέψει στον Ατρόμητο, ένα χρόνο μετά την επίσημη (είχε παίξει και ένα χρόνο δανεικός στο Περιστέρι) μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής χαφ, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στην παραμονή του Άρη στη Σούπερ Λίγκα, θα βρίσκεται κανονικά στην πρώτη προπόνηση των Πειραιωτών στις 7 Ιουλίου, όμως οι Περιστεριώτες εξετάζουν ζεστά την περίπτωσή του.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις προσθήκες στην μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά ο 24χρονος μέσος χωράει στο πλάνο του Γιώργου Παράσχου ως αριστερό εσωτερικός χαφ στο 4-3-3.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται εκείνοι που βλέπουν με καλό μάτι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και έχουν έρθει σε επαφή με την πλευρά του παίκτη.

Μάλιστα, δεν συζητούν μόνο για δανεισμό, αλλά και για κανονική μεταγραφή, εφόσον ο Τάτος δεν υπολογίζεται στον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Goal» αναφέρει πως ο Ατρόμητος θα θέσει στο περιθώριο τον… αμετακίνητο και εκτός πλάνων Νιάζι Κούτσι.

Ο Κοσοβάρος επιθετικός ειδοποιήθηκε από τον Γιάννη Αγγελόπουλο πως δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν, ωστόσο εκείνος «κάθεται» στο συμβόλαιό του (ετήσιες αποδοχές 150.000 ετησίως, χωρίς τα μπόνους).

Στο Περιστέρι πίστευαν ότι ο παίκτης θα ήταν διαλλακτικός, όμως εκείνος φαίνεται ότι πιστεύει ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία που δεν είναι διατεθειμένοι να του τη δώσουν οι «κυανόλευκοι».
Πηγή: sport-fm.gr

Το Ουζμπεκιστάν στο δρόμο της Εθνικής!!

Το Ουζμπεκιστάν, το οποίο ηττήθηκε από την Ουρουγουάη 4-0, θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20.

Το Ουζμπεκιστάν στο δρόμο της Εθνικής
Το Ουζμπεκιστάν είναι τελικά η ομάδα που θα βρει η Εθνική Νέων στο δρόμο για πρόκριση στους "8" του Παγκοσμίου της Τουρκίας.

Οι Ουζμπέκοι ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0 από την Ουρουγουάη και έτσι κατετάγησαν στην τρίτη θέση του 6ου ομίλου, με τον οποίο "σταυρώνει" η ελληνική ομάδα. Οι Λατινοαμερικάνοι έκαναν πάρτι κόντρα στους Ασιάτες και με πρωταγωνιστή τον Νικολάς Λόπες έφτασαν στο 4-0. Ο Ασεβέδο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την «σελέστε» στο 38’, ο Λόπες έκανε το 2-0 στο 47’ και έκανε την ασίστ στον Αρασκαέτα για το 3-0 και στον Μπετανκούρ για το 4-0 αντίστοιχα.

Έτσι, το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα καλείται πλέον να πάρει το "εισιτήριο" για την 8άδα απέναντι στο Ουζμπεκιστάν, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν... τρομάζει κανέναν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλή ομάδα.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει να περάσει την φάση των "16", θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Τουρκία. Πηγή: sport-fm.gr

Κολοβός: «Δικαίωση των κόπων μας»!

Την άποψη ότι η Εθνική ομάδα των Νέων άξιζε την πρώτη θέση στον όμιλο εξέφρασε ο Δημήτρης Κολοβός.

Κολοβός: «Δικαίωση των κόπων μας» (video)
Χαρούμενος, αλλά και δικαιωμένος για την επιτυχία της Εθνικής Νέων να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κολοβός.

Ο νεαρός επιθετικός τόνισε ότι η πρόκριση, αλλά και η πρωτιά στον όμιλο αποτελούν δικαίωση των κόπων όλων των παικτών της Εθνικής.

«Σίγουρα είναι μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Περιμέναμε την κλήρωση για να δούμε αν θα είμαστε στην πρώτη θέση, από την στιγμή που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη με την Παραγουάη. Όταν μας είπαν ότι τελικά είμαστε πρώτοι υπήρξαν πανηγυρισμοί, γιατί πιστεύω ότι το αξίζαμε. Είναι η δικαίωση των κόπων μας», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για την εικόνα της Εθνικής ομάδας, αλλά και των αντιπάλων του ομίλου: «Η ομάδα έρχεται από πολύ μακριά και το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε μία οικογένεια. Πιστεύω ότι αξίζαμε την πρόκριση. Τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν όλα δύσκολα, αλλά εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι και γι’ αυτό τα καταφέραμε».

Από μικρός φαινόσουν…!!

…πως θα γίνεις μπαλαδόρος. Ντελ Πιέρο, Γκιγκς, Φαν Πέρσι, Ροναλντίνιο και λοιποί άσοι του ποδοσφαίρου φαίνονταν από μικρή ηλικία πως θα γίνονταν σούπερ αστέρες. Το αποδεικνύουν φωτογραφίες!

Από μικρός φαινόσουν…
Ίσως να τους αναγνωρίσετε, ίσως και όχι. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από πιτσιρικάς φαινόταν πως ήταν ηγέτης.

Ο Ράιαν Γκιγκς μπορεί να μην είχε το σωματότυπο του ποδοσφαιριστή αλλά τα μπανάκια του τα έκανε.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που τον έχανες που τον έβρισκες με μια μπάλα βρισκόταν και κοντά στο στοιχείο του. Στα δίχτυα.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι κοιμόταν με μια ποδοσφαιρική μπάλα στην αγκαλιά του.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αναλογιζόταν αν θα γίνει μοντέλο ή ποδοσφαιριστής. Τελικά τον κέρδισε ο βασιλιάς των σπορ.

Ο Μπάλακ ονειρευόταν από μικρός πως θα γίνει μεγάλος άσος της μπάλας και το κατάφερε.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ βγήκε από άλλο ανέκδοτο. Με μάγουλα για ζούληγμα και γενικά χοντροκομμένη κοψιά, ο Άγγλος διεθνής διέψευσε τους πάντες όταν έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Μοντέλο δεν τον λες αλλά ο Πολ Σκόουλς είχε το δικό του, μοναδικό, κοκκινομάλλικο στυλ.

Ο Ρούνεϊ από μικρός είχε ένα θέμα με την κόμμωση, ο Στίβεν Τζέραρντ είχε ποζάρει με τη φανέλα της «μισητής» Έβερτον ενώ ο Τιερί Ανρί άνετα έπαιζε σε ταινία με τέτοια φάτσα.

Ο Οζίλ στα «κίτρινα» δεν άλλαξε και πολύ από όπως είναι τώρα.

Τέλος, ο Ροναλντίνιο έκανε μαγικά από νωρίς στην ποδοσφαιρική του ζωή.
Πηγή: sport-fm.gr

«Χτυπάει» Πέπε η Σίτι!!

Αποφασισμένη να κινηθεί για τον Πέπε είναι η Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με τους Άγγλους, καταβάλλοντας στη Ρεάλ περί τα 25 εκατ. ευρώ!
Μόνο... φιλολογικό δεν είναι όπως φαίνεται το ενδιαφέρον των «Πολιτών» για τον Πορτογάλο στόπερ, με τα δημοσιεύματα στο Νησί να δίνουν συνέχεια στο προ καιρού «φλερτ» με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι παρουσιάζεται να βλέπει στο πρόσωπο του Πέπε τον ιδανικό παρτενέρ του Κομπανί και μάλιστα δεν θα διστάσει να ζητήσει από τη διοίκηση της Σίτι να πληρώσει κοντά στα 25 εκατ. ευρώ για να φέρει τον παίκτη στο Μάντσεστερ.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός πάντως από τις δηλώσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ που ανέφερε ότι: «Ο Πέπε δεν τίθεται προς πώληση και δεν πρόκειται να φύγει αυτό το καλοκαίρι. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου». Τα παραπάνω λόγια ωστόσο ειπώθηκαν πριν την έλευση Αντσελότι, που είναι πλέον ο... απόλυτος άρχων στη Μαδρίτη...
πηγή: gazzetta.gr

Γιατί δεν υπέγραψε ο Φάλκενμπεργκ;

Ο Έρικ Φάλκενμπεργκ συναντήθηκε δύο φορές με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όμως δεν τα βρήκε και έφυγε. Τι θέλει για να πει το «ναι»;Στον... αέρα παραμένει η μεταγραφή του Έρικ Φάλκενμπεργκ στον Παναθηναϊκό, παρότι ο Ολλανδός άσος είχε έρθει στην Ελλάδα και συζήτησε με τους «πράσινους».

Ο Φάλκενμπεργκ, όπως επιβεβαιώνει και το «τριφύλλι», είχε δύο ραντεβού με τον ΠΑΟ, ωστόσο δεν άκουσε αυτά που ήθελε και έτσι αποχώρησε για την πατρίδα του χωρίς να υπογράψει και με την υπόσχεση πως θα σκεφτεί την πρόταση και θα απαντήσει άμεσα.

Όπως έμαθε όμως η στήλη «sportdog penalty», εκτός από τη διαφορά στην προκαταβολή, που είναι περίπου στις 15.000 ευρώ, ο Φάλκενμπεργκ ζητάει να πληρώνεται τις δόσεις συμβολαιων μηνιαίως και όχι κάθε 3μηνο...πηγή: sportdog.gr

Ο «γάμος ανοχής» του Τζιμπούρ!!

Τούρκοι, Γάλλοι και λοιποί Ευρωπαίοι δεν έβγαλαν από… τα κεφάλια τους την «είδηση» για την «ελευθερία» του Τζιμπούρ. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει μόνο στον sportdog! Ο Ολυμπιακός δεν λέει ψέματα για το συμβόλαιο που έχει με τον Αλγερινό πρώτο σκόρερ της Λίγκας, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ή αν θέλετε, το περιβάλλον μέσω του ατζέντη του, διασκορπίζουν την «πληροφορία» η οποία δεν απέχει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί όπως γνωρίζει ο «σκύλος», Ολυμπιακός και Ραφίκ Τζιμπούρ συμφώνησαν τον περασμένο Γενάρη σε δύο βασικά ζητήματα:
1. Ότι συνεχίζουν μαζί για την επόμενη τριετία
2. Ότι δεν βάζουν όρους και ρήτρες στην επέκταση της συνεργασίας τους, στην περίπτωση που έρθει ανά πάσα στιγμή στον Πειραιά μια καλή, ευνοϊκή (και για τους δύο) πρόταση από ευρωπαϊκό σύλλογο και δη της Γαλλίας που προτιμάει ως επί το πλείστον ο διεθνής φορ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια «συμφωνία κυρίων» μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία έγινε τον χειμώνα για τους εξής λόγους:
Ο Τζιμπούρ δεν βρήκε εκείνη την εποχή το «καλό συμβόλαιο» που ανέμενε από το εξωτερικό – γι’ αυτό άλλωστε αν θυμάστε είχε καθυστερήσει αρκετά την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να δώσει χέρια με τους «ερυθρόλευκους» - και η διοίκηση του Ολυμπιακού εκτίμησε τη διάθεση του να συνεχίσουν μαζί και για τα επόμενα χρόνια χωρίς να εγείρει υπερβολικές αξιώσεις.

Έτσι, συμφωνήθηκε σαν «δώρο» κατά κάποιο τρόπο και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, να μην παρουσιαστεί «σκληρός» στο μέλλον, εφόσον ο Τζεμπούρ βρει αυτό που θέλει και το προσκομίσει στην πλατεία Αλεξάνδρας.
Το βέβαιο είναι ότι το ενδεχόμενο πώλησης του Ραφίκ θα «παίζει» ίσως και όλο το καλοκαίρι, με το σχεδιασμό των πρωταθλητών Ελλάδας να έχει προβλέψει την άμεση αντικατάστασή του, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.
Γι’ αυτό και η πλευρά του διεθνή Αλγερινού «σπέρνει» με ποικίλους τρόπους την πληροφόρηση του «ανοιχτού δρόμου» για κάθε ενδιαφερόμενο…
πηγή: sportdog.gr

Παρελθόν ο Σμιθ!!

Έτσι ξαφνικά, ο Ράιν Σμιθ αποτελεί παρελθόν από τη SKODA Ξάνθη την Παρασκευή.

Παρελθόν ο Σμιθ
Οι ακρίτες ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Βρετανό επιθετικό, ο οποίος ξεκίνησε κανονικά την προετοιμασία, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ράιν Σμιθ».

«Ο Κάιλ έδωσε και το αίμα του στον Ολυμπιακό»

«Ασπίδα» προστασίας στον αδερφό του, Κάιλ Χάινς, ύψωσε ο Τάιλερ Χάινς, με μήνυμά του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Κάιλ έδωσε και το αίμα του στον Ολυμπιακό»
Ο Αμερικανός φόργουορντ, που φέτος έπαιξε στο Περιστέρι, θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να «σταματήσει» όλους όσοι τον κατηγορούν για την απόφασή του να πάρει μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τον αδερφό του, Κάιλ Χάινς, υπερασπίστηκε με δημόσιο μήνυμά του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Τάιλερ Χάινς.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Προσπάθησα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, αλλά τώρα δεν μπορώ. Όλοι οι οπαδοί που υποστηρίζουν τον αδερφό μου, Κάιλ Χάινς, έχουν την αμέριστη εκτίμησή μου, αλλά όλοι αυτοί οι οπαδοί που κάποτε ήταν στο πλευρό του και τώρα μιλούν άσχημα για την απόφασή του πρέπει να ηρεμήσουν για τα καλά. Ο Κάιλ έδωσε το αίμα του, τον ιδρώτα του, τα δάκρυά του και σκληρή δουλειά τα δύο χρόνια που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Ήταν μέλος μιας ιστορικής ομάδας, η οποία κέρδισε τρία πρωταθλήματα σε δύο χρόνια. Αλλά υποθέτω ότι κάποιοι άνθρωποι τα ξέχασαν ήδη.

Για όλους εσάς που έχετε να πείτε κάτι κακό για τον Κάιλ και είστε ασεβείς να σας ευλογεί ο Θεός και ευχαριστώ για την αρνητική υποστήριξη. Συνειδητοποιήστε όλη την ιστορία και τις λεπτομέρειες πριν μιλήσετε, παιδιά. Ορισμένοι οπαδοί δεν βλέπουν ή δεν κατανοούν επειδή βλέπουν το παιχνίδι και πραγματικά τι συμβαίνει. Εσείς, παιδιά, μιλάτε άσχημα για εκείνον στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα social media και είναι κρίμα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα, με υπέροχες αναμνήσεις και θαυμάσιους ανθρώπους και εξαιρετικούς οπαδούς και το μόνο που λέω είναι να μην ξεχνάμε το καλό που έκανε ο Ολυμπιακός αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και αφήστε πίσω τα άσχημα λόγια».πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει στο Μαϊάμι ο Ρέι Άλεν!!

Την απόφαση να συνεχίσει στους πρωταθλητές πήρε ο Ρέι Άλεν.

Παραμένει στο Μαϊάμι ο Ρέι Άλεν
Παίκτης της Χιτ θα παραμείνει ο Ρέι Άλεν. Ο 38χρονος σούτινγκ γκαρντ αποφάσισε να κάνει χρήση της οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του για ένα χρόνο έναντι 3,23 εκατ. δολάρια και θα παραμείνει στο Μαϊάμι.

Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο ο μάνατζέρ του, όσο και η διοίκηση της ομάδας.

Ο Ρέι Άλεν είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου ισοφαρίζοντας με τρίποντο λίγο πριν το τέλος στον έκτο αγώνα της σειράς των τελικών. Συνολικά είχε 10,9 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο. πηγή: sport-fm.gr

Η «πρωτιά» του Αντετοκούνμπο!!

Ο πιο καλοντυμένος από τους συμμετέχοντες στο χθεσινό ντραφτ ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με αμερικανική ιστοσελίδα.

Η «πρωτιά» του Αντετοκούνμπο
Ακόμη δεν έπαιξε στο NBA, αλλά ήδη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέλαβε μια πρωτιά.

Αυτή του πιο καλοντυμένου στο χθεσινό ντραφτ.

Αμερικανική ιστοσελίδα έδωσε το… βραβείο στον Έλληνα φόργουορντ των Μπακς για την στιλιστική του προτίμηση, καθώς θεωρήθηκε ως ο πιο κομψός από τους συνολικά 60 παίκτες που συμμετείχαν στην διαδικασία.πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Ραΐκοβιτς!!

Ο κεντρικός αμυντικός του Αμβούργου, Σλόμπονταν Ραΐκοβιτς, φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Σενάρια για Ραΐκοβιτς!
Ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τη γερμανική ομάδα και τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία ότι ο Νίκος Νταμπίζας που κατάφερε να πάρει από το Αμβούργο την ελευθέρας του Μάρκους Μπεργκ, έκανε κουβέντα και για τον διεθνή Σέρβο.

Ο ύψους 1,91 στόπερ δεν είναι στα πλάνα των Γερμανών, όπως γράψαμε και παραπάνω, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου τον γνωρίζει πολύ καλά κι αυτό γιατί ο 24χρονος έχει παίξει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στις Αϊντχόφεν, Τβέντε και Φίτεσε, ως δανεικός από την Τσέλσι. Τα τελευταίο δυο χρόνια, ο Ραϊκοβιτς αγωνίζεται στο Αμβούργο, έχοντας συνολικά 29 συμμετοχές και ένα γκολ. Επίσης, είναι 13 φορές διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Σερβίας.

Η καρτέλα του

Ονομα: Σλόμπονταν
Επίθετο: Ραΐκοβιτς
Ημ. Γέννησης: 3 Φεβρουαρίου 1989
Εθνικότητα: Σέρβος
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Υψος: 1,91
Αριθ. φανέλας: 24

Συμμετοχές / γκολ

2005–2007 Μπέογκραντ 37(1)
2007–2011 Τσέλσι 0
2007–2008 Αϊντχόφεν 13(0)
2008–2010 Τβέντε 23(1)
2010–2011 Φίτεσε 24(0)
2011–2013 Αμβούργο 29(1)
πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη και καλύτερη!!

Χωρίς να δυσκολευτεί η εθνική Κολομβίας επικράτησε 3-0 του Ελ Σαλβαδόρ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Γ’ ομίλου παίρνοντας έτσι την πρωτιά στο γκρούπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20.

Πρώτη και καλύτερη
Στις «16» καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-20 πέρασε ως πρώτη του τρίτου ομίλου η εθνική Κολομβίας, η οποία στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής επικράτησε με σκορ 3-0 του Ελ Σαλβαδόρ.

Οι ποδοσφαιριστές του Κάρλος Ισάθα ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο καλά, με αποτέλεσμα να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ με τον Ρεντερία στο 21’, ενώ στο 25’ η Κολομβία με τον Κόρδομπα από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90’ Κιντέρο.

Στο άλλο ματς του ομίλου η διοργανώτρια Τουρκία νίκησε με σκορ 2-1 την Αυστραλία χάρη στα τέρματα των Χακάν Τσαλχάνογλου (53’) και Οκάι Γιοκούσουγλου (87’). Το γκολ για τους ηττημένους πέτυχε στο 52’ ο ΜακΛάρεν.

Στους «16» η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Αυστραλία – Τουρκία 1-2
Ελ Σαλβαδόρ – Κολομβία 0-3

Η βαθμολογία:

1.Κολομβία 7
2. Τουρκία 6
3. Ελ Σαλβαδόρ 3
4. Αυστραλία 1
πηγή: sport-fm.gr

Αντετοκούνμπο: «Είδωλό μου ο Διαμαντίδης»

Το θαυμασμό του στον Δημήτρη Διαμαντίδη εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: «Είδωλό μου ο Διαμαντίδης»
Πρότυπό του χαρακτήρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε μια σύντομη συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι των Μιλγουόκι Μπακς.

Το αγαπημένο σου φαγητό: «Κοτόπουλο».

Το αγαπημένο σου χρώμα: «Κόκκινο».

Τι μουσική ακούς: «Ραπ».

Τι σε ενθουσιάζει να κάνεις στις ΗΠΑ: «Να παίξω στο ΝΒΑ».

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αγοράσεις: «Παπούτσια».

Ποιος ήταν το είδωλό σου μεγαλώνοντας: «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης». πηγή: sport-fm.gr

Επίπληξη σε Χάμιλτον!!

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε παρατήρηση για καθυστερημένη είσοδο στο pitlane στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Σίλβερστοουν.

Επίπληξη σε Χάμιλτον
Επέπληξαν οι αγωνοδίκες του Grand Prix του Σίλβερστοουν τον Λιούις Χάμιλτον. Ο πιλότος της Mercedes μπήκε καθυστερημένα στο pitlane στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών.

Όλοι οι οδηγοί είχαν ως οδηγία να παραμείνουν δεξιά εφόσον είχαν σκοπό να μπουν στα πιτ, ωστόσο ο Βρετανός δεν ακολούθησε τις επιταγές και μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών κλήθηκε για εξηγήσεις από τους αγωνοδίκες.

Στον Χάμιλτον έγιναν μόνο παρατηρήσεις και δεν είχε μεγαλύτερες κυρώσεις, καθώς δεν έθεσε σε κίνδυνο άλλους οδηγούς.

Σημειώνεται πως η Williams τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ επειδή ο Βαλτέρι Μπότας είχε υπερβολική ταχύτητα μπαίνοντας στο pitlane στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, ενώ η Lotus δέχτηκε επίπληξη επειδή επέτρεψε στον Κίμι Ραϊκόνεν να βγει από τα πιτ χωρίς να είναι απόλυτα ασφαλής.πηγή: sport-fm.gr

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»...!!

Ο Χάινς έφυγε... Όπως έχουν φύγει κι άλλοι πολλοί στο παρελθόν από ελληνικές ομάδες. Παίκτες, προπονητές. Ποτέ όμως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»...
Ξέρετε γιατί; Διότι το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν στηρίζεται σε ξένες δυνάμεις, έχει γερές βάσεις, αγάπη και μεράκι. Ενα κεφάλι κόβεται, δύο εμφανίζονται. Και πάντα όσοι φεύγουν, στο τέλος θέλουν να γυρίσουν.
Γιατί το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι πάντα εδώ. Εχει το σεβασμό της Ευρώπης και όποιος κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό το καταλαβαίνει αμέσως. Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, ας βάλουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους βάση, για να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου
 
* Φεύγουν - λέει - οι παίκτες από την Ελλάδα γιατι δεν αντέχουν τα επεισόδια και την... επικίνδυνη ζωή στα ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.  Οταν έρχονται, βέβαια, δεν έχουν ενημερωθεί. Λες και δεν γίνονται επεισόδια εδώ και 20 χρόνια. Κύριοι, όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα. Μόνο με το χρήμα. Οποιος επιλέξει το εξωτερικό, το κάνει επειδή πήρε περισσότερα λεφτά. Εχετε διαβάσει ποτέ ότι έφυγε παίκτης από ελληνική ομάδα έχοντας πάρει λιγότερα χρήματα; Οχι, κανείς. Ολες οι επιλογές γίνονται για τα λεφτα. Ο Χάινς ήρθε πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα επειδή πήρε περισσότερα χρήματα. Αν τον ένοιαζε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αν ήθελε να παίζει μπροστά σε... θέατρο, θα έμενε στην Γερμανία και θα έπαιρνε 100.000 δολάρια το χρόνο. Εκεί έχει καλύτερη ατμόσφαιρα το γήπεδο απ' ό,τι στη Ρωσία.

* Αλήθεια, εκτός από τον τελικό της Α1 και τον τελικό του Κυπέλλου - εκεί όπου οι κάφροι κάνουν τα δικά τους - η ατμόσφαιρα στα γήπεδα δεν είναι η καλύτερη στην Ευρώπη;

* Ποιοι μπασκετμπολίστες έχουν κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία διετία ο Σπανούλης. Πριν ήταν ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Γιασικεβίτσιους, ο Μποντιρόγκα. Ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης δεν έχουν παίξει πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο Μποντιρόγκα έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες του στον Παναθηναϊκό, ο Γιασικεβίτσιους δεν θα ήθελε ποτέ να φύγει από την Ελλάδα, μόνο ο Παπαλουκάς έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα στη Ρωσία. Ολοι τους έχουν ζήσει τα επεισόδια, αλλά κανείς δεν θα έφευγε αν η καλύτερη οικονομική προσφορά, ήταν ελληνικής ομάδας.

* Ποιος θεωρείται ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής; Ο Ομπράντοβιτς. Πόσα χρόνια έμεινε στην Ελλάδα των επεισοδίων; Από το 2000 ως το 2012. Δεν έφυγε για άλλο λόγο, αλλά για την αλλαγή των οικονομικών δεδομένων. Το ίδιο και ο Ιβκοβιτς, που έχει πάρει τα δύο ευρωπαϊκά με τον Ολυμπιακό.

* Πόσοι Αμερικανοί θα άφησαν την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία για να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα; Ολοι όσοι πάρουν τα κατάλληλα χρήματα. Τα περισσότερα. Στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Λιθουανία δεν κινδυνεύει κανείς όσο στην Ελλάδα, έτσι δεν είναι; 

* Οι Ελληνες προπονητές είναι έτοιμοι να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη, μαζί με τους Ιταλούς. Ο Μπαρτζώκας αναδείχθηκε καλύτερος κόουτς στην Ευρωλίγκα, η Φενέρ τον έκανε "χρυσό" για να τον "κλέψει" από τον Ολυμπιακό. Ο Πεδουλάκης είναι προπονητής στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, ο Κατσικάρης είναι στην Εθνική Ρωσίας, ο Γιαννάκης στην Εθνική Κίνα, ο Ζούρος επέστρεψε στην Ζαλγκίρις, ο Ιτούδης πήγε στην Μπάνβιτ, ο Αλεξανδρής στην Ιορδανία και πάει λέγοντας. Κι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν προπονητές με μέλλον που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε ομάδες, ο Σφαιρόπουλος στον Πανιώνιο, ο Αγγέλου στον Αρη, ο Γιαπλές στον ΑΓΟΡ και ούτω καθ' εξής. Ακόμα και στις Εθνικές, ο Μίσσας στην Νέων, ο Μανουσέλης στην Παίδων και ο Παπαθεοδώρου στην Εφήβων κάνουν εξαιρετική δουλειά και μπορεί να φέρουν μεγάλες επιτυχίες. Κυρίως οι Νέοι και οι Παίδες. Ο δε Δικαιουλάκος στις γυναίκες, έκανε τη διαφορά γιατί η Εθνική έπαιξε σύγχρονο μπάσκετ και άλλαξε επίπεδο φέτος.

* Η Ομοσπονδία μπαίνει πολλές φορές στο στόχαστρο, αλλά ρίχνει τεράστιο βάρος στην ανάπτυξη. Ό Βασιλακόπουλος και οι συνεργάτες του παρακολουθούν και ελέγχουν τα πάντα, το ότι υπάρχει συνέπεια και συνέχεια, δεν είναι κάτι τυχαίο. Οι φουρνιές νέων παικτών έρχονται για να εγγυηθούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.Ας μην γράψουμε ονόματα για να μην ξεχωρίσουμε κανένα παιδί. Αλλωστε σε αυτές τις ηλικίες, χρειάζεται σκληρή δουλειά και το επόμενο βήμα δεν θα το κάνει μόνο όποιος έχει ταλέντο, αλλά όποιος καταθέσει πολλά λίτρα ιδρώτα στο παρκέ. Πάντως στην Εθνική Νέων υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παίκτες που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια, στην Εθνική Εφήβων το ίδιο, στην Παίδων ίσως και περισσότεροι. Και ίσως τα πάρουμε και τα πρώτα δείγματα από τα αποτελέσματα των Εθνικών στα Ευρωμπάσκετ. Οι Νέοι και οι Παίδες μπορούν να πάρουν μετάλλιο, οι Εφηβοι έχουν ανισορροπία στο ρόστερ κι έτσι στόχος είναι η παραμονή.

* Οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι παραμένουν στο μπάσκετ και βάζουν τα λεφτά τους. Εστω και λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμα κι έτσι, είναι εγγυητές κι αυτοί για το μέλλον. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Εθνική Ανδρών είναι η βιτρίνα, που θα φέρνει τον κόσμο στο μπάσκετ.

* Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παιδί που μεγάλωσε στην Ελλάδα και έμαθε μπάσκετ στον Φιλαθλητικό, έγινε νούμερο 15 στο ντραφτ. Στα 19 του χρόνια, θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ΝΒΑ. Η Ελλάδα δεν τον έχασε, πρόλαβε και έβγαλε διαβατήριο χάρη και στην πίεση της Ομοσπονδίας και ελπίζουμε να τον καμαρώσουμε με την μεγάλη Εθνική τα επόμενα χρόνια. Επί του παρόντος, είναι μέλος της Νέων.

* Ακόμα και στις υποτιμημένες γυναίκες το μέλλον είναι λαμπρό. Δεν είναι μόνο η πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2015, άλλωστε είναι αυτονόητο για την Εθνική να συμμετέχει στην τελική φάση και ήταν αποτυχία η φετινή της απουσία. Είναι το ότι αναδεικνύονται συνεχώς ταλέντα, τα περισσότερα φεύγουν για τα κολλέγια ή πρόκειται να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Η Εθνική Νέων γυναικών παρά τα προβλήματα στην προετοιμασία, έχει υλικό για να γράψει ιστορία σε επίπεδο κοριτσιών.

* Το ότι το μπάσκετ είναι στο αίμα του Ελληνα αποδεικνύεται περίτρανα και από τα 3 ON 3 που διοργανώνει ο ΠΣΑΚ. Στην Κρήτη έσπασαν όλα τα ρεκόρ, πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν και οι ίδιοι οι εν ενεργεία παίκτες ήταν παρόντες έδιναν το ρυθμό. Τώρα έρχεται το 3 ON 3 στην Ελευσίνα και θα σπάσουν τα κοντέρ. Οι παλιοί δείχνουν το δρόμο στους πιο νέους, όσο υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ και δεν το βλέπουν μόνο ως επάγγελμα, δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οσοι δεν πιστεύουν, ας κάνουν μια βόλτα μέχρι την Ελευσίνα το Σαββατοκύριακο.

* Από την Α1 μέχρι και τα τοπικά, όλες οι ομάδες αρχίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και να αλλάζουν μυαλά. Βλέπουμε τον Πανιώνιο, τον Αρη, να επενδύουν στη δουλειά και στην ανάδειξη νέων παικτών. Δεν ψάχνουν για περίεργους κοινοτικούς, αλλά δίνουν ευκαιρίες σε Ελληνες που διψούν για να παίξουν μπάσκετ. Ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες, ξεχωρίζουν όσοι δεν κοροϊδεύουν, όσοι θέλουν να προσφέρουν στο μπάσκετ, όσοι έχουν για όπλο την αλήθεια και όχι το ψέμμα. Και αυτοί θα μείνουν στο χώρο, όσοι κοροϊδεύουν θα γυρίσουν σπίτι τους μια και καλή.

* Το κοινό του μπάσκετ είναι μεγάλο κι ας μην φαίνεται στα εισιτήρια της Α1. Ψάξτε όλες τις μεγάλες ελληνικές ιστοσελίδες, το gazzetta.gr, το sport-fm, το sport24. Πατήστε εκεί που λέει δημοφιλέστερες ειδήσεις και θα πάρετε πολλές απαντήσεις για το ενδιαφέρον που έχει ο κόσμος για την ειδησιογραφία. Δυστυχώς οι εφημερίδες έχουν γυρίσει εδώ και πολλά χρόνια την πλάτη στο μπάσκετ και μόνο χαμένες βγήκαν απ' αυτό. Το internet, όμως, λέει την αλήθεια.

Αυτά, λοιπόν. Για να μην ξεχνιόμαστε. Γιατί στην Ελλάδα της... μαυρίλας και της κρίσης, υπάρχουν και πολλές καλές ειδήσεις. Χρειάζεται απλά να θέλεις να τις βρεις και το κυριότερο να τις διαβάσεις. "Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ", που λέει και το τραγούδι.

πηγή: www.superbasket.gr

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην Παιανία!

Διπλή προπόνηση είχε το «μενού» των παικτών του Παναθηναϊκού, την Παρασκευή. Ανεβαίνουν συνεχώς οι ρυθμοί, με τον Γιάννη Αναστασίου να δίνει βάση στη φυσική κατάσταση.

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην Παιανία
Μέχρι την Τρίτη, όταν και ο Παναθηναϊκός θα «πετάξει» για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, οι προπονήσεις στις εγκαταστάσεις της Παιανίας θα είναι όλο και πιο έντονες.

Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο φυσικής κατάστασης και την Παρασκευή, οι «πράσινοι» προπονήθηκαν πρωί και απόγευμα.

Το πρωί επιδόθηκαν σε ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ενώ το απόγευμα, το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα και συνεχίστηκε με ασκήσεις με πάσες.

Εν συνεχεία, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο group και το φινάλε είχε ποδοβόλεϋ και ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο Χάρης Μαυρίας για ακόμα μια μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης απουσίαζε, έχοντας εξασφαλίσει άδεια. πηγή: sport-fm.gr

Φέτελ: «Εγώ θέλω να τους νικήσω όλους»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τοποθετήθηκε για το θέμα του διαδόχου του Μαρκ Γουέμπερ στη Red Bull.

Φέτελ: «Εγώ θέλω να τους νικήσω όλους»
Οι κακές σχέσεις του Μαρκ Γουέμπερ με τον Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν κατά πολλούς βασικός λόγος της απόφασης του πρώτου να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull τοποθετήθηκε επί του θέματος, όπως και για τη διάδοχη κατάσταση στην ομάδα.

«Δεν το βλέπω έτσι. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον Μαρκ σαν πιλότο και εκτός αγώνων όσα έγιναν πήραν μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική. Υπάρχουν και χειρότερα ζευγάρια από μας στη Formula 1 (γέλια)», τόνισε.

Σχετικά με τη διαδοχολογία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: «Δεν είναι δικό μου ζήτημα για να αποφασίσω. Θα ήταν καλό να με ρωτούσαν, αλλά η απόφαση δεν ανήκει σε μένα. Θα ήταν λογικό να επιλεγεί κάποιος από την ομάδα νέων αν υπάρχει κάποιος, αλλά επίσης θα είχε λογική να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ομάδα. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Κίμι (Ραϊκόνεν). Ποτέ δεν είχαμε κάποιο ζήτημα μεταξύ μας στους αγώνες μας κι αν είχαμε θα το συζητούσαμε. Δεν έχει σημασία πάντως ποιος είναι ο ομόσταυλός σου. Όταν τρέχεις, θέλεις να τους νικήσεις όλους, ανάμεσά τους και τον ομόσταυλό σου».
πηγή: sport-fm.gr

Έτσι θέλει να παίζει ο Μίτσελ!!

Για ποια θέση προορίζεται ο Αμαλφιτανό και ποιος θα είναι ο μπακ-απ του Γάλλου άσου; Ποιοι θα παίζουν στα άκρα της επίθεσης και ποιος ...περισσεύει; Οι απαντήσεις στο θέμα!
Ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του το πλάνο για το νέο Ολυμπιακό όσον αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή, όπου αναμένονται και οι περισσότερες αλλαγές σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
Ο Ισπανός τεχνικός προορίζει για δεκάρι και οργανωτή της ομάδας τον Αμαλφτιτανό. Αν ο Γάλλος αποκτηθεί, θα είναι και ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής. Αυτός θα φτιάχνει το παιχνίδι και απ΄αυτόν θα περνάνε οι περισσότερες μπάλες.
Μάλιστα, για να πεισθεί ο παίκτης να έρθει στον Ολυμπιακό ο Πιερ Ισά του έχει υποσχεθεί από τώρα ότι έχει εξασφαλισμένη θέση βασικού στον άξονα και όχι στα άκρα. Εκεί έπαιζε, άλλωστε, ο Αμαλφτιτανό στη Λοριάν και εκεί του αρέσει να αγωνίζεται περισσότερο.
Αν, λοιπόν, αποκτηθεί ο Γάλλος, τότε μπακ-απ του θα είναι ο Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός με την πολύ καλή χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνει τα ...ρεπό του Αμαλφιτανό, ενώ για τα άκρα της επίθεσης προορίζονται ο Αμπντούν με τον Βάις. Όπως καταλαβαίνετε, ο Μασάντο είναι αυτός που ...περισσεύει από την 11άδα και δεν αναμένεται να έχει τη νέα χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως πέρυσι. Εκτός βέβαια αν αποχωρήσει...
Πάντως, ακόμα είναι πολύ νωρίς για διαμορφωθεί το σύστημα του νέου Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ περιμένει κι άλλες προσθήκες, ενώ αναμένονται και αποχωρήσεις. Ο Αμαλφιτανό για παράδειγμα, που προορίζεται για βασικός και αναντικατάστατος, ακόμα δεν έχει πιάσει Λιμάνι, οπότε όλα τα παραπάνω είναι απλά οι πρώτες σκέψεις του Ισπανού τεχνικού. Μέχρι την πράξη θα πρέπει να περιμένουμε απ΄ ό,τι φαίνεται αρκετά ακόμα... Πηγή: sportdog.gr

Τον "τελείωσαν" επειδή πήγε στα μπουζούκια!!

Είναι δυνατόν να παίζει η ομάδα του τόσο σημαντικό ματς κι εκείνος να ακούει live διπλοπενιές; Γι΄ αυτό έχει μπει στην black list και μαζεύει ήδη τα μπογαλάκια του...Το θέμα έχει, ακόμα μία φορά, η στήλη "Sportdog Penalty" και αφορά τον Μίρνες Σίσιτς, που είναι ανεπιθύμητος στο Αγρίνιο. Ο λόγος; Μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή και πριν από τον "τελικό" στο Βόλο, πήγε σε μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη. Στο μαγαζί, μάλιστα, πρώην (πολύ) ισχυρού παράγοντα του ποδοσφαίρου! Στο Αγρίνιο το συνδύασαν και με την κίτρινη που πήρε και δεν θα έπαιξε στον Βόλο και, μοιραία, βρέθηκε στη "μαύρη λίστα" του Παναιτωλικού... 
Μετά απ΄αυτά ποιος λέτε να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του;


Πηγή: sportdog.gr

Αυτά πρέπει να διορθώσει!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την εθνική μας ομάδα και την πρόκριση στους «16» στο παγκόσμιο κύπελλο της Τουρκίας. Τι πρέπει να αλλάξει και τι να φοβάται; Τελικά, από τα τρία ματς της εθνικής μας στον όμιλο το καλύτερο απ’ όλα ήταν το πρώτο κόντρα στο Μεξικό. Εκεί έδειξε πέντε πράγματα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Και για το πώς αμύνεται και για το πώς βγαίνει μπροστά με αντεπιθέσεις.
Στα δυο επόμενα παιχνίδια η εθνική ήταν έτσι κι έτσι. Με το Μάλι προσπάθησε, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ για να κάνει φάσεις. Με εξαίρεση την ευκαιρία του Μπουχαλάκη.
Σήμερα με την Παραγουάη, το ματς ουσιαστικά ήταν αδιάφορο από την στιγμή που προηγήθηκε τόσο γρήγορα το Μεξικό. Η εθνική στο α’ μέρος μπορεί να μην σκόραρε, όμως ήταν κάπως πιο ορεξάτη. Πίεσε κι έβγαλε κάποιες φάσεις, ενώ είχε και δοκάρι.
Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε και παρά το γεγονός ότι η εθνική έπαιζε με παίκτη περισσότερο δεν έκανε κάτι φοβερό. Τελικά προηγήθηκε ακόμα κι έτσι, όμως γρήγορα ισοφαρίστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει νίκη.
Με λίγα λόγια, η εθνική δεν είναι κακή, αλλά ούτε και σούπερ. Μοιάζει να έχει πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων, όταν ο αντίπαλος παίζει σφιχτά πίσω.
Η εθνική, πάντως, έχει τα περιθώρια να βελτιωθεί. Κι αν τα καταφέρει τώρα στα νοκ άουτ, τότε έχει και τις πιθανότητες να προχωρήσει. Άλλωστε, δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες φόβητρα.
Πηγή: sportdog.gr

«Ποτέ δεν ζήτησα να παίζω βασικός»

Ο Πάμπλο Γκαρσία αφού ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, μίλησε για τους λόγους του... χωρισμού, αλλά και για το πρωτάθλημα που θέλει να φέρει στην Θεσσαλονίκη. «Είμαι ευχαριστημένος γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα και είμαι εδώ και πλέον κοιτάμε μπροστά. Πάντα ήμουν καλά με την ψυχολογία μου, ο κόσμος πάντα μου πρόσφερε τα πάντα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ. Ουσιαστικά είχα έναν χρόνο χαμένο που δεν με βοήθησε σε τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στο ποδόσφαιρο και θέλω να την απολαύσω», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ηταν δύσκολη περίοδος ποτέ δεν ήθελα να φύγω έτσι, δάγκωσα πολλές φορές την γλώσσα μου για το καλό του ΠΑΟΚ. Προσπαθώ να κοιτώ μπροστά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποκτήσω ρυθμό μέσα από την προπόνηση και να βοηθήσω, ξέρω την ηλικία μου και απλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο».
Για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Από τότε που ήρθα η ομάδα θέλει να κερδίσει ένα πρωτάθλημα. Ακόμη δεν είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ επίσημα. Αλλά έτσι κι αλλιώς είμαι ικανοποιημένος που προπονούμαι με τον ΠΑΟΚ».
Για το τι συνέβη πέρσι: «Δεν ισχύει αυτό, ποτέ δεν ζήτησα σε καμία ομάδα να παίζω βασικός, το μόνο που ζητάω είναι σεβασμός. Δεν θέλω να ξύσω την πληγή, είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ και αν είναι να παίξω θα δώσω το 100%, αλλιώς θα βοηθάω απλώς τους συμπαίκτες μου. Θέλω απλώς να φύγω με χαμόγελο. Αν υπογράψω θα είμαι ευχαριστημένος, αλλιώς και πάλι ευχαριστημένος θα είμαι. Αυτό που έγινε σήμερα με τον κόσμο ήταν το καλύτερο δώρο».
Κατέληξε λέγοντας: «Εχω μιλήσει με τον μεγαλομέτοχο αλλά όπως είπα αυτό δεν είναι σημαντικό, το σημαντικό δεν είναι το συμβόλαιο. Αυτό που θέλω είναι να φύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν ξέρω αν είναι τυπικό να πέσουν οι υπογραφές, εγώ θέλω να είμαι εδώ».
Πηγή: sportdog.gr

Το όνειρο ενός ξεναγού!!

Η Ταϊτή είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του φετινού Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Όχι επειδή έκανε κάποια σημαντική πορεία – δέχθηκε 24 γκολ κι έβαλε μόλις ένα – αλλά επειδή πρόκειται για μία μικρή χώρα που οι διεθνείς της στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς είναι ο Εφρέν Αρανέδα. Ο παίκτης κατάγεται από τη Χιλή, αλλά τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ξεναγός σε τοπική εταιρεία της Ταϊτής κι έτσι πήρε την αντίστοιχη υπηκοότητα. Στη Βραζιλία ταξίδεψε ως ο 24ος παίκτης σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος συμπαίκτης του, καθώς ο δικός του τραυματισμός στους συνδέσμους παραμονές της διοργάνωσης δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει θέση βασικού.
Από το 2007, ο Αρανέδα είναι υπεύθυνος για την υποδοχή των τουριστών εκ μέρους της εταιρείας του στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας.
Το 2009, αυτός που υποδέχθηκε ήταν αρκετά πιο διάσημος από τους συνηθισμένους τουρίστες. Ο Φερνάντο Τόρες είχε αποφασίσει να περάσει τον μήνα του μέλιτος στην Ταϊτή και ο Αρανέδα ήταν εκεί για να τον υποδεχθεί, όπως έχει κάνει και με άλλους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως οι Ρονάλντο, Μπουφόν και Κασάνο.
Ο ποδοσφαιριστής/ξεναγός τον υποδέχθηκε, του φόρεσε το χαρακτηριστικό στεφάνι με λουλούδια που δίνουν στους επισκέπτες, τον μετέφερε με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο τους κι όταν ήταν να αναχωρήσουν τους πήγε ξανά στο αεροδρόμιο.
«Εκείνες οι ημέρες με τον Τόρες ήταν υπέροχες. Θυμάμαι ότι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την Ατλέτικο και τον ρώτησα αν θα πήγαινε στη Ρεάλ ή τη Μπάρτσα. Μου είπε “Στη Ρεάλ ούτε τρελός!”», είχε διηγηθεί στη MARCA παραμονές του αγώνα με την Ισπανία, θέλοντας να εκφράσει δημόσια ένα από τα όνειρά του:
«Αυτό που θα μου άρεσε θα ήταν ο Φερνάντο να μου δώσει τη φανέλα του μετά τον αγώνα. Για μένα θα ήταν ένα όνειρο αν με θυμηθεί και μου δώσει τη φανέλα του. Μακάρι να διαβάσει αυτή την συνέντευξη».
Δεν ξέρουμε αν τελικά ο Ισπανός διεθνής διάβασε τη συνέντευξη. Πάντως, το όνειρο του Αρανέδα πραγματοποιήθηκε.
Παρά το βαρύ 10-0, μετά τη λήξη του ματς, ο παίκτης έτρεξε μαζί με τους συμπατριώτες του στα αποδυτήρια για να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 9:
«Ήταν πολύ συγκινητικό. Μόλις τελείωσε το ματς, αυτό που ακολούθησε είναι πολύ αστείο: όλοι πήγαμε τρέχοντας στα αποδυτήρια της Ισπανίας για να ζητήσουμε φανέλες, αλλά ένας από τους υπεύθυνους της FIFA μας έδιωξε από εκεί. Εγώ, όμως, ήμουν τυχερός γιατί είχα ήδη μιλήσει με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε στα ισπανικά και με άφησαν να περάσω. Εκεί είδα τον Φερνάντο και μου έδωσε τη φανέλα. Μου είπε ότι θέλει να επιστρέψει στην Πολυνησία και του έδωσα το τηλέφωνό μου».
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Αρανέδα που έφυγε με αναμνηστικό, αλλά και ο ίδιος ο Τόρες που φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 24 του παίκτη της Ταϊτής. Παράλληλα, φωτογραφήθηκε με τους περισσότερους Ισπανούς και… κουβέντιασε με τον Ζεράρδ Πικέ για τη Σακίρα, όπως έγραψε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, μόλις δύο παίκτες κι ο αρχηγός Βαλάρ αποχώρησαν χωρίς φανέλα της Πρωταθλήτριας Κόσμου.
«Είναι πολύ λυπηρό. Ο αρχηγός μας έπρεπε να πάει να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ κι έμεινε χωρίς αναμνηστικό».
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, αν και με τον Τόρες τον συνδέει μία ιδιαίτερη σχέση, είδωλό του είναι ο… Αντρές Ινιέστα!
Πηγή: Οthersidefootball.com

Πακέτο Χάινς – Σπανούλης με 5 εκ. ευρώ!!!

Ο sportdog αποκαλύπτει το μυστικό ραντεβού Ραζνάτοβιτς-Βατούτιν στο Λονδίνο και τι ζήτησε ο Σέρβος ατζέντης για να κάνει με την ΤΣΣΚΑ το μεγαλύτερο deal τελευταίων ετών στην Ευρώπη!Ο σκύλος προχωρά σε μια μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με τις επαφές του ατζέντη των Χάινς και Σπανούλη Μίσκο Ραζνάτοβιτς με την ΤΣΣΚΑ, την από καιρό συμφωνία για τον πρώτο, αλλά και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πλέον να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Αμερικανό και ο αρχηγός του Ολυμπιακού!

Αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι το Σάββατο 11 Μαϊού στο Λονδίνο, δηλαδή την επομένη του διασυρμού της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό και μία μέρα πριν τον τελικό της ευρωλίγκας, ο Σέρβος μάνατζερ είχε πολύωρο ραντεβού με τον πρόεδρο της αρκούδας Αντρέι Βατούτιν. Το ραντεβού έγινε στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι αποστολές των ομάδων του φάιναλ φορ και αφορούσε αποκλειστικά τους δύο ερυθρόλευκους άσους.

Ο Βατούτιν που από την Παρασκευή το βράδυ είχε αποφασίσει να “τελειώσει” τους Σέρβους της ΤΣΣΚΑ (Τεόντοσιτς, Κρστιτς και Ερτσεγκ) θεωρώντας τους κυρίως υπεύθυνους για το κάζο στον ημιτελικό, ζήτησε ευθέως από τον Ραζνάτοβιτς πακέτο τους Σπανούλη και Χάινς!

Ο Σέρβος του απάντησε ότι η συμφωνία μπορεί να κλειστεί αλλά θα κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ! Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ολόκληρη η δωδεκάδα των πρωταθλητών Ευρώπης τόσο στο φάιναλ φορ της Πόλης, όσο και σε αυτό του Λονδίνου δεν ξεπερνούσε σε αξία τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ!

Το ότι η συμφωνία για τον Χάινς είχε κλείσει από καιρό, μαρτυρά επίσης το γεγονός ότι ο Ραζνάτοβιτς ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό. Μόνος του ίδιος ο Αμερικανός μίλησε κάποια στιγμή για 1 εκατομμύριο δολάρια. Ο ατζέντης του, αντίθετα, δεν έκανε την παραμικρή κουβέντα για χρήματα. Δεν είπε πχ στον Ολυμπιακό “υπάρχει αυτή η πρόταση από ΤΣΣΚΑ, αν δώσετε πχ τα ίδια ο παίκτης θα μείνει”. Το deal ήταν τελειωμένο από το Λονδίνο.

Με βάση λοιπόν τον τρόπο που έγινε η μεταγραφή του Χάινς η οποία καθυστέρησε να ανακοινωθεί κάποιες μέρες μόνο και μόνο επειδή έπρεπε πρώτα να λυθεί το συμβόλαιο του Ερτζεγκ, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και η μετακίνηση του Σπανούλη στην ΤΣΣΚΑ. Έτσι κι αλλιώς ήταν κοινό μυστικό ότι ο Χάινς "διέδιδε" συνεχώς ότι θα παίζει όπου και ο Kill Bill.

Όπως είπαμε, άλλωστε και στην αρχή η κουβέντα ανάμεσα σε Ραζνάτοβιτς και Βατούτιν αφορούσε πακέτο τους δύο παίκτες έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Κι όλα αυτά πριν καν ο Ολυμπιακός κατακτήσει την δεύτερη ευρωλίγκα. Ποιος μας λέει δηλαδή ότι μετά το repeat o Mίσκο δεν έβαλε κάτι παραπάνω στην τιμή των δύο παικτών.

Για να ολοκληρωθεί φυσικά η μετακίνηση του V-SPAN στην ΤΣΣΚΑ θα πρέπει απαραιτήτως οι Ρώσοι να απαλλαχθούν από τον Μίλος Τεόντοσιτς. Διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Όπως γίνεται κατανοητό και με βάσει τις ενδείξεις που έχουμε μέχρι τώρα, αλλά και το ραντεβού Ραζνάτοβιτς-Βατούτιν στο Λονδίνο, θεωρείται πολύ δύσκολο να καταφέρει ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Βασίλη Σπανούλη. Οι διοίκηση των ερυθρολεύκων είναι δεδομένο ότι δεν θα μπει στη διαδικασία τέτοιων ποσών και ουσιαστικά η παραμονή του Kill Bill έγκειται αποκλειστικά στις διαθέσεις τους και τις προτεραιότητες που έχει θέσει στην καριέρα και τη ζωή του.Πηγή: sportdog.gr

Αυτή θα φέρει τον Μπεργκ!! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η Tawny Jordan με καταγωγή από τη Σουηδία και λίγο από τις Φιλιππίνες είναι ικανή να ντύσει και τον Μπεργκ στα «πράσινα». Ο Μπεργκ φαίνεται πως θα κλείσει στον Παναθηναϊκό, αλλά αν ο Αλαφούζος είχε βάλει από νωρίς τα μεγάλα... μέσα θα τον είχε φέρει ήδη. Και ποια είναι αυτά τα μέσα; Μα το μοντέλο Tawny Jordan, η οποία έχει καταγωγή από την Σουηδία!

















Πηγή: sportdog.gr