Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ουζουνίδης: «Καλύτερες επιλογές και καθαρό μυαλό»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Ηρακλή μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο. «Έχω δει τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης. Είναι μία ομάδα που της αρέσει να κάνει επίθεση. Όχι όμως με το στιλ της κατοχής και της κυκλοφορίας. Παίζει καλή άμυνα και βγαίνει μπροστά με αρκετούς παίκτες. Έχει ικανούς ακραίους και βγαίνει γρήγορα στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά». Ο κ. Ουζουνίδης πρόσθεσε πως: «Προσπαθούμε να βρούμε την εμπιστοσύνη που έχουμε στους εαυτούς μας».
Όσο για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα είπε: «Σύμφωνα με τα εργομετρικά που κάναμε έχουμε βελτιωθεί σε αρκετά κομμάτι. Όμως πρώτα έπρεπε να κάνουμε την βάση. Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό που θέλω εγώ. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα από την διάθεση των παικτών. Αυτό που θέλουμε παραπάνω είναι να έχουν καλύτερες επιλογές και πιο καθαρό μυαλό. Υπάρχουν διαστήματα μέσα στο παιχνίδι που δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, παρότι ο Πανσερραϊκός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Όμως δεν έκανε φάσεις. Το θέμα είναι να τελειώνουμε τις φάσεις που δημιουργούμε. Όπως και αν δεν δεχόμασταν το γκολ θα ήμασταν καλά. Αν θέλουμε πραγματικά όμως να βελτιωθούμε πρέπει να βλέπουμε πως δημιουργήθηκαν κάποιες συνθήκες και όχι να λέμε ότι είμαστε άτυχοι».
Για θέματα φυσικής κατάστασης είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί αυτά πρέπει να μένουν στην ομάδα. Όμως υπάρχει βελτίωση στα τρεξίματα μας. Δεν μπορούμε να το έχουμε όμως για μεγάλο διάστημα. Έχουμε αλλάξει το στιλ προπονήσεων ώστε για μεγαλύτερο διάστημα να πιέζουμε τον αντίπαλο».
Για τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν υπογράμμισε: «Αυτά τα παιχνίδια θα μας δείξουν τι γίνεται. Βλέπετε όμως το πρωτάθλημα πως είναι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παίρνει τρεις βαθμούς σε παιχνίδια. Γι΄ αυτό και ήμασταν λυπημένοι από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Γιατί όποια ομάδα κερδίζει πηγαίνει ψηλά».
Για τον Απόστολο Βέλλιο και την ετοιμότητα του είπε: «Είναι ένα 18 χρονών παιδί που δεν έχει συνεχόμενα παιχνίδια. Σήμερα έβγαλε κούραση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την προπόνηση. Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη διαχείριση με τα παιδιά αυτά». Για το συμβόλαιο του είπε: «Εμείς θα κάνουμε την κίνηση που πρέπει και αυτός θα αποφασίσει. Όμως εγώ αυτό που έκανα είναι να πω στον πρόεδρο ότι θέλω να μείνει στην ομάδα. Δεν μπορεί ένα παιδί 18 ετών να μην μας ενδιαφέρει. Όμως δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς αυτό».
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλόντας για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και πάλι είπε: «Δεν έκανε ευκαιρίες. Για ένα πέναλτι που διαμαρτυρήθηκαν και ως εκεί. Πρέπει να κουμαντάρουμε εμείς τον αγώνα. Αυτό είναι το θέμα. Είναι καλό δύο – τρεις φορές να φεύγουμε αντεπίθεση, κάποια λεπτά να κρατάμε μπάλα και να «παγώνουμε τον ρυθμό»… Το μειονέκτημα που έχουμε είναι ότι όλα αυτά εμείς πρέπει να τα μαθαίνουμε μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι δικαιολογία, είναι μία πραγματικότητα. Ο Ηρακλής μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Δεν είμαστε η ομάδα που θα ελέγχει 100% κάθε παιχνίδι όμως σίγουρα θα μπορούμε να κοντρολάρουμε καλύτερα ένα παιχνίδι».
Για το αν λείπει μία μεγάλη νίκη στον Ηρακλή τόνισε: «Αυτό που μας λείπε είναι το καλό διάστημα. Απλά μία φάση μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Δεχθήκαμε ένα γκολ σε μία φάση που εκεί που έγινε η διεκδίκηση ο αντίπαλος δεν είχε παίκτη και είχε την πιο κοντή ενδεκάδα από την έναρξη του αγώνα. Το αποτέλεσμα όμως μετράει. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Μία φάση μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία, τις εκτιμήσεις και πολλά ακόμη. Αυτό ισχύει όμως για τους άλλους. Εμείς στην ομάδα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να διορθώνουμε κάποια λάθη. Οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους. Αυτό θα είναι αρνητικό. Εγώ αυτό πρέπει να φέρω μέσα στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: