Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Περίμενα το γκολ»

ranos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο “χρυσός” σκόρερ της Ξάνθης, Αντώνης Ράνος. Σχολίασε τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου, τα συναισθήματα του στην φάση του γκολ, αλλά και τον κίνδυνο της καταστροφής, που απείλησε μέσω μπαράζ την ομάδα της Θράκης.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο 21χρονος Αντώνης Ράνος:
Για το γκολ της νίκης: “Η ομάδα έπαιζε με 10 και έπρεπε κάτι να κάνουμε. Μπήκα, ήμουν πιο ξεκούραστος προσπάθησα με κινητικότητα να δημιουργήσω χώρους και όταν είδα την μπάλα στον Κάλβο σκέφτηκα μόνο πως έπρεπε να πάω στο πρώτο δοκάρι και να περιμένω την μπάλα. Έτρεξα και έγινε… ότι έγινε. Το γκολ με μια επαφή θα γινόταν, εκεί δεν κάνεις κάτι άλλο. Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτεσαι την κούραση. Περίμενα το γκολ. Πήγα στους φιλάθλους μας για να πανηγυρίσω και να τους ευχαριστήσω για την στήριξη”.
Για το αν είπε κάτι στον Καλβο μετά το γκολ: “Φυσικά, τον ευχαρίστησα. Σ’ εκείνη την φάση ήξερα ότι θα την στείλει σε μένα, γιατί μου έχει πει πάντα να τρέχω στο πρώτο δοκάρι”.
Για την επόμενη μέρα στην Ξάνθη: “Οι άνθρωποι εδώ στην πόλη μου μιλάνε και μου λένε συγχαρητήρια, όχι μόνο για το γκολ, αλλά για ολόκληρη την χρονιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και… επιτέλους θα ξεκουραστούμε”.
Για το γεγονός πως τα γκολ μπήκαν από παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες της Ξάνθης: “Έτσι ήταν να γίνει και έτσι έγινε. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλοι ότι πολλά παιδιά από τις Ακαδημίες παίζουν, διακρίνονται και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για μια ομάδα. Τα νέα παιδιά θέλουν ευκαιρίες, αλλά πρέπει να είναι έτοιμα να τις αρπάξουν”.
Για το γεγονός πως η Ξάνθη υποχρεώθηκε να παίξει μπαράζ: “Ήταν καταστροφή και μόνο που παίζαμε την παραμονή μας σ’ έναν αγώνα”.
Για την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ: “Πρέπει η ομάδα να ξεκινήσει δυνατά γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Είναι έτοιμα τα παιδιά και θα δώσουν ψυχή και ότι έχουν”.
Για τα όσα τραγελαφικά έγιναν πριν την έναρξη του μπαράζ: “Αυτό μόνο δυσάρεστα είναι. Δεν ξέρεις τι να πεις… Κάποιοι πρέπει να τα βλέπουν αυτά και να κάνουν κάτι ώστε να μην ξαναγίνουν”.
Για τον κόσμο της Ξάνθης: “Ο κόσμος έχει μεγάλη δύναμη στην Ξάνθη. Το είδαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όταν τους χρειαστήκαμε και βρέθηκε κοντά μας. Στη νέα σεζόν ελπίζω να είναι έτσι δίπλα μας σε κάθε αγώνα και να μας βοηθάνε. Δεν αξίζει στην ομάδα σε καμία περίπτωση να περάσει όλα αυτά που πέρασε φέτος”.
Για την συνέχεια της καριέρας του: “Προτεραιότητα μου είναι η Ξάνθη. Αυτή με ανέδειξε, εδώ έχω περάσει τα πάντα και το μυαλό μου βρίσκεται μόνο εδώ”.
Για τις Ακαδημίες της Ξάνθης: “Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα είχε διακρίσεις στις ακαδημίες και τις μικρότερες ηλικίες. Το γνωρίζω γιατί το ζούσα από μέσα. Είναι ο μόνος τρόπος για να στελεχώσεις την πρώτη ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: