Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κλειδί... οι εύστοχες κινήσεις!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΑΡΗ που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο, εφόσον υπάρχει πρόγραμμα και στοχευμένες κινήσεις.
Τα προηγούμενα χρόνια η πρώτη προπόνηση του ΑΡΗ ήταν σημείο αναφοράς για τους στόχους της ομάδας. Πολύς κόσμος, ενθουσιασμός και όνειρα για την κατάκτηση ενός τίτλου. Υπήρξαν χρονιές που ο Αρειανός ένιωσε περήφανος έστω κι αν στο τέλος πικράθηκε με την απώλεια τίτλου στους τελικούς του κυπέλλου.
Υπήρξαν χρονιές που ένιωσε περήφανος με φοβερή ευρωπαική παρουσία που βεβαίως είτε μιλάμε για το 2007 επί Μπάγεβιτς, είτε το 2011 επί Κούπερ, που όσο κι αν ορισμένοι επιμένουν να… ξεχνούν έχουν γραφτεί με μεγάλα γράμματα στην ιστορία του ΑΡΗ.
 Δεν αποτελεί μυστικό φυσικά ότι ορισμένοι έχουν επενδύσει στον λαικισμό μέσω των κομπλεξικών σκέψεών κατωτερότητάς τους, ώστε σήμερα να φτάνουν στο σημείο να απαξιώνουν είτε αγωνιστικές επιτυχίες, είτε ακόμα και την μαζική παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ στις… πρώτες προπονήσεις.
Η διαφορά φέτος με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι από την μία σίγουρα δεν βρέθηκαν 10 και 15000 φίλοι της ομάδας στο Βικελίδης, αλλά περίπου 4000 που όμως έδειξαν πως πρέπει να λειτουργεί ένας οπαδός.
Θα πρέπει να είναι εκεί στην κερκίδα μαζί, ανεξάρτητα από το αν περιμένει στον αγωνιστικό χώρο να βγει ο Χατζηνικολάου με καμιά εικοσαριά πιτσιρίκια ή ο Κούπερ με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.
Ο ΑΡΗΣ μέχρι και χθες είναι αλήθεια ότι όσο περνούσαν οι μέρες περισσότερο αποδυναμώνονταν σε σχέση με πέρσι, παρά ενισχύονταν. Βέβαια θα σημειώσει κάποιος χθες άρχισε  η προετοιμασία, την άλλη βδομάδα ξεκινά το βασικό στάδιο, μόλις την Δευτέρα ξεκινάν και τυπικά οι μεταγραφές.
Ωστόσο έφυγε ο Γιαννιώτας, δεν ανανεώνουν Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας, Κοέλιο, αποχώρησαν Βελλίδης, Καζναφέρης εδώ και καιρό. Από την άλλη ήρθε ο 23χρονος στόπερ Μιχάλης Κύργιας, ανέβηκαν 3-4 πιτσιρικάδες από την Κ20 και φυσικά ανανέωσε ο Αγκάνθο.
Από χθες φάνηκε ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί με σωστές κινήσεις να αλλάξει και το κλίμα, αλλά και την μοίρα του. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι μία πειστική μεταγραφή και θεωρώ ότι το μονοετές συμβόλαιο που υπέγραψε αποτελεί και την απόδειξη ότι θέλει να ξανασυστηθεί με τους Έλληνες φιλάθλους και να κάνει μία χρονιά που θα τον επαναφέρει στα ψηλά ράφια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Ροκ Έλσνερ είναι από τους παίκτες που σε κάθε περίπτωση μπορούν να δώσουν σημαντικότατες βοήθειες στο χώρο του κέντρου. Βάση βιογραφικού μοιάζει… καλύτερος από τον Κοέλιο, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στα βιντεάκια πάντως βάζει εντυπωσιακά γκολ, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει στον ΑΡΗ (http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=23803 ).
Την άποψή μου για την παραμονή Παπαστεριανού-Παπαζαχαρία την έχω καταγράψει κι εφόσον όπως όλα δείχνουν φύγουν θα πρέπει να αντικατασταθούν. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ήδη συνέβη με τα δυο χαφ που πήρε ο ΑΡΗΣ, συν την ανανέωση του Οικονομόπουλου. Στα στόπερ ήδη αποκτήθηκε ο Κύργιας τον οποίο πιστεύει ο Χατζηνικολάου και πλέον αναμένονται οι κινήσεις για… δεκάρι, εξτρέμ, πλάγιους μπακ, αλλά και έναν ακόμα τερματοφύλακα.
Ανάλογα με τις επιθυμίες του Χατζηνικολάου οι θέσεις θα καλυφθούν από τους δυο παίκτες άνω των 24 (ξένοι) και οι υπόλοιπες από Έλληνες κάτω των 24.
Σε αντίθεση με πέρσι, όταν και λόγω ανάγκης όποιος περνούσε έξω από το Βικελίδης έμπαινε και μέσα και πολλοί και διάφοροι παρά τις επισημάνσεις και αντιδράσεις για συγκεκριμένους παίκτες (πχ Ασλανίδης) επικύρωναν τις μεταγραφές, φέτος αν μη τι άλλο φαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο.
Αν θα βγει ή αν οι παίκτες είναι καλοί κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Καθρέφτης θα είναι μόνο το γήπεδο και εκεί θα κριθούν όλοι.
Παραπάνω δεν έγραψα για ενίσχυση στα φορ γιατί πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ είναι σε θέση να «τελειώσει» θετικά την υπόθεση του Μανιά που μαζί με τον Αγγελούδη μπορούν να αποτελέσουν πολύ καλές προσθήκες του Αγκάνθο. Για τον Μανιά πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να το κυνηγήσει και να τον αποκτήσει γιατί με βάση την εικόνα στην football league μπορεί να προσφέρει με ή χωρίς τον Ισπανό στην κορυφή της επίθεσης του ΑΡΗ.
Ακόμα πάντως δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο ούτε για το τι ΑΡΗ περιμένουμε να δούμε τη νέα χρονιά, αλλά ούτε και στόχους. Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα σημαντικό βαθμό το ρόστερ και στην συνέχεια να γίνουν οι όποιες κρίσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως φέτος μάλλον και οι δικαιολογίες για τους πολλούς νεαρούς πρέπει να μείνουν στην άκρη. Μπορεί πολλοί παίκτες να είναι νεαροί, αλλά με 2 και 3 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου στον ΑΡΗ, πρέπει πλέον να δείξεις ότι αξίζεις να συνεχίσεις να φοράς την φανέλα του Θεού του Πολέμου.
Έτσι και ο ΑΡΗΣ φέτος περιμένει πολλά περισσότερα από  παιδιά όπως ο Σουνάς ή ο Τριανταφυλλάκος και σε δεύτερο βαθμό από Αντωνιάδη ή Νταμαρλή και άλλους περσινούς… πρωτάρηδες.
ΥΓ1 Αν τα διαρκείας έχουν αργήσει για να δούμε κάτι διαφορετικό, οκ. Διαφορετικά δεν βλέπω το λόγο ακόμα να μην έχουν τεθεί σε κυκλοφορία για να δώσουν και μία ανάσα.
ΥΓ2 Μέσα στο ΣΚ μπορεί να υπάρξει και η τέταρτη ανακοίνωση μετά από τους Κύργια, Παπαδόπουλο και… Ροκ και ελπίζω να είναι ο σέντερ φορ.
ΥΓ3 Άρχισαν από ότι βλέπω οι πολλαπλασιασμοί και οι λαστιχένιες κερκίδες…
ΥΓ4 Με τις άδειες όλα καλά; Ίδια άδεια-κριτήρια για ΟΥΕΦΑ και Ελλάδα πριν την εξέταση των φακέλων, διαφορετικά μετά από το… μπαν της ευρωπαικής ομοσπονδίας;
ΥΓ5 Πολλά μπράβο στο τμήμα μπάσκετ και την διοίκηση της ΚΑΕ για τον χειρισμό στην υπόθεση Αγγέλου και την θετική κατάληξη για τρία χρόνια. Κόουτς λίγοι θα έχουν την μπάλα στα χέρια τους με συμβόλαιο τριών ετών για να δημιουργήσουν την δική τους ΟΜΑΔΑ.
ΥΓ6 Πόσο ακόμα θα απαξιωθεί από τον κόσμο η Λέσχη για να αντιληφθούν όλοι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει; Είναι δυνατόν για αυτό το θέμα που έχουν άποψη και γνώμη όλοι σε FB, blog και ραδιόφωνα, τελικά να πηγαίνουν στην ΓΣ 134 άτομα και να αναγκάζονται οι οργανωμένοι να προτείνουν… εκλογές ακόμα και για την ΑΜΚ;
ΥΓ7 Θεωρώ πολύ καλή κίνηση του Ηλιάδη να υποσχεθεί στους… μικρούς αναπροσαρμογή των μηδενικών συμβολαίων τους. Η υλοποίηση της υπόσχεσης μπορεί να τους δώσει και φτερά που λέει και η γνωστή διαφήμιση…
ΥΓ8 Οι προσδοκίες από τον Χατζηνικολάου μόνο μεγάλες δεν είναι από τον κόσμο. Κάθε άλλο. Μπορεί κάλλιστα με πολύ δουλειά, αποδοχή της καλόπιστης κριτικής και σωστό προγραμματισμό να πετύχει ότι και ο Αγγέλου στο μπάσκετ. Να κερδίσει την αποδοχή του κόσμου μέσα από την δουλειά του, αλλά φυσικά και τα αποτελέσματα. Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο. Στο μπάσκετ ο Αγγέλου στηρίχθηκε στις… στραβές από τον Αρβανίτη. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να συμβεί από τον Ηλιάδη, αν και γνωρίζωότι πρόθεσή του είναι να στηρίξει την δική του άλλωστε επιλογή…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: