Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κατάμουτρα από… την Μονή Εσφιγμένου!!

Πολλά και διάφορα σχολιάζει ο Δημοσθένης Καρμοίρης. Από την ευθύτητα και την αξιοπρέπεια του «Αγιορείτη Άγγελου» την οποία είναι άγνωστο αν την αντιλαμβάνονται στον μίζερο ΠΑΟΚ και τα «κουρέματα» σε δικέφαλο και μπασκετικό Παναθηναϊκό, μέχρι τις σφυρίχτρες του Mundial. Ταιριαστό με… χλαπάτσα ήταν το «μπάσιμο» του Αναστασιάδη στο πετσί του ΠΑΟΚτσή.
Η αξιοπρέπεια, ο εγωισμός και το κύρος ενός ανθρώπου, που μπορεί να χλευάζεται και να λοιδορείται καταντώντας ως και ανέκδοτο για την προσήλωση του στο Θεό και την Παναγιά, αλλά εκείνος επιμένει να συμπεριφέρεται με υψηλό ανάστημα και δείκτη κοσμιότητας τζέντλεμαν (όσο κι αν δεν του πάνε τα κοστούμια), περίσσεψαν στο λόγο του, κατά την παρουσίαση που του έκανε ο επίσημος ΠΑΟΚ.
Ο Άγγελος ή Αγγελάρας ο… Αγιορείτης, βέρο «ΠΑΟΚ-ι» παλιάς γενιάς με βαρύ φρόνημα, αντάξιο της ιστορικής φανέλας που φόρεσε και με την οποία διέπρεψε, μου φαίνεται ότι δεν άρχισε καλά τη θητεία του στην Τούμπα.
«Ξέρανε» με ορθές-κοφτές, σταράτες τοποθετήσεις, τα καρντάσια της κερκίδας, τον Ιβάν και τη διοίκηση, τους παίκτες και τα αποδυτήρια, όλο το σύστημα της… κλάψας και της πατροπαράδοτης εναντίωσης στο «κράτος των Αθηνών».
Αυτό που όπως μας λένε κάθε λίγο και λιγάκι από βορρά, φταίει μέχρι και γιατί… στραβό-φυσάει ο Βαρδάρης!
Τώρα ο Αναστασιάδης τι τους είπε εκεί πάνω; Να αφήσουνε τα «σάπια». Να ξεχάσουνε τη μέθοδο μετατόπισης ευθυνών. Να παραμερίσουνε τις προφάσεις και τις φτηνές δικαολογίες και να κοιτάξουνε να κάνουν κάποια στιγμή ξανά και κυριολεκτικά-πραγματικά τον ΠΑΟΚ ισχυρό, μεγάλο (σε νοοτροπία/πράξεις/συμπεριφορές) και, γιατί όχι, κραταιό και πρωταθλητή.
Επεξηγηματικά όλων των παραπάνω, απομονώνω τις εξής φράσεις από τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης: «Άκουγα πολλά, έφταιγαν οι διαιτητές, πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Μας φταίει η Αθήνα, μας φταίει εκείνο... Δεν μας φταίει κανείς. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε όλοι μας, εγώ τα έχω ξεχάσει από το 1996».
Κάποιοι βρίσκουν «μάστορα»
Ο νέος(-παλιός) προπονητής του δικέφαλου έδειξε αποφασιστικά έτοιμος να αλλάξει την εικόνα μικρής ομάδας που εμφάνιζε σε κάθε παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο πρωτάθλημα, με τις συνεχείς γκρίνιες, διαμαρτυρίες, προκλήσεις και πιέσεις με διάφορους τρόπους στους διαιτητές, οι οποίοι είχαν τριγύρω τους τη δαμόκλειο σπάθη μιας Τούμπας που «μύριζε» αρένα και… φρέσκο αίμα! Οπότε και… τους «πέρναγε» κιόλας.
Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Στοχ, αλλά και Κλάους Αθανασιάδης φαίνεται – όσοι από αυτούς μείνουν και του χρόνου, αλλά έτσι κι αλλιώς τα νέα «μέτρα και σταθμά» ελπίζω ότι θα αφορούν και τους υπόλοιπους, παλιότερους και νέο-μεταγραφέντες - πως βρίσκουν τον «μάστορα» τους.
Για να μη «φτηναίνει» μέσω τέτοιων τακτικών όλο το πρωτάθλημα και το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για να καταλήξω με τον Αναστασιάδη, θα κάνω μια παρατήρηση προφανή, την οποία μόνο όποιος δεν θέλει, δεν την αντιλαμβάνεται: Η συμφωνία μαζί του από την ΠΑΕ, με έναν προπονητή που η διαδρομή του στους πάγκους έχει διδάξει ότι δεν «κολλάει» ιδιαίτερα με star και βεντετισμούς, προτιμώντας να εργάζεται με Ελληνόπουλα και νεαρούς ποδοσφαιριστές, χαμηλών τόνων και κατεβασμένων κεφαλιών κατά κύριο λόγο, σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος έχει αποφασίσει να ρίξει δραστικά το μεταγραφικό μπάτζετ του ΠΑΟΚ.
Προβλέπονται χαμηλές πτήσεις για τον «αετό»…

  • Πολλά τα ναζάκια του Καραγκούνη! Το «ναι» του στο Νταμπίζα και τον Παναθηναϊκό παραπέμφθηκε για μετά το Mundial. 37 χρονών δηλαδή ο τύπος-«τυπάρας» τι καλύτερο μπορεί να περιμένει για το μέλλον (ποιο μέλλον δηλαδή);
Ρε που κατάντησε ο ΠΑΟ, να του κάνει το δύσκολο ένας βετεράνος των γηπέδων! Δικό του παιδί κιόλας!
 
  • «Κούρεμα» οικονομικών προμηνύεται όμως και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Άμα βλέπεις να διώχνει Λάσμε, Ματσιούλις, Μπράμο και να παίρνει για κόουτς τον Ιβάνοβιτς, που επίσης φημίζεται για την ανάδειξη ταλέντων και «νέου αίματος» γενικά, δεν θέλει και φιλοσοφία για το πού πάει το πράμα…
  • O Γκαμπονέζος Στεφάν με το χαρτί της ελευθερίας του στο χέρι, αν είναι εντάξει με τα πόδια του – κάτι που δεν το γνωρίζω – είναι ότι πρέπει λύση για τον Ολυμπιακό στο πλάνο του να αντικαταστήσει τους Σίμονς και Σερμαντίνι με έναν καλό ψηλό δίπλα στον Ντάνστον.
  • Ώρα έναρξης Mundial: Μέσα στην ποδοσφαιρική χλιδή! Για τη διοργανώτρια περιμένω «σπρώξιμο» γερό, καθώς δεν κρατιόντουσαν άλλωστε κύκλοι του Μπλάτερ και το διέδιδαν δεξιά και αριστερά. Όχι πως η Βραζιλία αμφισβητείται για το ποδοσφαιρικό της μεγαλείο. Ωστόσο δεν έχει τους παιχταράδες άλλων Παγκοσμίων Κυπέλλων – σάματις και τα άλλα μεγαθήρια έχουν ομαδάρες, μπα – και το «σπρώξιμο» μόνο ευεργετικό θα της ήταν…
  • Για την πρεμιέρα της Εθνικής μας, πάντως, εύχομαι να μη μας περνάνε για «Αμερικανάκια» αυτοί οι άπειροι – σε Mundial – ρέφερι υπό την αστερόεσσα που μας έβαλε η FIFA κόντρα στην Κολομβία…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: