Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το όνειρο ενός ξεναγού!!

Η Ταϊτή είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του φετινού Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Όχι επειδή έκανε κάποια σημαντική πορεία – δέχθηκε 24 γκολ κι έβαλε μόλις ένα – αλλά επειδή πρόκειται για μία μικρή χώρα που οι διεθνείς της στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς είναι ο Εφρέν Αρανέδα. Ο παίκτης κατάγεται από τη Χιλή, αλλά τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ξεναγός σε τοπική εταιρεία της Ταϊτής κι έτσι πήρε την αντίστοιχη υπηκοότητα. Στη Βραζιλία ταξίδεψε ως ο 24ος παίκτης σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος συμπαίκτης του, καθώς ο δικός του τραυματισμός στους συνδέσμους παραμονές της διοργάνωσης δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει θέση βασικού.
Από το 2007, ο Αρανέδα είναι υπεύθυνος για την υποδοχή των τουριστών εκ μέρους της εταιρείας του στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας.
Το 2009, αυτός που υποδέχθηκε ήταν αρκετά πιο διάσημος από τους συνηθισμένους τουρίστες. Ο Φερνάντο Τόρες είχε αποφασίσει να περάσει τον μήνα του μέλιτος στην Ταϊτή και ο Αρανέδα ήταν εκεί για να τον υποδεχθεί, όπως έχει κάνει και με άλλους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως οι Ρονάλντο, Μπουφόν και Κασάνο.
Ο ποδοσφαιριστής/ξεναγός τον υποδέχθηκε, του φόρεσε το χαρακτηριστικό στεφάνι με λουλούδια που δίνουν στους επισκέπτες, τον μετέφερε με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο τους κι όταν ήταν να αναχωρήσουν τους πήγε ξανά στο αεροδρόμιο.
«Εκείνες οι ημέρες με τον Τόρες ήταν υπέροχες. Θυμάμαι ότι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την Ατλέτικο και τον ρώτησα αν θα πήγαινε στη Ρεάλ ή τη Μπάρτσα. Μου είπε “Στη Ρεάλ ούτε τρελός!”», είχε διηγηθεί στη MARCA παραμονές του αγώνα με την Ισπανία, θέλοντας να εκφράσει δημόσια ένα από τα όνειρά του:
«Αυτό που θα μου άρεσε θα ήταν ο Φερνάντο να μου δώσει τη φανέλα του μετά τον αγώνα. Για μένα θα ήταν ένα όνειρο αν με θυμηθεί και μου δώσει τη φανέλα του. Μακάρι να διαβάσει αυτή την συνέντευξη».
Δεν ξέρουμε αν τελικά ο Ισπανός διεθνής διάβασε τη συνέντευξη. Πάντως, το όνειρο του Αρανέδα πραγματοποιήθηκε.
Παρά το βαρύ 10-0, μετά τη λήξη του ματς, ο παίκτης έτρεξε μαζί με τους συμπατριώτες του στα αποδυτήρια για να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 9:
«Ήταν πολύ συγκινητικό. Μόλις τελείωσε το ματς, αυτό που ακολούθησε είναι πολύ αστείο: όλοι πήγαμε τρέχοντας στα αποδυτήρια της Ισπανίας για να ζητήσουμε φανέλες, αλλά ένας από τους υπεύθυνους της FIFA μας έδιωξε από εκεί. Εγώ, όμως, ήμουν τυχερός γιατί είχα ήδη μιλήσει με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε στα ισπανικά και με άφησαν να περάσω. Εκεί είδα τον Φερνάντο και μου έδωσε τη φανέλα. Μου είπε ότι θέλει να επιστρέψει στην Πολυνησία και του έδωσα το τηλέφωνό μου».
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Αρανέδα που έφυγε με αναμνηστικό, αλλά και ο ίδιος ο Τόρες που φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 24 του παίκτη της Ταϊτής. Παράλληλα, φωτογραφήθηκε με τους περισσότερους Ισπανούς και… κουβέντιασε με τον Ζεράρδ Πικέ για τη Σακίρα, όπως έγραψε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, μόλις δύο παίκτες κι ο αρχηγός Βαλάρ αποχώρησαν χωρίς φανέλα της Πρωταθλήτριας Κόσμου.
«Είναι πολύ λυπηρό. Ο αρχηγός μας έπρεπε να πάει να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ κι έμεινε χωρίς αναμνηστικό».
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, αν και με τον Τόρες τον συνδέει μία ιδιαίτερη σχέση, είδωλό του είναι ο… Αντρές Ινιέστα!
Πηγή: Οthersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: