Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

(Τ)σάμπα μάγκες!!

Γίνεται να χορέψεις σάμπα με… δεκανίκι; Γίνεται! Η μέτρια Βραζιλία χρειάστηκε ένα πέναλτι-μαϊμού κι έναν εκπληκτικό Νεϊμάρ για να λυγίσει τελικά την Κροατία (3-1) και να ξεκινήσει νικηφόρα το Μουντιάλ

(Τ)σάμπα μάγκες!
Μια (γιαπωνέζικη) απομίμηση Βραζιλίας παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του Μουντιάλ!

Η «σελεσάο» τα βρήκε σκούρα απέναντι στη μαχητική Κροατία και χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας για ξεκινήσει με νίκη (3-1) τη διοργάνωση.

Ένα πέναλτι που ανακάλυψε ο Γιαπωνέζος Νισιμούρα πάνω στον Φρεντ έδωσε το δικαίωμα στον εξαιρετικό Νεϊμάρ να ολοκληρώσει την ανατροπή που είχε ξεκινήσει μόνος του (ισοφαρίζοντας νωρίτερα το αυτογκόλ του Μαρσέλο).

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ομάδα των Σίλντενφελντ-Πράνιτς (σ.σ. δεν αγωνίστηκαν) και πριν ο Όσκαρ την αφήσει οριστικά στον τόπο στις καθυστερήσεις, απείλησε να πάρει πίσω τον πόντο που της στερήθηκε.


Το ματς

Πριν το παιχνίδι η Τζένιφερ Λόπεζ ξεχείλωσε στόματα με την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης. Και η Βραζιλία τη μιμήθηκε στο ξεκίνημα. Μπαίνοντας φουριόζα κι αφήνοντας επίσης ακάλυπτα τα… νώτα της! Στην Κροατία λοιπόν οι παίκτες του Σκολάρι περίμεναν να δουν μια αντίπαλο «ψαρωμένη». Που θα ‘μπαινε στο γήπεδο ως κομπάρσα. Και αντ’ αυτού είδαν τον ουρανό σφοντύλι. Όταν ο Μαρσέλο διόρθωσε το «τσαφ» του Γέλαβιτς και πλάσαρε… για λογαριασμό του τον Σέζαρ.

Παρόλα αυτά, η «σελεσάο» δεν πανικοβλήθηκε. Με τη βοήθεια και της εξέδρας, ξαναπήρε τα πάνω της. Και σταδιακά στρίμωξε τον αντίπαλο. Έτσι, ο Πλετίκοσα καθάρισε τις σέντρες που άρχισαν να σφυρίζουν γύρω του. Διακτινίστηκε στη γωνία του κι έκανε… ανεξήγητη απόκρουση στο βολέ του Όσκαρ. Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όμως όταν ο Νεϊμάρ το πήρε πάνω του. Και μ’ ένα χειρουργικό σουτ έσκισε τα σύννεφα άγχους που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω απ’ το γήπεδο.

Ακόμα κι έτσι όμως η Κροατία δεν κατέρρευσε. Έμεινε όρθια στην πίεση που ακολούθησε. Και ειδικά αφότου ηρέμησε στην ανάπαυλα, επέστρεψε το ίδιο εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο. Τόσο εξαιρετικά, ώστε οι Βραζιλιάνοι να μη βρίσκουν ούτε χαραμάδα για να μπουν στην περιοχή της. Κάνοντας, έτσι, τον Σκολάρι να ψάχνεται (έβαλε Ερνάνες και Μπερνάρντ) και τον Πλετίκοσα να νιώθει ότι απειλείται μονάχα από κάποιες στημένες φάσεις.

Αφού λοιπόν οι Βραζιλιάνοι δεν μπορούσαν ν’ ανακαλύψουν τρόπο που θα διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, το έκανε ο διαιτητής. Ανταμείβοντας το «θέατρο» του Φρεντ (όχι με χειροκρότημα) αλλά μ’ ένα πέναλτι που δεν θα ‘δινε ούτε ο Σκολάρι. Έτσι, ο Νεϊμάρ δεν είπε «όχι» στο δώρο. Παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Πλετίκοσα, λύτρωσε την εξέδρα. Και της επέτρεψε (αφότου λαχτάρησε σε σουτ των Μόντριτς και Πέρισιτς που έβγαλε ο Σέζαρ) να γιορτάσει με την ψυχή της το γκολ για Όσκαρ που έβαλε ο… Όσκαρ στις καθυστερήσεις!


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Άλβες, Γκουστάβο, Παουλίνιο (63’ Ερνάνες), Όσκαρ, Χουλκ (68’ Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88’ Ραμίρες), Φρεντ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζέφερσον, Βίκτορ, Φερναντίνιο, Ντάντε, Μάξουελ, Ενρίκε, Γουίλιαν, Μπερνάρντ, Τζο, Μαϊκόν

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Βερσάλικο, Λόβρεν, Τσόρλουκα, Σρνα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς (61’ Μπρόζοβιτς), Όλιτς, Γέλαβιτς (78’ Ρέμπιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζελένκα, Σούμπασιτς, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς, Σίλντενφελντ, Σαμίρ, Βίντα, Εντουάρντο, Μπαντέλι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Αρένα Κορίνθιανς», Σάο Πάολο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: