Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 στο Βέλγιο

Χειρότερα δεν γινόταν. Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ, όμως η ήττα αυτή δεν... πόνεσε τόσο πολύ τους "κιτρινόμαυρους", όσο ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος αποχώρησε μόλις στο 19' του αγώνα με τράβηγμα στο αριστερό του πόδι. Ανυσηχία στο "στρατόπεδο" του "δικεφάλου" για τον Αργεντινό, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπουσουφά (30'), Λουκάκου (71') και Γιούχας (75' ) ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Αριέλ Γιάκομπς.

Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Χάιντουκ στην Αγία Πετρούπολη (με 2-0), έμπλεξε τα πραγματα στον όμιλο σε ότι αφορά το δεύτερο "εισιτήριο" που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντερλεχτ, ΑΕΚ και Χάιντουκ ισοβαθμούν με 3 βαθμούς με τους Βέλγους να έχουν συντελεστή τερμάτων 0 και την "Ένωση" και τους Κροάτες να έχουν από -3.

Όσο για το πρώτο "εισιτήριο το έχει ήδη... καπαρώσει η ρωσική ομάδα που έχει το απόλυτο των 9 βαθμών στα πρώτα τρία ματς. Έτσι τα παιχνίδια στις 4 Νοεμβρίου στο "Σπύρος Λούης" και στο Σπλιτ θα καθορίσουν πάρα πολλά...

Tα αρχικά πλάνα
Ο Μανουέλ Χιμένεθ διατήρησε το 4-3-3, το οποίο του χάρισε μία σπουδαία νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ωστόσο ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές προσώπων με δεδομένες τις απουσίες που είχε (σ. σ. Γιάχιτς, Γεωργέας, Νασούτι, Πατσατζόγλου, Λυμπερόπουλος), ή του προέκυψαν (σ. σ. Μανωλάς). Ο Σάχα ήταν και πάλι ο βασικός γκολκίπερ, με τον Αργυρίου -να κάνει το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα- στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Λαγό στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Δέλλα και Γκέντσογλου. Ο Ντιόπ ήταν ξανά ο "καθαρός" αμυντικός μέσος με τους Καφέ και Μάκο να αγωνίζονται μπροστά του. Στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής επιλέχθηκε ο Έντερ (σ. σ. αντί του Λεονάρντο), ο Σκόκο ήταν στην ίδια θέση αριστερά και ο Μπλάνκο, που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα (σ. σ. αντί του Τζιμπούρ), αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αριελ Γιάκομπς παρέταξε την ομάδα του με κλασικό 4-4-2. Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια και είχε αμυντική τετράδα μρποστά τους τους Ζιλέ, Μάζουχ, Γιούχας και Ντεσάχτ (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Μπίλια και Πόλακ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Κλιέσταν και Κανού, να αγωνίζονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων συνέθεταν οι Μπουσουφά και Λουκάκου.

Έχασε τον Σκόκο, "έφαγε" και γκολ
Η Αντερλεχτ ξεκίνησε πιο συνατά το ματς θέλοντας να εκμεταλευτεί τον παράγοντα έδρα. ΑΠό την άλλη η ΑΕΚ έδειχνε ότι ήθελε να "παγώσει" το ρυθμό, μέχρι να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Η βελγική ομάδα δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς ωστόσο η εστία του Σάχα να κινδυνεύσει ιδιαίτερα.

Και ενώ όσο κυλούσε η ώρα και η "Ένωση" ισορροπούσε το ματς, ήρθε στο 19' ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο να "πληγώσει" τους "κιτρινόμαυρους" που είδαν τον πιο ποιοτικό παίκτη της ενδεκάδας τους να τίθεται εκτός μάχης...

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπουσουφά, εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σάχα στο σουτ του Κλιέσταν, αλλά και την αργοπορημένη αντίδραση του Αργυρίου και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό εκτόξευσε την ψυχολογία των γηπεδούχων και "πλήγωσε" την ελληνική ομάδα, η οποία δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

"Παραδόθηκε" μετά το 65'...
Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ με την έναρξη του β' μέρους, χρησιμοποιώντας τον Τζιμπούρ αντί του Μάκου, η ελληνική ομάδα για περίπου 15'-20' πίεσε ψηλά τους παίκτες της Αντερλεχτ, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Προτό. Μάλιστα μετά το 65' οι "μηχανές" των γηπεδούχων πήραν μπροστά και αυτές των "κιτρινόμαυρων" άνευ λόγου και αιτίας "έσβησαν"!

Η βολή του Λουκάκου στο 67' ήταν... προειδοποιητική και αυτή στο 71' χαριστική. Το 2-0 έβαζε "ταφόπλακα" στα όποια όνειρα είχε η ΑΕΚ για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα την "άδειαζε" ψυχολογικά. Μάλιστα στο 75' ήρθε και το υπέροχο γκολ του Γιούχας για να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη της Αντερλεχτ που μέσα σε ένα βράδυ ξεπέρασε τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε.

Η ΑΕΚ έχασε στο 76' τη σπουδαιότερη ευκαιρία της να σκοράρει με τον Μπλάνκο, αλλά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Εσθονού Κάασικ, κινδύνευσε να δεχθεί και άλλα γκολ. Ευτυχώς για τους "κιτρινόμαυρους" αυτό δεν συνέβη. Πλέον το μυαλό όλων στο "στρατόπεδο" του "δικεφάλου" στρέφεται άμεσα στη Σούπερ Λιγκ και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τα προβλήματα -κυρίως λόγω των τραυματισμών- να είναι πολλά...

Γήπεδο: "Κονστάντ Βάντεν Στοκ", Βρυξέλλες
Διαιτητής: Χάνες Κάασικ (Εσθονία)
Βοηθοί: Χανς Ρέινβαλντ (Εσθονία), Ντμίτρι Βινογκραντόφ (Εσθονία)
Πρόσθετοι βοηθοί: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία), Στεν Κάλντμα (Εσθονία)
4ος: Γιάαν Ρόος (Εσθονία)
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Αριελ Γιάκομπς): Προτό, Ζιλέ, Ντεσάχτ, Μάζουχ, Γιούχας, Μπίλια, Πόλακ, Κλιέσταν, Κανού (66' Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (79' Τσαβαρία).
Στον πάγκο: Γκοντιε, Λέκγιακς, Κουγιατέ, Μπερνταντές, Ρνιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Αργυρίου, Λαγός, Δέλλας, Γκέντσογλου, Ντιόπ, Καφές, Μάκος (46' Τζιμπούρ), Έντερ (64' Έντερ), Σκόκο (22' Μπερνς), Μπλάνκο.
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νταντόμο, Καράμπελας, Καλαμιώτης

"Ζητάμε την αθώωσή του"

Την αθώωση του Βασίλη Τοροσίδη ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τοροσίδης: "Δεν δυσφήμισα το άθλημα. Αντίθετα, νομίζω ότι ήταν fair-play"Ο Βασίλης Τοροσίδης απολογήθηκε την Πέμπτη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τις δηλώσεις ότι έπρεπε να αποβληθεί από τον διαιτητή, Αρετόπουλο, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. "Δεν είχα πρόθεση να ασκήσω κριτική στον διαιτητή. Δεν δυσφήμισα το άθλημα. Αντίθετα, νομίζω ότι ήταν fair-play από την πλευρά μου αυτό που είπα. Διαφήμιση έκανα λέγοντας ότι θα έπρεπε να αποβληθώ", είπε ο Βασίλης Τοροσίδης, κατά την απολογία του.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του Βασίλη Γκαγκάτση ο οποίος υπερασπίστηκε τον παίκτη δήλωσε: "Είναι ένας παίκτης που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι υπήρξαν δυσμενείς κρίσεις κατά του διαιτητή. Δεν είπε τίποτα κατά της διαιτησίας και τα όργανα της. Ζητάμε την αθώωσή του".

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βασίλης Τοροσίδης πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για την κατάθεση υπομνημάτων και η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Τώρα κλαιν' όλα τα αλάνια…



Την… αιτία που γελούσαν χωρίς λόγο και οδηγούνταν σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, για περίπου δύο ημέρες, αναζητούσαν άνθρωποι που κατοικούν στην Τιχουάνα αλλά και στα πέριξ αυτής!

Μεξικανοί στρατιώτες έκαιγαν για περίπου 30 ώρες, 105 τόνους χασίς. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily mail», χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από δύο ημέρες ώστε να εξαφανιστούν τα… ντουμάνια και να σταματήσει η επιρροή τους στη συμπεριφορά των ντόπιων.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας του Μεξικού, μία «επιχείρηση» ρεκόρ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Τότε, συνελήφθησαν έντεκα έμποροι ναρκωτικών-«βαποράκια», οι οποίοι πιαστήκαν στα πράσα, κατά τη μεταφορά των… προϊόντων στην Αμερική.

Το χασίς ήταν συσκευασμένο σε 10.000 κιβώτια (στο μέγεθος μίας μεγάλης βαλίτσας) και μεταφερόταν στις ΗΠΑ με ένα κομβόι πέντε φορτηγών, έξι τρέιλερ- νταλικών και τριών βαν.

Σύμφωνα με πρόχειρους μαθηματικούς υπολογισμούς των αρχών του Μεξικού, η αξία της ποσότητας- ρεκόρ που κατασχέθηκε ανερχόταν στις 750 εκατ. λίρες.

Η εξωτερική εμφάνιση των συσκευασιών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το περιτύλιγμά τους ήταν χρωματισμένο, ενώ οι έμποροι σε κάθε μία απ’ αυτές (τις… μεγάλες βαλίτσες που εμπεριείχαν το χασίς) είχαν δώσει μία κωδική ονομασία.

Μεταξύ άλλων, υπήρχαν συσκευασίες που τους είχαν δοθεί ονόματα μεγάλων αθλητών της χώρας, όπως και ηρώων κόμικς.

Σε μερικά κιβώτια αναγραφόταν το παρατσούκλι του Μεξικανού ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Ρουίς, «El pony». Κάποια άλλα έφεραν το παρατσούκλι ενός μεξικανού παλαιστή, «El Mil», ενώ υπήρχαν και μερικά με την προσωπογραφία του μπαμπά της… μυθικής οικογένειας Simpson, Homer.

Τέλος, παρατηρώντας λίγο καλύτερα τις photo, θα δείτε μερικά κιβώτια που φέρουν το κωδικό όνομα “TORO”. Λέτε οι Μεξικανοί έμποροι να παρακολουθούσαν ελληνικό ποδόσφαιρο;

Οι φίλοι του «Δικεφάλου στο «Καμπ Νου»

Αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν χθες στο «Καμπ Νου» για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Κοπεγχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ.Οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» παρακολούθησαν τον συγκεκριμένο αγώνα στο περιθώριο της σημερινής αναμέτρησης με τη Βιγιαρέαλ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν μάλιστα ιδιαιτέρως εκδηλωτικοί αφού σήκωσαν πανό και φώναξαν ουκ ολίγες φορές συνθήματα υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, άλλωστε, να δεχθούν τις σχερικές συστάσεις των Ισπανών σεκιούριτι.

Κανονικά στο Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι η ανδρική ομάδα μπάσκετ θα ταξιδέψει κανονικά στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αγωνιστεί στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, παρά την απεργία του ΠΣΑΚ.Προφανώς και πρόκειται για μοχλό πίεσης προς τους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι από την προηγούμενη εβδομάδα μετέχουν στις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού οργάνου τους.
"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η ανδρική ομάδα θα συμμετέχει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α1 με αντίπαλο τον Άρη, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 17.00, στο Αλεξάνδρειο", ανέφερε το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των ερυθρόλευκων.

Μοράτι: Είχαμε δίκιο για τον Μπέιλ αλλά τώρα κοστίζει περισσότερο…

«Γοητευμένος» από την εμφάνιση του Γκάρεθ Μπέιλ αποχώρησε το βράδυ της Τετάρτης από το «Μεάτσα» ο Μάσιμο Μοράτι.Ο 21χρονος Ουαλός πάλεψε μόνος του για λογαριασμό της Τότεναμ, μετατρέποντας το βαρύ 4-0 σε ένα πιο... εύπεπτο 4-3, πετυχαίνοντας χατ τρικ στο δεύτερο ημίχρονο και ο πρόεδρος της Ίντερ θυμήθηκε πως το καλοκαίρι απέτυχε να τον πάρει στο Μιλάνο. Οι «νερατζούρι» πρόσφεραν και τον Μουντάρι στα ανταλλάγματα αλλά τα «σπιρούνια» ζητούσαν ακατέβατα 25 εκατομμύρια ευρώ, αποθαρρύνοντας τους…

«Έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και κάναμε το σωστό, εντοπίζοντας τον το καλοκαίρι. Είδατε ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Τώρα; Μετά από αυτό το χατ τρικ θα κοστίζει πολύ περισσότερο», παραδέχτηκε ο Μοράτι.

Πάντως, η Ίντερ θα κινηθεί στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη και ο Τύπος της Ιταλίας ισχυρίζεται πως οι βασικοί στόχοι της είναι ο Ντιρκ Κάιτ και ο Ιμπραχίμ Αφελάι. Για τον τελευταίο, οι οιωνοί μοιάζουν καλοί αφού το συμβόλαιο του με τον Αϊντχόφεν λήγει το προσεχές καλοκαίρι και οι Μιλανέζοι μπορούν να τον κάνουν δικό τους με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Επεισόδια με τραυματίες πριν το Ζενίτ-Χάιντουκ

Τέσσερις οπαδοί της Χάιντουκ Σπλιτ τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, ως αποτέλεσμα συμπλοκών με περίπου οπαδούς της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, όπου οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν απόψε στο πλαίσιο της φάσης του 7ου ομίλου του Europa League.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, περίπου 50 Ρώσοι εμφανίστηκαν σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι Κροάτες εκδρομείς και ακολούθησαν συγκρούσεις που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων φιλάθλων της Χάιντουκ, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Το αήττητο του Άρη στην Ευρώπη…

Κρατάει 42 χρόνια το αήττητο του Άρη στο Χαριλάου ή «Κλεάνθης Βικελίδης» εάν προτιμάται.
Θυμίζουμε τις επιτυχίες:
Δεκαετία 70’: Τη σεζόν 70-71, ο Αρης φιλοξένησε την Τσέλσι στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με αποτέλεσμα 1-1 (έχασε με 5-1 στην Αγγλία και αποκλείστηκε). Τρία χρόνια αργότερα επικράτησε με 1-0 της Ραπίντ Βιέννης για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τη σεζόν 1979-1980, πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι τον τρίτο γύρο, αποκλείοντας Μπενφίκα και Περούτζια, ενώ έμεινε έξω από την Σεντ Ετιέν. Τα αποτελέσματα κόντρα σε αυτές τις ομάδες στο «Χαριλάου» ήταν: Αρης – Μπενφίκα: 3-1, Αρης – Περούτζια: 1-1 και Αρης – Σεντε Ετιέν: 3-3.
Δεκαετία 80’: Επικράτησε με 3-1 της Ιπσουϊτς τη σεζόν 80-81, ενώ ένα χρόνο αργότερα συνέτριψε με 4-0 την αδύναμη Σλιέμα από τη Μάλτα. Στο δεύτερο γύρο αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1 με τη Λόκερεν (αποκλείστηκε στη συνέχεια χάνοντας 4-0 στο Βέλγιο).
Δεκαετία 90’: Η ισραηλινή Χάποελ Σέβα και πολωνική Κατοβίτσε ήταν τα επόμενα «θύματα» του Αρη, χάνοντας στη Θεσσαλονίκη, με 3-1 και 1-0 αντίστοιχα, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1994-1995. Πέντε χρόνια αργότερα, ο «Θεός του πολέμου» απέκλεισε την Σερβέτ στον πρώτο γύρο (1-1 εντός, 3-2 στην παράταση στην Ελβετία) και έπειτα κληρώθηκε με τη Θέλτα, από την οποία αποκλείστηκε, με ισοπαλία 2-2 στο «Χαριλάου» και ήττα 2-0 στο Βίγκο.
Τη δεκαετία 2000-2010, ο Αρης αγωνίστηκε επτά φορές εντός έδρας, όλες για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ξεχωρίζουν οι νίκες επί των: Σαραγόσα (1-0), Ερυθρού Αστέρα (3-0) και η «λευκή» ισοπαλία με τη Ρόμα.
Φέτος οι παίκτες του Άρη πέτυχαν πέτυχαν ίσως τη σπουδαιότερη νίκη τους με 1-0, κόντρα στην περσινή κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ κέρδισαν με το ίδιο σκορ την Αούστρια Βιέννης και αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, με την Πολωνική Γιαγκελόνια.
Και συνεχίζουν…

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια...



δεν εχω πολυ χρονο και παμε αμεσως στις επιλογες...



ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΡΕΜΠ-ΜΠΡΙΖ=1 ΣΤΟ 1,83 ΒΕΤ365

πολυ δυνατη εντος και με καλη ομαδα η ντιναμο.αδυνατη εκρος και τιπ το σπουδαιο η μπριζ.μπορει να το κερδισει η ντιναμο το ματς



ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΠΑΟΚ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΣΤΟ 1,975 ΒΕΤ365

ο παοκ ψαχνεται,χωρις προπονητη,με γκρινιες και μουρμουρες στα αποδυτηρια και με κακο κλιμα.χωρις σαλπι και γκαρισα και λινο.η βιγια ειναι κλάσικη ισπανικη τεχνικη-γρηγορη ομαδα.θα δεχτει πολλες φασεις ο παοκ.δυσκολα των βλεπω....



ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΑΕΚ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,90 ΒΕΤ365

η αντερλεχτ δεν ειναι κανα βουνο εχει επιθετικες αρετες και πολλες αμυντικες αδυναμιες.η αεκ με αλλαγες θα παραταχθει αλλα ενα γκολ νομιζω θα το βαλει,οπως και να το αποφυγει να δεχτει το βλεπω χλωμο....



ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΧΕΤΑΦΕ=ΟΒΕΡ ΒΕΤ365 ΣΤΟ 1,75

η στουτγαρδη ερχετε στο γκολ για πλακα και εντος παιζει πολυ ψηλα και επιθετικα.η χεταφε σε 15 ματς στο ουεφα εβαλε σε ολα ενα γκολ τουλαχιστον εκτος απο το προηγουμενο.δεν νομιζω να μην ξαναβαλει και σημερα!πολλες φασεις θα γινουν και εκτιμω το οβερ θα βγει



Υ.Γ. 1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ 50 ΜΟΜ ΜΕ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓ=1 ΚΑΙ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5



ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΑΕΚ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΟΒΕΡ ΜΕ 50 ΜΟΝ ΒΕΤ365



Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΥΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ 1891 ΜΕΙΟΝ ΤΑ 100 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1791



χαιρετω μαγκες!saloute....

Βενγκέρ: «Εδώ θα μείνει ο Σεσκ»

Αισιόδοξος για την παραμονή του Σεσκ Φάμπρεγκας για πολλά ακόμη χρόνια στην Άρσεναλ είναι ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός, αφού έπεισε τον Ισπανό χαφ να μείνει στην ομάδα το καλοκαίρι παρά το έντονο πρέσινγκ της Μπαρτσελόνα, ευελπιστεί ότι θα παραμείνει στο σύλλογο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το πολύκροτο μεταγραφικό σίριαλ ανάμεσα σε «μπλαουγκράνα», «κανονιέρηδες» και τον διχασμένο σε δύο αγάπες Σεσκ έληξε θετικά για τους Άγγλους, με την παρέμβαση του Βενγκέρ. Ο 23χρονος μέσος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ηγέτη της ομάδας. Στην αγάπη του ποδοσφαιριστή για τον σύλλογο, αλλά και την θέλησή του να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με την φανέλα της Άρσεναλ ποντάρει ο Βενγκέρ, ώστε να τον πείσει να μείνει εκεί που βρίσκεται:

«Το καλοκαίρι τον έπεισα να μείνει στην ομάδα. Είναι η λογική κατάληξη της μεγάλης αγάπης που τρέφει για την ομάδα. Πιστέψτε με, αν δεν την αγαπούσε δεν θα έμενε. Μην ξεχνάμε ότι η Μπαρτσελόνα σημαίνει πολλά για εκείνον αφού μεγάλωσε εκεί. Θέλει όμως να κερδίσει και κάτι με την Άρσεναλ. Κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα παραμείνει, όμως προσωπικά ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμη. Εξαρτάται πολύ και από την δυναμική μας να κάνουμε πρωταθλητισμό. Δεν είμαι πάντως καθόλου απαισιόδοξος και ευελπιστώ να τον έχουμε πολλά χρόνια μαζί μας».

Ο Bruce Dickinson πέταξε το αεροπλάνο της Λίβερπουλ στη Νάπολη!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της, συνεπώς, κάθε προσφορά για βοήθεια γίνεται δεκτή. Το αεροπλάνο της αποστολής που πέταξε στη Νάπολη το οδήγησε ο Bruce Dickinson. Ναι, ο τραγουδιστής των Iron Maiden! O Dickinson έχει δίπλωμα αεροπλοΐας και μετά τη σχετική συνεννόηση πήρε το τιμόνι στα χέρια για να φτάσει τους «κόκκινους στον προορισμό τους. «Η Λίβερπουλ είναι ένα εκπληκτικό κλαμπ», ανέφερε ο διάσημος επίσης τραγουδιστής. «Ελπίζω να τα καταφέρουν», πρόσθεσε μιλώντας στο σάιτ της ομάδας.

Στο μεταξύ, δύο Άγγλοι οπαδοί που έκαναν το ταξίδι στην πόλη του ιταλικού Νότου μαχαιρώθηκαν από αγνώστους και οδηγήθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο, δίχως πάντως να απειλείται η ζωή τους. Τα άτομα που τραυματίστηκαν είναι 27 και 52 ετών. Ο βαθμός εγκληματικότητας έχει λάβει παροιμιώδεις διαστάσεις στη Νάπολη, απόρροια των έντονων κοινωνικών ανισορροπιών που εντοπίζονται στην ιταλική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα πλάνα του Ρόι Χότζσον, πάντως, ο Σωτήρης Κυργιάκος παίρνει φανέλα βασικού για τον αποψινό αγώνα του Europa League. Εκτός αποστολής έμειναν οι δύο μεγάλοι αστέρες Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες.

Ζ. Σέζαρ: «Κοιμόμουν στα γκολ της Τότεναμ»

Ο θρίαμβος λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη για την Ίντερ, που είδε την Τότεναμ να σημειώνει τρία γκολ και να την απειλεί ακόμα και με ισοφάριση στο τέλος. Τελικά, η ομάδα του Μπενίτεθ πήρε τη νίκη με 4-3 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, ο Ζούλιο Σέζαρ είναι σκασμένος με την προσωπική του απόδοση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο τερματοφύλακας των «νερατζούρι» ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα τρία τέρματα που δέχθηκε στον «Τζουζέπε Μεάτσα» από τον Γκάρεθ Μπέιλ. «Ήμουν πολύ θυμωμένος. Δέχθηκα τρία γκολ και δεν ακούμπησα καν τη μπάλα. Ο προπονητής της Βραζιλίας (σ.σ. Μάνο Μενέσες) ήταν στις κερκίδες» τόνισε ο εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της Ευρώπης «Inter Channel» και συνεχίζοντας την αυτοκριτική του, πρόσθεσε:
«Το πρώτο ημίχρονο ήταν σπουδαίο. Ήταν η Ίντερ που θέλει ο Μπενίτεθ. Όμως αποκοιμήθηκα στο πρώτο γκολ. Ακόμη και το δεύτερο ήταν αναπόφευκτο. Το τρίτο όμως, δεν ήταν! Για την ακρίβεια, ήταν σαν να βρισκόταν ο αδερφός μου στο τέρμα και όχι εγώ».

Ουζουνίδης: «Καλύτερες επιλογές και καθαρό μυαλό»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Ηρακλή μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο. «Έχω δει τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης. Είναι μία ομάδα που της αρέσει να κάνει επίθεση. Όχι όμως με το στιλ της κατοχής και της κυκλοφορίας. Παίζει καλή άμυνα και βγαίνει μπροστά με αρκετούς παίκτες. Έχει ικανούς ακραίους και βγαίνει γρήγορα στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά». Ο κ. Ουζουνίδης πρόσθεσε πως: «Προσπαθούμε να βρούμε την εμπιστοσύνη που έχουμε στους εαυτούς μας».
Όσο για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα είπε: «Σύμφωνα με τα εργομετρικά που κάναμε έχουμε βελτιωθεί σε αρκετά κομμάτι. Όμως πρώτα έπρεπε να κάνουμε την βάση. Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό που θέλω εγώ. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα από την διάθεση των παικτών. Αυτό που θέλουμε παραπάνω είναι να έχουν καλύτερες επιλογές και πιο καθαρό μυαλό. Υπάρχουν διαστήματα μέσα στο παιχνίδι που δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, παρότι ο Πανσερραϊκός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Όμως δεν έκανε φάσεις. Το θέμα είναι να τελειώνουμε τις φάσεις που δημιουργούμε. Όπως και αν δεν δεχόμασταν το γκολ θα ήμασταν καλά. Αν θέλουμε πραγματικά όμως να βελτιωθούμε πρέπει να βλέπουμε πως δημιουργήθηκαν κάποιες συνθήκες και όχι να λέμε ότι είμαστε άτυχοι».
Για θέματα φυσικής κατάστασης είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί αυτά πρέπει να μένουν στην ομάδα. Όμως υπάρχει βελτίωση στα τρεξίματα μας. Δεν μπορούμε να το έχουμε όμως για μεγάλο διάστημα. Έχουμε αλλάξει το στιλ προπονήσεων ώστε για μεγαλύτερο διάστημα να πιέζουμε τον αντίπαλο».
Για τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν υπογράμμισε: «Αυτά τα παιχνίδια θα μας δείξουν τι γίνεται. Βλέπετε όμως το πρωτάθλημα πως είναι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παίρνει τρεις βαθμούς σε παιχνίδια. Γι΄ αυτό και ήμασταν λυπημένοι από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Γιατί όποια ομάδα κερδίζει πηγαίνει ψηλά».
Για τον Απόστολο Βέλλιο και την ετοιμότητα του είπε: «Είναι ένα 18 χρονών παιδί που δεν έχει συνεχόμενα παιχνίδια. Σήμερα έβγαλε κούραση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την προπόνηση. Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη διαχείριση με τα παιδιά αυτά». Για το συμβόλαιο του είπε: «Εμείς θα κάνουμε την κίνηση που πρέπει και αυτός θα αποφασίσει. Όμως εγώ αυτό που έκανα είναι να πω στον πρόεδρο ότι θέλω να μείνει στην ομάδα. Δεν μπορεί ένα παιδί 18 ετών να μην μας ενδιαφέρει. Όμως δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς αυτό».
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλόντας για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και πάλι είπε: «Δεν έκανε ευκαιρίες. Για ένα πέναλτι που διαμαρτυρήθηκαν και ως εκεί. Πρέπει να κουμαντάρουμε εμείς τον αγώνα. Αυτό είναι το θέμα. Είναι καλό δύο – τρεις φορές να φεύγουμε αντεπίθεση, κάποια λεπτά να κρατάμε μπάλα και να «παγώνουμε τον ρυθμό»… Το μειονέκτημα που έχουμε είναι ότι όλα αυτά εμείς πρέπει να τα μαθαίνουμε μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι δικαιολογία, είναι μία πραγματικότητα. Ο Ηρακλής μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Δεν είμαστε η ομάδα που θα ελέγχει 100% κάθε παιχνίδι όμως σίγουρα θα μπορούμε να κοντρολάρουμε καλύτερα ένα παιχνίδι».
Για το αν λείπει μία μεγάλη νίκη στον Ηρακλή τόνισε: «Αυτό που μας λείπε είναι το καλό διάστημα. Απλά μία φάση μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Δεχθήκαμε ένα γκολ σε μία φάση που εκεί που έγινε η διεκδίκηση ο αντίπαλος δεν είχε παίκτη και είχε την πιο κοντή ενδεκάδα από την έναρξη του αγώνα. Το αποτέλεσμα όμως μετράει. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Μία φάση μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία, τις εκτιμήσεις και πολλά ακόμη. Αυτό ισχύει όμως για τους άλλους. Εμείς στην ομάδα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να διορθώνουμε κάποια λάθη. Οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους. Αυτό θα είναι αρνητικό. Εγώ αυτό πρέπει να φέρω μέσα στην ομάδα».

Τιμή για Ότο, πρωτιά για Βενγκέρ

Στη 16η θέση της λίστας των κορυφαίων προπονητών της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα βρίσκεται ο Ότο Ρεχάγκελ, όπως ανακοινώθηκε από την Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Στη λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Έκτορ Κούπερ (35ος) και ο Ερνέστο Βαλβέρδε (146ος).

Τα κατορθώματα του Γερμανού προπονητή με την Εθνική Ελλάδος τού χάρισαν 61 βαθμούς, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο αναμορφωτής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, στη δεύτερη θέση ο πολυπρωταθλητής με τη Μαν. Γιουνάιτεντ Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο «εκλεκτός» Ζοσέ Μουρίνιο που παρουσίασε σπουδαίο έργο σε Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και πλέον Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη λίστα βρίσκονται και αρκετοί γνώριμοι στο ελληνικό κοινό. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, προπονητής του Άρη, χάρη κυρίως στις επιτυχίες του με τη Βαλένθια βρίσκεται στην 35η θέση, ο Όλεγκ Μπλαχίν με θητεία σε πολλές ελληνικές ομάδες είναι 46ος, ο για ένα φεγγάρι προπονητής του Ολυμπιακού Σρέτσκο Κάτανετς είναι 45ος, ο Ανρί Μισέλ που πέρασε από τον Άρη είναι 85ος, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Άνχελ Ιορντανέσκου είναι 94ος, ο Σέρχιο Μαρκαριάν 117ος, ο Τιμούρ Κετσπάγια 139ος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε 146ος .

Παρελθόν από την Αρλ ο Μπασινάς

Σε συμφωνία με την Αρλ για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους ήρθε ο Άγγελος Μπασινάς. Ο 34χρονος μέσος είχε υπογράψει για 1+1 χρόνια στη νεοφώτιστη γαλλική ομάδα, που όμως μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι ουραγός στη βαθμολογία. Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο πρώην διεθνής μέσος θεώρησε πως δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής και ζήτησε να αποχωρήσει. Φέτος είχε 4 συμμετοχές στη Ligue 1 (τρεις σαν βασικός).

Την ίδια μοίρα με τον Άγγελο Μπασινά είναι πολύ πιθανό να έχει και ο έτερος Έλληνας της ομάδας, Άγγελος Χαριστέας, που επίσης έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Λαβωμένος μαχητής στην Ισπανία

Η ευρωπαϊκή του ιστορία επιτάσσει να παρουσιαστεί μαχητής. Και αυτός ακριβώς θα κάνει. Έστω κι αν ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα. Σήμερα το βράδυ, στις 22:05, ο ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να… πουλήσει ακριβά το τομάρι του απέναντι στη φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ, και να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Μαδριγάλ». Ο Δικέφαλος είναι πρώτος στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και εκεί θέλει να παραμείνει μετά και τη σημερινή 3η αγωνιστική, προκειμένου να διατηρηθεί σε θέση ισχύος αναφορικά με την πρόκριση στους «32» του θεσμού.
Χωρίς τους Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Λίνο, ο Μάκης Χάβος, που θα καθίσει στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, αναμένεται να παρατάξει μία ενδεκάδα με σχηματισμό 4-1-4-1. Ο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπουσαϊντί δεξιά και ο Σνάουτσνερ δεξιά στην άμυνα, με κεντρικό δίδυμο τους Κοντρέρας-Τσιρίλο. Ο Βιτόλο θα είναι μπροστά από τους δύο στόπερ ως κλασικός αμυντικός χαφ, πιο μπροστά του θα είναι Φωτάκης και Ίβιτς, με δεξιά τους τον Ελ Ζαρ και αριστερά τους τον Βιεϊρίνια. Φουνταριστός στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς. Στην περίπτωση, που δεν ξεκινήσει έτσι η ομάδα, θέση διεκδικούν οι Ζουέλα και Σακελλαρίου στην αμυντική γραμμή.
Ο Χάβος έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κάλυψη των χώρων και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να αναπτύξουν το γρήγορο πάσινγκ γκέιμ που συνηθίζουν. Η Βιγιαρεάλ είναι στη 2η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μετρώντας σε 7 αγώνες 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ούσα μία από τις καλύτερες ομάδες της ιβηρικής χερσονήσου. Και ιδιαίτερα στην έδρα της παρουσιάζεται πανίσχυρη και αήττητη έως τώρα.
Στο οικογενειακό διπλό, που έγινε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, Κρέσιτς και Μουσλίμοβιτς χρησιμοποιήθηκαν με τους αναπληρωματικούς, καθώς έπαιξαν 9 εναντίον 9. Η αναμέτρηση έληξε με 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Φωτάκης, με την ευχή όλων να βρει δίχτυα και σήμερα…

Η ευκαιρία της Ρεν

Την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή του Σαμπιονά, έχει η Ρεν, καθώς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής υποδέχεται την Μονπελιέ και είναι το φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η Σεντ Ετιέν θα φιλοξενήσει την Καέν και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, όπως και η Λιόν που φιλοξενείται από την ουραγό Αρλ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Οσέρ, όπου οι γηπεδούχοι διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας και φόρμας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Μονακό-Βαλανσιέν
Νανσί-Λοριάν
Μπορντό-Μπρεστ
Λανς-Νις
Ρεν-Μονπελιέ
Σεντ Ετιέν-Καέν
Σοσό-Τουλούζ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Αρλ-Λιόν
Παρί Σεν Ζερμέν-Οσέρ
Λιλ-Μαρσέιγ

Επικίνδυνη "έξοδος" για τη Γκενκ

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου θέλει να κάνει η Γκενκ, καθώς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, φιλοξενείται από την Κορτράικ και είναι το φαβορί για την νίκη. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Σταντάρ Λιέγης με την Γάνδη, καθώς ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα αποκτήσει πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση και το "κυνήγι" της πρωτοπόρου, ενώ η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Αντερλεχτ, υποδέχεται την Βέστερλο και αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου
Κορτράικ-Γκενκ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Σερκλ Μπριζ-Εουπεν
Μαλίν-Γκέρμιναλ
Λιρς-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σεντ Τρουϊντέν-Σαρλερουά

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Σταντάρ Λιέγης-Γάνδη
Αντερλεχτ-Βέστερλο
Λόκερεν-Μπριζ

Ντέρμπι στο Αμβούργο

Με την αναμέτρηση του Αμβούργου με τη Μπάγερν Μονάχου θα ανοίξει την Παρασκευή η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί τη Χοφενχάιμ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντέρμπι ανάμεσα στη δεύτερη Μάιντς και την τρίτη Λεβερκούζεν...

Η αντίπαλος του Αρη στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλει την νίκη για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, ενώ οι παίκτες της Μάιντς καλούνται να διαχειριστούν την ήττα που γνώρισαν από το Αμβούργο και να αποδείξουν ότι η μέχρι τώρα πορεία τους δεν ήταν τυχαία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε
Ανόβερο-Κολονία
Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Ντόρτμουντ-Χοφενχάιμ
Λεβερκούζεν-Μάιντς
Στουτγκάρδη-Ζανκτ Πάουλι

Ντέρμπι στην Ολλανδία

Το παραδοσιακό ντέρμπι του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και τη Φέγενορντ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, οι γηπεδούχοι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την νίκη, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παράλληλα, ο Αγιαξ δοκιμάζεται στην έδρα της Εξέλσιορ και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, όπως και η Τβέντε που θα φιλοξενήσει την Ντεν Χάαγκ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου
Μπρέντα-Ρόντα

Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Ντε Γκράαφσαπ-Αλμέλο
Ναϊμέγκεν-Γκρόνινγκεν
Χέρενφεν-Φένλο

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Εξέλσιορ-Αγιαξ
Αλκμααρ-Βίλεμ
Τβέντε-Ντεν Χάαγκ
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ
Φίτεσε-Ουτρέχτη

Το ποινολόγιο της Σούπερ Λιγκ

Τέσσερις ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Αυτοί είναι οι Μεχντί Ναφτί του Αρη, Γιαν Χαμπλ της Κέρκυρας, Ματίας Ιγκλέσιας της ΑΕΛ και Μπρούνο Τσιρίλο του ΠΑΟΚ.

Ο Χάτζι αναλαμβάνει την Γαλατασαράι

Στο πρόσωπο ενός παλιού γνώριμου βρήκαν οι διοικούντες την Γαλατασαράι τον ιδανικό αντικαταστάτη του Φρανκ Ράικαρντ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο λόγος για τον Ρουμάνο, Γκεόργκε Χάτζι, που έκανε σπουδαία καριέρα ως "δεκάρι" στα ευρωπαϊκά γήπεδα και -μεταξύ άλλων- το 2001, οδήγησε την τουρκική ομάδα στην κατάκτηση του -τότε- κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο 45χρονος Χάτζι, που λόγω της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης απέκτησε το προσωνύμιο "Μαραντόνα των Καρπαθίων", συμφώνησε κατ' αρχήν για συνεργασία 1,5 έτους και όπως αναφέρει σχετικά ο τουρκικός Τύπος, απόψε αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ζήτησε 14 εκατ. ευρώ το χρόνο Ρούνι!

Οικονομικοί είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το επικείμενο "διαζύγιο" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Γουέιν Ρούνι. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Μarca", η οποία αποκαλύπτει ότι ο Αγγλος επιθετικός ζήτησε από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και την διοίκηση 14 (!) εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να ανανεώσει την συνεργασία του με τον σύλλογο. Προφανώς υπήρξε αντίδραση και έτσι οι δύο πλευρές αναμένεται να λύσουν το συμβόλαιο που τις δεσμεύει, με πιθανότερο προορισμό για τον βραχύσωμο άσο την Ισπανία και ενδεχομένως την Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρούνι αγωνίζεται στην Γιουνάιτεντ από το 2004 και μέχρι σήμερα κατέκτησε με τους "κόκκινους διαβόλους" τρία πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2009). Εχει φορέσει 288 φορές τη φανέλα της ομάδας του "Ολντ Τράφορντ" και έχει πετύχει 132 γκολ. Στις αρχές του 2007 υπέγραψε το τελευταίο του -αυτοκρατορικό- συμβόλαιο, που ισχύει έως το καλοκαίρι του 2012.

Για μία... σουίτα

Ο "πόλεμος" ενόψει του ντέρμπι των "αιωνίων" ξεκίνησε εννιά μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής του. Ο κ. Μαρινάκης είχε ζητήσει από τον Παναθηναϊκό να του παραχωρηθεί το κεντρικό θεωρείο του ΟΑΚΑ, αλλά οι "πράσινοι" με επιστολή την οποία υπογράφει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως δεν πρόκειται να τους δοθεί το συγκεκριμένο θεωρείο, αφού οι φιλοξενούμενες ομάδες καταλαμβάνουν πάντα τη σουίτα στη θύρα 29.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, κάλεσε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να παρακολουθήσουν παρέα το μεγάλο ντέρμπι των ομάδων τους, στις 30 του μηνός, από τα επίσημα του Ολυμπιακού σταδίου!

Η επιστολή του Ολυμπιακού:
"Προς την
Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Υπ' όψιν κ. Ιωάννη Zαβραδινoύ
Υπεύθυνο Διεξαγωγής Aγώνων
Πειραιάς,19/10/2010
Αρ. Πρωτ.: 4005

Κύριε Ζαβραδινέ,
Εν όψει της σύσκεψης την Παρασκευή, 22/10/2010 για τα μέτρα τάξης του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σας γνωρίζουμε ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα αιτηθεί για παραχώρηση από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ του κεντρικού μπουθ του ΟΑΚΑ. Σας ενημερώνουμε ότι στον αγώνα σκοπεύει να παρευρεθεί ο Α' Αντιπρόεδρος της ΠAE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, καθώς και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία θα γνωστοποιηθούν αναλυτικά σε νεώτερη επιστολή μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων".

Η επιστολή του Παναθηναϊκού:
"Προς
Π.Α.Ε. Ολυμπιακός
Πλατεία Αλεξάνδρας
185 34 Πειραιάς

Υπ' όψιν
κ. Γ. Μώραλη
Αντιπροέδρου

Κύριε Μώραλη,
Σχετικά με το αίτημά σας για τη φιλοξενία της διοικητικής σας αντιπροσωπείας στο ΟΑΚΑ εν όψει του μεταξύ των ομάδων μας αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

1. Το κεντρικό μπουθ του ΟΑΚΑ είναι για την αποκλειστική χρήση των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας.

2. Θα σας διαθέσουμε τη σουίτα στη Θύρα 29, η οποία παραχωρείται πάντα στην εκάστοτε φιλοξενούμενη ΠΑΕ και η οποία πληρεί απολύτως όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές φιλοξενίας και ασφάλειας.

3. Ως προς την πρόθεση του Α' Αντιπροέδρου σας να παρευρεθεί στο ΟΑΚΑ, ο Πρόεδρός μας, κ. Νικόλας Πατέρας, τον προσκαλεί να καθίσει δίπλα του και να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Γόντικας
Α' Αντιπρόεδρος"

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής του Champions League

Πρόκληση από Μουρίνιο, πανό για Ρούνεϊ, το ιστορικό ρεκόρ του Ραούλ, οι ασταμάτητοι Μέσι, Ετό, ο μάνατζερ που έχασε τον Μπέιλ, η... βαρετή Αρσεναλ και η επικίνδυνη Σερβία.
Τι είδαμε
Τον Ραούλ να γράφει ιστορία. Γι’ αυτό επέλεξε τη Σάλκε και άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου θεωρείτο περίσσευμα. Γι’ αυτό συνεχίζει την καριέρα του με μόχθο, αντί να αδράξει την ευκαιρία και να απολαύσει τους "καρπούς" κόπων 15 ετών σε Τουρκία, ΗΠΑ ή κάποια αραβική χώρα. Ο Ραούλ έφτασε τα 69 γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (προκριματικά και κανονικά τουρνουά), έχοντας σκοράρει 68 φορές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League (πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού ξεπερνώντας  τον Γκερντ Μίλερ) και 1 φορά στο Σούπερ Καπ Ευρώπης του 2000, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε 2-1 από τη Γαλατάσαραϊ. Από τα 69 γκολ τα 68 ήταν για λογαριασμό των "μερέγκες", με πρώτο στις 18 Οκτωβρίου του 1995, με χατ-τρικ κόντρα στη Φερεντσβάρος. Ο Ισπανός "γκολεαδόρ" έφτασε τον Γερμανό "μπομπέρ" έχοντας παίξει 58 παιχνίδια περισσότερα (135 έναντι 77) κι έπονται οι Φίλιπο Ιντζάγκι (68), Αντρέι Σεφτσένκο (64) και Ρουντ φαν Νίστελροϊ (62). Ολα αυτά μία εβδομάδα αφότου αποκαθηλώθηκε ο ίδιος από αρχισκόρερ της εθνικής Ισπανίας με "δράστη" τον Ντάβιντ Βίγια.
Τα ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι. Καταντάει κουραστικό η συνεχής αναφορά στον Αργεντινό, ωστόσο αυτήν τη φορά η ανάγκη προκύπτει από τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κοπεγχάγη, που τον έφεραν στην 5η θέση όλων των εποχών των σκόρερ της Μπαρτσελόνα σε επίσημα ματς με 137 γκολ, όσα σημείωσε και ο Παουλίνο Αλκαντάρα. Λογικά για φέτος έκανε το άλμα που μπορούσε (ο 4ος, ο Τζόζεπ Εσκολά έχει 164 γκολ) και μέχρι τα 235 τέρματα του Θέσαρ Ροντρίγκεθ να έχει καιρό μπροστά του, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει τον 23χρονο Αργεντινό. Εξάλλου, από το 2004-2005 όταν σκόραρε για 1η φορά στο θεσμό, έχει γίνει αρχισκόρερ με 29 τέρματα της διοργάνωσης σε αυτό το διάστημα (έπεται ο Ντιντιέ Ντρογκμπά). Μέσα στο 2010 έχει σημειώσει 41 γκολ σε 39 ματς των Καταλανών, έχει πετύχει τα μισά (4/8) της ομάδας του στο Champions League και έφτασε τα 151 στην καριέρα του σε σύλλογο και εθνική.
Τον ασταμάτητο Σαμουέλ Ετο. Και ένα άλλο κοντέρ γράφει: άμεση συμμετοχή στα τελευταία 8 γκολ της Ιντερ στο Champions League (σκόρερ σε 5, ασίστ σε 3) και φυσικά πρώτος σκόρερ στο φετινό τουρνουά μέχρι στιγμής. Μετρά 18 γκολ στα τελευταία 15 παιχνίδια (2 στο Μουντιάλ, 2 στο Σούπερ Καπ Ιταλίας, 2 στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, 6 στη Serie A, 6 στο Champions League). Μόνο και μόνο διότι μετατοπίστηκε μερικά μέτρα αριστερά και μερικά ακόμα μπροστά. Παίζοντας στη φυσική θέση του, ο Καμερουνέζος αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του 2000. Παίζοντας ως ακραίο εξτρέμ για να χωρέσει ο Ντιέγο Μιλίτο, πρωταγωνιστεί σε περιστατικά όπως αυτό κόντρα στη Ρόμα, όταν ο Ετό σε ρόλο ακραίου μεσοεπιθετικού δεν γυρνούσε πίσω, με τον Κρίστιαν Κίβου που έπαιζε πίσω του να δηλώνει κατηγορηματικά στον Ράφαελ Μπενίτεθ: "ή κάνεις κάτι ή φεύγω".
Εναν Γκάρεθ Μπέιλ να διαφημίζει τον εαυτό του. Ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να δηκτικό τρόπο να διαφώνησε δημοσίως για τη χρησιμότητα του Ουαλού άσου στη Ρεάλ Μαδρίτης ("έχουμε τον Μαρσέλο"), ωστόσο ο διεθνής άσος απέδειξε ότι (και) φέτος είναι η χρονιά του. Από πέρυσι ο Χάρι Ρέντναπ τον χρησιμοποιεί πιο ψηλά αντί για αριστερό μπακ και δικαιώνεται. Από στατιστική σκοπιά, με τα τρία γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιντερ έγινε ο πρώτος Ουαλός που σημειώνει χατ-τρικ στο Champions League και ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που παρά τα τρία τέρματά του, ηττάται (πρώτος ο Ρονάλντο το 2002-2003 στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μαδρίτης 4-3). Από ποδοσφαιρική οπτική γωνία, ο τρομερός αυτός αριστεροπόδαρος έβαλε τις βάσεις για μία πανάκριβη μεταγραφή το καλοκαίρι και αναγκάζει γνωστό, ξένο ατζέντη να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, παραδεχόμενος (μέσω Twitter) "το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα μου είναι που άφησα τον Γκάρεθ Μπέιλ να περάσει από μπροστά μου σε ένα παιχνίδι των ρεζέρβων της Σαουθάμπτον και της Λέστερ στο Χίνκλεϊ χωρίς να τσεκάρω εάν είχε μάνατζερ". Τον επίλογο του Γουέιν Ρούνεϊ. "Ποιος είναι η πόρνη τώρα, Γουέιν;". "Η Κολίν μπορεί να σε συγχώρησε, εμείς δεν θα το κάνουμε". Δύο διπλανά πανό, που μαζί με τα εκατοντάδες άδεια καθίσματα, έδιναν τον τόνο της βραδιάς σε ένα Θέατρο των... Εφιαλτών του Γουέιν Ρούνεϊ. Το κύκνειο άσμα του 24χρονου επιθετικού στο "Ολντ Τράφορντ" γράφτηκε το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου. Μπορεί να ξαναφορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Το γυαλί έχει ραγίσει, ακόμα και ο Αλεξ Φέργκιουσον έδειξε με τις δηλώσεις του ότι ο σύλλογος περνά σε άλλη εποχή. Η πώληση του διεθνή άσου είναι αναπόφευκτη όσο και επιβεβλημένη και το ζήτημα είναι πλέον εάν η αποχώρησή του από τους "κόκκινους διαβόλους" θα είναι επεισοδιακή.

Κυνηγώντας τις υπαρκτές αδυναμίες της Λεβερκούζεν. Ο Άρης ετοιμάζεται για άλλη μια υπέρβαση

Το scouting report ανέφερε πολλά για τα πλεονεκτήματα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, φανέρωσε όμως και αδυναμίες. Αυτές θα χτυπήσει απόψε (22:05, ΑΝΤ1) ο Άρης, σε έναν αγώνα με πολλαπλό στόχο.Οι «κίτρινοι» μετρούν 42 χρόνια που είναι αήττητοι σε ευρωπαϊκούς θεσμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι αυτό από μόνο του είναι ένα σπουδαίο κίνητρο. Δεν είναι μόνον το γόητρο, βέβαια, ο Άρης καλείται απόψε να κάνει άλλη μια υπέρβαση απέναντι στην ομάδα που φιγουράρει στην τρίτη θέση της Μπουντεσλίγκα, ώστε να αισθάνεται δυνατός για την πρόκριση στον «όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για να συμβεί αυτό, και μετά από όσες αναφορές έγιναν από τον Γιάννη Μιχαλήτσο που παρακολούθησε διά ζώσης τη Λεβερκούζεν αλλά και τις αντίστοιχες των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στη Γερμανία, τα άκρα είναι αυτά που δείχνουν ευάλωτα στην Μπάγερ. Τα άκρα, όμως, είναι και η δύναμη πυρός του Άρη στην επίθεση, άρα φουλ επίθεση στο αγαπημένο στιλ των «κιτρίνων».

Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση: η κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Οι Γερμανοί έχουν πολύ καλή ανάπτυξη, βασίζονται στα χαφ τους κι εκεί πρέπει να κάνουν σπουδαία δουλειά οι ανασταλτικοί του Κούπερ. Αν τα καταφέρουν, θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν και τον Άρη στην κόντρα, άλλο ένα κομμάτι που προσφέρεται για να φτάσει η ελληνική ομάδα στο γκολ.

Στο πλευρό τους, οι «κίτρινοι» θα έχουν περισσότερους από 20.000 φιλάθλους τους, καθώς έχουν μείνει 1.000 εισιτήρια αδιάθετα και διαρκώς μειώνεται ο αριθμός. Η ατμόσφαιρα θα είναι και πάλι μοναδική, «θα καίει ακόμη κι ο αέρας» είπε ο Ρούντι Φέλερ, τεχνικός διευθυντής για την ομάδα της Μπάγερ. Οι οργανωμένοι οπαδοί ετοιμάζουν κάτι ξεχωριστό στη θύρα 3, σε έναν αγώνα που ούτως ή άλλως είναι γιορτή για κάθε φίλο του Άρη.

Κι αυτή είναι ήδη μια καταγεγραμμένη νίκη.

Ενημέρωσε πως συνεχίζει την απεργία ο ΠΣΑΚ

O ΠΣΑΚ συνεχίζει κανονικά την απεργία του χωρίς να τίθεται θέμα προαίρεσης όπως ενημέρωσε την Πέμπτη με επίσημη ανακοίνωσή του.
Το κείμενο έχει ως εξής
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ενημερώνει ότι η απεργία η οποία έχει προκηρυχθεί από την γενική μας συνέλευση ισχύει ακριβώς όπως έχει αποφασιστεί.
Καμία αλλαγή στην απόφαση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί και σε καμία περίπτωση δεν έχει τεθεί θέμα προαίρεσης ή λήξης της απεργίας από το προεδρείο μας, όπως τεχνηέντως διαδίδεται. Βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ενωμένοι των αγώνα μας, παρ’ όλες τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόμαστε, μέχρι να δικαιωθούμε και να γίνουν επιτέλους πράξη αυτά για τα οποία ακούμε μόνο λόγια και υποσχέσεις. Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, σαφή, δημοσίως εκτεθειμένα και αποτελούν βασικά δικαιώματά μας τα οποία δεν δεχόμαστε πλέον να μας στερούν.
Επίσης, ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι, όπως ήδη γνωρίζουν, βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή τους (όπως πάντα άλλωστε) για την έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις αποφάσεις του συνδέσμου.
Επιπλέον, ζητάμε συγνώμη στο κοινό του μπάσκετ που είχε σκοπό να βρεθεί στα γήπεδα, για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να του προκαλέσουμε. Μακάρι να μας είχε μείνει άλλο μέσον για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.

Μαχαιρώθηκαν οπαδοί της Λίβερπουλ!

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Νάπολι και τη Λίβερπουλ σημειώθηκαν χθες βράδυ στην ιταλική πόλη. Από τις συμπλοκές αυτές δύο οπαδοί της αγγλικής ομάδας μαχαιρώθηκαν (27 και 52 ετών αντίστοιχα) και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, ενώ τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν, αρνούμενοι όμως να δεχτούν ιατρική περιποίηση.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα σήμερα έξω από το γήπεδο της Νάπολι καθώς 3.000 Άγγλοι έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία για τον αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στη Νάπολι για το Europa League, καθώς υπάρχει φόβος για έκτροπα μετά τα χτεσινοβραδινά γεγονότα.

Ζίγκιτς: «Νέα αρχή στην Αγγλία»

Έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε λεπτό συμμετοχής στην Μπέρμιγχαμ είναι ο Νικόλα Ζίγκιτς. Ο Σέρβος επιθετικός των «μπλε» είχε σχεδόν ξεχάσει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι βασικός το διάστημα που ήταν στη Βαλένθια και τώρα θέλει να επωφεληθεί όσο μπορεί από την εμπιστοσύνη που του δείχνουν στο “St. Andrews”.

O Άλεξ Μακ Λις δεν δίστασε να δώσει έξι εκ. λίρες στην ισπανική ομάδα για να τον πάρει στο νησί και ο ψηλόσωμος επιθετικός κάνει τα πάντα προκειμένου να τον δικαιώσει για την επιμονή του. Το γκολ με την Άρσεναλ το περασμένο Σάββατο ήταν η αρχή…

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ο προπονητής μας με πιστεύει και με ξεκίνησε βασικό με την Άρσεναλ. Μου πήρε λίγο διάστημα να γίνω βασικός αλλά αισθάνομαι κάθε μέρα και καλύτερα. Όλο και πιο δυνατός. Και αυτό έρχεται με κάθε παιχνίδι που παίζεις. Ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και ο αγώνας με την Άρσεναλ να ήταν η αρχή ενός μακρινού ταξιδιού. Αυτό θέλω για να φανώ όσο πιο χρήσιμος μπορώ στην Μπέρμιγχαμ», δήλωσε στα Μέσα της Αγγλίας ο Ζίγκιτς.

«Καρφιά» Εβρά σε Ρούνει!

Καυστικός ήταν ο Πατρίς Εβρά σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπούρσασπορ. Ο γάλλος ακραίος αμυντικός αναφέρθηκε και στο θέμα του Γουέιν Ρούνει, αφήνοντας κάποια υπονοούμενα.«Βρίσκομαι στην ομάδα τέσσερα χρόνια, και κάθε χρόνο εκτός από πέρσι, κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρέπει να κατακτούμε τρόπαια. Γι’ αυτό παίζουμε εδώ» τόνισε ο Εβρά. Επίσης, όταν ο γάλλος ρωτήθηκε για τη στάση του Ρούνει, απάντησε: «Η υπόθεση του Γουέιν είναι για τα αφεντικά, όχι για τους παίχτες. Η δική μας δουλειά είναι στο γήπεδο, να κερδίζουμε και να έχουμε νοοτροπία νικητή. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σ’ αυτό».

Πράξη 3η και στο Γιουρόπα Λιγκ...

Με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 3η αγωνιστική στην φάση των ομίλων, συνεχίζεται αύριο το Γιουρόπα Λιγκ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετούς σημαντικούς αγώνες, αφού μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση σε κάθε όμιλο και τα αποτελέσματα των συναντήσεων, ενδεχομένως να κρίνουν πολλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από ελληνικής πλευράς, ο ΠΑΟΚ (22:05) έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς στο πλαίσιο του 4ου ομίλου φιλοξενείται από την Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θέλουν την νίκη για να περάσουν επικεφαλής στην βαθμολογία, ενώ ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται από εσωτερικά προβλήματα μετά την απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη, που έχουν επίδραση και στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υποδέχεται την Μπριζ και είναι το φαβορί για την νίκη που θα την φέρει στην κορυφή του ομίλου.

Παράλληλα, για τον 2ο όμιλο, ο Αρης (22:05) θα φιλοξενήσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης"την Λεβερκούζεν, με πρωταρχικό στόχο το θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Οι "κίτρινοι" καλούνται να ξεπεράσουν την ήττα-σοκ (0-4) από την ΑΕΚ και να δείξουν το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο τους, ώστε να παραμείνουν "ζωντανοί" στην υπόθεση-πρόκριση. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών σε βάρος της Ρόζενμποργκ.

Επίσης, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ (22:00) δοκιμάζεται στην έδρα της Αντερλεχτ, με στόχο να μην ηττηθεί, έτσι ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Βέλγοι διανύουν περίοδο αγωνιστικής κάμψης και είναι μία καλή ευκαιρία για τους παίκτες του Χιμένεθ να φύγουν με αποτέλεσμα από τις Βρυξέλλες, εκμεταλλευόμενοι και το άριστο κλίμα μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί του Αρη στην Θεσσαλονίκη. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχεται την Χάιντουκ Σπλιτ και με νίκη θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Σάλτσμπουργκ-Γιουβέντους (1ος όμιλος), Σερίφ Τιρασπόλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (5ος), Παλέρμο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6ος), Στουτγκάρδη-Χετάφε (8ος), Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν (10ος), Νάπολι-Λίβερπουλ (11ος) και Μπεσίκτας-Πόρτο (12ος).

Το πρόγραμμα καθώς και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι-Λεχ Πόζναν
Σάλτσμπουργκ-Γιουβέντους

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρ.-Ρόζενμποργκ
Αρης-Λεβερκούζεν

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γάνδη
Λιλ-Λέφσκι Σόφιας

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπριζ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σερίφ Τιρασπόλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Αλκμααρ-Ντιναμό Κιέβου

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Παλέρμο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Σπάρτα Πράγας-Λοζάνη

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Χάιντουκ Σπλιτ
Αντερλεχτ-ΑΕΚ

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Γιουνγκ Μπόις-Οντένσε
Στουτγκάρδη-Χετάφε

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Μέταλιστ-Σαμπντόρια
Ντέμπρετσεν-Αϊντχόφεν

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ-Παρί Σ.Ζ.
Καρπάτι-Σεβίλη

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουτρέχτη-Στεάουα Βουκουρεστίου
Νάπολι-Λίβερπουλ

12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Ραπίντ Βιένης
Μπεσίκτας-Πόρτο

Παραιτήθηκε ο Κιντής

Η κάκιστη πορεία του Πανιωνίου στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ, έχει προκαλέσει προβληματισμό και έντονη ανησυχία στις τάξεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Την Τετάρτη, υπήρξε και μία επιπλέον εξέλιξη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του μεγαλομετόχου Κωνσταντίνου Τσακίρη...

Αναλυτικά:
"Προφανώς η πλήρης ευθύνη για την ως τώρα αγωνιστική και εξωαγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι δική μου. Εννοείται, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του μετόχου".

ΟΠΑΠ-Σούπερ Λίγκα: 78 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια!

Περίπου 20% είναι η προοπτική της αύξησης για την τριετή επέκταση της χορηγικής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με τη Σούπερ Λίγκα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συναντήθηκαν οι κ.κ. Μαρινάκης και Σπανουδάκης για να συζητήσουν το παραπάνω θέμα, αφού η τρέχουσα σύμβαση λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως γράφει η «SportDay», αν τελικά επέλθει η σχετική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και εγκριθεί εν συνεχεία από το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., η Λίγκα για την τριετία μεταξύ 2011 και 2014 θα πάρει συνολικά 78 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή 13 εκατ. ευρώ περισσότερα από την τωρινή σύμβαση, που προβλέπει συνολικό ποσό 65 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια (από το 2008 όταν υπογράφτηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2011 που λήγει).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ έδινε 350.000 ευρώ σε καθεμία από αυτές τις ομάδες, αλλά ο Μαρινάκης στο προχθεσινό ραντεβού έλαβε διαβεβαίωση από τον ΟΠΑΠ ότι τελικά θα δοθούν από 400.000 ευρώ σε κάθε μικρομεσαία ομάδα.

Στο χειρουργείο ο Μπάγεβιτς

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε η προπονητική καριέρα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στην Κύπρο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Μετά την ισοπαλία με τον ουραγό της βαθμολογίας Ολυμπιακό Λ.-στην πρεμιέρα του στον πάγκο της Ομόνοιας-, ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου σήμερα το πρωί για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση το δάχτυλο του ποδιού.

Ο 62χρονος τεχνικός είχε έναν τραυματισμό κατά την διάρκεια της χτεσινής προπόνησης και αποχώρησε με έντονους πόνους.

Το ιατρικό επιτελείο της Ομόνοιας συνέστησε στον Μπάγιεβιτς να υποβληθεί σε επέμβαση για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον, κάτι που θα γίνει σήμερα.

Η κατάσταση του προπονητή της Ομόνοιας δεν εμπνέει ανησυχία και θα βρίσκεται στον πάγκο των «πρασίνων» για το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΛ.

Ένα ακόμη παράσημο για Ζανέτι

Γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League έγινε ο Χαβιέρ Ζανέτι με το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση της Ίντερ με την Τότεναμ ανοίγοντας το σκορ (4-3). Ο Αργεντινός μεσοαμυντικός βρήκε δίχτυα στα 68’’ μετά τη σέντρα και σε ηλικία 37 ετών και 71 ημερών. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Ζανέτι είχε να σκοράρει 12 χρόνια στο Champions League, συγκεκριμένα από τις 9 Δεκεμβρίου του 1998, όταν είχε ανοίξει το σκορ απέναντι στη Στουρμ Γκρατς (2-0).

Προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Λοράν Μπλαν, ο οποίος είχε σκοράρει στη νίκη της Μαν. Γιουνάιτεντ επί του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη την περίοδο 2002/03 (3-2). Ο Γάλλος παλαίμαχος-πλέον-αμυντικός και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ» είχε σκοράρει σε ηλικία 36 ετών και 339 ημερών.

Φωτο Ημερας

Είναι κρίμα να ξεχνάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό...

Επαφές Λίβερπουλ με Πελεγκρίνι!

Σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, όπως αποκάλυψε ο Χέσους Μαρτίνεθ στον Τύπο της Χιλής. Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του Χιλιανού τεχνικού ανέφερε πως ο αγγλικός σύλλογος τον προσέγγισε για να μάθει τις προθέσεις του πελάτη του.

«Είχαμε κάποιες επαφές, αλλά ο σύλλογος βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής και κανείς δεν ξέρεις ποιος είναι το αφεντικό. Δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο ατζέντης του 57χρονου προπονητή, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι εργαζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Πελεγκρίνι είχε δεχθεί προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά θα ήθελε να περιμένει για να εμφανιστεί κάποια καλύτερη πρόταση. Και η Λίβερπουλ είναι μία ομάδα που θα ήθελε να κοουτσάρει», τόνισε ο Μαρτίνεθ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόι Χότζον φέρεται να βρίσκεται δύσκολη θέση από τα τελευταία αποτελέσματα των «κόκκινων», οι οποίοι βρίσκονται στη 19η θέση της Premier League.

Τα είπε με Φλόρο ο Ζαγοράκης

Μπορεί ο ΠΑΟΚ σήμερα να αντιμετωπίζει στην Ισπανία τη Βιγιαρεάλ, ωστόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης «τρέχει» παράλληλα και το θέμα του προπονητή!Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε συνάντηση με τον Μπενίτο Φλόρο, για τον οποίο σας ενημερώσαμε με χθεσινό βραδινό ρεπορτάζ ότι έχει μπει δυνατά στο προσκήνιο για το θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, λοιπόν, γευμάτισε με τον Ισπανό τεχνικό στη Βαλένθια και συζήτησε το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους. Πολλές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές για το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο λέγεται ότι ο 56χρονος προπονητής άφησε θετικές εντυπώσεις στον πρόεδρο, αλλά και τον Παντελή Κωνσταντινίδη, που ήταν επίσης «παρών».

Το θέμα με τον Φλόρο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με την Βιγιαρεάλ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ρεάλ και Πάμπλο Γκαρσία!

Ο Φλόρο έχει πλούσιο βιογραφικό, αφού έχει δουλέψει μεταξύ άλλων και στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη διετία 1992-1994 κατακτώντας μάλιστα ένα Κύπελλο. Παράλληλα έχει εργαστεί σε Αλμπαθέτε, Χιχόν, Βιγιαρεάλ και Μαγιόρκα, ενώ έχει περάσει από το πρωτάθλημα Ιαπωνίας και Μεξικού. Τελευταία του ομάδα ήταν η Μπαρτσελόνα στον Ισημερινό.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι τη διετία 2005-2005 που διετέλεσε τεχνικός διευθυντής στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία από την Οσασούνα!

Αισιοδοξία για Κρέιτσι στον 'γηραιό'

Αισιόδοξοι είναι οι άνθρωποι του Ηρακλή για τον Γίρι Κρέιτσι, δεδομένου ότι ο Τσέχος αμυντικός έχει αρχίσει ήδη προπονήσεις με τη Τιμισοάρα.Ο παίκτης δεν υπολογιζόταν από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και η διοίκηση ψάχνει τρόπο να του δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα ως αποζημίωση, αφού είναι δεδομένο ότι το μέλλον του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις, με τον παίκτη να αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον σύλλογο.

Πτήση απαντήσεων!

Η πτήση της ΑΕΚ για τις Βρυξέλλες έκρυβε εκπλήξεις, καθώς ο Σταύρος Αδαμίδης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για αρκετά θέματα της ομάδας, όπως αυτά των Χιμένεθ, Μπλάνκο και Τζεμπούρ. Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ποτέ δεν ξέρεις στο 100% αν θα πετύχει ένας προπονητής. Ακόμη κι αν δεν πετύχει ο συγκεκριμένος, όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα έχει δουλέψει πάρα πολύ. Δουλεύει όλη τη μέρα και μας είπε ότι είναι ευχαριστημένος, τόσο από την ανταπόκριση των παικτών, όσο και από τη διάθεσή τους. Την Τρίτη μιλήσαμε επί τρεις ώρες στο τηλέφωνο, από τις 17:00 έως τις 20:00. Μου έθιξε τόσα θέματα, από το πιο μικρό έως το πιο σημαντικό. Θέλει να τα λύνει όλα. Στο ξενοδοχείο που έμενε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη, άκουγα φωνές από τους ποδοσφαιριστές από κάτι παιχνίδια που έπαιζαν σε μια αίθουσα και «ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ». Είδα χαμογελαστά πρόσωπα λίγες ώρες πριν από ένα παιχνίδι και παίκτες μας να φωνάζουν «ΑΕΚ». Δεν είναι σημαντικά όλα αυτά;

Ο Χιμένεθ ήθελε πολύ να έρθει, πήγαμε και τον είδαμε και δεύτερη φορά και πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή. Ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά του Χιμένεθ με τον Λε Γκουέν, ο οποίος επίσης ήθελε να έρθει. Ξεκινήσαμε τη σύσκεψη για να αποφασίσουμε στις 17:00 και στις 19:00 ειδοποιηθήκαμε ότι ο Λε Γκουέν αποδέχεται την πρότασή μας. Συζητούσαμε 5-6 ώρες. Με είχε πιάσει το στομάχι μου. Αυτό που μέτρησε περισσότερο, είναι η επιθυμία που είδαμε στον Χιμένεθ από την πρώτη μέρα που τον συναντήσαμε. Έχετε δει πολλές φορές προπονητή να φέρνει ψυχολόγο στην Ελλάδα; Με τους συνεργάτες του συγκροτούν ένα πολύ δυνατά δεμένο τιμ και δουλεύουν για τον κοινό στόχο. Αυτή τη στιγμή έχει βάλει παιχνίδια της Άντερλεχτ στο φορητό του υπολογιστή και τα βλέπει».

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος άλλωστε έφυγε σαν κύριος. Είναι προπονητής άλλης ομάδας τώρα κι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς είναι ο προπονητής μας και η ομάδα μας. Με τον Μπάγεβιτς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, θα είμαστε πάντα φίλοι».

Για την παραμονή ή όχι των Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ: «Πιστεύω ότι θα μείνουν όλοι τελικά! Ο Τζεμπούρ θα υπογράψει μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, όλα είναι έτοιμα. Με τον Σκόκο έχουμε ανεβάσει κατά πολύ την προσφορά μας και πιστεύω ότι τελικά θα μείνει. Ας περάσουν πρώτα τα παιχνίδια με την Άντερλεχτ και τον Παναθηναϊκό».

Για το ζήτημα της ρευστότητας που υπάρχει στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ: «Όλες οι ΠΑΕ έχουν ένα ζήτημα ρευστότητας. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δώσαμε τον προηγούμενο μήνα 1,5 εκατ. στην εφορία. Κάθε μήνα πληρώνουμε σίγουρα 400.000 ευρώ στην εφορία. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα και γι' αυτό. Να έρθει στο γήπεδο για να μας δώσει και μια ανάσα».

Για το προπονητικό: «Έχουμε δύο φοβερά γήπεδα και ετοιμάζεται και το τρίτο. Στα δύο έτοιμα θα χρειαστεί τώρα πάτημα και κούρεμα. Σε 15 ημέρες μπαίνουμε μέσα. Ο Μανόλο θέλει να φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν μπορεί να κάνει προπόνηση στους Θρακομακεδόνες. Είναι βούρκος τα γήπεδα, ειδικά τώρα που έβρεξε και δεν θα πειράζει τον προπονητή να πηγαίνουμε για 2-3 εβδομάδες και να αλλάζουμε στο ξενοδοχείο μέχρι να ετοιμαστούν τα αποδυτήρια. Τώρα, άλλωστε, μένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθούν. Χρειάζεται βάψιμο, να μπουν κάποιοι είδη υγιεινής και κάτι ηλεκτρολογικά. Ήδη διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος, φτιάχνουν γραμμές στα πάρκινγκ, μπαίνουν και φώτα εξωτερικά και αρχίζει να παίρνει όλο το προπονητικό κέντρο μια μορφή».

Για το θέμα του γηπέδου: «Το γήπεδο 100% μπορεί να γίνει. Έχουμε μιλήσει με όλους τους πολιτικούς φορείς όλα τα κόμματα και έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπογράψουμε ένα χαρτί που θα αναφέρει ότι συναινούν στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πως αν χρειαστεί, θα πάρουν το μέρος της ΑΕΚ. Γήπεδο 30.000 θέσεων είναι μια χαρά για την ΑΕΚ. Είναι ότι πρέπει. Δεν θυμίζει κάποιο συγκεκριμένο γήπεδο το σχέδιό μας κι έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με σχέδιο Μελισσανίδη».

Για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις: «Ο συντελεστής δόμησης είναι 1,4, όπως ακριβώς είναι στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα με το άλσος που θα πρέπει να ξεπεράσουμε και πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Το οικόπεδο, στο οποίο θέλουμε να κατασκευάσουμε το κλειστό γυμναστήριο των 5.000 θέσεων, το πουλάει η τράπεζα Πειραιώς. Τα κόστη έχουν πέσει. Το γήπεδο της Εσπανιόλ στην Ισπανία κοστίζει 66 εκατ. ευρώ και είναι 40.000 θέσεων. Γιατί να υπάρξουν αντιδράσεις από την Πολιτεία ή μεμονωμένους; Προσφέρουμε θέσεις εργασίας και ένα έργο ανάπτυξης σε μια εξαθλιωμένη περιοχή. Εμπορικά μαγαζιά και εστιατόρια κλείνουν κάθε μέρα. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πιστεύουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Πιστεύω ότι θα συμφωνούν τώρα κι αυτοί οι 131 που είχαν προσφύγει. Θα ενημερώσουμε, πάντως, για το σχέδιό μας τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες της περιοχής».

Για το πρόβλημα της πρόσβασης: «Πάντα αυτήν την πρόσβαση είχαμε. Θα υπάρχει και πάρκινγκ 1200 θέσεων».

Για το αν προτίθεται ο Πέτρος Παππάς να χρηματοδοτήσει το έργο: «Είναι γεγονός ότι ο Πέτρος Παππάς ενδιαφέρεται σοβαρά και θέλει πάρα πολύ να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα έργο ζωής. Ελπίζω να βρεθούν κι άλλοι ΑΕΚτσήδες να βοηθήσουν στην ιδιωτική χρηματοδότηση όταν έρθει η ώρα. Δεν υπάρχει βιωσιμότητα και μέλλον στην ΑΕΚ αν δεν υπάρχει γήπεδο. Αλλιώς, θα είμαστε συνεχώς στο «δώσε» και κάποια στιγμή, αυτοί που δίνουν, θα βαρεθούν να δίνουν. Το γηπεδικό είναι πρωταρχικός μας στόχος πλέον, τώρα που μπήκαν τα πράγματα σε μια τάξη και ηρεμήσαμε».

ΠΑΟΚ είσαι

Στη δύσκολη έδρα του «Μαδριγάλ» απέναντι στην εξίσου επικίνδυνη Βιγιαρεάλ κοντράρεται απόψε ο ΠΑΟΚ (22:05, Novasports 1), με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Μάκη Χάβου η οποία διανύει περίοδο «κρίσης» καλείται απόψε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στο ισπανικό «υποβρύχιο». Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, γεγονός που έφερε και την απόλυση του Παύλου Δερμιτζάκη.
Με Φωτάκη βασικό

Στα της ενδεκάδας, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με την εξής σύνθεση:

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κρέσιτς ενώ την αμυντική τετράδα θα απαρτίζουν οι Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ. Στο κέντρο θα βρίσκονται ο Βιτόλο και ο Φωτάκης. Αμφότεροι θα έχουν μπροστά τους τον Ίβιτς. Στις πτέρυγες θα είναι ο Βιεϊρίνια αριστερά, ενώ δεξιά θα βρίσκεται ο Ελ Ζαρ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι

Χαλκιάς, Παπάζογλου, Φιλομένο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Μπαλάφας και Κουτσιανικούλης. Εκτός αυτής έμειναν οι Σαλπιγγίδης, Γκαρσία, Λίνο και Σαβίνι.


Με πίστη για τη νίκη

Στον αντίποδα η Βιγιαρεάλ, επιθυμεί μετά την ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να επιστρέψει στις νίκες. Ο Χουάν Κάρλος Γαρίδο θα παρατάξει την Βιγιαρεάλ με την εξής σύνθεση
Ντιέγο Λόπεθ, Άνχελ, Καπντεβίλα, Γκονζάλο, Μουσάτσιο, Κάνι, Μπόρχα Βαλέρο, Καθόρλα, Ρούμπεν και Νιλμάρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι

Χουάν, Μάριο, Ρόσι, Κάρλος, Ματίγια, Άλντιτορ, Κατάλα και Μοντέρο. Εκτός αυτής έμειναν οι Σένα και Μαρτσένα.

«Κίτρινη» υποθήκη πρόκρισης

Τη νίκη που θα του επιτρέψει να είναι… καβάλα στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα διεκδικήσει απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν (22:05, ΑΝΤ1). Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ… πάτησε ήδη delete στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το οποίο ήταν και το χειρότερο σε απόδοση αλλά και αποτέλεσμα για τους «κίτρινους» τη φετινή σεζόν.
Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο σερί που προσμετρούν από το 1968 στην Ευρώπη.


Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, με την τετράδα της άμυνας να απαρτίζεται από τους τους Βαγγέλη, Ρονάλντο, Λαζαρίδη και Μίσελ. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Τόχα και Φατί, ενώ στις πτέρυγες θα είναι οι Κάλβο και Χαβίτο. Το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζουν οι Ρουίζ και ο Κόκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι

Βελλίδης, Τσεσνάουσκις, Κουλουχέρης, Μενδρινός, Οριόλ, Καζναφέρης και Νέτο.

Εκτός έμειναν οι Τσέζαρεκ, Πρίττας και Ναφτί

Με πίστη για αποτέλεσμα οι Γερμανοί

Στον αντίποδα οι Γερμανολι του Γιούπ Χάινκες θέλουν να σημειώσουν το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν να είναι στις υψηλές θέσεις του ομίλου.

Επιπρόσθετα, , η συμμετοχή του Σάμι Χίπια είναι αμφίβολη και θα κριθεί σήμερα το πρωί, στο χαλάρωμα που θα κάνουν οι Γερμανοί.

Η ενδεκάδα των Γερμανών θα αποτελείται από τους: Άντλερ, Σβάαμπ, Φρίντριχ, Ράιναρντ (ή Χίπια κεντρικοί αμυντικοί), Κάντλετς, Σαμ, Βιντάλ, Ρόλφες, Μπαρνέτα, Χέλμες και Ντερτιγιόκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φερνάντεθ, Γκίφερ, Βίντα, Μπέντερ, Γιόργκενσεν, Μπάλιτς και Καμπλάντ.
Εκτός έμειναν οι Μπάλακ, Κίσλινγκ, Αουγκούστο και Κάστρο.

Προστασία σε «Φέτφα»

Να ρίξουν τους τόνους για τον Γιάννη Φετφατζίδη θέλουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προκειμένου να προστατεύσουν τον νεαρό άσο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην τον «κάψει». «Για τον Φετφατζίδη έχω ένα πρόγραμμα στο μυαλό μου. Δεν θέλω να απογοητεύεται όταν βλέπει ότι π.χ. πάει καλά, αλλά στο επόμενο παιχνίδι δεν τον βάζω. Αλλά ούτε και να περιμένει 100% να παίξει στο επόμενο παιχνίδι, επειδή στο προηγούμενο σκόραρε. Είμαι ευχαριστημένος από τον Γιάννη. Δουλεύει καλά κι έτσι πρέπει να συνεχίσει να κάνει», λέει ο Βάσκος προπονητής.

Θα τον βάλω όταν πρέπει και θα τον ξεκουράζω όταν πρέπει. Όμως, όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα. Δεν θέλω να το κάψω το παιδί, να το βοηθήσω θέλω. Δεν είναι ανάγκη να τον ρίξουμε τόσο πολύ στα βαθιά. Δεν θέλω να τον πειράζει όταν παίζει μόνο αλλαγή ή και καθόλου. Γιατί κι αυτό μπορεί να γίνει. Να μου έχει εμπιστοσύνη και όλα θα πάνε καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για τα δημοσιεύματα του Τύπου για τον 20χρονο διεθνή άσο: «Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνει είναι να μη διαβάζει εφημερίδες. Τώρα που πηγαίνει καλά, θα γράφουν συνέχεια για εκείνον και δεν χρειάζεται να ξέρει ούτε τι λένε, ούτε τι γράφουν. Μην το τρελάνουν το παιδί. Αυτό που χρειάζεται ο Γιάννης είναι ηρεμία. Τα άλλα, πότε θα παίξει, πόσο θα παίξει κι αν θα παίξει, είναι δικά μου».

«Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι για το καλό του. Να τον βοηθήσουμε να αφοσιωθεί στην προπόνηση και να παίξει την μπάλα του. Να τον αφήσουμε στην ησυχία του. Δεν έχει κάνει τίποτε ακόμη. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του, πολλή δουλειά και πολύ προσπάθεια για να πετύχει κάτι καλό τα επόμενα χρόνια. Ας τον αφήσουμε ένα δύο χρόνια να δούμε την εξέλιξή του και αν όλα πάνε καλά και έχει την εξέλιξη που πρέπει, τότε δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος», λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, του λένε τα εξής: «Εμείς σε ξέρουμε, σε πιστεύουμε και περιμένουμε από σένα να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Από σένα θέλουμε να συνεχίσεις να δουλεύεις, να ακούς τον προπονητή σου και να μην ασχολείσαι με τίποτε άλλο. Έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου για να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου. Μην αγχώνεσαι».

Ο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Ντι Στέφανο

Ιδιαίτερα παραγωγικός αποδεικνύεται ο Ρονάλντο για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο διάστημα που φορά τη φανέλα της ομάδας.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 40 γκολ σε 45 εμφανίσεις με τη φανέλα της «βασίλισσας» και με 0,88 τέρματα ανά αγώνα ξεπερνά τις αντίστοιχες επιδόσεις θρύλων της ομάδας, όπως ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο που με 307 γκολ σε 403 εμφανίσεις είχε 0,76 ανά παιχνίδι.

Ο Ούγκο Σάντσες με 207 γκολ σε 283 ματς έχει 0,73 και ο Ραούλ με 326 γκολ σε 740 αγώνες 0,44 γκολ κατά μέσο όρο.

ΠΑΟΚ: Χωρίς απρόοπτα η τελευταία προπόνηση

Δίχως πρόσθετα προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ στο «Μαδριγάλ». Οι παίκτες του δικεφάλου γυμνάστηκαν πιο χαλαρά ενώ αυτό που προκάλεσε θετική εντύπωση είναι οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ο Μάκης Χάβος δοκίμασε κάποια σχήματα, όμως δεν αναμένεται να υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Το μεγαλύτερο διάστημα της προπόνησης, παρακολούθησε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Εξαιρετικά αμφίβολος ο Χίπια

Άτυχος στάθηκε ο Σάμι Χίπια στην σημερινή τελευταία προπόνηση της Μπάγερν Λεβερκούζεν ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη. Οι Γερμανοί προπονήθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, είδε το πόδι του να γυρίζει με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικα αμφίβολος για την αυριανή αναμέτρηση. Ο Χίπια έφυγε υποβασταζόμενος από το γήπεδο και πιθανότατα αύριο το πρωί θα φανεί αν ο Φιλανδός μπορέσει να ενισχύσει την Λεβερκούζεν.

Νιόπλιας: «Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά πιστεύω πως η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Κάθε ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Εμείς κλείσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε. Θα μπορούσε να έχει προηγηθεί και η Καζάν. Το τέλος ήταν καλό και είχαμε τις ευκαιρίες. Χάσαμε τον έλεγχο για ένα διάστημα όταν βγήκαν Καραγκούνης και Κατσουράνης, αλλά όταν προσαρμόστηκαν τα δύο παιδιά η εικόνα μας βελτιώθηκε. Το παράπονο που έχω είναι από ό,τι έγινε στο ματς με την Κοπεγχάγη. Εκεί κάναμε πολλά λάθη, ενώ σήμερα δεν κάναμε κανένα. Αν είχαμε την ίδια απόδοση στο ματς με την Κοπεγχάγη, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Υπάρχουν προβλήματα με απουσίες, αλλά πρέπει να κοιτάμε τους παίκτες που είναι υγιείς και στη διάθεσή μας. Πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι, είτε χρειαστούν για ένα, είτε για 90 λεπτά», τόνισε ο Κοζανίτης τεχνικός.

Όσο για το ντεμπούτο του Χάρη Μαυρία, που έγινε ο νεότερος παίκτης ελληνικής ομάδας που παίζει σε Κύπελλο Ευρώπης, ανέφερε: «Ο Μαυρίας είναι ταλαντούχος παίκτης. Κοιτάμε πάντα τι χρειάζεται κάθε παιχνίδι κι όχι αν ένας παίκτης είναι μεγάλος ή μικρός. Είναι γρήγορος και διεισδυτικός, δεν έχει το φόβο. Καλή αρχή και καλώς ήρθε στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Τα «χρειάστηκαν» οι πρωταθλητές!

Παραλίγο να γίνει το «κάζο» του αιώνα στο «Μεάτσα». Παίζοντας με δέκα παίκτες η Τότεναμ, λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς από το 4-1 και τελικά ηττήθηκε 4-3 από την Ίντερ για την 3η αγωνιστική του Champions League. Στα 68 γκολ έφτασε ο Ραούλ, που οδήγησε τη Σάλκε στο 3-0 επί της Χάποελ.

Στο 2-0 αρκέστηκε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Χωρίς τον «φευγάτο» Ρούνεϊ στη σύνθεσή της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με το φτωχό 1-0 επί της Μπουρσασπόρ για τον τρίτο όμιλο, τη στιγμή που Ρέιντζερς και Βαλένθια έμεναν στο 1-1.

Σπουδαίες νίκες για Λιόν (2-0 την Μπενφίκα) και Σάλκε (3-1 την Χάποελ) στον 2ο όμιλο.

Α’ Όμιλος

Ίντερ-Τότεναμ 4-3
Τβέντε-Βέρντερ Βρέμης 1-1

Αν και προηγήθηκε μόλις στο 14’ με σκορ 3-0 η Ίντερ αγχώθηκε για να επικρατήσει 4-3 της Τότεναμ. Ζανέτι (2’), Ετό (11’) με πέναλτι στο οποίο αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Γκόμες και Στάνκοβιτς (14’) οι σκόρερ του μαγικού τετάρτου, ενώ ο Ετό και πάλι στο 35’ το 4-0. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον εκπληκτικό Γκάρεθ Μπέιλ να πετυχαίνει χατ – τρικ (52’, 90’, 91’) οι Άγγλοι μείωσαν στο τελικό 4-3.
Βαθμολογία

1. Ίντερ 7 (10-5)
2. Τότεναμ 4 (9-7)
3. Τβέντε 2 (4-7)
4. Βέρντερ Βρέμης 2 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (2/11)

Τότεναμ-Ίντερ 21:45
Βέρντερ Βρέμης-Τβέντε 21:45

Β’ Όμιλος

Σάλκε-Χάποελ Τελ Αβίβ 3-1
Λιόν-Μπενφίκα 2-0

Με τον Ραούλ να φτάνει τα 68 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Σάλκε επικράτησε 3-1 της Χάποελ Τελ Αβίβ στη Γερμανία, για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Δύο γκολ από τον σπουδαίο Ισπανό επιθετικό και ένα από τον Χουράδο. Μείωσαν με τον Σέχτερ στις καθυστερήσεις οι Ισραηλινοί. Άνετη νίκη και για τη Λιόν, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Μπενφίκα στο «Ζερλάν» και με εννέα πόντους βρίσκεται στην κορυφή του 2ου γκρουπ. Οι Μπριάν και Λισάντρο Λόπες πέτυχαν τα τέρματα των Γάλλων.

Βαθμολογία

1. Λιόν 9 (6-1)
2. Σάλκε 6 (5-2)
3. Μπενφίκα 3 (2-4)
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 0 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική (2/11)

Χάποελ Τελ Αβίβ-Σάλκε 21:45
Μπενφίκα-Λιόν 21:45

Γ’ Όμιλος

Ρέιντζερς-Βαλένθια 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπούρσασπορ 1-0

Την τελευταία φορά που σκόραρε και η ομάδα του νίκησε είχαμε ακόμα… καύσωνα. Τις άλλες δύο φορές που βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη 2-2, με την Μπόλτον και τη Γουέστ Μπρομ το περασμένο Σάββατο. Αυτήν τη φορά, όμως, το γκολ του Νάνι κόντρα στην Μπούρσασπορ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μαζί... μπόλικες ελπίδες στον κόσμο της ομάδας ότι θα τους κάνει να ξεχάσουν τον Ρούνεϊ. Ρέιντζερς-Βαλένθια 1-1

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (2-0)
2. Ρέιντζερς 5 (2-1)
3. Βαλένθια 4 (5-2)
4. Μπούρσασπορ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (2/11)

Βαλένθια-Ρέιντζερς 21:45
Μπούρσασπορ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 21:45

Δ’ Όμιλος

Μπαρτσελόνα-Κοπεγχάγη 2-0
Παναθηναϊκός-Ρούμπιν 0-0

Μια «χλωμή» Μπαρτσελόνα, που έμεινε μακριά από τις λαμπερές εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει, αρκέστηκε στο 2-0 κόντρα στην Κοπεγχάγη. «Καθάρισε» ο Μέσι που σκόραρε στο 19’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Έστω κι έτσι οι Καταλανοί βρίσκονται στην κορυφή του τέταρτου ομίλου του Champions League, μετά από τρεις αγωνιστικές. Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 7 (8-2)
2. Κοπεγχάγη 6 (3-2)
3. Ρούμπιν Καζάν 2 (1-2)
4. Παναθηναϊκός 1 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (2/11)

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός 19:30
Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα 21:45