Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ξεφεύγει… στα πέναλτι η Ισπανία!!

Με το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε κόντρα στην Ολλανδία, η Ισπανία ξέφυγε κι άλλο απ’ τους «διώκτες» της στη λίστα με τα περισσότερα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεφεύγει… στα πέναλτι η Ισπανία
Τρίτο παιχνίδι Μουντιάλ, ξανά… έγκλημα απ’ τη διαιτησία. Η Ισπανία κατάφερε να προηγηθεί απέναντι στην Ολλανδία στο 27’ χάρη (1-1 το ματς στο πρώτο μέρος) σε εκτέλεση πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο και ύστερα από λάθος παράβαση του ρέφερι.

Αυτό ήταν συνολικά η 17η φορά που σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίνεται η ευκαιρία στους πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου να στήσουν την μπάλα στην άσπρη βούλα. Έτσι, αύξησαν τη διαφορά τους στην εν λόγω λίστα κατά πέντε πέναλτι σε σχέση με Γερμανία, Βραζιλία και Μεξικό (έχουν από 12), κατά έξι απ’ την Ιταλία (11) και κατά επτά απ’ την Αργεντινή (10).Πηγή: sport-fm.gr

Ο θλιμμένος Τσιτσαρίτο!!

Την απογοήτευσή του εξέφρασε με δηλώσεις του ο Χαβιέρ Ερνάντες, με αφορμή την απουσία του από την αρχική ενδεκάδα του Μεξικού στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ κόντρα στο Καμερούν.

Ο θλιμμένος Τσιτσαρίτο
«Πλήγμα» στην ψυχολογία του Χαβιέρ Ερνάντες, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής του Μεξικού, Μιγκέλ Ερέρα, τον άφησε εκτός ενδεκάδας για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Καμερούν, κάτι που στεναχώρησε ιδιαίτερα τον διεθνή επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είμαι απογοητευμένος, καθώς στόχος μου είναι να παίζω, πρέπει να σταματήσουν να με θεωρούν ως ένα παίκτη-σούπερ αλλαγή. Είμαι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά», ήταν τα λόγια του 26χρονου άσου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στα αποδυτήρια. «Δεν θα δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ, θα αποδείξω πως αξίζω θέση βασικού». Πηγή: sport-fm.gr

Ο οπαδός-σύμβολο της Ολλανδίας! (pics)

Ο Κρόιφ ήταν «ιπτάμενος Ολλανδός». Υπάρχει όμως ένας συμπατριώτης που όχι μόνο πατά τη Γη, αλλά τη διασχίζει όλη για να βρεθεί δίπλα στην εθνική. Το sport-fm.gr βρήκε τον πιο πιστό οπαδό των «οράνιε».

Ο οπαδός-σύμβολο της Ολλανδίας! (pics)
Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του παιχνιδιού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Στο Σαλβαντόρ, όμως, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, πόλος έλξης μέχρι στιγμής αποτελεί ο Μπεν Ούντε Κάμφουις. Ένας 53χρονος Ολλανδός φίλαθλος, ο οποίος κατάφερε να γίνει θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα παγκοσμίως.

Το sport-fm.gr βρεθηκε στο γήπεδο Αρένα Φόντε Νόβα, όπου βρισκόταν ο Μπεν την Τετάρτη και σας μεταφέρει το κλίμα...

Γράφει από τη Βραζιλία ο Τάσος Χαλκιόπουλος

Ο φίλος της Ολλανδίας βρέθηκε στο μουντιαλικό στάδιο του Σαλβαντόρ για να παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι του youtube «KickTv». Την ίδια περίοδο, έχει καταφέρει να γίνει θέμα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό, γιατί ταξίδεψε από την Καλοφόρνια των ΗΠΑ όπου μένει, μέχρι το Σαλβαντόρ της Βραζιλίας με μια Chevrolet του 1955! Μια διαδρομή που διήρκησε πέντε μήνες!

inner

inner

Φυσικά και θα παρακολουθήσει την αγαπημένη του Ολλανδία από κοντά, αλλά το ότι αποφάσισε να διανύσει όλη αυτή την απόσταση με τον συγκεκριμένο τρόπο, συνδέεται με τις κοινωνικές δραστηριότητες αυτού του ανθρώπου. Ο 53χρονος ασχολείται με άτομα με ειδικές ανάγκες και τυφλά παιδιά, ενώ στο όχημά του, το οποίο αποκαλεί «Νέλι», υπάρχουν γραμμένα μηνύματα και αυτοκόλλητα κατά του ρατσισμού και της προκατάληψης. Επίσης, υπάρχουν γραμμένα μηνύματα φιλάθλων απ όλο τον κόσμο, όπως και ποδοσφαιρικά συνθήματα για την Ολλανδία και σημαίες της Βραζιλίας.

Ο Μπεν έδειχνε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι βρισκόταν στην χώρα του καφέ, και εξέφρασε την επιθυμία να παρακολουθήσει έναν τελικό ανάμεσα στο «κουρδιστό πορτοκάλι» και τη σελεσάο. Αντιθέτως, δεν θέλει με τίποτα να συναντήσει τους διοργανωτές στη φάση των «16» (οι δύο αυτοί όμιλοι διασταυρώνονται) και ξέρει ότι πολλά θα κριθούν από τον αγώνα της Παρασκευής.

Οι περαστικοί κοιτούσαν έκπληκτοι και φάνηκαν να απολαμβάνουν την τρέλα αυτού του ιδιαίτερου ποδοσφαιρόφιλου. Μερικοί φώναζαν υπέρ της Ολλανδίας, ενώ μερικοί οδηγοί του κόρναραν εκφράζοντας έτσι τον ενθουσιασμό τους. Ενθουσιασμός που συνεπήρε μέχρι και τους υπεύθυνους του γηπέδου.

inner

inner

Και ο Μπεν, πλέον, ως φίλαθλος-διασημότητα είναι περιζήτητος. Δημοσιογράφοι από τη Βραζιλία, το Καζακστάν και την Κορέα έστησαν καρτέρι περιμένωντας να τελειώσει τη συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι, ώστε να αποσπάσουν κι αυτοί ό,τι μπορούσαν. Ο επιβλητικός -λογω αναστήματος- Ολλανδός δεν τους χάλασε το χατίρι.

inner

inner

inner

Την ώρα, πια, που ο Μπεν μάζευε τα πραγματά του για να φύγει, του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο για την Ελλάδα. «Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ την Ελλάδα», είπε στα αγγλικά πριν φύγει.

Επόμενο ραντεβού στην Αρένα Φόντε Νόβα, Παρασκευή 13 Ιουνίου, για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία (22:00).

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τσάβι: «Καλά νέα για τον Φάμπρεγας»

Σπουδαία κίνηση για τον Σεσκ Φάμπρεγας η μετακίνηση του από την Μπαρτσελόνα στην Τσέλσι, όπως επισήμανε ο Τσάβι τονίζοντας πως είναι μια μεγάλη απώλεια για τους Καταλανούς. Τι είπε για την Ισπανία.

Τσάβι: «Καλά νέα για τον Φάμπρεγας»
Εξαιρετικά νέα για τον Σεσκ Φάμπρεγκας είναι η μεταγραφή του στην Τσέλσι, όπως υποστήριξε ο πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Τσάβι.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ο υπαρχηγός της εθνικής Ισπανίας τόνισε πως πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία στην καριέρα του 27χρονου μέσου, ενώ δεν έκρυψε την λύπη του για την απόφασή του να φύγει από τους «μπλαουγκράνα».

«Είναι εξαιρετικά νέα για τον Σεσκ. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να πάει σε έναν μεγάλο σύλλογο και αυτή ήταν και η ιδέα του», ήταν τα λόγια του 34χρονου άσου, προσθέτοντας: «Ήταν μια μεγάλη απώλεια για εμάς. Σαν καλός του φίλος όμως, του εύχομαι τα καλύτερα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην εθνική Ισπανία που ξεκινάει την Παρασκευή την περιπέτειά της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, απέναντι στην Ολλανδία επιβεβαιώνοντας πως παρά τον δύσκολο όμιλο, οι «φούριας ρόχας» θα τα δώσουν όλα για την επιτυχία.

«Φτάσαμε στην Βραζιλία με μεγάλο ενθουσιασμό, παρόλο που ξέραμε πως έχουμε πολύ δύσκολο όμιλο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις πρεμιέρα με την προηγούμενη φιναλίστ της διοργάνωσης. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στο στυλ μας και να συνεχίσουμε. Θα πεθάνουμε παίζοντας έτσι κι ελπίζω πως θα έχουμε την ίδια επιτυχία», ήταν η τοποθέτηση του Τσάβι. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος κερδίζει Παρασκευή και 13;

Σε ένα ριμέικ του τελικού του 2010, Ισπανία και Ολλανδία ρίχνονται απόψε το βράδυ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Το ημερολόγιο δείχνει «Παρασκευή και 13». Χρειάζεται να ανησυχούν;

Ποιος κερδίζει Παρασκευή και 13;
Τέσσερα στοιχεία που αξίζει να θυμάστε πριν τη σέντρα στο Ισπανία-Ολλανδία (22:00).

-Για την 100ή του συμμετοχή με την φανέλα της εθνικής Ολλανδίας ετοιμάζεται ο Γουέσλι Σνάιντερ. Θα είναι ο έκτος «κατοστάρης» στην ιστορία των «οράνιε». Οι Έντουϊν Φαν ντε Σααρ (130), Φρανκ Ντε Μπερ (112), Ράφαελ Φαν ντερ Φααρτ (109), Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ (106), και Κοκού (101) είναι οι πρώτοι πέντε στη σχετική λίστα.

-Τις 8 συμμετοχές σε μεγάλα τουρνουά (Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) πιάνει απόψε ο Ίκερ Κασίγιας. Πιο πάνω του βρίσκεται μονάχα ο Γερμανός, Λόταρ Ματέους με 9.

-Αήττητοι εδώ και 76 χρόνια παραμένουν οι Ολλανδοί σε πρεμιέρες. Τελευταία ήττα τους, το 1938 με σκορ 3-0 από την Τσεχοσλοβακία. Με ήττα …μπήκε στην προηγούμενη διοργάνωση η Ισπανία, χάνοντας 1-0 από την Ελβετία. Αυτό βέβαια δεν την πτόησε στην συνέχεια να κατακτήσει το τουρνουά.

-Το ημερολόγιο δείχνει Παρασκευή και 13. Οι προληπτικοί ήδη έχουν αρχίσει ήδη να φτύνουν τον κόρφο τους. Η Ισπανία δεν έχει τύχει να αγωνιστεί ποτέ τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Ολλανδία μόλις μία, επικρατώντας με το ευρύ 4-1 κόντρα στην Γαλλία (Euro 2008). Πηγή: sport-fm.gr

Τελευταίο αντίο στον Κώστα Μουρούζη!! (pics)

Πλήθος κόσμου, από επιφανείς ανθρώπους του μπάσκετ μέχρι και απλό κόσμο που τον αγάπησε, αποχαιρέτησαν τον Κώστα Μουρούζη, που

Τελευταίο αντίο στον Κώστα Μουρούζη (pics)
Θλιμμένοι που τον έχασαν από κοντά τους, αλλά χαρούμενοι που τον γνώρισαν, άνθρωποι που συνδέθηκαν με τον Κώστα Μουρούζη στα 80 χρόνια της ζωής του, τον αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο νεκροταφείο της Κηφισιάς έδωσαν το «παρών» πλήθος ανθρώπων του μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Απόστολος Κόντος, ο Δημήτρης Κοκολάκης, ο Βασίλης Γκούμας, ο Τάσος Στεφάνου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης και πολλοί άλλοι.

Ανθοδέσμες έστειλαν οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, η ΕΟΚ, αλλά και σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων.

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Είμαστε ώριμοι, όχι γέροι»

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η εθνική Ισπανίας έχει παραταχθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με μια «γερασμένη» αποστολή, σύμφωνα με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε όμως η εθνική έχει απλώς ωριμάσει.

«Είμαστε ώριμοι, όχι γέροι»
Την δική του απάντηση σχετικά με την κριτική για μια εθνική Ισπανίας… περασμένης ηλικίας, έδωσε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «φούριας ρόχας» εξέφρασε την άποψη πως η ομάδα δεν γερνάει αλλά ωριμάζει, τονίζοντας πως όλοι οι παίκτες άνω των 30 της εθνικής, παραμένουν καταπληκτικοί.

«Δεν προκριθήκαμε σαν ομάδα βετεράνων, αλλά ώριμων», ήταν η τοποθέτηση του Ισπανού προπονητή, για να συμπληρώσει: «Έχουμε τέσσερις με πέντε παίκτες άνω των 30. Αυτό δεν είναι υπερβολικό. Δεν φοβόμαστε τίποτα και είμαστε σε καλή φόρμα. Οι παίκτες αυτοί ήταν και είναι εξαιρετικοί».

Επιπλέον επισήμανε πως έχει γίνει ανανέωση στο ρόστερ της Ισπανίας και πως ο συνδυασμός των νέων με των παλιών θα βοηθήσει την ομάδα στην διατήρηση των σκήπτρων!

«Έχουμε μια ομάδα που έχει ανανεωθεί από τους Πρωταθλητές Ευρώπης Κ-21. Το 30% είναι καινούργιοι παίκτες. Νομίζω πως υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα σε αυτούς και τους παλιούς και αυτό θα εξασφαλίσει την διατήρηση του τροπαίου», ήταν τα λόγια του Ντελ Μπόσκε. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας θρύλος των «οράνιε» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6!!

Ιδανικό προπονητή για την εθνική Ολλανδίας χαρακτήρισε τον Λουίς Φαν Χάαλ ο θρυλικός μπακ των «οράνιε», Βιμ Σουρμπίρ», μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Ένας θρύλος των «οράνιε» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6
Αισιόδοξος για την πορεία της Ολλανδίας σε αυτό το Μουντιάλ, παρά την έλλειψη των πολλών μεγάλων ονομάτων από το ρόστερ της, εμφανίστηκε ο Βιμ Σουρμπίρ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Ο μεγάλος δεξιός μπακ των «οράνιε» στη δεκαετία του 1970 έπλεξε το εγκώμιο του Λουίς Φαν Χάαλ, μίλησε για την αποψινή αναμέτρηση με την Ισπανία, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από την εικόνα της Βραζιλίας στην πρεμιέρα και χαρακτήρισε γελοίο το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της.

Αναλυτικά, ο Βιμ Σουρμπίρ μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για:

-τις βλέψεις της Ολλανδίας στο Μουντιάλ: «Οι περισσότεροι στην Ολλανδία είναι συγκρατημένοι. Εγώ δεν φοβάμαι την ομάδα στην πρώτη φάση. Όλοι οι παίκτες στην ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε τραυματισμούς και ο Φαν Χάαλ δεν έχει προβλήματα. Είναι ο καταλληλότερος για να δημιουργήσει μια ομάδα σαν αυτή, που δεν έχει και πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Μόνο τρεις παίκτες ξεχωρίζουν, ο Φαν Πέρσι, ο Ρόμπεν και ο Σνάιντερ. Οι υπόλοιποι δεν είναι του ίδιου επιπέδου, αλλά μπορούν να βοηθήσουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο».

-την αποψινή πρεμιέρα απέναντι στην Ισπανία: «Πρώτα πρέπει να μη χάσεις. Αν χάσεις, δεν χάθηκε και ο κόσμος, αλλά αν η Ολλανδία κερδίσει, θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και ουσιαστικά θα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Θα μπορεί ακόμη και να επιλέξει αντίπαλο στους ‘16’».

-τη χθεσινή νίκη της Βραζιλίας: «Με απογοήτευσε η Βραζιλία. Η ποιότητα της ομάδας και του ποδοσφαίρου που έπαιξε δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν. Το πέναλτι που καταλογίστηκε ήταν γελοίο».

-το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν έχω δει την ελληνική εθνική ομάδα. Είδα όμως φέτος τον Ολυμπιακό κι έπαιξε πολύ καλά απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ».

-την επιλογή του στην κορυφαία ενδεκάδα της Ολλανδίας όλων των εποχών: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι έκπληκτος που με επέλεξαν καλύτερο δεξιό μπακ όλων των εποχών στην εθνική Ολλανδίας, γιατί έχουν περάσει πολλοί σπουδαίοι παίκτες από αυτή τη θέση».

Το «φάντασμα» που κυνηγά τον Ρόμπεν!

Ο χαμένος τελικός του Μουντιάλ του 2010 με την Ισπανία στοιχειώνει ακόμα τον Άριεν Ρόμπεν, με τους Ολλανδούς να αντιμετωπίζουν ως «ρεβάνς» την αποψινή αναμέτρηση με τους πρωταθλητές κόσμου.

Το «φάντασμα» που κυνηγά τον Ρόμπεν
Ο τελικός της Νοτίου Αφρικής ήταν μία ευκαιρία για τους Ολλανδούς να αποδείξουν πως δεν τους αξίζει ο χαρακτηρισμός «ομάδα looser».

Η αντίπαλος Ισπανία, όμως, κατάφερε στο τέλος της παράτασης να πάρει το τρόπαιο και άφησε σε… μαρασμό τις «τουλίπες».

Ο τρόπος με τον οποίο έχασαν το τρόπαιο ο Άριεν Ρόμπεν και η παρέα του τους… κυνηγά ακόμη, κάτι που παραδέχθηκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και δήλωσε πως η ήττα από τους Ισπανούς στοιχειώνει σαν «φάντασμα» στο μυαλό του.

Τρανή, λοιπόν, ευκαιρία παρουσιάζεται απόψε για τους «οράνιε» , στο εναρκτήριο ματς του 2ου ομίλου όπου Ολλανδία και Ισπανία αναμετρούνται με φόντο τον τελικό του 2010, όπως τόνισε και ίδιος ο Ρόμπεν:

« Ο τελικός εκείνος με στοιχειώνει ακόμη. Είναι κομμάτι της ζωής μου και της καριέρας μου. Όμως είναι παρελθόν. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αποψινό αγώνα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίζουμε την ομάδα που μας στέρησε εκείνο το τρόπαιο, κάτι που το ήθελα πολύ». Πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση για Πάντεφ, ραντεβού με Κλάους!!

Διαψεύδουν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα δημοσιεύματα περί πρότασης για τον Σκοπιανό επιθετικό της Νάπολι, Γκόραν Πάντεφ. Τις επόμενες ώρες το ραντεβού με τον Αθανασιάδη για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Διάψευση για Πάντεφ, ραντεβού με Κλάους
«Ναι μεν, αλλά» φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση του Γκόραν Πάντεφ για τον ΠΑΟΚ. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, που δημοσιεύτηκε το άρθρο του Ιταλού δημοσιογράφου του «Sky Italia», έγινε ένας μικρός… χαμός, αλλά η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ «βγαίνει» ότι ναι μεν έχει προταθεί ο Σκοπιανός επιθετικός της Νάπολι, ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία μα καμία πρόταση συνεργασίας. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2015 με τους «παρτενοπέι» (έχει και οψιόν η ομάδα για ακόμα ένα έτος) ωστόσο δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ράφα Μπενίτεθ για τη νέα σεζόν και ήδη έχει ειδοποιηθεί να ψάξει ομάδα!

Ραντεβού με Αθανασιάδη

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει το καθοριστικό ραντεβού του προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα με τον Στέφανο Αθανασιάδη για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Όπως είναι γνωστό, πρόθεση της διοίκησης είναι να του προσφέρει τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές που θα φτάνουν τις 400 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, αλλά προς το παρών αυτό έχει γίνει σε προφορικό επίπεδο. Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, θα υπάρξει η συνάντηση με τον παίκτη, στον οποίο θα κατατεθεί επίσημη προσφορά. Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε Μάντζαρη ο Παναθηναϊκός, αλλά…!

Επίσημη κρούση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζαρη έκανε ο Παναθηναϊκός. Δεν διαψεύδεται η επαφή. Γιατί είναι απίθανο να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ζήτησε Μάντζαρη ο Παναθηναϊκός, αλλά…
Εδώ και μέρες είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Όλοι, ωστόσο, περίμεναν πως οι «πράσινοι» θα περίμεναν το επόμενο καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιο του 24χρονου γκαρντ, για να τον αποκτήσουν. Η έκπληξη, ωστόσο, έγινε: οι νταμπλούχοι Ελλάδος έκαναν επίσημη κρούση στον Ολυμπιακό για τον διεθνή άσο, με σκοπό να τον αποκτήσουν τώρα!

Τον θεωρούν ιδανικό για να πλαισιώσει στην περιφέρεια της ομάδας τον Διαμαντίδη και τον Καλάθη (εφόσον αποκτηθεί ο ομογενής γκαρντ), ενώ το ενδιαφέρον τους δεν είναι νέο, καθώς ουσιαστικά υπάρχει από το 2008, όταν ο παίκτης ανήκε ακόμη στο Περιστέρι.

Μάλιστα η κρούση επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση, αλλά με απειροελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Κι αυτό όχι μόνο λόγω των κάκιστων σχέσεων των διοικήσεων των δύο ΚΑΕ, όσο και γιατί ο παίκτης δεσμεύεται και μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές με τον μάνατζέρ του για την επέκταση του συμβολαίου του με αυξημένες αποδοχές.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι «κομβικός» στα πλάνα του Ολυμπιακού για το μέλλον και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πουληθεί. Εκτός κι αν μετά την έκπληξη της κρούσης του Παναθηναϊκού, ακολουθήσει άλλη… μεγαλύτερη.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Αλόνσο «ξαναζεί» την… καρατιά του Ντε Γιονγκ!!

Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε μια φωτογράφηση με σαφή αναφορά στην κλωτσιά στο στήθος που είχε δεχτεί από τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ στον τελικό του 2010, λίγο πριν το αποψινό Ισπανία-Ολλανδία.

Ο Αλόνσο «ξαναζεί» την… καρατιά του Ντε Γιονγκ
Ο τελικός του 2010 σημάδεψε τον Τσάμπι Αλόνσο. Όχι μόνο γιατί κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη νίκη της Ισπανίας επί της Ολλανδίας, αλλά και… μεταφορικά, από την κλωτσιά του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ στο στήθος του.

Patadon de Jong a Xabi Alonso en mundial.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μία φωτογράφηση με σαφή αναφορά σε εκείνη τη φάση.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Το πέναλτι της Βραζιλίας σε… καρτούν εκδοχή!

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει για τον τρόπο που η Βραζιλία κατάφερε να προηγηθεί και τελικά να νικήσει την Κροατία, με ένα βίντεο να παρουσιάζει «διαφορετικά» το πέναλτι που έδωσε ο Ιάπωνας ρέφερι.

Το πέναλτι της Βραζιλίας σε… καρτούν εκδοχή
Από τα διαιτητικά λάθη του Γιουίτσι Νισιμούρα στιγματίστηκε η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, αφού ο Ιάπωνας διαιτητής σφύριξε σε αρκετές περιπτώσεις υπέρ της «σελεσάο» στον αγώνα με την Κροατία.

Αυτό ήταν αρκετό για να εμπνεύσει κάποιους στο διαδίκτυο για να δημιουργήσουν νέα αυτοκόλλητα για το Μουντιάλ ή δώσουν την δική τους εκδοχή στο πέναλτι που εκμαίευσε ο Φρεντ.

Ωστόσο, τώρα προέκυψε ένα βίντεο που δείχνει την… καρτούν εκδοχή των όσων φέρονται να είχαν «συνεννοηθεί» οι Βραζιλιάνοι με τον διαιτητή!

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Στη σκιά της τιτανομαχίας!

Λίγη ώρα μετά την αναμέτρηση των φαβορί του ομίλου, Χιλή και Αυστραλία θα κονταροχτυπηθούν για να αποδείξουν πως… υπάρχουν κι αυτές.

Στη σκιά της τιτανομαχίας
Χιλή και Αυστραλία γνωρίζουν καλά πως σε έναν όμιλο με Ισπανία και Ολλανδία είναι αουτσάιντερ. Κι αντιλαμβάνονται πως στην αποψινή τους αναμέτρηση (1:00, ΝΕΡΙΤ) στην Κουιάμπα είναι αναγκαία η νίκη αν θέλουν να μπουν «σφήνα» στα φαβορί.

Για τη Χιλή αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η συμμετοχή του Αρτούρο Βιδάλ, καθώς ο μέσος της Γιουβέντους ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας, Χόρχε Σαμπάολι, περιμένει πολλά από τον Αλέξις Σάντσες. Η Αυστραλία, με τον ελληνικής καταγωγής Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο της, θα επιδιώξει την τρίτη της νίκη στον ενδέκατο αγώνα της στην ιστορία της σε Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την Χιλή να μετρά τρεις νίκες. Στη μοναδική τους συνάντηση σε τελικά Μουντιάλ, στη φάση των ομίλων του 1974, είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Πιθανές συνθέσεις:

Χιλή (Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μένα, Χάρα, Μεδέλ, Ντίας, Βαλντίβια, Αράνγκις, Μποσεζούρ, Σάντσες, Βάργκας.

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Ράιαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιντσον, Φράνιτς, Μίκιγκαν, Γέντινακ, Μπρεσιάνο, Λέκι, Όαρ, Κέιχιλ.

Διαιτητής: Νουμαντιέ Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού).Πηγή: sport-fm.gr

Ξαφνικά στο… στόχαστρο! (pics-vid)

«Θύμα» των διαμαρτυριών ομάδας διαδηλωτών έπεσε το βρετανικό δίκτυο ITV, καθώς το στούντιο που εκπέμπει από τη Βραζιλία δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους. Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο.

Ξαφνικά στο… στόχαστρο (pics-vid)
Στο στούντιο του ITV συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ ομάδα διαδηλωτών, έξω από την παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο και από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι τα παράθυρα ράγισαν από πέτρες που πέταξαν.

Εκείνη την ώρα υπήρχε ζωντανή ανάλυση του τελικού αποτελέσματος της Βραζιλίας με την Κροατία από τους Λι Ντίξον, Φάμπιο Καναβάρο, Πατρίκ Βιεϊρά και τον Αντριάν Χιλς, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν στο… στόχαστρο.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το τουρνουά στη Βραζιλία.

Δείτε τις φωτογραφίες

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Δείτε και το σχετικό βίντεο




Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πλημμύρες!!

Μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, «αντίπαλος» του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου είναι και ο καιρός, που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Βραζιλία.

Βραζιλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πλημμύρες
Στους 15 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν περιοχές της νοτιοδυτικής Βραζιλίας. Οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στην Πολιτεία του Παρανά, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει από την προσεχή Δευτέρα, 16 Ιουνίου, τέσσερα παιχνίδια του Μουντιάλ.

Στην Πολιτεία του Παρανά, στα σύνορα με την Αργεντινή, 150 πόλεις και περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν πληγεί εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

inner

Οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Ιγκουάζου, επεκτείνοντας την ανησυχία και στις γειτονικές χώρες, την Παραγουάη και την Αργεντινή.

Δείτε σχετικό video



Ο ποταμός Ιγκουάζου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που σπεύδουν να θαυμάσουν το θέαμα που προσφέρουν οι καταρράκτες.

Για λόγους ασφαλείας, το πάρκο παραμένει κλειστό. Μέχρι, όμως, να βελτιωθεί ο καιρός οι επισκέπτες, κυρίως οι ποδοσφαιρόφιλοι, έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στην Κοριτίμπα.

Η πρωτεύουσα του Παρανά δεν έχει πληγεί από τη θεομηνία και από την προσεχή Δευτέρα θα φιλοξενήσει τέσσερις αναμετρήσεις για το Μουντιάλ. Πηγή: sport-fm.gr

ΤΣΣΚΑ για Λοτζέσκι!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ο Ματ Λοτζέσκι σύμφωνα με το Sportando, που επικαλείται ρωσικές πηγές. Τι ισχύει στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

ΤΣΣΚΑ για Λοτζέσκι!
Περιζήτητοι στο εξωτερικό είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά τους Σπανούλη και Πρίντεζη, στη λίστα προστέθηκε και ο Ματ Λοτζέσκι, καθώς σύμφωνα με το Sportando, που επικαλείται ρωσικές πηγές, ενδιαφέρον για τον Αμερικανό με βελγικό διαβατήριο έχει εκδηλώσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Λοτζέσκι δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό, που μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο μαζί του εφόσον του καταβάλει ένα μικρό ποσό. Πάντως τέτοια πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει από τους «ερυθρόλευκους», συνεπώς αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει να τον κάνει δικό της, θα πρέπει να απευθυνθεί στην ομάδα του. Πηγή: sport-fm.gr

Ο τελικός… νωρίς!!

Τέσσερα χρόνια παρά ένα μήνα μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του 2010, Ισπανία και Ολλανδία μονομαχούν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ (22:00).

Ο τελικός… νωρίς
Στις 11 Ιουλίου του 2010 η Ισπανία νικούσε την Ολλανδία στην παράταση και κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις 13 Ιουνίου του 2014 η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο ομάδες να ξανασυναντηθούν, αλλά αυτή τη φορά για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, στο Σαλβαδόρ (22:00, ΝΕΡΙΤ).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου θέλουν να επιβεβαιώσουν και στα γήπεδα της Βραζιλίας πως παραμένουν η νούμερο ένα δύναμη παγκοσμίως. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που μετρά 22 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σαν προπονητής της Ισπανίας σε Μουντιάλ (την πρεμιέρα του 2010 από την Ελβετία) αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τον Ντιέγκο Κόστα, που έχει αποθεραπευτεί πλήρως, στην κορυφή της επίθεσης αντί των Τόρες ή Βίγια, ενώ ο Χάβι Μαρτίνεθ θα προτιμηθεί από τον Ζεράρ Πικέ ως παρτενέρ του Σέρχιο Ράμος στα στόπερ.

Οι «οράνιε» θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την προ τετραετίας ήττα τους στον τελικό. Ο Λουίς Φαν Χάαλ, που βασίζεται σε ένα αρκετά ανανεωμένο ρόστερ σε σχέση με την ομάδα του προηγούμενου Μουντιάλ, δεν έχει μαζί του τους τραυματίες Στρούτμαν και Φαν Ντερ Φάαρτ, ενώ μεσοεπιθετικά θα στηριχτεί και πάλι στην τριάδα των Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Άριεν Ρόμπεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές, με την Ισπανία να έχει πέντε νίκες και την Ολλανδία τέσσερις. Η συνάντησή τους στον τελικό του 2010 ήταν η μοναδική σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους.

Πιθανές συνθέσεις

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Ράμος, Μαρτίνεθ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Κόστα.

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Ντε Βράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Κλάσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία).Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει ο Φινμπόγκασον!!

Νέα πρόταση για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον κατέθεσε ο Ολυμπιακός και πλησιάζει στον Ισλανδό φορ. «Είναι αρκετά καλή προσφορά για να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι», δήλωσε στέλεχος της Χέρενφεϊν.

Πλησιάζει ο Φινμπόγκασον!
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, επανήλθε με νέα πρόταση στη Χέρενφεϊν για τον Ισλανδό επιθετικό και αυτή ήταν τόσο καλή που υποχρεώνει τους ανθρώπους της ομάδας να προχωρήσουν το θέμα, όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Χανς Φονκ.

«Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνουμε τη δουλειά. Εξετάζουμε τη δεύτερη πρόταση που μας έκανε. Σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετά υψηλή για να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Έλληνες», δήλωσε στον ολλανδικό Τύπο.

Την ίδια ώρα, ο Φινμπόγκασον βρίσκεται για διακοπές στην Καλιφόρνια και αναμένει τις εξελίξεις έχοντας εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τη Χέρενφεϊν με στόχο να αγωνιστεί είτε σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα, είτε σε μία ομάδα με παρουσία στο Champions League όπως ο Ολυμπιακός.Πηγή: sport-fm.gr

Μουντιάλ: Έβαψαν πράσινο τον αγωνιστικό χώρο!

Ακόμη ένα κρούσμα ανετοιμότητας για τους Βραζιλιάνους διοργανωτές, αφού ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του «Αρένα Αμαζόνια» καλύπτουν τα κενά στο χορτάρι με… σπρέι!

Μουντιάλ: Έβαψαν πράσινο τον αγωνιστικό χώρο!
Στην Αγγλία μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα της ομάδας τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με αντίπαλο την Ιταλία.

Εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το σχήμα που ετοιμάζει ο Ρόι Χότζον για να παρατάξει τα «τρία λιοντάρια» κόντρα στους «ατζούρι» υπάρχει ακόμη ένα πιο σοβαρό.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Mirror» έχει ως πρώτο θέμα το γεγονός ότι οι διοργανωτές δεν είναι έτοιμοι και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του «Αρένα Αμαζόνια» που θα γίνει ο προαναφερθέν αγώνας καλύπτουν με… σπρέι τα κενά στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή… Κολομβιανών στην Εθνική! (pics)

Δύο φίλοι της… Κολομβίας υποδέχτηκαν την ελληνική αποστολή στο Μπέλο Οριζόντε.

Υποδοχή… Κολομβιανών στην Εθνική (pics)
Η αποστολή της Εθνικής έφτασε αργά χθες βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο Μπέλο Οριζόντε εν όψει του αγώνα του Σαββάτου με την Κολομβία.

Οι διεθνείς πήγαν κατευθείαν στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και φτάνοντας εκεί αντίκρισαν όχι γαλανόλευκες σημαίες, αλλά δύο φίλους της Κολομβίας.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος Μαουρίσιο Ερνάντες και ο γιος του, Ντίλαν, διαμένουν στο ξενοδοχείο και έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στο χώρο, φορώντας μάλιστα φανέλες της εθνικής τους ομάδας.

«Ήταν τυχαίο. Είναι τιμή μας να μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους αντιπάλους μας. Δεν είμαστε εδώ ως Δούρειος Ίππος», δήλωσε ο Μαουρίσιο Ερνάντες, που είχε σκοπό να ζητήσει αυτόγραφο από τον Γιώργο Σαμαρά.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πράσινο «κόλπο γκρόσο» για Παπαγιάννη!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για την ομάδα του μέλλοντος. Κρούση στην πλευρά του 17χρονου σέντερ, δυσκολίες για την απόκτησή του. Τι γίνεται με τις άλλες υποθέσεις.

Πράσινο «κόλπο γκρόσο» για Παπαγιάννη
Μεγάλη προσπάθεια για να δελεάσει τον Γιώργο Παπαγιάννη να επιστρέψει στην Ελλάδα κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο 17χρονος σέντερ (2,17μ.) αποτελεί το μεγάλο στόχο για τη front line της ομάδας, καθώς θεωρείται δικαιολογημένα το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, ενώ μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο είχαν κατακτήσει το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Μάλιστα είχε επιλεγεί και στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης έχοντας 14,3 πόντους, 10,4 ριμπάουντ και 2,3 τάπες κατά μέσο όρο.

Οι «πράσινοι» έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του και προσπαθούν να τον πείσουν να επαναπατριστεί, αλλά δεν είναι εύκολο. Ο Παπαγιάννης έχει προτάσεις από 17 κολέγια των ΗΠΑ (!) και οι ειδικοί εκτιμούν πως μελλοντικά μπορεί να βρεθεί εύκολα στην πρώτη δεκάδα, ενδεχομένως και στις πρώτες θέσεις, του ντραφτ. Δεδομένης της ένδειας καλών ψηλών που υπάρχει ακόμη και στο ΝΒΑ, μπορεί σε λίγα χρόνια να βρει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και φυσικά την ευκαιρία για μια μεγάλη καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ποια είναι η… αντιπρόταση του Παναθηναϊκού; Του προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσει άμεσα πολλά χρήματα, δυνατότητα που δεν θα έχει στις ΗΠΑ για τον επόμενο χρόνο που θα παραμείνει στο λύκειο, αλλά και μέχρι να φύγει από το κολέγιο για να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ. Παράλληλα, δεν θα «φράξουν» το δρόμο του παίκτη για το ΝΒΑ συμπεριλαμβάνοντας στην πρότασή τους όρους που θα του επιτρέπουν να κάνει το άλμα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πρόταση αντίστοιχη με αυτή που έκανε ένα χρόνο πριν ο Ολυμπιακός στον Ιωάννη Παπαπέτρου, που τότε φοιτούσε στο Τέξας. Μένει να φανεί αν θα καταστεί εφικτό να γίνει η μεταγραφή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα, «τρέχουν» κανονικά παρά το γεγονός ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είναι πλέον στην Ελλάδα. Οι «πράσινοι» αναμένουν την απάντηση του Νικ Καλάθη στην πρόταση περίπου 1,4 εκατ. ευρώ το χρόνο που του έχουν κάνει για τριετές συμβόλαιο και το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο δεκαήμερο. Από εκεί κι έπειτα, Βεζένκοφ και Μποχωρίδης από τον Άρη, καθώς επίσης και ακόμη πιο νεαροί παίκτες όπως ο 16χρονος πλέι μέικερ του Κρόνου Λούντζης και ο 18χρονος φόργουορντ Τσαλμπούρης του Πιερικού/ Αρχέλαου, είναι παίκτες που απασχολούν και δεν απέχουν πολύ από το «τριφύλλι». Πηγή: sport-fm.gr

Για μια θέση δίπλα στη «σελεσάο»

Μεξικό και Καμερούν μάχονται στο Νατάλ (19:00, ΝΕΡΙΤ) για το προβάδισμα πρόκρισης δίπλα στη… σίγουρη Βραζιλία από τον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ.

Για μια θέση δίπλα στη «σελεσάο»
Καταμεσήμερο (για τη Βραζιλία, στις 13:00) αρχίζει η ποδοσφαιρική δράση στη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το Μεξικό να αναμετράται με το Καμερούν στο Νατάλ.

Κακά τα ψέματα, οι δύο ομάδες εξ αρχής έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως η μία θέση πρόκρισης είναι καπαρωμένη από τη Βραζιλία και αντιλαμβάνονται πως θα δώσουν μάχη για την άλλη μεταξύ τους, αλλά και με την Κροατία.

Το Μεξικό που πέρασε από τέσσερις διαφορετικούς προπονητές στο δρόμο για το Μουντιάλ, έχει σαν στόχο την έκτη σερί παρουσία της στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ο 35χρονος Ράφαελ Μάρκες θα είναι στο βασικό σχήμα, όχι όμως και ο «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, καθώς θα πληρώσει το μάρμαρο της κακής του χρονιάς στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Το Καμερούν, στον αντίποδα, μετά την εκπληκτική πορεία του μέχρι τα προημιτελικά στη διοργάνωση του 1990, δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά να περάσει από το σκόπελο των ομίλων. Βασικός αναμένεται να αγωνιστεί με τα «λιοντάρια» ο γκολκίπερ Σαρλ Ιτάνζ, που ανήκει στον ΠΑΟΚ, όπως φυσικά και ο… απροσδιορίστου (κατά τον Μουρίνιο) ηλικίας, αλλά τυπικά… 33χρονος Σαμουέλ Ετό. Το Καμερούν έχει άλλα προβλήματα, καθώς η αποστολή ταξίδεψε με το ζόρι στη Βραζιλία, λόγω οφειλών της ομοσπονδίας προς τους παίκτες.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν μόλις μία φορά, το 1993 στο Λος Άντζελες, με το Μεξικό να επικρατεί 1-0. Πάντως δεν έχει κερδίσει ποτέ αφρικανική ομάδα σε τελική φάση Μουντιάλ, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Πιθανές συνθέσεις:

Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Βάσκες, Γουαρδάδο, Ντος Σάντος, Περάλτα.

Καμερούν (Φίνκε): Ιτάνζ, Τζεγκουέ, Μάτιπ, Ενκουλού, Μπεντιμό, Ενόχ, Σονγκ, Εμπιά, Μουκάντζο, Ετό, Τσούπο-Μοτίνγκ.

Διαιτητής: Εντουάρντο Ρολντάν (Κολομβία). Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν θα πέσουμε αμαχητί»!

«Το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουμε και δεν θα πέσουμε αμαχητί», τονίζει ο Βασίλης Τοροσίδης – μέσω της SportDay - για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ.

«Δεν θα πέσουμε αμαχητί»!
Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ελλάδας μπορεί να τα καταφέρει και να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία παρουσιάζεται ο Βασίλης Τοροσίδης, μιλώντας στη SportDay.

Ο διεθνής μπακ-χαφ της Ρόμα τονίζει ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό και δεν πρόκειται να «πέσουμε αμαχητί».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο 29χρονος παίκτης στη SportDay

Είναι η τρίτη φορά που η Ελλάδα πάει στο Μουντιάλ και ο Σάντος σε ανύποπτο χρόνο είπε ότι μπορεί να είναι και η... φαρμακερή. Εννοώντας δηλαδή ότι στις προηγούμενες δύο δεν περάσαμε τον όμιλο και τώρα είναι ώρα να περάσουμε για πρώτη φορά στον επόμενο γύρο. Σε βρίσκει σύμφωνο;

«Καταρχάς πρέπει να πω ότι ο αρχικός ρεαλιστικός στόχος ήταν να πάμε στο Μουντιάλ. Ο στόχος αυτός επετεύχθη. Από κει και πέρα, η ομάδα είναι καλή, παίζουμε σωστά την τακτική μας, έχουμε συμπαγές σύνολο και ο επόμενος στόχος είναι να είμαστε μέσα στη δυάδα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στα κρίσιμα ματς αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι αντεπεξέρχεται. Το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουμε και δεν θα πέσουμε αμαχητί».

Πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια είχες δηλώσει ότι «δύσκολα θα μας νικήσουν». Και πράγματι, μολονότι τελικά δεν προκριθήκαμε, ακόμα και η Αργεντινή τα βρήκε σκούρα απέναντί μας. Πιστεύεις το ίδιο και τώρα και αν ναι, πώς το εξηγείς;

«Ναι, το πιστεύω και τώρα, γιατί αυτή η ομάδα έχει μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία, πολεμάει τα παιχνίδια μέχρι τέλους, είναι σφιχτή αμυντικά και όχι μόνο και πάντα δίνει το μάξιμουμ».

Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια από τον άθλο της Πορτογαλίας και γενικά έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα το κλείσιμο αυτής της δεκαετίας. Είναι έτοιμη η τωρινή ομάδα να γράψει ιστορία και στη Βραζιλία, βάζοντας κατά κάποιο τρόπο ένα κερασάκι στην τούρτα της χρυσής δεκαετίας με αυτό που δεν έχουμε ποτέ ξαναπετύχει, δηλαδή μια πρόκριση σε επόμενη φάση Μουντιάλ;

«Πράγματι υπάρχει η επέτειος των δέκα χρόνων από το μεγαλύτερο γεγονός, κατά την άποψή μου, σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Χωρίς να θέλω να μειώσω τα ολυμπιακά μετάλλια και γενικά τις επιτυχίες άλλων αθλητών, το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και αυτό που συνέβη τότε είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Αν παίξουμε αυτό που μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες για την πρόκριση. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε μάχιμοι όπως πάντα και θα τα δώσουμε όλα».

Πρώτος αντίπαλος η Κολομβία. Πώς τη βλέπεις;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές. Είναι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε φοβερά προκριματικά, αλλά εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Ακολουθεί η Ιαπωνία. Η γνώμη σου;

«Είναι μια ομάδα που έχει παίκτες σε πολύ καλές ομάδες, όπως ο Χόντα στη Μίλαν, ο Ναγκατόμο στην Ιντερ κ.λπ. Επομένως, έχουν εμπειρία, έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο και χρειάζεται πολλή προσοχή όταν τους αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».

Και ένα σχόλιο για την Ακτή Ελεφαντοστού;

«Η Ακτή έχει πολύ σπουδαίους παίκτες. Ζερβίνιο, Ντρογκμπά, Τουρέ κ.ά. Είναι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα τρία παιχνίδια».

Διαβάστε στη σημερινή (13/06) SportDay όλα τα θέματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο…