Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Όλα δεξιά για ΑΕΚ, ήττα της Άντερλεχτ στο «Πετρόφσκι», αποκλείστηκε η «Σαμπ»

Πολύ κοντά στην πρόκριση της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ μετά τις αποψινές εξελίξεις στον 7ο όμιλο.
Η Ένωση έκανε αυτό που έπρεπε στην Κροατία επικρατώντας με 3-1 της Χάιντουκ και παράλληλα άκουσε τα καλά νέα από το ματς της Αγίας Πετρούπολης. Παρότι αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς και έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση, η Ζενίτ πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο γκρουπ, νικώντας την Άντερλεχτ με το ίδιο σκορ (3-1).

Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στο τελευταίο ματς με τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ για να είναι 100% στην επόμενη φάση. Ίσως μάλιστα να μην χρειαστεί ούτε αυτός, αν οι Βέλγοι δεν καταφέρουν να νικήσουν την Χάιντουκ στο «Κόνσταντ Βάντεν Στοκ»…

Από εκεί και πέρα, η είδηση της βραδιάς ως τώρα αφορά τον αποκλεισμό της Σαμπντόρια από την συνέχεια του θεσμού. Οι «μπλουτσερκιάτι» ηττήθηκαν με 2-1 από την πρωτοπόρο του 9ου ομίλου Αϊντχόφεν μέσα στην Γένοβα και από την στιγμή που η Μέταλιστ νίκησε με το ίδιο σκορ στην Ουκρανία την Ντέμπρετσεν, εξασφάλισε εκείνη την πρόκριση της μαζί με τους Ολλανδούς. Ο Τζιαμπάολο Πατσίνι άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με υπέροχη κεφαλιά όμως στην επανάληψη «μίλησε» ο Όλε Τοϊβόνεν ο οποίος πέτυχε δύο γκολ για την PSV και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει και στον 8ο όμιλο. Η Χετάφε απέτυχε να κρατήσει την τύχη στα χέρια της ενόψει του τελευταίου ματς, αφού έμεινε στο 1-1 με την Οντένσε, με τους Δανούς να ισοφαρίζουν το γκολ του Ρίος από το 17’ με τον Αντρεάσεν στις καθυστερήσεις. Οι δύο ομάδες που προκρίνονται είναι η Στουτγκάρδη και η Γιουνγκ Μπόις που νίκησε με 4-2 τους Σουηβούς στο «Σταντ ντε Σουίς», σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω κακοκαιρίας.

Αναλυτικά, τα αποψινά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους ομίλους 7-9:

7ος όμιλος

Ζενίτ-Άντερλεχτ 3-1
12’ Ιόνοφ, 65’ Μπουκχάροφ, 88’ Χούζτι/ 87’ Κανού

Χάιντουκ-ΑΕΚ 1-3
90’ Μπούλιατ/ 50’ πεν. Σκόκο, 61’ Μανωλάς, 84’ Μπλάνκο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ζενίτ 15 (15-6)
ΑΕΚ 7 (9-10)
Άντερλεχτ 4 (6-8)
Χάιντουκ 3 (5-11)

Τελευταία αγωνιστική (16/12)

ΑΕΚ-Ζενίτ
Άντερλεχτ-Χάιντουκ

8ος όμιλος

Γιουνγκ Μπόις-Στουτγκάρδη 4-2
34’ Ντεγκέν, 78’ Σούτερ, 81’, 82’ Μαγιούκα/ 48’ Πόγκρεμπνιακ, 68’ Σίπλοκ

Οντένσε-Χετάφε 1-1
92’ Αντρεάσεν/ 17’ Πέδρο Ρίος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στουτγκάρδη 12 (11-5)
Γιουνγκ Μπόις 9 (10-9)
Χετάφε 4 (3-8)
Οντένσε 4 (7-8)

Τελευταία αγωνιστική (16/12)

Στουτγκάρδη-Οντένσε
Χετάφε-Γιουνγκ Μπόις

9ος όμιλος

Σαμπντόρια-Αϊντχόφεν 1-2
45’+2 Πατσίνι/ 51’, 90’ Τοϊβόνεν

Μέταλιστ-Ντέμπρετσεν 2-1
52’ αυτ. Μποντί, 88’ Όλεΐνικ/ 48’ Τσβίτκοβιτς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αϊντχόφεν 13 (10-3)
Μέταλιστ 10 (9-4)
Σαμπντόρια 5 (4-5)
Ντέμπρετσεν 0 (2-14)

Τελευταία αγωνιστική (16/12)

Ντέμπρετσεν-Σαμπντόρια
Αϊντχόφεν-Μέταλιστ

Θρίαμβος στην λάσπη!

Η ΑΕΚ ΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΝΙΚΗΣΕ 3-1 ΣΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΧΑΙΝΤΟΥΚ. ΣΚΟΚΟ, ΜΑΝΩΛΑΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑΝΚΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ… ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ.-
Σε… περίπατο στην λάσπη μετέτρεψε η ΑΕΚ το εκτός έδρας παιχνίδι με την Χάιντουκ Σπλιτ, καθώς πήρε τη νίκη με 3-0 στην Κροατία στα πλαίσια της πέμπτης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το ματς και τα κατάφεραν. Μέχρι το 62’ το σκορ ήταν ήδη 2-0, από εύστοχο πέναλτι του Σκόκο και καρφωτή κεφαλιά του Μανωλά, ενώ ο Μπλάνκο στο 84’ έβαλε το… κερασάκι στον θρίαμβο.

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς σε συνδυασμό με το 3-1 της Ζενίτ κόντρα στην Άντερλεχτ, η ΑΕΚ είναι πλέον μόνη δεύτερη με τρεις πόντους διαφορά από τους Βέλγους. Αυτό σημαίνει, πως στην τελευταία αγωνιστική εντός έδρας κόντρα με την αδιάφορη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, η Ένωση θα χρειάζεται μόνο έναν βαθμό για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης.

Τιμωρία για τον προπονητή-χούλιγκαν

Με μια αγωνιστική και 10.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε από την UEFA ο Σορίν Κάρτου. Ο πρώην –πλέον- προπονητής της Κλουζ… ξέσπασε πάνω στο πλεξιγκλάς του πάγκου του βλέποντας την ομάδα του να υποφέρει εντός αγωνιστικού χώρου από τη Βασιλεία σε ματς για το Champions League.

Επιπλέον, υποχρεούται να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της ελβετικής ομάδας ώστε να πληρώσει το κόστος επιδιόρθωσης της ζημιάς.
Ο Κάρτου δεν γνωρίζει ακόμη στον πάγκο ποιου συλλόγου θα κληθεί να εκτίσει την ποινή της μια αγωνιστικής, αφού στο μεταξύ αντικαταστάθηκε από τον Αλίν Μουντεάνου.

Τη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 72-68

Τη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 72-68 για την έβδομη αγωνιστική της Euroleague, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντιδη (17π., 4 ριμπ., 4 ασ.). Ότι.. έχτιζαν για τρεις περιόδους κόντεψαν να «γκρεμίσουν» στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι», που χρειάστηκαν σχεδόν επτά λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι. Θετικά δείγματα έδειξε ο Τέπιτς σε ακόμα ένα παιχνίδι. Σε κακή ημέρα οι «ψηλοί» του «τριφυλλιού». Σοκόλοφ ο κορυφαίος των Ρώσων.

Το ματς

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θέλοντας να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό του. Οι «πράσινοι», με τον Διαμαντίδη να δείχνει κεφάτος, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησαν σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Τα πολύ καλά ποσοστά των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κυρίως από τα 6,75 τους επέτρεψαν να προηγηθούν μέχρι και με +7 (8-15). Η ΤΣΣΚΑ είχε μειώσει στο καλάθι λίγο πριν την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, αλλά χάρη σε τρίποντο του αρχηγού στη λήξη της περιόδου το «τριφύλλι» ξέφυγε με πέντε (18-23).

Σε απόσταση αναπνοής έφεραν τους γηπεδούχους τα τρίποντα των Σμόντις και Σισκάουσκας με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (24-25). Οι Ρώσοι άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, πράγμα που απέφερε καρπούς αφού κατάφεραν να προηγηθούν μετά από 13’30’’ παιχνιδιού, με τον Μπίκοφ. Καλάθης, Τέπιτς και Νίκολας, γλίτωσαν εαυτούς και συμπαίκτες από τις… φωνές του «Ζοτς» δίνοντας αέρα εννιά πόντων στην ομάδα τους (28-37), διαφορά που λίγο πριν το τέλος ροκάνισαν οι αντίπαλοι στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 35-41.

Παίζοντας πολύ καλή άμυνα με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμής της (+11, 35-46). Η ΤΣΣΚΑ ωστόσο τρέχοντας σερί 7-0 μείωσε σε 42-46 και δεν άφησε τους «πράσινους» να ξεφύγουν. Με δικό τους σερί 6-0, απάντησαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» (42-52). Με πλεονέκτημα εννέα πόντων υπέρ του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο (51-60).

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας, στην τελευταία περίοδο. Επτά λεπτά χρειάστηκαν για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι, ενώ έως τότε σκόραραν μόνο με βολές. Το «τριφύλλι» παρ’ ολίγον να βγάλει τα μάτια του με τα χέρια του. Άφησε τους παίκτες του Σακούλιν όχι μόνο να μειώσουν αλλά και να προηγηθούν (62-61). Ο Φώτσης με 4/4 βολές έδωσε ανάσες στην ομάδα του (65-62), ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση από τα 6,75 οι Περπέρογλου και Διαμαντίδης (71-64). Στους τέσσερις μείωσαν οι Ρώσοι μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Πιο ψύχραιμοι οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 72-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-41, 51-60, 68-72

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ντιμίτρι Σακούλιν): Κουρμπάνοφ, Μπικόφ 6, Σμόντις 11 (1), Σισκάουσκας 10 (2), Χόλντεν 6 (2), Ζαμπελιν, Βορόντσεβιτς 11(1), Λάνγκτον 7 (1), Μαριάνοβιτς, Σβεντ, Σοκόλοφ 17 (8 ριμπ.), Γκόρντον

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9 (1), Περπέρογλου 12 (3), Μπατίστ 8 (6 ριμπ.), Φώτσης 7 (1), Σάτο 5, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 17 (4 ριμπ., 4 ασ.), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (1), Μπόγρης, Καϊμακόγλου

«Γίνεται» Τούρκος ο Φερνάντεζ;

Πολύ κοντά στην Μπεσίκτας βρίσκεται ο Μανουέλ Φερνάντεζ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca» την Τετάρτη, ο Πορτογάλος μέσος της Βαλένθια βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να διαπραγματευτεί την πιθανότητα δανεισμού του στους «ασπρόμαυρους» της τουρκικής πρωτεύουσας.

Όσον αφορά τις «νυχτερίδες», απαιτούν από την Μπεσίκτας να πληρώσει το μισό συμβόλαιο του διεθνούς παίκτη. Οι Τούρκοι μπορούν να αποκτήσουν τον Φερνάντεζ αντί οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Ανακοινώθηκε ο Κέρλα!

Παίκτης του Πανσερραϊκού είναι και επίσημα ο Σαμίρ Κέρλα, ο οποίος ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Παράλληλα την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα χάσουν οι Κάστρο και Παντελιάδης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης, εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, οι ποδοσφαιριστές του Ντράγκαν Κοκότοβιτς ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής, ενώ ειδικό βάρος έπεσε στον τομέα των αντεπιθέσεων. Είναι δεδομένο πως η ομάδα των Σερρών θα «χτυπήσει» εκεί ακριβώς τον Παναθηναϊκό με σκοπό να του κάνει την «ζημιά». Γι’ αυτό το λόγο το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος αφιερώθηκε εκεί.

Η ανακοίνωση: «Απόψε φτάνει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ. Πρόκειται για τον Semir Kerla από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και αγωνίζεται σε θέση αμυντικού. Ο Kerla γεννήθηκε στο Σαράγεβο το 1987, έχει ύψος 1,90 και αγωνίστηκε στις ομάδες Radnik Hadzici και Zaljeznicar. Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες κλήθηκε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής της χώρας του σe φιλικό αγώνα που θα γίνει με αντίπαλο την Πολωνία».

Χάβος: «Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Αισιόδοξος για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στην Μπριζ έδειξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. «Η μέχρι τώρα πορεία μας είναι θετική. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε αύριο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο μπροστά μας, που θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κακή εικόνα που έχει μέχρι τώρα στους ομίλους. Στο παιχνίδι επανέρχονται ο Ίβιτς και ο Βιτόλο, αλλά ακόμη έχουμε προβλήματα τραυματισμών».
Για το αφιέρωμα της UEFA, όπου ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ομάδα το 1-0, είπε: «Σε όλα τα παιχνίδια πας για το μηδέν στην άμυνα. Είμαστε μεγάλη ομάδα, θέλουμε να παίξουμε επιθετικά, αλλά πιστεύω ότι με τους παίκτες που έχουμε θα παίξουμε και καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο».
Για το αν θα στοιχίσει η ήττα από τον Ατρόμητο: «Είναι στενάχωρο το γεγονός ότι έχουμε μία ήττα μέσα στην έδρα μας. Είναι θετικό ότι έχουμε παιχνίδι γρήγορα μετά το ματς της Κυριακής», ενώ σχολιάζοντας την Μπριζ υπογράμμισε: «Δεν παύει αν είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, χωρίς σκοπιμότητες και χρειάζεται προσοχή».
Ελ Ζαρ: «Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά κίνητρα»
Ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ από την δική του πλευρά, εκπροσωπόντας τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι κίνητρο για εμάς να είμαστε στους δυνατούς του χρόνου, αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά κίνητρα. Αύριο θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».
Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο απάντησε: «Τώρα έχουμε επικεντρωθεί στο αυριανό παιχνίδι. Για αυτό είμαστε εδώ να μιλήσουμε. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».
Για το αν αγχώνει τον ίδιο ότι δεν πετυχαίνει γκολ σχολίασε: «Όχι δεν μου προκαλεί άγχος, αφού η ομάδα κερδίζει. Εγώ δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο για αυτό. Θέλω να βάλω γκολ, να δώσω ασίστ, αλλά πρώτα από όλα με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα».
Για το αν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης είπε: «Αισθάνομαι καλά. Πέρασα ένα διάστημα προσαρμογής. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά αισθάνομαι καλά».

Τα... βρόντηξαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Αποχή από όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες ως ότου να δουν το χρήμα του χρήματος αποφάσισαν τα κορίτσια του ΠΑΟ.
Η αδιαφορία που έδειξε η διοίκηση του Ερασιτέχνη οδήγησε στην απεργία διαρκείας στο τμήμα των πρωταθλητών. Μάλιστα με ανακοίνωσή τους οι παίκτριες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού δεν έχουν πληρωθεί ούτε Ευρώ εδώ και πολλούς μήνες. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όχι άλλη κοροϊδία. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού μετά από μήνες υπομονής και κοροϊδίας αποφάσισε να απέχει από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα ως ότου εξοφληθούν οι μέχρι τώρα οικονομικές εκκρεμότητες των αθλητριών και του προπονητικού τιμ, όχι μόνο της φετινής περιόδου αλλά και της περσινής. Δώσαμε την ψυχή μας τόσους μήνες στην ομάδα και με το παραπάνω, ενώ ο σύλλογος αδιαφορεί για την επιβίωσή μας, καθώς για εμάς αυτό είναι επάγγελμα όχι χόμπι. Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο είχαμε ενημερώσει τη διοίκηση με επίσημη επιστολή ότι θα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις μας. Ζητούμε τη στήριξη και την κατανόηση του κόσμου του Παναθηναϊκού, αλλά είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Σύσσωμη η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού».

"Τα βραβεία ανήκουν σε όλους"

Μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις ήρθε και η ώρα της επιβράβευσης. Ο Ανδρέας Τάτος παρέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης όχι ένα αλλά δυο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη της Super League. Και αυτο γιατι ο κόσμος των ψήφισε για τη 10η αγωνιστική μετά τη νίκη με δικό του γκόλ επι του Πανιωνίου, όσο και για την 12η όπου μάλιστα ο Ατρόμητος πέρασε ν νικηφόρα από την Τούμπα.
Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου σε δηλώσεις του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα δύο βραβεία. Για να τα πάρω χρειάστηκε όμως και η βοήθεια των συμπαικτών μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα πετύχει τίποτα. Η ομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερη και πιστεύω ότι σύντομα θα βρει το δρόμο της».
Στην ερώτηση αν μπορεί να πει ποιος είναι κατά τη γνώμη του ο ΜVP του Ατρόμητου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, απάντησε ότι αυτός είναι ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Τις απονομές έκαναν το μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Ατρόμητος Βασίλειος Μπέτσης και ο περιστεριώτης πρώην αθλητής του μπάσκετ Νίκος Κασουρίδης.
Ο Βασίλης Μπέτσης παραδίδοντας στον Τάτο το βραβείο για το ματς με τον ΠΑΟΚ δήλωσε ότι:«Εμείς πιστεύουμε στην αξία του Ανδρέα όπως και σε όλη την ομάδα και με την σημερινή διπλή βράβευση επιβραβεύονται οι κόποι του. Του εύχομαι να είναι πάντα υγιής και να δώσει και άλλες χαρές στον κόσμο της ομάδας».
Ο Νίκος Κασουρίδης παραδίδοντας το βραβείο για το ματς με τον Πανιώνιο τόνισε τα εξής:«Το παιχνίδι του Ανδρέα χαρακτηρίζεται από το πάθος και τις υψηλές του δυνατότητες ως ποδοσφαιριστής. Χαίρομαι που αποτελεί μέλος της «οικογένειας» του Ατρόμητου ο οποίος όπως συνηθίζουμε να λέμε αποτελεί το ποδοσφαιρικό DNA της πόλης μας όπως αντίστοιχα ο ΓΣΠ αποτελεί το μπασκετικό DNA».
Το διπλό βραβείο ήρθε σαν δώρο για τον Τάτο, μια μέρα μετά την ονομαστική του εορτή αλλά και μια επιβράβευση για τις καταπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα ο 21χρονος χαφ. Ο Δώνης δείχνει να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του και ο ίδιος ανταποδίδει στον προπονητή του την εμπιστοσύνη που του δείχνει με το να δίνει τον καλύτερο του εαυτό μέσα στο γήπεδο. Επίσης εάν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού Φερνάντο Σάντος ο οποίος έχει δείξει έως τώρα ότι η πόρτα της εθνικής είναι ανοιχτή για όποιον το αξίζει

Ήρθε… και βλέπουμε ο Ροτέν!

Το κουβάρι της ιστορίας «Ροτέν» ξεκίνησε και επίσημα να ξετυλίγεται σήμερα για την ΑΕΚ.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος από το απόγευμα της Τετάρτης, αύριο θα μεταβεί στα Σπάτα και εκεί πιθανότατα θα δοθούν οι πρώτες απαντήσεις για το αν αυτή θα είναι η πρώτη του προπόνηση ή η πρώτη του δοκιμή με την «Ένωση».

Μέχρι στιγμής, η πλευρά του παίκτη ισχυρίζεται πως ήρθε στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο 1,5 χρόνου, χωρίς να μπει στη διαδικασία της δοκιμής. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ -υπό το φόβο της αγωνιστικής του απραξίας- φέρονται διατεθειμένες να τον αποκτήσουν, μόνο αφότου θα τον έχουν δει σε κάποιες προπονήσεις.

Νεότερα, πάντως, ενδέχεται να προκύψουν και πριν την αυριανή προπόνηση, καθώς δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η «σολομώντεια λύση» ενός συμβολαίου που θα πληρώνεται στον Ροτέν βάσει συμμετοχών.

Πηλαδάκης: «Δεν δέχομαι απειλές από κανέναν»


Ενοχλημένος λόγω των εξελίξεων στο θέμα Δερμιτζάκη αλλά και με την στάση των οπαδών που αντεδρασαν στο ενδεχόμενο πρόσληψής του, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης.
Είμαι Σπαρτιάτης και δεν κάνω πίσω», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί», σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλίας. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα το πρωί είχε ραντεβού στην Αθήνα και συζήτησε σε καλό κλίμα με ξένο προπονητή, ο οποίος πιθανότατα το Σάββατο θα βρίσκεται στις εξέδρες του «AEL FC ARENA».

Τα όσα συνέβησαν την Τρίτη το βράδυ φαίνεται πως ανάγκασαν τον Πηλαδάκη να αντιδράσει. «Όποιος δεν την αγαπάει την ομάδα δεν θα έρθει στο γήπεδο, γιατί κι αυτό μου είπανε. "Αν πάρεις αυτόν, εμείς δεν θα έρθουμε στο γήπεδο". Τι απειλή είναι αυτή; Εγώ δεν δέχομαι απειλές από κανέναν. Είμαι Σπαρτιάτης και δεν κάνω πίσω. Έχω αποδείξει ότι αγαπώ την ομάδα με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. Ρίσκαρα τόσο το μέλλον όσο και τη ζωή των παιδιών μου με το νέο γήπεδο. Στον πάγκο κόντρα στον ΠΑΟΚ θα κάτσει ο Κατσάρας.

Πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε το τρίποντο. Δεν έχω πάψει να πιστεύω στις ικανότητες του Δερμιτζάκη, όπως πίστευα και στου Παπακώστα. Εγώ κύριοι είμαι ο πρόεδρος της αγαπημένης μας ομάδας, δεν είμαι υπάλληλος κανενός. Δεν ήρθα για να διαχειριστεί κάποιος τα χρήματα μου και να μου λέει ποιον θα παίρνω και ποιον θα διώχνω
», τόνισε ο πρόεδρος των «βυσσινί» στη «ραδιοφωνία Κισσάβου».

Φουλάρει για ξένο προπονητή η ΑΕΛ

Από τη στιγμή που λύθηκε η συνεργασία με τον Γιάννη Παπακώστα, ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης της ΑΕΛ ήταν να δώσει τα ηνία της ομάδας σε έναν τεχνικό από το εξωτερικό, ο οποίος θα πληρούσε τις προϋποθέσεις να κάτσει στον πάγκο του συλλόγου σε μία ιστορική συγκυρία. Το Σάββατο, ως γνωστόν, «μπαίνει» στο νέο «AEL FC ARENA».

Οπότε, η «λύση» Δερμιτζάκη επινοήθηκε από τους διοικούντες την ΠΑΕ, προκειμένου ο Έλληνας τεχνικός να έχει δύο αποστολές με... ημερομηνία λήξεως. Η πρώτη ήταν να κατευθύνει την ΑΕΛ σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και η δεύτερη να «μπάσει» τον νεοαποκτηθέντα ξένο προπονητή στην ελληνική πραγματικότητα.

Δηλαδή, θα ήταν ο άνθρωπος που θα απορροφούσε τους κραδασμούς σε ένα μεταβατικό στάδιο για την ΑΕΛ. «Κανείς δεν γνώρισε ποιο ήταν το πλαίσιο συνεργασίας με τον Δερμιτζάκη», ανέφερε ο Πηλαδάκης, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε στον «αέρα» ότι το πρωί της Τετάρτης είχε ραντεβού στην Αθήνα με ξένο προπονητή.

Οι πληροφορίες του www.sportfm.gr αναφέρουν πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Μάλιστα, ο τεχνικός από το εξωτερικό δεν αποκλείεται το Σάββατο να βρεθεί στις εξέδρες του νέου γηπέδου για να παρακολουθήσει το ματς κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Πάντως, το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν προπονητή, ο οποίος έχει θητεύσει σε αγγλικά γήπεδα, ενώ έχει κάτσει στον πάγκο και ενός μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου.

Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία!

Αν η Μπαρτσελόνα έχει ανακηρυχθεί από όλους ως η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, τότε στο άλλο άκρο της ποδοσφαιρικής ζυγαριάς θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη η Madron FC
Το όνομά της σίγουρα δεν "λέει και πολλά", όμως στην Αγγλία η συγκεκριμένη τοπική ομάδα συζητείται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, έχοντας αποκτήσει το προσωνύμιο "η χειρότερη ομάδα της Γηραιάς Αλβιώνας".

Τα νούμερά της μάλιστα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση: μετράει 11 ήττες σε ισάριθμους αγώνες από το ξεκίνημα της σεζόν έχοντας δεχτεί 227 (!) τέρματα έναντι μόλις 2 στο ενεργητικό της, ενώ την περασμένη εβδομάδα γνώρισε μία συντριβή άνευ προηγουμένου με 55-0 από την Illogan Reserves.

Το εντυπωσιακό είναι πως στον τελευταίο αγώνα της (27/11) παρατάχθηκε με μόλις επτά παίκτες, όμως αντί να χάσει το ματς στα χαρτιά με 3-0 προτίμησε να αγωνιστεί, με το τελικό 0-22 εις βάρος της να αποτελεί τίτλο τιμής για την ομάδα σύμφωνα με τον προπονητή της Άλαν Ντάβενπορτ.

"Είναι δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις μόνο επτά παίκτες και όχι τερματοφύλακα. Ένα από τα παιδιά έκατσε κάτω από την εστία και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Ξέρω ότι το πιθανότερο είναι να γελούν όλοι μαζί μας αλλά εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Θα εξακολουθήσουμε να παίζουμε κάθε εβδομάδα και να ανταποκρινόμαστε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε", τόνισε με δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας που εδρεύει σε ένα χωριό της Κορνουάλης, για να συμπληρώσει:

"Κάποιοι από τους παίκτες δεν είναι τόσο καλοί, οπότε είναι χαρούμενοι και μόνο που αγωνίζονται. Δεν μπορούν να παίξουν σε άλλη ομάδα.

Θα πρέπει να τους απονεμηθεί βραβείο Fair Play που κατεβαίνουν σε όλα τα παιχνίδια. Θα ήταν εύκολο να τα παρατήσουν και να σκύψουν το κεφάλι, όμως το παλεύουμε.

Πέρυσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και τώρα παίζουμε απέναντι σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όμως οι παίκτες που έχουν χτίσει τη φετινή ομάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είμαστε η χειρότερη ομάδα στη χώρα".

Πέρα από τους δύο παραπάνω διασυρμούς, η Madron FC έχει επίσης ήττες με 11-0, 16-0, 20-1 και 27-0, όμως το εντυπωσιακό είναι πως δεν βρίσκεται στον πάτο της Cornish Mining League, με την "ξεχωριστή" αυτή θέση στη βαθμολογία να ανήκει στην Storm FC, από την οποία αφαιρέθηκαν πόντοι επειδή δεν κατέβηκε σε ένα ματς στις αρχές της σεζόν.

Αν οι παίκτες της Madron FC, που στην ουσία είναι μαθητές του χωριού και θαμώνες της τοπικής παμπ, θέλουν να παρηγορήσουν τους εαυτούς τους, τότε θα πρέπει να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να βρουν ανάλογες ομάδες που έχουν γράψει ιστορία με... μελανά γράμματα.

Η μία είναι η αυστριακή Union Niederkapel, η οποία κατάφερε το 1981 να τελείωσει τη σεζόν στη χώρα της με 22 ήττες σε ισάριθμα ματς και ρεκόρ τερμάτων 8-216, ενώ το απόλυτο ρεκόρ το έχει η Burton Brewers από το 2001, με 11 ήττες σε ισάριθμα ματς και ρεκόρ τερμάτων 3-234.

Επιστροφή Ελάνο στη Βραζιλία

Μετά από πέντε χρόνια με καλές και κακές στιγμές στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Ελάνο επιστρέφει στην πατρίδα του. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με τη Σάντος και θα παρουσιαστεί επίσημα την Κυριακή.

Τα οικονομικά στοιχεία της μεταγραφής δεν έγιναν γνωστά.

Ο Ελάνο είναι 29 ετών και πριν αγωνιστεί στη Γαλατασαράι, που ήταν και ο προηγούμενος σταθμός της καριέρας του, είχε περάσει από Σαχτάρ και Μάντσεστερ Σίτι.

Αλλαγή ώρας στο Ηρακλής-Παναθηναϊκός

Δεκτό έκανε ο ΕΣΑΚΕ το αίτημα του Ηρακλή για αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης Ηρακλής-Παναθηναϊκός, για την έβδομη αγωνιστική της Α1. Έτσι, ο «Γηραιός» θα υποδεχθεί τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, αντί στις 17:00 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι «κυανόλευκοι» με την συγκεκριμένη κίνηση, ήθελαν να δώσουν τη δυνατότητα στους φιλάθλους τους που θα βρεθούν στο Ιβανώφειο, να μεταβούν στο Καυτανζόγλειο για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ του Ηρακλή και του Εργοτέλη για τη 13η αγωνιστική της Super League (17:15).

Οι εκλεκτοί του Χιμένεθ

Με σχήμα 4-3-3 και τους Μπερνς, Σκόκο και Λυμπερόπουλο επιθετική τριπλέτα θα παρατάξει την ΑΕΚ στο Σπλιτ απέναντι στην Χάιντουκ, ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ανακοίνωσε τους 11 εκλεκτούς του στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Σάχα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, έχοντας δεξιά του τον Γιάχιτς και αριστερά του τον Καράμπελα. Μανωλάς και Δέλλας θα αποτελέσουν για μία ακόμη φορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ Ντιόπ, Μάκος και Γκέντσογλου θα αναλάβουν τη δύσκολη δουλειά στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Εκτός αποστολής ο Σνάουτσνερ

Με ένα σημαντικό πρόβλημα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης, απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Εuropa League, ο ΠΑΟΚ. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δεν κατάφερε να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα καθώς λίγο πριν το τέλος της προπόνησης την Τετάρτη αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε και αποκλείστηκε από την αποστολή η όποια αποτελείται από τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζααρ, Πάμπλο Γκαρσία, Φιλομένο, Ιβιτς, Βιερίνια, Βιτόλο, Ζουέλα.

Ο Ζουέλα αναμένεται να πάρει τη θέση του Σνάουτσνερ στο αρχικό σχήμα του "δικεφάλου" του βορρά ενώ Τσιρίλο, Κοντρέρας και Σακελλαρίου θα είναι οι υπόλοιποι τρεις της αμυντικής γραμμής.

Πληρώνει ο Μαρινάκης για Δαλουκα

Πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ κλήθηκε να καταβάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε καταφερθεί μέσω δηλώσεων κατά του Γιώργου Δαλούκα, μετά τον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό και είχε απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ μέσω υπομνήματος.
Με το ίδιο χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση-απάντηση που είχε εκδώσει κατά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού και προέδρου της Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Με την υπ' αριθμ. 367/30-11-2010 απόφασή της επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) για δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών (αγώνας Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου της 2-10-2010).
2. Με την υπ' αριθμ. 368/30-11-2010 απόφασή της επιβάλλει στον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) για δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών (αγώνας Άρης-Παναθηναϊκός της 11-9-2010).
3. Με την υπ' αριθμ. 369/30-11-2010 απόφασή της απαλλάσσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσμενείς κρίσεις εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (2-10-2010)».

Ο Καλόπουλος στο Καβάλα - Ολυμπιακός

Τον Δημήτρη Καλόπουλο όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει τη σπουδαιότερη αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής, ανάμεσα στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό.
Τον αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ στο Περιστέρι θα σφυρίξει ο Γιώργος Σταθόπουλος ενώ στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Πανσερραϊκού, θα βρεθεί ο Σταύρος Μάνταλος. Η είδηση που προκύπτει είναι πως ο Τάσος Σιδηρόπουλος έμεινε ατιμώρητος για την κακή διαιτησία του στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού καθώς ορίστηκε στο παιχνίδι Λάρισα-ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι ορισμοί:
Ηρακλής-Εργοτέλης
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ελευθερίου (Αθηνών)
Πανιώνιος-Κέρκυρα
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Δημόπουλος (Μακεδονίας)
Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Φαντόπουλος (Πειραιά)
Ατρόμητος-ΑΕΚ
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Γεωργαράκος (Αθηνών)
Άρης-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
Λάρισα-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Γούκος (Ηπείρου)
Καβάλα-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Kαμπάνα" στον ΠΑΟΚ

Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε στον ΠΑΟΚ η UEFA για την προσωρινή διακοπή του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να ενημερώσει και να καταστήσει σαφές ότι ενόψει του αυριανού αγώνα εναντίον της Club Brugge KV για την 5η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League απαγορεύεται βάση του πειθαρχικού κώδικα της UEFA:
* Η χρήση και ρίψη εντός του αγωνιστικού χώρου βεγγαλικών, πυρσών, κροτίδων, αντικειμένων.
* Η χρήση laser κατά τη διάρκεια του αγώνα.
* Η χρήση φανών - αερόστατων πριν, κατά και μετά το τέλος του αγώνα.
* Η είσοδος εντός του αγωνιστικού χώρου ακόμη και μετά από τη λήξη τoυ αγώνα.
* Η επίδειξη επιγραφών ή πανό με εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

Τα παραπάνω καταγράφηκαν από τον παρατηρητή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Villarreal και η παραβατική συμπεριφορά, μικρής μερίδας φιλάθλων μας, οδήγησαν στην επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί και ξέρει να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, χωρίς ακραίες συμπεριφορές που μπορούν να επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερες ποινές, οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην τιμωρία της έδρας μας, για τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα.
Ενημερώνουμε τον κόσμο μας, ότι εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από το εκδοτήριο του γηπέδου της Τούμπας από τις 10 το πρωί μέχρι και την έναρξη του αγώνα, οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:30.
Παρακαλούνται να προσέλθουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στο γήπεδο, καθώς θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δε φέρει εισιτήριο.
Η πρόσβαση στα παιδιά χωρίς εισιτήριο, οποιασδήποτε ηλικίας, ΔΕΝ επιτρέπεται. Παρακαλούνται επίσης οι φίλαθλοι να αφήνουν κενά τα διαζώματα στις θύρες. Παράλληλα θα γίνει έλεγχος και ενημέρωση του κόσμου από την εταιρία καταπολέμησης απομιμητικών προϊόντων του ΠΑΟΚ, που πωλούνται παράνομα γύρω από το γήπεδο της Τούμπας.
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ,
* Δώστε δύναμη στην ομάδα με τον τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε και μπορείτε.
* Προστάτεψε την ομάδα από ακραίες συμπεριφορές.
* Σεβαστείτε την φιλοξενούμενη ομάδα.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ"

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ PASSING GAME ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Μανόλη Αναγνωστάκη, «ό,τι υπήρξε πριν από τον Άγιαξ -το συνειδητοποιήσαμε ξαφνικά- υπήρξε η προϊστορία του ποδοσφαίρου. Μετά τον Άγιαξ φάνηκε πως υποχρεωτικά πια άνοιγε η ιστορία», γράφει με νόημα το 1984. Αν ο Άγιαξ της δεκαετίας του ’70 χώρισε την ιστορία του ποδοσφαίρου από την προϊστορία, και ο Άγιαξ του ’96 μας γνώρισε το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο τότε η Μπαρτσελόνα διαχώρισε τη νεότερη ιστορία του ποδοσφαίρου με αυτό του μέλλοντος. Από τη μία η Ρεάλ που, όπως και ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε, παίζει με τις πιθανότητες του ποδοσφαίρου, κλείνεται σε ένα αμυντικό 4-5-1 στο μισό γήπεδο και περιμένει να δημιουργήσει τρεις κλασσικές ευκαιρίες ευστοχώντας στη μία, και από την άλλη η Μπαρτσελόνα που σβήνει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη ότι γνωρίζουμε ως σήμερα εφαρμόζει το μπασκετικό passing game στο παιχνίδι της και ανοίγει έναν τελείως παρθένο κόσμο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τέλος οι ποδοσφαιριστές σημαίες που όλοι τους έψαχναν να τους βρουν και που μία ολόκληρη ομάδα έπαιζε για αυτούς. Τέλος οι Πελέ και οι Μαραντόνα και βεβαίως, τέλος οι «άμπαλοι» ποδοσφαιριστές που κρύβονται στο καλό σύνολο. Η μπάλα περνάει από τα πόδια κάθε ποδοσφαιριστή εξίσου, τα λάθη και οι σωστές ενέργειες αποτυπώνονται πλέον σε πραγματικά νούμερα και όχι σε ποσοστά. Το γήπεδο αλλάζει μέγεθος και από το 1/4 η μπάλα παίζεται σε ολόκληρο το γήπεδο ανάλογα με την περίσταση του 5λέπτου και όχι μονότονα σε 45λεπτα και 90λέπτα. Η μπάλα δε σηκώνεται για να γίνει κάποια back door (σέντρα), αλλά γυρίζει με υπομονή ώστε να βρεθεί η μπαλιά τρύπα που θα στείλει τον παίκτη απέναντι από το καλάθι (εστία). Και τέλος η κίνηση χωρίς τη μπάλα όπως στο καθαρό 4-3-3 με τους δύο εξτρέμ να αλλάζουν συνεχώς θέσεις είναι πλέον περιττό σε μία άμυνα που όλοι κρατούν τη θέση τους. Τελικά, I LOVE THIS GAME. Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

EUROPA LEAGUE -Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Πέντε ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους "32", κάτι που αναμένεται να κάνουν αρκετές ακόμη στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η οποία διεξάγεται σε δύο δόσεις, Τετάρτη και Πέμπτη.Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Στουτγκάρδη, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ και Πόρτο έχουν πάρει ήδη εισιτήριο, ενώ να θυμίσουμε πως στους "32" θα βρίσκονται και 8 ομάδες προερχόμενες από το Champions League.
 
Την Τετάρτη θα διεξαχθούν στις 20:00 τα ματς του 7ου, του 8ου και 9ου ομίλου, ενώ στις 22:05 αυτά του 1ου, του 2ου και του 3ου.

Την Πέμπτη θα διεξαχθούν στις 20:00 τα ματς του 10ου, του 11ου και του 12ου ομίλου, ενώ στις 22:05 αυτά του 4ου, του 5ου και του 6ου.

*Την Τρίτη (30/11) η UEFA παρουσίασε το λόγκο του τελικού της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Τετάρτη

(20:00)

7ος όμιλος
Ζενίτ - Άντερλεχτ
Χάιντουκ - ΑΕΚ

8ος όμιλος

Γιουνγκ Μπόις - Στουτγκάρδη
Μπρόντμπι - Χετάφε

9ος όμιλος
Μέταλιστ - Ντέμπρετσεν
Σαμπντόρια - Αϊντχόφεν

(22:05)

1ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - Ζάλτζμπουργκ
Λεχ Πόζναν - Γιουβέντους

2ος όμιλος
Ατλέτικο - Άρης
Ρόζενμπουργκ - Λεβερκούζεν

3ος όμιλος
Σπόρτινγκ - Λιλ
Γάνδη - Λέφσκι

Πέμπτη


(20:00)


10ος όμιλος
Ντόρτμουντ - Καρπάτι
Παρί Σ.Ζ. - Σεβίλλη

11ος όμιλος

Ουτρέχτη - Νάπολι
Στεάουα - Λίβερπουλ

12ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Μπεσικτάς
Ραπίντ Βιέννης - Πόρτο

(22:05)


4ος όμιλος
Βιγιαρεάλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ - Μπριζ

5ος όμιλος
Σερίφ - Άλκμααρ
ΜΠΑΤΕ - Ντιναμό Κιέβου

6ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λωζάνη
Παλέρμο - Σπάρτα Πράγας

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος όμιλος


1. Λεχ Πόζναν 7 (9-7)
2. Μάντσεστερ Σίτι 7 (7-5)
3. Γιουβέντους 4 (5-5)
4. Ζάλτζμπουργκ 2 (1-5)

2ος όμιλος

1. Λεβερκούζεν 8 (6-1)
2. Ατλέτικο 7 (6-3)
3. Άρης 4 (2-3)
4. Ρόζενμποργκ 3 (3-10)

3ος όμιλος

1. Σπόρτινγκ 9 (13-5)
2. Λιλ 5 (5-5)
3. Λέφσκι Σόφιας 4 (5-10)
4. Γάνδη 4 (7-10)

4ος όμιλος


1. ΠΑΟΚ 7 (3-2)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-1)
3. Βιγιαρεάλ 6 (3-4)
4. Μπριζ 2 (2-5)

5ος όμιλος

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 10 (10-4)*
2. Ντιναμό Κιέβου 7 (6-5)
3. Άλκμααρ 3 (4-9)
4. Σερίφ Τιρασπόλ 3 (4-6)

6ος όμιλος

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12 (12-1)*
2. Σπάρτα Πράγας 7 (9-9)
3. Παλέρμο 3 (4-9)
4. Λωζάνη 1 (4-10)

7ος όμιλος


1. Ζενίτ 12 (12-5)*
2. Άντερλεχτ 4 (5-5)
3. ΑΕΚ 4 (6-9)
3. Χάιντουκ Σπλιτ 3 (4-8)

8ος όμιλος

1. Στουτγκάρδη 12 (9-1)*
2. Γιουνγκ Μπόις 9 (8-5)
3. Χετάφε 3 (2-7)
4. Οντένσε 0 (4-10)

9ος όμιλος


1. Αϊντχόφεν 10 (8-2)
2. Μέταλιστ Κάρκιβ 7 (7-3)
3. Σαμπντόρια 5 (3-3)
4. Ντέμπρετσεν 0 (1-11)

10ος όμιλος


1. Σεβίλλη 9 (6-1)
2. Παρί Σ.Ζ. 8 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 5 (5-5)
4. Καρπάτι Λιέβ 0 (3-11)

11ος όμιλος

1. Λίβερπουλ 8 (7-2)
2. Στεάουα Βουκουρεστίου 5 (8-9)
3. Νάπολι 3 (4-6)
4. Ουτρέχτη 3 (2-4)

12ος όμιλος

1. Πόρτο 10 (8-2)*
2. Μπεσικτάς 7 (5-5)
3. Ραπίντ Βιέννης 3 (4-7)
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3 (2-5)

*με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους 32

Συνεργασία Ηρακλή με Cyta!

Σε σημαντική χορηγική συνεργασία προχώρησε η ΚΑΕ Ηρακλής… Η διοίκηση του «Γηραιού» ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη Cyta Ελλάδος, εταιρείας θυγατρικής του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

«Για μας κάθε συνεργασία με εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς είναι καλοδεχούμενη. Θέλουμε οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στον χορηγικό τομέα να είναι αντάξιες των προσδοκιών των χορηγών μας και εγγυόμαστε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τη Cyta Ελλάδος, που αποδεικνύει την ευαισθησία της στα αθλητικά και κοινωνικά θέματα», ανέφερε εμφανώς ικανοποιημένος μετά το «κλείσιμο» της συμφωνίας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Φώτης Θέος, ο οποίος θα απολαμβάνει πλέον τη στήριξη μιας ταχέως εξελισσόμενης εταιρείας, όπως είναι η Cyta Ελλάδος.

Πιάστηκαν στα χέρια Λέτο-Καραγκούνης

Επεισόδιο στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ανάμεσα στον Σεμπαστιάν Λέτο και στον Γιώργο Καραγκούνη. Ο Αργεντινός γρονθοκόπησε τον συμπαίκτη του μετά από σκληρά μαρκαρίσματα του ενός στον άλλο στο οικογενειακό διπλό.
Με αφορμή ένα μαρκάρισμα του Σεμπάστιαν Λέτο στον Γιώργο Καραγκούνη πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του διτέρματος, οι δύο παίκτες ήρθαν στα χέρια και ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι τους χώρισαν άμεσα.
Παρόλα αυτά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδιωξε και τους δύο παίκτες από την προπόνηση και κλήθηκαν σε απολογία από την διοίκηση. Μάλιστα μέχρι να απολογηθούν οι δύο παίκτες θα προπονούνται ατομικά.
Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του ανεξαρτήτως ονόματος.

Αυξάνονται οι ελπίδες για Τόρο-Μέλμπεργκ

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού, σχετικά με την συμμετοχή των Βασίλη Τοροσίδη και Όλοφ Μέλμπεργκ απέναντι στην Καβάλα.
Οι δυο ποδοσφαιριστές φαίνεται πως θα προλάβουν το ματς της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καθώς την Τετάρτη αύξησαν ρυθμούς και όλα δείχνουν πως συμπεριληφθούν στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» για το ματς του «Ανθή Καραγιάννη».
Ο Τοροσίδης έχει περισσότερες πιθανότητες να δώσει το «παρών» στον αγώνα με τους «αργοναύτες» και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο διεθνής Σουηδός αμυντικός από την πλευρά, έχει κάποιες ελπίδες, όμως δύσκολα ο Βάσκος τεχνικός θα ρισκάρει την συμμετοχή του στο ματς με την Καβάλα. Από εκεί και πέρα, ο Μάρκο Μπάντελιτς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στη μέση.
Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού εμφανίζεται καθησυχαστικό σχετικά με την κατάσταση του Σέρβου επιθετικού και τονίζει πως θα δώσει κανονικά το «παρών» στο ματς της Κυριακής. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Ραούλ Μπράβο, ενώ από την προπόνηση της Τετάρτης απουσίαζε ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος είχε πέσει θύμα διάρρηξης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ντιέγκο: «Δεν μετανιώνω»

Την καλύτερη επιλογή υποστήριξε πως έκανε ο Ντιέγκο, με το να μεταγραφεί στη Βόλφσμπουργκ. Ο μεσοεπιθετικός των «λύκων» δεν κατάφερε να «πιάσει» στην Ιταλία με τη φανέλα της Γιουβέντους και για το λόγο αυτό επέστρεψε στην Bundesliga, όπου είχε «φτιάξει» το όνομά του αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης.

«Αν έπρεπε να ξαναδιαλέξω, πάλι στη Βόλφσμπουργκ θα ερχόμουν» δήλωσε στο περιοδικό “Sport Bild”, ο Βραζιλιάνος χαφ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με μεγάλα ονόματα και η 13η θέση στο πρωτάθλημα μας αδικεί. Απλώς μας λείπει σταθερότητα και αυτοσυγκέντρωση».

Κληθείς να χαρακτηρίσει τον Στιβ ΜακΛάρεν είπε: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ο οποίος μας προετοιμάζει άψογα. Δεν είναι αυτός το πρόβλημα της ομάδας, αλλά εμείς οι παίκτες».

Η Μούσα του Brasileirao!



Η Νικόλ Μπαλς είναι 25 ετών, γεννημένη στις 15 Νοεμβρίου του 1985 στη Λονδρίνα του Παρανά της Βραζιλίας. Εργάζεται ως φωτομοντέλο (προφανές), τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια και αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες σελέμπριτις των βραζιλιάνικων σκανδαλοθηρικών εντύπων.
Άρχισε να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα στο χώρο της μόδας σε ηλικία 19 ετών, μετά από παρότρυνση φίλων της, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μείνουν απαθείς μπροστά στο ιδιαίτερα χυμώδες κορμί της (ύψος 1,70μ. με αναλογίες 93-61-92). Όταν σε εκπομπή της βραζιλιάνικης τηλεόρασης κάποιος ρεπόρτερ αναρωτήθηκε αν τα προσόντα της είναι φυσικά, εκείνη απάντησε: "Είμαι όπως με γέννησε η μάνα μου και προκαλώ όποιον θέλει να ελέγξει το κορμί μου για να αποδείξει το αντίθετο"! Η έκρηξη στην καριέρα της στο μόντελινγκ έγινε το 2007, όταν κέρδισε τον διαγωνισμό για τη "Μούσα" του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Βραζιλίας! Η Νικόλ εκπροσώπησε στον διαγωνισμό της Ατλέτικο Παραναένσε (ομάδα της οποίας είναι φανατική οπαδός) και συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων των επισκεπτών της αθλητικής ιστοσελίδας "Globoesporte.com", αφήνοντας στη δεύτερη θέση την εκπρόσωπο της Παλμέιρας και τρίτη εκείνη της Κρουζέιρο.Η συγκεκριμένη "νίκη" της εξασφάλισε συμβόλαιο με ένα μεγάλο πρακτορείο μοντέλων του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και μονοετή συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ford στη Βραζιλία. Πάντως, η χρονιά που έγινε ευρύτερα γνωστή στο βραζιλιάνικο κοινό ήταν το 2008, όταν παπαράτσι και ρεπόρτερ κουτσομπολίστικων εκπομπών και περιοδικών την εντόπισαν σε ξενοδοχείο του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρέα με ένα από τα πιο άτακτα παιδιά των γηπέδων του πλανήτη. Η Νικόλ πέρασε μια νύχτα με τον άπιστο Ρονάλντο, μόλις δύο μήνες μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε ο τελευταίος με τρεις τραβεστί ιερόδουλες!Ο Ρονάλντο γνώρισε τη Νικόλ σε ένα ξέφρενο πάρτι σε κλαμπ της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης και κλειδώθηκε μαζί της στο δωμάτιο από τις 4 τα ξημερώματα της μίας μέρας μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης!
Η επιστροφή της στο προσκήνιο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, με μια αισθησιακή φωτογράφηση που παραχώρησε στο περιοδικό "Playboy", αφήνοντας ελάχιστες πτυχές του κορμιού της στη φαντασία των αναγνωστών.

Τεννές: Έφυγα λόγω αποτελεσμάτων

Στα τελευταία άσχημα αποτελέσματα της Κέρκυρας απέδωσε την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Μπάμπης Τεννές. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως στην συνάντηση που είχε με τον Λυράκη, αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι των δυο πλευρών, καθώς διαπιστώθηκε διαφωνία και στην αξιολόγηση των παικτών. Ο Τεννές μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasposrts FM».
Αρχικά, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε για την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας: «Ήταν ξαφνικό και για εμένα. Έγινε μια συζήτηση, η άποψή η δική μου ήταν ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί. Η άποψη του κου. Λυράκη ήταν ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικό, αλλά δεν γίνεται καλή διαχείριση. Το θεώρησα σπόντα και αποχώρησα. Η αφορμή ήταν η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Η Κέρκυρα δεν άλλαξε τον τρόπο του παιχνιδιού της. Άλλαξαν τα αποτελέσματα. Ήρθαν κάποια αποτελέσματα τα οποία δεν επιθυμούσαμε. Δεν νομίζω ότι από την στιγμή που η Κέρκυρα επέστρεψε στην έδρα της έπρεπε να νικήσει τους πάντες. Ξέρετε ότι η Κέρκυρα έχει το μικρότερο μπάτζετ από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία. Έγινε προσπάθεια για να ενισχυθούν οι υποδομές και να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα. Στη συζήτησε είπα ότι ίσως εγώ να είμαι εμπόδιο σε κάποιες σκέψεις του κου. Λυράκη».
Και συμπλήρωσε για την επικείμενη συμφωνία της Κέρκυρας με τον Μπάντοβιτς: «Μάζεψα τα πράγματα μου πάω στην Αθήνα και βλέπουμε. Το ποδόσφαιρο μας έχει πολλούς παρατρεχάμενους. Αυτός είναι ο αντικαταστάτης μου. Εξαιρετικό παιδί. Πολύ καλός στη δουλειά του. Συνεργάστηκα μαζί του για περισσότερο από δύο χρόνια. Οι συνομιλίες μου με τον Μπάντοβιτς δεν σταμάτησαν ποτέ. Εάν το χρειαστεί είναι σίγουρο ότι θα μιλήσουμε».
Επίσης, αναφέρθηκε και στο εφετινό πρωτάθλημα: «Έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα αν βγάλουμε τις ομάδες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την Καβάλα, όλοι ο άλλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια αλλά οι άλλες ομάδες είναι πολύ κοντά. Είναι μικρές διαφορές. Κάποιες λεπτομέρειες φέρνουν τα αποτελέσματα. Αντιμετώπισα τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και εκεί δεν παίζεται. Ο Άρης δεν μου έκανε εντύπωση Ο ΠΑΟ δεν μου άρεσε για να είμαι ειλικρινής. Είναι όμως ο Παναθηναϊκός και μια ενέργεια ενός παίκτη μπορεί να κάνει την διαφορά».

Εκτός για ένα μήνα ο Μουσλίμοβιτς

Ως επιτυχημένη κρίθηκε η (νέα) επέμβαση που υποβλήθηκε στους κοιλιακούς ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς το πρωί της Τρίτης στο Μόναχο.
 Ο Βόσνιος, που ειδικά φέτος έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τραυματισμούς με συνέπεια να έχει χάσει την πλειοψηφία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ , θα μείνει εκτός δράσης για ολόκληρο τον Δεκέμβριο.
Πρόβλημα υπάρχει και με τον Ανίς Μπουσαϊντί αφού το πρόβλημα στο γόνατό του καθιστά μάλλον απαγορευτική την παρουσία του τόσο στον αγώνα με την Μπριζ όσο και στον Κυριακάτικο εκτός έδρας με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Τη θέση του Τυνήσιου θα πάρει ένας εκ των Σνάουτσνερ - Κοντρέρας.
Αν ο αντικαταστάτης του είναι ο Χιλιανός τότε ο «Μίρο» θα πάει αριστερά και θα προκύψει νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο από τους Τσιρίλο - Ζουέλα. Το ιατρικό δελτίο συμπληρώνει η αποχώρηση του Κώστα Χαλκιά από την προπόνηση της Τρίτης λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.
Στο μεταξύ, η τεχνική ηγεσία αποφάσισε πως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες θ' απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου, στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό.
Εξάλλου, όλα όσα έγιναν στον αγώνα της Τούμπας με τη Βιγιαρεάλ προκάλεσαν την ποινή χρηματικού προστίμου από την ΟΥΕΦΑ ύψους 40.000 ευρώ και την αυστηρότατη προειδοποίηση που μετέφερε αυτοπροσώπως ο Ράινερ Κοχ, μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πως αν υπάρξει οτιδήποτε μεμπτό στο αυριανό παιχνίδι είναι πολύ πιθανό η επόμενη ευρωπαϊκή αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν διατεθεί περίπου 17.000 εισιτήρια, ενώ από τους Βέλγους αναμένονται περίπου 150 άτομα.

Ο Jordan απαντά στον Lebron James

Το καλοκαίρι η μεταγραφή του στους Χιτ από τους Καβαλίερς αποτέλεσε τη σημαντικότερη σε όλο το ΝΒΑ. Παρόλα αυτά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και οι πρώτες μουρμούρες των οπαδών της ομάδας του Μαϊάμι έχουν αρχίσει.

Με αφορμή τη νέα διαφήμιση που έκανε ο Τζέιμς για την "Nike", στο ‘’youtube‘’ αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο ο δημιουργός, χρησιμοποιεί μια παλιότερη διαφήμιση της αυτού μεγαλειότητας, Μάικλ Τζόρνταν, -της ίδιας εταιρείας- στην οποία ο “Air” απαντά στα πολλά ερωτήματα του πρώτου.

Ονουάτσι: «Θα με νιώσει ο Σισέ!»

Ο θαυματουργός βραχύσωμος επιθετικός Μπέντζαμιν Ονουάτσι μιλάει για τον στόχο της Καβάλας, την κόντρα του με τον Σισέ, το ματς με τον Ολυμπιακό και προβλέπει τον εφετινό πρωταθλητή.
Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε πριν από 4 χρόνια, όταν με τη φανέλα του Ιωνικού έκανε το επιτυχημένο ντεμπούτο του στη Superleague, πετυχαίνοντας 7 γκολ, σε μία χρονιά όμως που η ομάδα της Νεάπολης υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική! Την επόμενη χρονιά, 2007-08, σκόραρε τον διπλάσιο αριθμό τερμάτων (14), αλλά η παραγωγικότητά του δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψει ο Ιωνικός στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακολούθησε μία χρονιά ως δανεικός στην Κύπρο, όπου με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα και με τα 8 σημαντικά γκολ που πέτυχε άνοιξε το δρόμο για τη μετέπειτα εξαιρετική πορεία της κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Champions League. To ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς τον βρήκε στην Καβάλα (με την οποία υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο) και ο Μάκης Ψωμιάδης δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την απόφασή του να φέρει στην ομάδα του. Στην εφετινή σεζόν, ο 26χρονος Νιγηριανός σέντερ φορ που γεννήθηκε στο Λάγος, αλλά έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ιταλική Ρετζιάνα (το 2004 και για έναν χρόνο ανήκε στο δυναμικό της Γιουβέντους), συνέχισε από εκεί που τελείωσε πέρυσι. Σκοράροντας 10 γκολ σε 28 αγώνες στην παρθενική του σεζόν με τους «Αργοναύτες», συνέβαλε τα μέγιστα στην εκπληκτική πορεία της Καβάλας στην περυσινή σεζόν. Φέτος έχει ήδη φτάσει τα επτά σε 12 και σίγουρα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Πολωνού τεχνικού Χένρικ Κάσπερτσακ. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, λίγη ώρα μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Καβάλας και σας παρουσιάζει τις απόψεις ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους και σπάνια ανοίγεται στον Τύπο...

- Για 3η σερί αγωνιστική έκανες και πάλι το... κομμάτι σου! Στον Βόλο πέτυχες το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και χάρισες στην Καβάλα τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο στη συνέχεια αποβλήθηκες επειδή έκανες μία άσεμνη χειρονομία...
«Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ στη διάρκεια του αγώνα γιατί μέχρι το τέλος του δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε... Πριν δεχτούμε το γκολ, έπρεπε να είχαμε σκοράρει τουλάχιστον δύο, γι‘ αυτό και ξέσπασα τόσο έντονα με την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης... Όπως και να ‘χει το πράγμα, η ενέργειά μου ήταν αδικαιολόγητη και αύριο-μεθαύριο (σ.σ.: Δευτέρα-Τρίτη), που θα συνειδητοποιήσω ότι δεν θα παίξω με τον Ολυμπιακό, πραγματικά θα στενοχωρηθώ πάρα πολύ... Το έχω ήδη μετανιώσει...»

- Το παιχνίδι πώς ήταν;
«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ δύσκολη ομάδα, με σωστό προσανατολισμό, παίζει καλό ποδόσφαιρο και με την εφετινή του πορεία μου θυμίζει λίγο το περυσινό μας ξεκίνημα... Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι σήμερα αξίζαμε τη νίκη γιατί παίξαμε καλύτερα! Και ο βαθμός της ισοπαλίας, όμως, δεν ήταν άσχημος...»

- Πολλοί θεωρούν ότι σε ατομικό επίπεδο είσαι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος...
«Δε συμφωνώ με αυτή την άποψη... Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια και νομίζω ότι νομίζω έχω ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά μου. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι είτε είναι άσχετος είτε μέχρι φέτος δεν με είχε παρακολουθήσει και δεν με ήξερε... Πέρυσι πέτυχα 10 γκολ, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα του Ιωνικού, πιστεύω ότι είχα κάνει αισθητή την παρουσία μου...»

- Πώς βλέπεις την εφετινή προσπάθεια της Καβάλας; Πέρυσι τερματίσατε στην 6η θέση, φέτος πουύ πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε;
«Νομίζω ότι στην εφετινή σεζόν έχουμε πολύ πιο βαθύ ρόστερ και περισσότερους ποιοτικούς παίκτες. Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας... Ήδη έχουμε ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο εφετινό πρωτάθλημα και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του 1ου γύρου, βρισκόμαστε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο βασικός μας στόχος είναι να πλασαριστούμε στην πρώτη πεντάδα, να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League».

- O δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;
«Πέρυσι κατετάγην 4ος στον πίνακα των σκόρερς, γι‘ αυτό και φέτος θέλω να φτάσω ψηλότερα... Μέχρι στιγμής έχω σκοράρει 7 γκολ και βρίσκομαι στη 2η θέση της σχετικής κατηγορίας... Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να φτάσω τον Τζιμπρίλ (σ.σ.: Σισέ) που έχει 12, αλλά αν συνεχίσω να σκοράρω με την ίδια συνέπεια και στον 2ο γύρο, πιστεύω ότι ίσως κάποια στιγμή νιώσει πιο καυτή την ανάσα μου (γέλια!!)»!

- Πέρυσι, αν και νεοφώτιστη η Καβάλα απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φέτος, έμελλε να υποδεχτείτε όλους τους μεγάλους στην έδρα σας πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος... Μετράτε ήδη δύο ήττες από Άρη (0-1) και ΠΑΟΚ (0-1), ήρθατε ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό (2-2) και την Κυριακή (05/12, 19.30), υποδέχεστε τον Ολυμπιακό...
«Το καλοκαίρι η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με έμπειρους και δοκιμασμένους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα όλοι στην Καβάλα να πιστεύουμε πολύ στις εφετινές μας δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαστε στην 3η θέση, όσο παίζουμε όμως δεν κοιτάμε την βαθμολογία, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι και τις δυσκολίες που θα μας δημιουργήσει ο εκάστοτε αντίπαλος! Με όλο τον σεβασμό στον Ολυμπιακό που φέτος είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι, είμαι σίγουρος ότι θα τον κοντράρουμε στα ίσια! Ποδόσφαιρο παίζουν κι αυτοί, ποδόσφαιρο κι εμείς... Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα!»

- Ποιο είναι το μυστικό σου στο σκοράρισμα;
«Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό! Προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο συγκεντρωμένος μπορώ, να διαβάζω τις φάσεις και να αξιοποιώ όσες περισσότερες ευκαιρίες μου προσφέρονται από τους συμπαίκτες μου... Ακολουθώ πάντα τη κίνηση της μπάλας και επιχειρώ να μαντέψω την πορεία της, έτσι ώστε είτε να βρει, είτε να τη βρω... Γενικά να βρίσκομαι την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση... Επίσης, όταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, αποκρυπτογραφώ πάντα τις κινήσεις και τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν στις φάσεις όλοι οι μεγάλοι σκόρερ και πάντα επιδιώκω να εμπλουτίζω το ρεπερτόριο των κινήσεών μου».

- Πώς βλέπεις το επίπεδο της εφετινής Superleague;
«Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται και καλύτερο, πιο ποιοτικό και πιο ανταγωνιστικό... Είμαι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζω πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και κάθε χρόνο η Superleague γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη! Όλες οι ομάδες επενδύουν συνεχώς σε καλούς ξένους ποδοσφαιριστές και το επίπεδό τους έχει ανέβει πάρα πολύ. Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, ενώ πιστεύω ότι έχουν μικρύνει και οι αποστάσεις με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες... Νομίζω ότι εφετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Μαρσελίνιο: «Μεγάλος βαθμός δυσκολίας στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης παραχώρησε ο Μαρσελίνιο Λέιτε. Ο Βραζιλιάνος τόνισε:


Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη SKODA ΞΑΝΘΗ, τέταρτο παιχνίδι που μαζεύει πόντους και πλέον έφτασε τους 14 βαθμούς…
"Έχουμε βρει την φόρμα μας και σταδιακά γινόμαστε καλύτεροι. Τώρα χρειάζεται να κερδίζουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, γιατί με το ξεκίνημα του β’ γύρου θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Πλέον υπάρχει σωστός συγχρονισμός στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές έχουμε συνηθίσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, όμως κάθε μέρα πρέπει να ανεβαίνουμε. Υπάρχει ηρεμία και πλέον δουλεύουμε πιο άνετα μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Ακολουθούν και τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, γιατί αξίζουμε να βρισκόμαστε πιο πάνω στη βαθμολογία."

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι στην Τρίπολη και η ομάδα πήρε το πρώτο της «διπλό»;
"Νομίζω ότι από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε ήταν δύσκολο να χάσουμε το παιχνίδι. Προσωπικά μου άρεσε που αλλάξαμε στυλ και γίναμε πιο επιθετικοί. Ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα και χαίρομαι που βοήθησα την SKODA ΞΑΝΘΗ σε ακόμη ένα παιχνίδι, έστω κι αν ήρθα από τον πάγκο."

Είναι τόσο δύσκολο το πρωτάθλημα όσο δείχνει η βαθμολογική κατάταξη;
"Ναι, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα το ελληνικό. Αλλά αυτό είναι το ωραίο στο ποδόσφαιρο. Ο βαθμός δυσκολίας και η μικρή διαφορά στη βαθμολογία. Όταν υπάρχουν τόσες ομάδες σε ένα μικρό γκρουπ, τότε από αγωνιστική σε αγωνιστική όλα μπορούν να αλλάξουν και κανείς δεν μπορεί να είναι άνετος και να αισθάνεται σιγουριά. Σε κάθε αγώνα πρέπει να αποδεικνύει κανείς την ανωτερότητά του."

Ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια για την ξανθιώτικη ομάδα, με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα…
"Ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά και η Καβάλα είναι πολύ καλές ομάδες κι έχουν γρήγορους παίκτες. Αρχικά, το παιχνίδι με τον Βόλο την Κυριακή χρειάζεται πολύ προσοχή. Εμείς όμως θέλουμε την νίκη για να συνεχίσουμε το σερί που έχουμε δημιουργήσει. Αν κερδίσουμε θα είναι η 3η συνεχόμενη επιτυχία και θα μας δώσει κι άλλους βαθμούς. Μπροστά μας υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου κι εκεί εστιάζουμε."

Είσαι τρία χρόνια στην Ελλάδα. Αγωνίστηκες και με την SKODA ΞΑΝΘΗ στην Superleague και με την Καλαμάτα στην Β’ Εθνική. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
"Γενικά η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει και καλούς παίκτες, υπάρχει ο κόσμος, υπάρχουν και τα χρήματα. Έχω παρατηρήσει όμως μία διαφορετική αντιμετώπιση όταν οι ομάδες πηγαίνουν να αγωνιστούν εκτός έδρας και παίζουν πιο συγκρατημένα, πιο αμυντικά. Όταν για παράδειγμα στη Βραζιλία μία ομάδα – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρή που πηγαίνει στην έδρα της μεγάλης – πάει να αγωνιστεί στην έδρα μιας άλλης, θεωρεί ευκαιρία να παίξει επιθετικά για να δείξει πράγματα. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει εδώ.

Πραγματικά απίστευτο το γκολ που έβαλες στον Πανσερραϊκό. Αλήθεια, πως το έκανες; Το είχες σχεδιάσει; Γνωρίζεις ότι έχει γίνει σχετικό αφιέρωμα στην Βραζιλία;
"Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για το γκολ αυτό που πέτυχα. Το είδε όλη η Βραζιλία! Είναι σημαντικό και για μένα και για την SKODA ΞΑΝΘΗ που την έμαθε περισσότερος κόσμος στην ιδιαίτερή μου πατρίδα. Αναφορικά με το πώς το πέτυχα, αρχικά πήρα την μπάλα έκανα κίνηση προς το κέντρο, έλεγξα τον χώρο για να κάνω πάσα αλλά δεν είχα επιλογές. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω, ο Έλλινγκτον έκανε μία κίνηση και τράβηξε τους παίκτες και ξαφνικά θα έλεγα, είδα μόνο την αντίπαλη περιοχή. Αφού πέρασα τους αμυντικούς κατάλαβα ότι μετά το τρέξιμο είχα δυνάμεις για να σουτάρω και τελικά σκόραρα!"

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η SKODA ΞΑΝΘΗ φέτος;
"Πιστεύω ότι θα πάμε ψηλά, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται νίκες και να ήμαστε αφοσιωμένοι στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί για να χαρεί κι άλλο ο κόσμος μας."

Φέτος η χρονιά ξεκίνησε κι όλα έδειχναν ότι θα είσαι βασικός. Όμως σταδιακά είχες χάσει τη θέση σου και τώρα στα δύο τελευταία παιχνίδια δείχνεις τις επιθετικές αρετές σου…
"Σε μία ομάδα δεν είναι μόνο ο κάθε Μαρσελίνιο, είναι όλη η ομάδα. Όταν υπάρχει σωστή ανάπτυξη και η μπάλα είναι στον Μαρσελίνιο, είναι λογικό να φανώ σε ένα παιχνίδι. Προσωπικά δεν είχα καλή ψυχολογία για ένα χρονικό διάστημα όμως με βοήθησαν αρκετά στη SKODA ΞΑΝΘΗ. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα και χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα."

Είσαι 23 χρονών και βρίσκεται ακόμη στα πρώτα βήματα της καριέρας σου. Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες μέχρι που φτάνουν;
"Δεν μπορώ να ξέρω. Κοιτάζω να προχωρώ βήμα – βήμα. Σίγουρα το Champions League είναι η κορυφαία διοργάνωση και θα ήθελα να παίξω εκεί. Πρώτα όμως θέλω να γίνομαι καλύτερος, να προσφέρω στην ομάδα μου και οι στόχοι της SKODA ΞΑΝΘΗ να υλοποιούνται."

Οι ικανότητές σου είναι πραγματικά μεγάλες. Που πιστεύει ο Μαρσελίνιο ότι πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο;
"Δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Πάντως πιστεύω ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να βελτιωθεί κυρίως στον αγωνιστικό χώρο. Με τα παιχνίδια αποκτά εμπειρία και σταδιακά μέσα από αυτά, ο καθένας μπορεί να γίνει καλύτερος."

Η σχέση σου με τους φιλάθλους είναι εξαιρετική. Τους προσφέρεις θέαμα, ενώ όταν πανηγυρίζεις δεν είναι λίγες οι φορές που φιλάς τη φανέλα ή που τους χαρίζεις την μπλούζα σου…
"Μ’ αρέσει να είμαι κοντά στον κόσμο. Απολαμβάνω να συμμερίζομαι την χαρά μου μαζί τους. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι ότι ο κόσμος του δίνει αυτή την οντότητα. Χάρη στον κόσμο το ποδόσφαιρο είναι αυτό που είναι. Τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια είναι μία ευκαιρία για τους φιλάθλους να έρθουν δίπλα μας και να μας βοηθήσουν. Κι εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε γκολ, να τα πανηγυρίσουμε και να κερδίσουμε!"

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Επιστροφή στις νίκες μέσα στη Μόσχα

Η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια περιέπλεξε την κατάσταση στην κορυφή του Δ' ομίλου της Ευρωλίγκας. Για να παραμείνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε τροχιά πρωτιάς θα πρέπει να φύγουν νικητές από τη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ η οποία παίζει απόψε (19:15, Novasports 3) την ύπαρξή της στη διοργάνωση.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα η πρωτιά του Δ' ομίλου για τον Παναθηναϊκό περνά -και- μέσα από τη Μόσχα. Μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει άλλα δύο εκτός έδρας ματς και το ένα είναι με την παραπαίουσα, αλλά πάντοτε υπολογίσιμη, ΤΣΣΚΑ.  Ο Σέρβος κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με εκείνο που έδειξαν στο ματς με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, με συγκέντρωση και στα 40 λεπτά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Σε ακόμη ένα ματς απών θα είναι ο τραυματίας, Αλεξ Μάριτς και από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" δεν αντιμετωπίζουν άλλο αγωνιστικό πρόβλημα.

Ο Ομπράντοβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλλαξε προπονητή, με τον Ντιμίτρι Σακούλιν να αντικαθιστά τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την Βαλένθια με τον Πέσιτς να παίρνει τη θέση του Χουσεΐν και μαζί το διπλό στο ΟΑΚΑ.

Οι Ρώσοι αποτελούν έως τώρα τη δυσάρεστη έκπληξη της διοργάνωσης, αφού με μία νίκη σε έξι αγώνες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Top-16. Και βέβαια, μιλάμε για την ομάδα με τις 8 διαδοχικές παρουσίες στο Final-4, οπότε, κάποια στιγμή αναμένεται η αντίδρασή της. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει περιθώρια για άλλη βαθμολογική απώλεια γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή του Παναθηναϊκού.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



 

Προειδοποιήσεις από Βενγκέρ

Ο Αρσέν Βενγκέρ θορυβήθηκε από την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Χαμ και τόνισε πως δεν σημαίνει ότι η Άρσεναλ επειδή είναι στα ημιτελικά τoυ Carling Cup θα πάρει και το τρόπαιο.Ο Αλσατός τεχνικός των Λονδρέζων θεωρείο σημαντικό το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει εμμονή: « Το βλέπουμε στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το είδαμε και από τη Γουέστ Χαμ. Μπορεί να χάσει οποιοσδήποτε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, εμείς. Πρέπει να δεχθούμε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις, παρά το ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά. Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι. Ο κόσμος μάς ζητάει πάντα παραπάνω πράγματα, και αυτό είναι φυσιολογικό. Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς είναι σημαντικό, αλλά να μη μας γίνει εμμονή».

Μ. Χάβος:"Προνόμιο να είσαι προπονητής του ΠΑΟΚ"

Για την μέχρι τώρα θητεία του στον πάγκου του ΠΑΟΚ μίλησε ο Μάκης Χάβος στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.
Ο Ιωακείμ Χάβος , όπως τον αναφέρει η διεθνής ιστοσελίδα , έξι εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης μιλάει για τις πρώτες του εμπειρίες, για τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και την πορεία της ομάδας στους ομίλους τους Europa League.
Ο 41χρονος τεχνικός δηλώνει λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και πιστεύει ότι η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη καλύτερη.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:
Πως βιώνετε την προπονητική σας καριέρα στον ΠΑΟΚ;
"Νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο άνθρωπο σαν κι εμένα να βρίσκομαι στο πόστο του πρώτου προπονητή σε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος για την πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και αισιόδοξος ότι στα μέλλον θα τα πάμε ακόμη καλύτερα”
Πως θα χαρακτηρίζατε την ανταπόκριση των παικτών στις προπονητικές σας κατευθύνσεις;
“Κρίνοντας από τα αποτελέσματα οι παίκτες μου αντιδρούν πολύ θετικά στη δουλειά που κάνω. Είναι πλεονέκτημα ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά λόγω της θητείας μου και από τη θέση του βοηθού και αποτελεί και για μένα μια έξτρα βοήθεια αφού γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας”
Ποιό είναι το προσωπικό σας στυλ κοουτσαρίσματος ;
“Μου αρέσει να δίνω στους παίκτες μου την ελευθερία να βελτιώνονται γιατί πιστεύω σε αυτούς και τις δυνατότητές τους. Αγαπώ το επιθετικό ποδόσφαιρο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αμελούμε ποτέ τα αμυντικά μας καθήκοντα και μου αρέσει να βλέπω την ομάδα μου να παράγει ελκυστικό θέαμα. Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι στιγμής υπο την καθοδήγησή μου ο ΠΑΟΚ έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο”.
Πόσο απολαυστικό είναι να έχεις για πρόεδρο ένα πραγματικό άνθρωπο του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης;
“Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να δουλεύω με έναν άνθρωπο που έχει παίξει για πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο έχοντας μια σπουδαία καριέρα και όντας αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004.Πλέον του ότι είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια Είναι πραγματικά προνόμιο για μένα για είμαι προπονητής στην ομάδα που ο Ζαγοράκης είναι προπονητής”.
Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις αναμετρήσεις κόντρα στην Βιγιαρεάλ;
“ Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την συνολική απόδοση της ομάδας . Στην Βιγιαρεάλ παρά την ήττα μας , η ομάδα απέδωσε καλά. Στην έδρα μας καταφέραμε να συνδυάσουμε ένα σταθερό παιχνίδι με μια νίκη. Εκείνο το βράδυ ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ενότητα . Ομάδα και φίλαθλοι ήμασταν ένα , δουλέψαμε μαζί και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη”.
Τώρα υποδέχεστε την Μπρίζ και στη συνέχεια επισκέπτεστε την Δυναμό Ζάγκρέμπ . Τι πιστεύεις για τα εναπομείναντα παιχνίδια ;
“Όλες οι ομάδες που μετέχουν στο Europa League είναι υψηλού επιπέδου. Δεν είναι καθόλου εύκολα παιχνίδια και οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί. Όταν αντιμετωπίσαμε την Μπρίζ στο Βέλγιο στο 1-1 ο αντίπαλός μας δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση και πιστεύω ότι στη Θεσσαλονίκη θα κατεβούν με αμυντικούς προσανατολισμούς. Ωστόσο και τα δυο ματς θα είναι σκληρά. Με την Δυναμό στη Θεσσαλονίκη, όπου πήραμε τη νίκη με 1-0 είχα εντυπωσιαστεί από την ικανότητα στις αντεπιθέσεις που είχαν οι αντίπαλοί μας. Πρέπει εν κατακλείδι και στα δυο ματς να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.
Πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να έχει τρεις ομάδες στο Γιουρόπα Λίγκ ;
“Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Το Champions League είναι πραγματικά πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση .Αλλά είμαι ικανοποιημένος βλέποντας την UEFA να προσπαθεί να αναπτύξει και το Europa League και να το κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικό. Αρκεί αν δει κανείς τις ομάδες που αποκλείονται από τους ομίλους ακόμη και αν έχουν συλλέξει αρκετούς βαθμούς. Για την Ελλάδα η παρουσία τριών ομάδων στην φάση ων Ομίλων είναι πολύ θετική και ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Διερευνητική επαφή για Μήτρογλου

Τον Κώστα Μήτρογλου φαίνεται ότι εχει βάλει στο μάτι ο Ηρακλής. Οι «κυανόλευκοι» που ψάχνουν επιθετική ενίσχυση, σύμφωνα με τις πληροροφίες που υπάρχουν «χτύπησαν την πόρτα» του Ολυμπιακού, κάνοντας μία πρώτη διερευνητική επαφή για την απόκτηση του έλληνα επιθετικού. Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, όμως ο «Γηραιός» εξέφρασε ήδη τις προθέσεις του.

«Πρέπει να δουλέψουμε στην αμυντική λειτουργία»

Την άποψη πως η Τότεναμ θα πρέπει να γίνει πιο ''σφιχτή'' στην αμυντική της λειτουργία αν θέλει να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας εξέφρασε ο Άλαν Χάτον.

Ο αμυντικός των «σπιρουνιών» έχει διαπιστώσει ότι η ομάδα του χαρίζει εύκολα γκολ:

«Φυσικά και σε ενοχλεί. Ως αμυντικός αυτό που θέλεις είναι να διατηρείς πάντα ανέπαφη την εστία σου. Είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε γιατί δεν θέλουμε να δίνουμε εύκολα γκολ. Αλλά είμαστε επιθετική ομάδα με πολλούς ικανούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές και είναι φυσικό κάποιες φορές να δεχόμαστε γκολ, νομίζω όμως ότι έχουμε δείξει χαρακτήρα και έχουμε ανατρέψει αποτελέσματα».

Ο Χάτον στη συνέχεια των δηλώσεων του αναφέρθηκε στις μικρές αποστάσεις που υπάρχουν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Πρέμιερ και στην επιθετικότητα που χαρακτηρίζει την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ένα παιχνίδι στην ισοπαλία, γιατί έχουμε μάθει να κυνηγάμε την επίθεση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πάντα επιδιώκουμε να σκοράρουμε και αυτό είναι καλό για τους οπαδούς. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πια οι τέσσερις μεγάλοι. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό πλέον και μιλάμε για έξι, επτά ή οχτώ ομάδες οι οποίες διεκδικούν θέση στην τετράδα, οπότε είναι πολύ σκληρό φέτος το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο και σταματήσουμε να δίνουμε εύκολα γκολ τότε δεν βλέπω τον λόγο να μην μείνουμε στις υψηλές θέσεις που βρισκόμαστε τώρα».

"Ποντικοι" στον Ριέρα

Θύμα κλοπής έπεσε ο Άλμπερτ Ριέρα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι ατυχίες για τον Ισπανό του Ολυμπιακού συνεχίζονται. Δεν του έφτανε ο τραυματισμός του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έπεσε θύμα κλοπής μέσα στο σπίτι του. Την ώρα που κοιμόταν άγνωστοι μπήκαν στην κατοικία του και έκλεψαν αντικείμενα. Φεύγοντας πήραν μαζί τους και αυτοκίνητα που ανήκουν στον Ριέρα. Ο ποδοσφαιριστής δεν έπαθε απολύτως τίποτα αλλά έχει συγκλονιστεί από το γεγονός.

Απεργούν οι παίκτες στην Ιταλία

«Κλειστόν» λόγω απεργίας των ποδοσφαιριστών θα μείνει το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου το πρωτάθλημα της Serie A. Η συνάντηση της ένωσης των επαγγελματιών παικτών με την ιταλική λίγκα για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας κατέληξε σε αδιέξοδο.

Οι σύλλογοι επιθυμούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να υποχρεώνουν παίκτες που δεν υπολογίζονται να προπονούνται χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα ή να τους υποχρεώνουν να παίρνουν μεταγραφή, κάτι που δεν αποδέχεται το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

«Η απόφασή μας να απεργήσουμε έρχεται ως συνέπεια της απόφασης της λίγκας να μην αποδεχτεί τις προτάσεις μας, να συζητήσει έξι από τα οκτώ αιτήματά μας και να απορρίψει αυτά της προπόνησης μακριά από την ομάδα και της υποχρεωτικής μεταγραφής», αναφέρει η ανακοίνωση της ένωσης των παικτών, ενώ ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα, δήλωσε πως «... η απόφαση για απεργία είναι ανεύθυνη και αδικαιολόγητη».

Τελευταία ελπίδα για να αποφευχθεί η απεργία το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή κατά την ακρόαση της υπόθεσης από την ιταλική ολυμπιακή επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση παρουσία των «αντιμαχόμενων» πλευρών.

Εάν χάσει στην («πύρινη») Τούμπα, φεύγει ο Κόστερ;

Προβλήματα έχει ο προπονητής της Μπριζ, Άντρι Κόστερ, αφού η πορεία τςη ομάδας του δεν είναι καθόλου καλή στο Βελγικό πρωτάθλημα. Δέχθηκε ένα ακόμη «χαστούκι» από τη σεντ Τρούιντεν με 2-1 και περισσότερο ενδιαφέρεται τώρα ο Κόστερ για το βελγικό πρωτάθλημα, παρά για την Ευρώπη. Φήμες πάντως από το Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εάν χάσει από τον ΠΑΟΚ αύριο στην Τούμπα, όπου ο λαός του ΠΑΟΚ (φωτό) θα δημιουργήσε τη γνωστή φοβερή ατμόσφαιρα, η πόρτα της εξόδου ανοίγει παρά τη στήριξη που του πρόσφερε με δηώσεις του ο πρόεδρος του Βελγικού συλλόγου Πολ Γιόνκερε.
«Δεν θα πρέπει να υπάρχουν φήμες για μία πιθανή παραίτηση του προπονητή ή του αθλητικού διευθυντή. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη… γωνία, αλλά διατηρούμε την πίστη μας στον προπονητή. Η συνεργασία ανάμεσα σε αυτόν και τους παίκτες είναι καλή. Η κατάσταση πρέπει να αλλάζει όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά δε βάζουμε προθεσμία».

Λα Κορούνια για Σαμαρά

Μετά τις Εσπανιόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λα Κορούνια ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Σαμαρά. Το συμβόλαιο του διεθνούς άσου τελειώνει το καλοκαίρι και η Σέλτικ είναι έτοιμη να δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.Η Λα Κορούνια ψάχνει απεγνωσμένα για έναν φορ και είναι πιθανόν να χτυπήσει την πόρτα της Σέλτικ τις προσεχείς μέρες.Ο Σαμαράς έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στο Νησί, αλλά δεν θα πει όχι στην μετακόμισή του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Απογοητευμένος ο Φέργκιουσον για τη βαριά ήττα από τη Γουέστ Χαμ

Ο αποκλεισμός από τη Γουέστ Χαμ στην προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας δεν ενόχλησε τόσο τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, όσο ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Η ήττα με 4-0 προκάλεσε απογοήτευση στον Σκωτσέζο τεχνικό ο οποίος είδε τους αναπληρωματικούς παίκτες που χρησιμοποίησε να μην αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.
"Σίγουρα, δεν το περίμενα αυτό. Εάν αναλύσετε τις φάσεις θα δείτε ότι τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν πολύ απλά, ήταν τρομερά γκολ για εμάς. Αυτά τα γκολ μας σκότωσαν. Δεν επιτρέπεται να δίνεις τόσο εύκολα γκολ σε αυτό το επίπεδο", δήλωσε ο Φέργκιουσον στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό του συλλόγου και πρόσθεσε:
"Είχαμε την κατοχή της μπάλας, χάσαμε μια-δυο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και μία καλή στο δεύτερο με το δοκάρι του Ομπερτάν. Αυτή ήταν μία άτυχη στιγμή. Είχαμε τον έλεγχο του ματς στο ξεκίνημα και παίζαμε καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι το σημείο στο οποίο άλλαξε η ροή του ματς ήταν στο ακυρωθέν γκολ που πετύχαμε. Ηταν καθοριστικό για αυτούς. Ξεσήκωσε τον κόσμο. Αλλά τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν φθηνά και κάποιοι από τους παίκτες μας είναι πολύ νέοι για να κουβαλήσουν αυτά τα λάθη και να συνεχίσουν να διεκδικούν τη νίκη".

Κούπερ: "Να παίξουμε όπως στο Λεβερκούζεν αλλά να πάρουμε κάτι"

Στις δυσκολίες του αποψινού αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στάθηκε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ο Αρης να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα."Πρέπει να ξεχάσουμε το πρωτάθλημα. Τώρα είμαστε στην Ευρώπη, δεν παίζουμε στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα από το πρώτο ματς με την Ατλέτικο στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να πρεσάρουμε, να είναι οι γραμμές κοντά και να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για κερδίσουμε στο Βιθέντε Καλντερόν. Μακάρι να κάνουμε ευκαιρίες. Το ποδόσφαιρο είναι τόσο μεγάλο που ουδείς πρέπει να το υποτιμά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς του Αρη και πρόσθεσε:

"Η ισοπαλία ίσως να μας βολέψει, αλλά δεν πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με αυτή τη νοοτροπία. Πρέπει να παίξουμε για τη νίκη. Με τη Μπάγερ στο Λεβερκούζεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και δεν πήραμε τίποτα. Τώρα κάτι πρέπει να πάρουμε αλλιώς θα μείνουμε εκτός διοργάνωσης".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ατλέτικο, Κίκε Φλόρες, τόνισε μεταξύ άλλων: "Γνωρίζουμε ότι ο Αρης παίζει την τελευταία του ευκαιρία στη διοργάνωση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στους τελευταίους αγώνες. Πιο πολύ ανησυχώ για την δική μου ομάδα παρά για τον αντίπαλο. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να παίξουμε καλά και απαιτητικά για να κερδίσουμε".

Χιμένεθ: "Οπως με τον Ολυμπιακό"

Να παίξει όπως με τον Ολυμπιακό είναι το κλειδί της ΑΕΚ για τον αποψινό αγώνα με τη Χάιντουκ στο Σπλιτ, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.
"Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς γιατί θέλω η ΑΕΚ να τα πάει καλά και στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Παίζουμε με έναν ποιοτικό αντίπαλο. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την καλή μας φόρμα, να βγάλουμε στο γήπεδο τα θετικά στοιχεία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα πάρουμε κάτι", είπε ο Ισπανός κόουτς της Ενωσης και πρόσθεσε:

"Έχουμε αγωνιστικά προβλήματα. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας δύο σημαντικούς παίκτες όπως είναι ο Καφές και ο Τζιμπούρ. Ωστόσο δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Δεν θα σταθώ στις απουσίες".
Από την πλευρά του, ο προπονητής της κροατικής ομάδας, Στάνκο Ποκλέποβιτς, είπε: "Είναι ένα ματς που θα κριθεί στο πάθος και στη δίψα για τη νίκη. Ελπίζω ο κόσμος μας να είναι ο 12ος παίκτης μας. Η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή και θα κάνει τα πάντα για να μας κερδίσει. Πρέπει να τη σεβαστούμε. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει το παιχνίδι."