Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τιμή για Ότο, πρωτιά για Βενγκέρ

Στη 16η θέση της λίστας των κορυφαίων προπονητών της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα βρίσκεται ο Ότο Ρεχάγκελ, όπως ανακοινώθηκε από την Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Στη λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Έκτορ Κούπερ (35ος) και ο Ερνέστο Βαλβέρδε (146ος).

Τα κατορθώματα του Γερμανού προπονητή με την Εθνική Ελλάδος τού χάρισαν 61 βαθμούς, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο αναμορφωτής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, στη δεύτερη θέση ο πολυπρωταθλητής με τη Μαν. Γιουνάιτεντ Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο «εκλεκτός» Ζοσέ Μουρίνιο που παρουσίασε σπουδαίο έργο σε Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και πλέον Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη λίστα βρίσκονται και αρκετοί γνώριμοι στο ελληνικό κοινό. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, προπονητής του Άρη, χάρη κυρίως στις επιτυχίες του με τη Βαλένθια βρίσκεται στην 35η θέση, ο Όλεγκ Μπλαχίν με θητεία σε πολλές ελληνικές ομάδες είναι 46ος, ο για ένα φεγγάρι προπονητής του Ολυμπιακού Σρέτσκο Κάτανετς είναι 45ος, ο Ανρί Μισέλ που πέρασε από τον Άρη είναι 85ος, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Άνχελ Ιορντανέσκου είναι 94ος, ο Σέρχιο Μαρκαριάν 117ος, ο Τιμούρ Κετσπάγια 139ος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε 146ος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: