Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κυνηγώντας τις υπαρκτές αδυναμίες της Λεβερκούζεν. Ο Άρης ετοιμάζεται για άλλη μια υπέρβαση

Το scouting report ανέφερε πολλά για τα πλεονεκτήματα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, φανέρωσε όμως και αδυναμίες. Αυτές θα χτυπήσει απόψε (22:05, ΑΝΤ1) ο Άρης, σε έναν αγώνα με πολλαπλό στόχο.Οι «κίτρινοι» μετρούν 42 χρόνια που είναι αήττητοι σε ευρωπαϊκούς θεσμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι αυτό από μόνο του είναι ένα σπουδαίο κίνητρο. Δεν είναι μόνον το γόητρο, βέβαια, ο Άρης καλείται απόψε να κάνει άλλη μια υπέρβαση απέναντι στην ομάδα που φιγουράρει στην τρίτη θέση της Μπουντεσλίγκα, ώστε να αισθάνεται δυνατός για την πρόκριση στον «όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για να συμβεί αυτό, και μετά από όσες αναφορές έγιναν από τον Γιάννη Μιχαλήτσο που παρακολούθησε διά ζώσης τη Λεβερκούζεν αλλά και τις αντίστοιχες των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στη Γερμανία, τα άκρα είναι αυτά που δείχνουν ευάλωτα στην Μπάγερ. Τα άκρα, όμως, είναι και η δύναμη πυρός του Άρη στην επίθεση, άρα φουλ επίθεση στο αγαπημένο στιλ των «κιτρίνων».

Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση: η κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Οι Γερμανοί έχουν πολύ καλή ανάπτυξη, βασίζονται στα χαφ τους κι εκεί πρέπει να κάνουν σπουδαία δουλειά οι ανασταλτικοί του Κούπερ. Αν τα καταφέρουν, θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν και τον Άρη στην κόντρα, άλλο ένα κομμάτι που προσφέρεται για να φτάσει η ελληνική ομάδα στο γκολ.

Στο πλευρό τους, οι «κίτρινοι» θα έχουν περισσότερους από 20.000 φιλάθλους τους, καθώς έχουν μείνει 1.000 εισιτήρια αδιάθετα και διαρκώς μειώνεται ο αριθμός. Η ατμόσφαιρα θα είναι και πάλι μοναδική, «θα καίει ακόμη κι ο αέρας» είπε ο Ρούντι Φέλερ, τεχνικός διευθυντής για την ομάδα της Μπάγερ. Οι οργανωμένοι οπαδοί ετοιμάζουν κάτι ξεχωριστό στη θύρα 3, σε έναν αγώνα που ούτως ή άλλως είναι γιορτή για κάθε φίλο του Άρη.

Κι αυτή είναι ήδη μια καταγεγραμμένη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: