Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Φουλ... για θρύλος ο Νεϊμάρ!

Δεν αργεί η ώρα που ο Νεϊμάρ θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Βραζιλίας. Ήδη στην πρεμιέρα του Μουντιάλ έκανε μεγάλο βήμα (με ρεκόρ και επιτυχίες) προς αυτή την κατεύθυνση!

Φουλ... για θρύλος ο Νεϊμάρ
Είναι μόλις 22 ετών. Από αυτόν περιμένουν οι Βραζιλιάνοι να σηκώσει την εθνική της χώρας τους στους ώμους του. Και ο Νεϊμάρ στην πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο όχι μόνο αποδείχθηκε έτοιμος να κάνει το... καθηκόν του, αλλά κατάφερε να φτάσει πιο κοντά στο να ανακηρυχθεί θρύλος για τη «σελεσάο».

Διότι σύμφωνοι πως η ομάδα του Σκολάρι χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας για να νικήσει την Κροατία, σύμφωνοι πως γι’ αυτό το λόγο πιθανώς ο άσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αλλά η ιστορία... έγραψε!

Ο Βραζιλιάνος αστέρας έγινε ο νεότερος παίκτης (σε ηλικία 22 ετών και 127 ημερών) τα τελευταία 48 χρόνια, που σκοράρει δύο φορές στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ. Μάλιστα απ’ το 2006 είχαμε να δούμε κάποιον να πετυχαίνει δύο τέρματα στην παρθενική του εμφάνιση στον θεσμό. Τότε ήταν ο Βίγια στο Ισπανία-Ουκρανία.

Ο Νεϊμάρ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας που απ’ το 2002 και τον Ροναλντίνιο (κόντρα στην Κίνα) σκοράρει απ’ την άσπρη βούλα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και το κερασάκι στην τούρτα –και πιθανώς πιο σημαντικό- έρχεται απ’ το ότι ο 22χρονος άσος φιγουράρει πλέον και επίσημα στο Top-10 των κορυφαίων σκόρερ της Βραζιλίας. Έχει 33 γκολ σε 50 εμφανίσεις. Και είναι τόσο μικρός! Ξεπέρασε Τοστάο και Αντεμίρ που έχουν ένα λιγότερο πλέον, έχει πιάσει στην έβδομη θέση τους Ζερζίνιο και Ροναλντίνιο κι απέχει μόλις ένα απ’ τον έκτο Ριβάλντο!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: