Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παπανικολάου: «Να μην μπαίνει από το “παράθυρο” η ΑΕΚ»

Διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα τις σχέσεις του με την ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παπανικολάου: «Να μην μπαίνει από το “παράθυρο” η ΑΕΚ»
Ο Δημήτρης Παπανικολάου δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει τα χρήματα που του οφείλονται από τη θητεία του στην ΑΕΚ. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Εφήβων δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως ο τρόπος με τον οποίο έρχεται στην Α1 η «Ένωση», δεν είναι ο «ενδεδειγμένος», λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια νομική υπόσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά:

Για τα μπάτζετ των ελληνικών ομάδων: «Ό,τι περνάει η χώρα μας με την κρίση αντικατοπτρίζεται και στο μπάσκετ. Οι δύο οικογένειες (Γιαννακόπουλοι-Αγγελόπουλοι) με τα όποια λάθη τους τελευταίο καιρό, έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν παύουν να είναι η διαφήμισή μας. Παρά την Ελλάδα της “νέας πραγματικότητας” δεν παύουν να κρατούν ψηλά τη σημαία. Αν δεν ήταν αυτοί, το μπάσκετ θα ήταν σε “μονόστηλο”. Αυτές οι δύο ομάδες, με την οργάνωσή τους, τον κόσμο και τους “αιμοδότες” που βάζουν και δεν βγάζουν, κρατούν το μπάσκετ ψηλά».

Για τον Παναθηναϊκό και την «ελληνοποίηση» που επιχειρεί: «Ελπίζω μέσα από τη διαδικασία αυτή να έχουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι η ώρα να πάρει κάποια λεπτά και να παίξει. Γενικά, νομίζω ότι μακροχρόνια να βγει σε καλό και να αναδειχθούν νέα παιδιά».

Για τον Χαραλαμπόπουλο: «Ο Βασίλης είναι μεγάλο ταλέντο. Χρειάζεται παιχνίδια γιατί έχει προσωπικότητα και ταλέντο. Θέλει παιχνίδια για να βγάλει αυτό που μπορεί. Είναι ερώτημα η θέση που μπορεί να προσφέρει. Στην ομάδα παίζει και “3” και “4”. Για “4” θα πρέπει να δυναμώσει και για “3” θα πρέπει να δυναμώσει τα πόδια του και να γίνει πιο γρήγορος. Είναι ερώτημα και για μένα. Όμως, γενικά καλό είναι υπάρχει μία σταθερή για κάθε παίκτη. Για μένα και για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να παίξει “3”. Έχει σουτ και διείσδυση».

Για την Εθνική Εφήβων: «Είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για χρυσό. Το στοίχημα είναι να βγουν νέα παιδιά για τη μεγάλη Εθνική. Να έχουν αντοχές να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το σημαντικό σε αυτή την ηλικία είναι να χτίζουν, ώστε να μπουν στο μέλλον σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο Χαραλαμπόπουλος πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να παίξει».

Για το τι είναι προτιμότερο για έναν νεαρό παίκτη: «Είναι ιδανικό να αγωνίζεται σε ομάδες που βρίσκονται στη μέση και λίγο παραπάνω. Όμως, η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, αυτό που δεν είχαμε εμείς στην ηλικία τους».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1: «Όλοι θέλουμε την ΑΕΚ στην Α1. Είναι μία μεγάλη ομάδα που πέρασε πολλές περιπέτειες. Αλλά, ο τρόπος με τον οποίο έρχεται στην Α1 δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Δεν έχει νομική υπόσταση να σταθεί. Η ΑΕΚ έχει παρατυπήσει σε πολλά πράγματα και ο αθλητικός εισαγγελέας, κύριος Κορέας, μου είπε πως θα παρακολουθήσει την υπόθεση. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταθεί μόνης της και να μην μπαίνει από το παράθυρο. Δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα χρήματα που μου οφείλονται και πρόκειται να φτάσω ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μάλιστα, την υπόθεση γνωρίζει και η FIBA. Έχω κάνει 100 προτάσεις διακανονισμού, αλλά στην ΑΕΚ αλλάζει συνεχώς η κατάσταση διοικητικά και όλοι με παραπέμπουν στον προηγούμενο. Στη Β’ Εθνική που συμμετείχε, δεν κήρυξε πτώχευση και λειτουργούσε κανονικά. Την ΑΕΚ την έχουν βλάψει μικροί άνθρωποι που μας κοροϊδεύουν όλους. Όμως, δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι αυτό. Δεν πιστεύω να άφηνε κανείς 440.000 ευρώ. Πως θα περάσει η ΑΕΚ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να πάρει πιστοποιητικό. Απορώ γενικά αν υπάρχουν διατάξεις, νόμοι και κανονισμοί. Κάνεις δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Από το 2007 και μετά δεν έχει καταθέσει ισολογισμό και είναι εταιρία! Θα περιμένω με αγωνία να δω τι θα γίνει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: