Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μουράφσκι: «Πραγματικός μαχητής ο Έλσνερ»

Μια εξαιρετική τεχνική ανάλυση του αγωνιστικού προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, του 27χρονου Σλοβάκου Ροκ Έλσνερ, επεφύλασσε για τους ακροατές του «Αθλητικού Metropolis» ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας, Ματσέι Μουράφσκι. Ο Πολωνός, που πλέον εργάζεται ως προπονητής στην πατρίδα του σκιαγράφησε αναλυτικά το προφίλ του Έλσνερ, τον οποίο και γνωρίζει από τη διετή παρουσία του τελευταίου στη Σλασκ Βρότσλαβ.

«Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο που αγωνίστηκε για δύο σεζόν με επιτυχία στη Σλασκ. Τον πρώτο χρόνο ήταν εξαιρετικός, ήταν μάλιστα αυτός που σκόραρε το γκολ που έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα του στο παιχνίδι απέναντι στη Βίσλα. Φέτος, ξεκίνησε καλά και πραγματοποίησε καλό πρώτο γύρο αλλά στο δεύτερο γύρο είχε προβλήματα με τον προπονητή, που επέλεξε ξαφνικά να αλλάξει το σύστημα» είπε αρχικά ο Μουράφσκι.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του 27χρονου Έλσνερ λέγοντας: «Διακρίνεται σαφέστατα για το πνεύμα μαχητή, έχει αρκετά καλό σουτ και αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες στις στημένες φάσεις. Το μειονέκτημα του είναι πως είναι σχετικά αργός, όμως το υπερκαλύπτει, γνωρίζοντας ποδόσφαιρο και έχοντας καλή τεχνική κατάρτιση».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αποτελέσει μια καλή μεταγραφική κίνηση για τον Άρη, επεσήμανε: «Αν φορμαριστεί στο κατάλληλο σημείο θα αποτελέσει μια πολύ καλή καλή μεταγραφή και θα βοηθήσει τον Άρη. Θεωρώ ότι ο Άρης έκανε καλή κίνηση, όμως ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως πρόκειται για έναν αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, που δεν διακρίνεται για τα επιθετικά του χαρακτηριστικά. Θα βοηθήσει πολύ μόλις βρει τα πατήματα του και ο κόσμος θα τον αγαπήσει γιατί δίνει τα πάντα στο γήπεδο».

Τέλος, αναφορικά με το αν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Μουράφσκι υπογράμμισε: «Σίγουρα δεν ξέρω τόσα πολλά, όσα γνώριζα όταν έπαιζα εκεί. Γνωρίζω ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι κάκιστη κι αυτό έχει επηρεάσει και την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Είναι άσχημο για ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Ηρακλής, να υποβιβάζονται στις χαμηλές κατηγορίες. Θεωρώ όμως, ότι η κατάσταση αυτή, θα βοηθήσει τους Έλληνες, γιατί υπεραγαπούν το ποδοσφαιρο. Είναι ευκαιρία όταν δεν έχεις χρήματα, να προσέξεις περισσότερο τους νεαρούς σου ποδοσφαιριστές και να τους δώσεις την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν».
πηγή: metrosport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: