Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Είχαμε μεγάλη σιγουριά»

1092629-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς. Μίλησε για την παραμονή της ομάδας του στην Σούπερ Λίγκ και για τις πολλές δυσκολίες που υπήρχαν  εξαιτίας της έλλειψης επίσημων αναμετρήσεων αλλά και των τραυματισμών. Παράλληλα, τόνισε πως προπονεί μια υγιή ομάδα που είναι απαραίτητη στην πρώτη κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Κεχαγιάς:
Για την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ξάνθη μέχρι το μπαράζ:“Ήταν δύσκολη η περίοδος για εμάς και μόνο όσοι το περάσαμε ξέρουμε πως ήταν. Όταν δεν έχεις να παίξεις επίσημα παιχνίδια για τόσο πολύ καιρό γιατί δεν βρίσκαμε αντιπάλους και το καλύπτεις αυτός με φιλικά που δεν ήταν τόσο δυνατά είναι δύσκολο. Κάναμε τέσσερα φιλικά και μετά μόνο προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές έβλεπα τους συναδέλφους τους να κάνουν διακοπές και αυτοί έπρεπε να κάνουν προπονήσεις. Οι παίκτες ήταν προσηλωμένοι και με… ανέχτηκαν γιατί τους πίεσα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτελέσματα. Πρέπει να τους ευχαριστήσω και δημόσια”.
Για τα προβλήματα που υπήρχαν στην Ξάνθη:“Είχαμε και άλλα προβλήματα εκτός του Σολάρι που ήταν σημαντική απουσία. Ευτυχώς ο τραυματισμός του ήρθε πριν από δύο μήνες και είχα χρόνο να το καλύψω. Υπήρχε και ο τραυματισμός του Τριάδη και άλλα προβλήματα. Η ομάδα είχε ξεκινήσει 19 Ιουνίου πέρυσι και η κάθε πίεση και ένταση δημιουργούσε προβλήματα. Έπρεπε να είμαστε πολύ προσεχτικοί”.
Για το αν ανησυχούσε:“Είχα μεγάλη σιγουριά από το δίμηνο που δουλέψαμε. Ειδικά μετά την φάση της αποβολής υπήρξε ανησυχία όμως αντιδράσαμε καλά, το διαχειριστήκαμε και μείναμε στην κατηγορία. Αυτό δεν αποτελεί επιτυχία γιατί η Ξάνθη αξίζει περισσότερα πράγματα από το να παλεύει για την παραμονή. Απλά υπάρχει ανακούφιση που τα καταφέραμε και μείναμε στην Σούπερ Λιγκ”.
Για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που παρακολούθησε:“Το δύσκολο ήταν πως δεν ξέραμε με πιο θα παίξουμε και έβλεπα όλες τις ομάδες επειδή ξεκαθάρισε την τελευταία αγωνιστική. Ήμουν υποχρεωμένος να παρακολουθώ όλες τις ομάδες”.
Για την καθυστέρηση που έγινε με τους πάγκους:“Από το Σάββατο που έγινε η σύσκεψη είχαν καθοριστεί που θα είναι οι φίλοι της Ξάνθης και του Βόλου. Οριστικοποιήθηκε πως η Ξάνθης θα καθόταν στο πάγκο του Άρη και θα υπήρχε ένα κενό πίσω για να προφυλαχτεί η ομάδα. Αυτό μας είπαν και την ίδια μέρα πριν από τον αγώνα. Βγαίνοντας έξω είχαν καθίσει εκεί. Έγινε το μπέρδεμα για το που θα καθίσουμε. Υποχωρήσαμε εμείς για να γίνει το ματς. Ήταν δύσκολες στιγμές γιατί πίσω από εκεί που ήμασταν ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου και έπεφταν αντικείμενα. Είχε  γίνει συμφωνία, αλλιώς δεν θα υπήρχε πρόβλημα”.
Για το αν βρέθηκε ο Πανόπουλος στο γήπεδο:“Ο κ. Πανόπουλος δεν ήταν στο γήπεδο. Ήταν στο ξενοδοχείο και κάποια στιγμή αποχώρησε. Ήταν μαζί μας την προηγούμενη μέρα όλη την ώρα στο ξενοδοχείο”.
Για τους πανηγυρισμούς μετά την νίκη:
“Υπήρχε ντόπινγκ κοντρόλ και φτάσαμε πάρα πολύ αργά. Δεν το γλεντήσαμε. Είχαμε σήμερα μια συγκέντρωση για να πάρουν οι παίκτες τις άδειες και να φύγουν. Ραντεβού ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί”.
Για την περίοδο που πέρασε:
“Ήταν δύσκολη η όλη περίοδος. Φτάσαμε μέσα Ιουνίου, όλες οι ομάδες έκαναν προγραμματισμέ και εμείς κοιτούσαμε ένα ματς”.
Για την άδεια που θα πάρουν  οι παίκτες της Ξάνθης:
“Οι παίκτες θα πάρουν γύρω στις 15 μέρες άδεια. Τα χρονικά όρια δεν επιτρέπουν παραπάνω”.
Για το αν θα συνεχίσει στην Ξάνθη:
“Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τον κ. Πανόπουλο. Θέλουμε λίγο να ηρεμήσουμε”.
Για την σημασία του να βρίσκεται η Ξάνθη στην Σούπερ Λιγκ:
“Η Ξάνθη είναι υγιής ομάδα και θα ήταν κρίμα η μη παρουσία της στην Σούπερ Λιγκ. Ο κ. Πανόπουλος είναι γνωστό το τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα και το ποδόσφαιρο. Θέλουμε υγιής παράγοντες και  ομάδες στη πρώτη κατηγορία”.
Για τον Ολυμπιακό Βόλου:
“Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για αυτούς σε έναν μήνα να δώσουν 14 παιχνίδια όπως ήταν δύσκολο και για εμάς που δεν είχαμε παιχνίδια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ένας είναι ο νικητής, παίξαμε καλύτερα και πιστεύω το αξίζαμε”.
Για τον κόσμο της Ξάνθης:
“Ήταν συγκλονιστικός ο κόσμος. Μας έχει βοηθήσει όλο το διάστημα και ήταν μια συνέχεια μετά την νίκη με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα φτάναμε εδώ αν δεν κερδίζαμε εκεί. Θέλω να τους ευχαριστήσω και αν μείνουν μαζί με την ομάδα θα δυναμώσει και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: