Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και ο Ολυμπιακός τον ξέρει!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη διάθεση των Αγγελόπουλων για πρόωρες ανανεώσεις, για ενίσχυση του Ολυμπιακού και για τον τρόπο προσέγγισης που έχει αλλάξει για τα καλά.
Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού (και οποιασδήποτε ομάδας σε αυτό το επίπεδο) δεν είναι εύκολο πράγμα, ωστόσο υπάρχουν δεδομένα τα οποία μπορούν να τον απλοποιήσουν. Το βασικότερο όλων είναι η επιθυμία και στον Πειραιά φαίνεται πως έχουν μπόλικη από δαύτη.
Η στείρα σε τίτλους σεζόν που ολοκληρώθηκε αντί να απογοητεύσει, πείσμωσε όχι μόνο τους Αγγελόπουλους, αλλά όλους όσοι εμπλέκονται με τον σύλλογο.
Θυμάμαι περασμένα καλοκαίρια να ακούω «δεν κάνουμε καμία ανανέωση, στο τέλος της σεζόν που τελειώνει το συμβόλαιο του «τάδε» θα μιλήσουμε μαζί του αναλόγως και τους τίτλους». Θυμάμαι επίσης να ακούω για μειωμένο μπάτζετ. Θυμάμαι να ακούω για μεταγραφικούς στόχους πως «αυτά του δίνουμε. Αν θέλει έρχεται, αν δε θέλει αυτός θα χάσει».
Το καλοκαίρι αυτό εξελίσσεται διαφορετικά με μεγαλύτερη και σημαντικότερη αλλαγή... τις ανανεώσεις. Οι Αγγελόπουλοι εμπράκτως αποδεικνύουν πως θέλουν τον βασικό τους κορμό για πολλά χρόνια και για αυτό το λόγο κάλεσαν τους ατζέντηδες του Πρίντεζη και του Μάντζαρη να προχωρήσουν σε συζητήσεις. Να είστε σίγουροι πως αν δεν ακουστούν... τρελά ποσά τότε θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις αφήνοντας όλους αυτούς που γράφουν για τουρκικά σενάρια (Πρίντεζη) και «πράσινα» σενάρια (Μάντζαρη), με την όρεξη.
Φυσικά η κίνηση αυτή των Αγγελόπουλων είναι σωστή για ακόμη ένα λόγο. Το μυαλό του Μάντζαρη επηρεάστηκε πάρα πολύ από όλα όσα γραφόντουσαν (και συνεχίζουν παρά την επίσημη τοποθέτηση του παίκτη). Φανταστείτε αν δεν ανανεώσει πόσα θα γραφτούν του χρόνου, ειδικά μετά από μία κακή εμφάνιση του Μάντζαρη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Με την κίνηση αυτή λοιπόν προστατεύουν και τους παίκτες τους στον Ολυμπιακό, ενώ του ενθουσιάζουν με τον τρόπο με τον οποίο τους προσεγγίζουν. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει για τουλάχιστον δύο παίκτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν είμαι στις τσέπες των προέδρων για να ξέρω τι σημαίνει αυτό και να σας πω συγκεκριμένο νούμερο, αλλά με σιγουριά σας αναφέρω πως δε θα υπάρξουν υποτιμητικές προτάσεις, ούτε φυσικά θα πληρώσουν υπεραξία. Αν π.χ, ο Ντιλέινι αξίζει ένα ποσό και εμφανιστεί η ΤΣΣΚΑ ή η Λοκομοτίβ ή Εφές και του δώσει τα διπλάσια... στο καλό να πάει. Διαπραγματεύσεις θα γίνουν για ένα ποσοστό αυξομείωσης, όμως όχι για λεφτά εξωπραγματικά.
Τα όσα γίνονται στον Παναθηναϊκό με τις αποχωρήσεις ξένων παικτών και την ελληνοποίηση δεν αγγίζουν τον Ολυμπιακό. Αφενός γιατί την ελληνοποίηση και το παιδομάζωμα το έκανε μόδα και πάλι ο Ολυμπιακός και αφετέρου διότι στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί στο Final 4 της Μαδρίτης.
Πριν κάποια χρόνια ίσως ακουγόταν το «έλα μωρέ αφού θα παίξουν με πιτσιρικάδες, τους κερδίζω και με τον Σερμαντίνι». Φέτος δε θα ακουστεί, δεν το σκέφτονται καν. Το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα ισχυροποιήσουν τον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο είναι πιο εύκολο αφού ο βασικός κορμός θα μείνει αναλλοίωτος σε τεράστιο ποσοστό και θα υπάρξουν δύο σημαντικές προσθήκες.
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο.
ΥΓ: Μη βιάζεστε να διαλύσετε τον Παναθηναϊκό και κυρίως μην το κράζετε. Περιμένετε να δείτε το ρόστερ και μετά πράξτε όπως επιθυμείτε. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στις τάξεις του Ολυμπιακού όταν οι Αγγελόπουλοι αποκτούσαν τους 90ρηδες οι οποίοι στα 23 τους χρόνια έχουν ήδη δύο Ευρωλίγκες. Δεν είναι εύκολο, αλλά μην υποτιμάτε τις προθέσεις του Παναθηναϊκού.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: