Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Για μια θέση δίπλα στη «σελεσάο»

Μεξικό και Καμερούν μάχονται στο Νατάλ (19:00, ΝΕΡΙΤ) για το προβάδισμα πρόκρισης δίπλα στη… σίγουρη Βραζιλία από τον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ.

Για μια θέση δίπλα στη «σελεσάο»
Καταμεσήμερο (για τη Βραζιλία, στις 13:00) αρχίζει η ποδοσφαιρική δράση στη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το Μεξικό να αναμετράται με το Καμερούν στο Νατάλ.

Κακά τα ψέματα, οι δύο ομάδες εξ αρχής έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως η μία θέση πρόκρισης είναι καπαρωμένη από τη Βραζιλία και αντιλαμβάνονται πως θα δώσουν μάχη για την άλλη μεταξύ τους, αλλά και με την Κροατία.

Το Μεξικό που πέρασε από τέσσερις διαφορετικούς προπονητές στο δρόμο για το Μουντιάλ, έχει σαν στόχο την έκτη σερί παρουσία της στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ο 35χρονος Ράφαελ Μάρκες θα είναι στο βασικό σχήμα, όχι όμως και ο «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, καθώς θα πληρώσει το μάρμαρο της κακής του χρονιάς στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Το Καμερούν, στον αντίποδα, μετά την εκπληκτική πορεία του μέχρι τα προημιτελικά στη διοργάνωση του 1990, δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά να περάσει από το σκόπελο των ομίλων. Βασικός αναμένεται να αγωνιστεί με τα «λιοντάρια» ο γκολκίπερ Σαρλ Ιτάνζ, που ανήκει στον ΠΑΟΚ, όπως φυσικά και ο… απροσδιορίστου (κατά τον Μουρίνιο) ηλικίας, αλλά τυπικά… 33χρονος Σαμουέλ Ετό. Το Καμερούν έχει άλλα προβλήματα, καθώς η αποστολή ταξίδεψε με το ζόρι στη Βραζιλία, λόγω οφειλών της ομοσπονδίας προς τους παίκτες.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν μόλις μία φορά, το 1993 στο Λος Άντζελες, με το Μεξικό να επικρατεί 1-0. Πάντως δεν έχει κερδίσει ποτέ αφρικανική ομάδα σε τελική φάση Μουντιάλ, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Πιθανές συνθέσεις:

Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Βάσκες, Γουαρδάδο, Ντος Σάντος, Περάλτα.

Καμερούν (Φίνκε): Ιτάνζ, Τζεγκουέ, Μάτιπ, Ενκουλού, Μπεντιμό, Ενόχ, Σονγκ, Εμπιά, Μουκάντζο, Ετό, Τσούπο-Μοτίνγκ.

Διαιτητής: Εντουάρντο Ρολντάν (Κολομβία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: