Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τώρα κλαιν' όλα τα αλάνια…



Την… αιτία που γελούσαν χωρίς λόγο και οδηγούνταν σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, για περίπου δύο ημέρες, αναζητούσαν άνθρωποι που κατοικούν στην Τιχουάνα αλλά και στα πέριξ αυτής!

Μεξικανοί στρατιώτες έκαιγαν για περίπου 30 ώρες, 105 τόνους χασίς. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily mail», χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από δύο ημέρες ώστε να εξαφανιστούν τα… ντουμάνια και να σταματήσει η επιρροή τους στη συμπεριφορά των ντόπιων.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας του Μεξικού, μία «επιχείρηση» ρεκόρ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Τότε, συνελήφθησαν έντεκα έμποροι ναρκωτικών-«βαποράκια», οι οποίοι πιαστήκαν στα πράσα, κατά τη μεταφορά των… προϊόντων στην Αμερική.

Το χασίς ήταν συσκευασμένο σε 10.000 κιβώτια (στο μέγεθος μίας μεγάλης βαλίτσας) και μεταφερόταν στις ΗΠΑ με ένα κομβόι πέντε φορτηγών, έξι τρέιλερ- νταλικών και τριών βαν.

Σύμφωνα με πρόχειρους μαθηματικούς υπολογισμούς των αρχών του Μεξικού, η αξία της ποσότητας- ρεκόρ που κατασχέθηκε ανερχόταν στις 750 εκατ. λίρες.

Η εξωτερική εμφάνιση των συσκευασιών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το περιτύλιγμά τους ήταν χρωματισμένο, ενώ οι έμποροι σε κάθε μία απ’ αυτές (τις… μεγάλες βαλίτσες που εμπεριείχαν το χασίς) είχαν δώσει μία κωδική ονομασία.

Μεταξύ άλλων, υπήρχαν συσκευασίες που τους είχαν δοθεί ονόματα μεγάλων αθλητών της χώρας, όπως και ηρώων κόμικς.

Σε μερικά κιβώτια αναγραφόταν το παρατσούκλι του Μεξικανού ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Ρουίς, «El pony». Κάποια άλλα έφεραν το παρατσούκλι ενός μεξικανού παλαιστή, «El Mil», ενώ υπήρχαν και μερικά με την προσωπογραφία του μπαμπά της… μυθικής οικογένειας Simpson, Homer.

Τέλος, παρατηρώντας λίγο καλύτερα τις photo, θα δείτε μερικά κιβώτια που φέρουν το κωδικό όνομα “TORO”. Λέτε οι Μεξικανοί έμποροι να παρακολουθούσαν ελληνικό ποδόσφαιρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: