Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Πράσινο «κόλπο γκρόσο» για Παπαγιάννη!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για την ομάδα του μέλλοντος. Κρούση στην πλευρά του 17χρονου σέντερ, δυσκολίες για την απόκτησή του. Τι γίνεται με τις άλλες υποθέσεις.

Πράσινο «κόλπο γκρόσο» για Παπαγιάννη
Μεγάλη προσπάθεια για να δελεάσει τον Γιώργο Παπαγιάννη να επιστρέψει στην Ελλάδα κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο 17χρονος σέντερ (2,17μ.) αποτελεί το μεγάλο στόχο για τη front line της ομάδας, καθώς θεωρείται δικαιολογημένα το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, ενώ μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο είχαν κατακτήσει το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Μάλιστα είχε επιλεγεί και στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης έχοντας 14,3 πόντους, 10,4 ριμπάουντ και 2,3 τάπες κατά μέσο όρο.

Οι «πράσινοι» έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του και προσπαθούν να τον πείσουν να επαναπατριστεί, αλλά δεν είναι εύκολο. Ο Παπαγιάννης έχει προτάσεις από 17 κολέγια των ΗΠΑ (!) και οι ειδικοί εκτιμούν πως μελλοντικά μπορεί να βρεθεί εύκολα στην πρώτη δεκάδα, ενδεχομένως και στις πρώτες θέσεις, του ντραφτ. Δεδομένης της ένδειας καλών ψηλών που υπάρχει ακόμη και στο ΝΒΑ, μπορεί σε λίγα χρόνια να βρει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και φυσικά την ευκαιρία για μια μεγάλη καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ποια είναι η… αντιπρόταση του Παναθηναϊκού; Του προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσει άμεσα πολλά χρήματα, δυνατότητα που δεν θα έχει στις ΗΠΑ για τον επόμενο χρόνο που θα παραμείνει στο λύκειο, αλλά και μέχρι να φύγει από το κολέγιο για να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ. Παράλληλα, δεν θα «φράξουν» το δρόμο του παίκτη για το ΝΒΑ συμπεριλαμβάνοντας στην πρότασή τους όρους που θα του επιτρέπουν να κάνει το άλμα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πρόταση αντίστοιχη με αυτή που έκανε ένα χρόνο πριν ο Ολυμπιακός στον Ιωάννη Παπαπέτρου, που τότε φοιτούσε στο Τέξας. Μένει να φανεί αν θα καταστεί εφικτό να γίνει η μεταγραφή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα, «τρέχουν» κανονικά παρά το γεγονός ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είναι πλέον στην Ελλάδα. Οι «πράσινοι» αναμένουν την απάντηση του Νικ Καλάθη στην πρόταση περίπου 1,4 εκατ. ευρώ το χρόνο που του έχουν κάνει για τριετές συμβόλαιο και το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο δεκαήμερο. Από εκεί κι έπειτα, Βεζένκοφ και Μποχωρίδης από τον Άρη, καθώς επίσης και ακόμη πιο νεαροί παίκτες όπως ο 16χρονος πλέι μέικερ του Κρόνου Λούντζης και ο 18χρονος φόργουορντ Τσαλμπούρης του Πιερικού/ Αρχέλαου, είναι παίκτες που απασχολούν και δεν απέχουν πολύ από το «τριφύλλι». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: