Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δεν βολεύει το... σύστημα και τους δορυφόρους!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις προτάσεις του Παναθηναϊκού για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση στην Σούπερ Λίγκα, τόσο για την διαιτησία, όσο για το θέμα των δανεικών. Η πρόταση συνοδεύεται και από τα όσα ισχύουν και στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε να τελειώσει και το παραμύθι που ακούμε χρόνια τώρα από κάποιους ότι «και στο εξωτερικό τα ίδια ισχύουν». Δύο στοιχεία από τις προτάσεις είναι πολύ σημαντικά και εδώ θα δούμε ποιες ομάδες στην Σούπερ Λίγκα θέλουν να μην υπάρχουν εξαρτήσεις και ποιες επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι δορυφόροι. Οσον αφορά την διαιτησία είναι πολύ σημαντική η πρόταση για ξένο ελεγκτή.
Ο οποίος θα ελέγχει τους παρατηρητές που βαθμολογούν σε κάθε αγωνιστική τους διαιτητές (εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι του ...συστήματος) και η δική του έκθεση θα είναι δεσμευτική για την ΚΕΔ και για τις κυρώσεις που θα προτείνει. Με αυτό τον τρόπο και όταν ο παρατηρητής θα ξέρει, ότι αν αντί να παραπέμψει έναν διαιτητή τον βγάλει λάδι θα χάσει και αυτός την θέση του παρατηρητή, θα είναι λίγο δύσκολο να το κάνει.
Η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή που έγινε πριν λίγο καιρό ήταν για τα μάτια του κόσμου . Την έκανε ο Ολυμπιακός, που είναι ο πρώτος, που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα, όσον αφορά και την σύνθεση της ΚΕΔ, αλλά και τον τρόπο που βαθμολογούν οι παρατηρητές. Και με ξένο αρχιδιαιτητή , που στην αρχή της χρονιάς θα έχει λόγο στον ορισμό διαιτητών και παρατηρητών μετά δεν θα κάνει τίποτα ,δεν κουνιέται φύλλο. Αντίθετα αν υπάρχει ένα ξένος ελεγκτής και κάθε Κυριακή στέλνει σπίτια τους τους παρατηρητές διαιτησίας, που άλλα βλέπουν και άλλα βαθμολογούν , ίσως σφίξουν τα γάλατα και κάτι γίνει....
Οσον αφορά το θέμα των δανεικών πέρα του ότι σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί μία ομάδα να έχει 15 και 20 δανεικούς(σύμφωνα και με τα στοιχεία, που δόθηκαν) η πιο σημαντική πρόταση του Παναθηναϊκού είναι να μην μπορεί μία ομάδα να αγοράζει έναν παίκτη και να τον δίνει την ίδια περίοδο δανεικό . Για παράδειγμα ο Τάτος πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν έπαιξε σε επίσημο ματς. Την ίδια περίοδο πήγε δανεικός στον Αρη .
Το ίδιο έγινε και με τον Κολοβό, που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο και παρέμεινε δανεικός στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το ίδιο έγινε με τον Μπουχαλάκη που αποκτήθηκε από τον Εργοτέλη και παρέμεινε δανεικός εκεί. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα με την συγκεκριμένη ομάδα, που έχει σπάσει ρεκόρ δανεικών, αλλά αν τα αναφέρω όλα δεν θα προλάβω .....να δω το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ.
Η πρόταση του Παναθηναϊκού, λοιπόν, είναι προς την σωστή κατεύθυνση είναι για ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται χωρίς εξαρτήσεις , χωρίς ...συστηματικές διαιτησίες....Δηλαδή όχι για το ελληνικό πρωτάθλημα που υπάρχει τώρα. Και το οποίο είναι γεμάτο δορυφόρους και διαιτησίες με κατευθύνσεις.....Μακάρι να πέσω έξω, αλλά πιστεύω ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν θα τύχει μεγάλης αποδοχής. Διότι πολύ απλά δεν βολεύει το ...σύστημα και τους δορυφόρους...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: