Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άξιζε την πρωτιά, την πήρε στην κλήρωση!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκριση της Εθνικής U-20 στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Άξιζε την πρωτιά, την πήρε στην κλήρωση
Τα παιδιά του Κώστα Τσάνα, άξιζαν την πρωτιά, μετά απ’ όσα είδαμε και στο ματς με την Παραγουάη. Ωστόσο μια αδράνεια για ένα πεντάλεπτο κι ένας εφησυχασμός πως με το προβάδισμα του 1-0 είχε τελειώσει το ματς, αφού ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα, στέρησαν από την Ελλάδα την δεύτερη νίκη. Μετά την απόλυτη ισοβαθμία, τον λόγο είχε η κλήρωση για το ποιος θα είναι πρώτος και η τύχη χαμογέλασε στα ελληνικά χρώματα. Βέβαια στην πράξη, το αν είναι τυχερή ή άτυχη η Εθνική, θα φανεί και στη συνέχεια. Η λογική λέει όμως, πως είναι προτιμότερο να παίξεις με κάποιον από τους τρίτους του 2ου, του 5ου ή του 6ου ομίλου, από το να αγωνιζόσουν με τον πρώτο του 5ου, αν ερχόσουν δεύτερος. Πιθανόν ο αντίπαλος στους 16, να είναι η Νότια Κορέα, που έχει ήδη καταλάβει αυτή τη θέση στον 2ο όμιλο.

Πέρα απ’ όλα αυτά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, άξιζε και με το παραπάνω αυτή την διάκριση. Πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο, που ήταν να περάσει στην επόμενη φάση. Πήρε το πρώτο ματς που ήταν και το πιο δύσκολο, κόντρα στο Μεξικό και σημαντικό και κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά την συνέχεια. Με το Μάλι, είναι η αλήθεια πως δεν έκανε καλό παιχνίδι, αλλά πήρε την ισοπαλία. Κόντρα στην Παραγουάη, έκανε ένα πραγματικά εξαιρετικό πρώτο μέρος, ωστόσο και πάλι τα χάλασε στην τελική προσπάθεια, όπου είναι το μόνο σημείο, στο οποίο για την ώρα προβληματίζει. Ευκαιρίες δημιουργούνται, γκολ δεν έρχονται εύκολα. Μακάρι, τα πολλά γκολ, να τα έχουν φυλάξει οι διεθνείς μας, για τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Στην πρώτη της παρουσία σε τέτοια διοργάνωση Νέων, η Ελλάδα περνάει στην επόμενη φάση. Και μόνο γι’ αυτό είναι επιτυχημένη αυτή η ομάδα, όπως άλλωστε είναι επιτυχημένη και γιατί σχεδόν η ίδια ομάδα, πέρσι ήταν δεύτερη στην Ευρώπη. Πιστοποιεί την αξία της, περνώντας στις 16 του κόσμου, έχοντας μάλιστα τρεις απώλειες (Μαυρία-Κατίδη-Φούντα), δύο εκ των οποίων ήταν σημαντικές. Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, επαληθεύει πως ταλέντο και καλοί παίκτες υπάρχουν σε μικρές ηλικίες στην Ελλάδα. Κι αφού φέτος, λόγω της κατάστασης πήραν και ευκαιρίες στις ομάδες τους, μπόρεσαν να φέρουν μια σημαντική διάκριση, που μπορεί στην πορεία να εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερη.

Πλέον, το όποιο άγχος έχει φύγει. Η ομάδα αυτή μπορεί να πάει για το κάτι παραπάνω στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Μιλάμε για ένα συγκρότημα που παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι «δεμένο», πειθαρχημένο τακτικά, που καταφέρνει να καλύπτει τις αδυναμίες του. Στα νοκ-άουτ, σε οποιαδήποτε ηλικία, αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη, είναι κι εκείνος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάει μακριά…πηγή: sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: