Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Απεργούν οι παίκτες στην Ιταλία

«Κλειστόν» λόγω απεργίας των ποδοσφαιριστών θα μείνει το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου το πρωτάθλημα της Serie A. Η συνάντηση της ένωσης των επαγγελματιών παικτών με την ιταλική λίγκα για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας κατέληξε σε αδιέξοδο.

Οι σύλλογοι επιθυμούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να υποχρεώνουν παίκτες που δεν υπολογίζονται να προπονούνται χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα ή να τους υποχρεώνουν να παίρνουν μεταγραφή, κάτι που δεν αποδέχεται το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

«Η απόφασή μας να απεργήσουμε έρχεται ως συνέπεια της απόφασης της λίγκας να μην αποδεχτεί τις προτάσεις μας, να συζητήσει έξι από τα οκτώ αιτήματά μας και να απορρίψει αυτά της προπόνησης μακριά από την ομάδα και της υποχρεωτικής μεταγραφής», αναφέρει η ανακοίνωση της ένωσης των παικτών, ενώ ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα, δήλωσε πως «... η απόφαση για απεργία είναι ανεύθυνη και αδικαιολόγητη».

Τελευταία ελπίδα για να αποφευχθεί η απεργία το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή κατά την ακρόαση της υπόθεσης από την ιταλική ολυμπιακή επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση παρουσία των «αντιμαχόμενων» πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: