Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο τελικός… νωρίς!!

Τέσσερα χρόνια παρά ένα μήνα μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του 2010, Ισπανία και Ολλανδία μονομαχούν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ (22:00).

Ο τελικός… νωρίς
Στις 11 Ιουλίου του 2010 η Ισπανία νικούσε την Ολλανδία στην παράταση και κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις 13 Ιουνίου του 2014 η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο ομάδες να ξανασυναντηθούν, αλλά αυτή τη φορά για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, στο Σαλβαδόρ (22:00, ΝΕΡΙΤ).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου θέλουν να επιβεβαιώσουν και στα γήπεδα της Βραζιλίας πως παραμένουν η νούμερο ένα δύναμη παγκοσμίως. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που μετρά 22 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σαν προπονητής της Ισπανίας σε Μουντιάλ (την πρεμιέρα του 2010 από την Ελβετία) αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τον Ντιέγκο Κόστα, που έχει αποθεραπευτεί πλήρως, στην κορυφή της επίθεσης αντί των Τόρες ή Βίγια, ενώ ο Χάβι Μαρτίνεθ θα προτιμηθεί από τον Ζεράρ Πικέ ως παρτενέρ του Σέρχιο Ράμος στα στόπερ.

Οι «οράνιε» θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την προ τετραετίας ήττα τους στον τελικό. Ο Λουίς Φαν Χάαλ, που βασίζεται σε ένα αρκετά ανανεωμένο ρόστερ σε σχέση με την ομάδα του προηγούμενου Μουντιάλ, δεν έχει μαζί του τους τραυματίες Στρούτμαν και Φαν Ντερ Φάαρτ, ενώ μεσοεπιθετικά θα στηριχτεί και πάλι στην τριάδα των Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Άριεν Ρόμπεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές, με την Ισπανία να έχει πέντε νίκες και την Ολλανδία τέσσερις. Η συνάντησή τους στον τελικό του 2010 ήταν η μοναδική σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους.

Πιθανές συνθέσεις

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Ράμος, Μαρτίνεθ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Κόστα.

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Ντε Βράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Κλάσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: