Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κελπέκης: «Δε θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση»

Ο Χρήστος Κελπέκης μίλησε στο Aθλητικό Metropolis και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" για την συνεργασία του με την Κ-20 του ΠΑΟΚ αφού θα είναι δίπλα στον Ίβιτς καθώς ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος τον επέλεξε για προπονητή τερματοφυλάκων:

«Είναι μια θέση που υπηρετώ εικοσιπέντε χρόνια από τα οποία τα είκοσι σε επαγγελματικό επίπεδο. Συζήτησα με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και τον Γιώργο Γεωργιάδη, τα βρήκαμε σε όλα και με τον Βλάνταν όπου τον συνάντησα στα γραφεία της ΠΑΕ και έτσι ήρθε η συμφωνία. Ξέρω ότι είναι πολύ καλός χαρακτήρας και δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία».

Για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αν είναι ενήμερος: «Δεν έχω ακόμη καλή εικόνα. Είμαι σίγουρος ότι τα κριτήρια είναι αυστηρά και το επίπεδο είναι υψηλό στον ΠΑΟΚ. Ευελπιστώ ότι το επίπεδο θα συνεχίσει να είναι υψηλό. Για μένα είναι χαρά και πρόκληση να δουλέψω σε αυτό το σωματείο. Σε όλη τη ζωή μου ήμουν καλός επαγγελματία και θέλω να συνεχίσω τον πήχη ψηλά. Πιστεύω ότι έχω όλα τα εφόδια να δουλέψω σε υψηλό επίπεδο».

Για το ότι όπως και ο Ίβιτς δεν έχουν εμπειρία προπονητική: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Τόσο ο Βλάνταν όσο και εγώ έχουμε εικόνες αρκετές από το ποδόσφαιρο και έχουμε όραμα και φιλοδοξίες για το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην έχουμε προπονητικές εμπειρίες αλλά έχουμε ανθρώπους να μας βοηθήσουν να πετύχουμε»
Για το πώς δουλεύει ένας νεαρός τερματοφύλακας: «Μέχρι τα 20 είναι διαφορετικός ο τρόπος προπόνησης. Από τα 15-20 είναι διαφορετικός ο τρόπος προπόνησης και από εκεί και μετά αλλάζουν οι ρυθμοί…».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον Σαββίδη: «Εγώ ενθουσιάστηκα από την πρόταση και δεν μπορείς να αρνηθείς ειδικά αυτό τον καιρό γιατί είναι κατάλληλες συνθήκες να αλλάξει ο ΠΑΟΚ επίπεδο σε όλα τα επίπεδα από την πρώτη ομάδα μέχρι και τα τμήματα υποδομών».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό: «Είναι η σοβαρότητα που δουλεύει ο Σαββίδης. Όλες οι κινήσεις είναι μεθοδικές και αυτό σημαίνει ότι έχει πλάνο και επομένως είναι ικανός να φτάσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή».

Για την συνεργασία με τον Στέφενς: «Δείχνει ότι ο Σαββίδης ανεβάζει τον πήχη. Εμείς δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή. Με προσεγμένες κινήσεις ο ΠΑΟΚ θα φτάσει να είναι πρώτος στην Ελλάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ανεβάζει παιδιά στην πρώτη ομάδα επειδή πλέον υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για μεταγραφές: «Οι αξίες δεν χάνονται. Το ταλέντο δεν χάνεται και πιστεύω ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του για να καταξιωθεί. Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο και τα παιδιά με τα οποία θα δουλέψουμε να είναι έτοιμα για τον ανταγωνισμό και την πίεση που θα βρει στην πρώτη ομάδα. Γιατί πολλές φορές οι παίκτες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα «χάνονται» λόγω άγχους και αυτό δεν το θέλουμε.
πηγή: metrosport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: