Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αντετοκούνμπο: «Τα πάντα για να πετύχω»

Οι Μπακς παρουσίασαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο 18χρονος άσος δήλωσε αποφασισμένος να πετύχει. Εγκώμια από τον προπονητή και τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Μιλγουόκι.

Αντετοκούνμπο: «Τα πάντα για να πετύχω»
Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τους Μπακς και δήλωσε αποφασισμένος να πετύχει. Παράλληλα ο 18χρονος άσος, που επελέγη στο νούμερο 15 του ντραφτ, δεν ξέχασε όσους τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι εδώ.

«Θέλω να σας παρουσιάσω τον αδερφό μου και τους μάνατζέρ μου που είναι μαζί μου εδώ. Επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για όλη την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ επίσης τους προπονητές μου και την ομάδα μου», δήλωσε αρχικά.

«Δούλεψα κι εγώ και ο μάνατζέρ μου πολύ σκληρά για να μπούμε στο ντραφτ. Ήρθαν πολλοί σκάουτερ στην Ελλάδα και υπήρχε λίγο στρες. Είμαι ενθουσιασμένος που επιλέχθηκα στο νούμερο 15. Θα δώσω το 100% για την ομάδα και όταν ο προπονητής με καλέσει να παίξω, θα τα δώσω όλα στο παρκέ», πρόσθεσε.

«Στην αρχή θα είναι δύσκολη η προσαρμογή. Δεν έχω φύγει ποτέ από την Ελλάδα. Όμως θα έχω την οικογένειά μου μαζί και θα γίνει εύκολο», συνέχισε, ενώ περιγράφοντας το αγωνιστικό του προφίλ είπε: «Μπορώ να χειριστώ καλά την μπάλα και να παίξω πλέι μέικερ, αλλά αυτό που με ξεχωρίζει είναι ότι δεν παίζω εγωιστικά. Μοιράζω την μπάλα στους συμπαίκτες μου και όταν η ομάδα μου χρειάζεται να σκοράρω, το κάνω».

Όσο για την απήχηση του ΝΒΑ στην Ελλάδα, είπε: «Το ΝΒΑ είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ. Πολύς κόσμος παρακολουθεί τους αγώνες».

Ο νέος προπονητής των Μπακς, Λάρι Ντρου, έπλεξε το εγκώμιο του νέου παίκτη της ομάδας. «Ο Γιάννης είναι κάτι σαν πόιντ φόργουορντ, γιατί μπορεί να παίξει καλά κοντά στο καλάθι, αλλά και να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Έμεινα έκπληκτος βλέποντας παιχνίδια του και πόσο καλά μπορεί να κινηθεί με την μπάλα. Έχει πολύ καλή πάσα και δεν παίζει εγωιστικά. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Ένας παίκτης με αυτά τα προσόντα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Όταν έχεις αυτόν τον συνδυασμό προσόντων πρόκειται για ένα μοναδικό ταλέντο. Θα χρειαστεί περίοδος προσαρμογής κι έχει να μάθει πολλά για τη ζωή στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης πρέπει να δυναμώσει. Ήταν στην Ελλάδα για 18 χρόνια και φεύγει από την Ελλάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Έχω έναν γιο 19 χρονών και σκέφτομαι πόσο θα το είχα στο μυαλό μου αν ο γιος μου έφευγε για το εξωτερικό σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι μεγάλη η αλλαγή, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τον βοηθήσουμε να πετύχει. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά και θα του δώσουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχει και να προσαρμοστεί στο παιχνίδι».

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς, Τζον Χάμοντ, είπε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τις επιλογές μας και πιστεύουμε πως έχουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το μέλλον. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά το παιδί έχει τρομερά προσόντα και το όριό του είναι ο ουρανός. Μπορεί να γίνει All Star. Τον παρακολουθούσαμε καιρό και ξέραμε πως οι ομάδες που επέλεγαν παίκτες από πίσω μας στο ντραφτ τον περίμεναν».

Όσο για τη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στην Εθνική Νέων, ανέφερε: «Ο Γιάννης δεν θα παίξει μαζί μας στο summer league, γιατί έχει υποχρεώσεις με την Εθνική. Είναι κάτι που το ξέραμε. Θα θέλαμε να ήταν εδώ, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα με τους παίκτες εκτός ΗΠΑ. Πάντως δεν θα κάνει τίποτα το καλοκαίρι, θα παίζει σε μια καλή ομάδα με ικανούς συμπαίκτες και θα συνεχίσει να εξελίσσεται». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: