Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ονουάτσι: «Θα με νιώσει ο Σισέ!»

Ο θαυματουργός βραχύσωμος επιθετικός Μπέντζαμιν Ονουάτσι μιλάει για τον στόχο της Καβάλας, την κόντρα του με τον Σισέ, το ματς με τον Ολυμπιακό και προβλέπει τον εφετινό πρωταθλητή.
Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε πριν από 4 χρόνια, όταν με τη φανέλα του Ιωνικού έκανε το επιτυχημένο ντεμπούτο του στη Superleague, πετυχαίνοντας 7 γκολ, σε μία χρονιά όμως που η ομάδα της Νεάπολης υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική! Την επόμενη χρονιά, 2007-08, σκόραρε τον διπλάσιο αριθμό τερμάτων (14), αλλά η παραγωγικότητά του δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψει ο Ιωνικός στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακολούθησε μία χρονιά ως δανεικός στην Κύπρο, όπου με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα και με τα 8 σημαντικά γκολ που πέτυχε άνοιξε το δρόμο για τη μετέπειτα εξαιρετική πορεία της κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Champions League. To ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς τον βρήκε στην Καβάλα (με την οποία υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο) και ο Μάκης Ψωμιάδης δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την απόφασή του να φέρει στην ομάδα του. Στην εφετινή σεζόν, ο 26χρονος Νιγηριανός σέντερ φορ που γεννήθηκε στο Λάγος, αλλά έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ιταλική Ρετζιάνα (το 2004 και για έναν χρόνο ανήκε στο δυναμικό της Γιουβέντους), συνέχισε από εκεί που τελείωσε πέρυσι. Σκοράροντας 10 γκολ σε 28 αγώνες στην παρθενική του σεζόν με τους «Αργοναύτες», συνέβαλε τα μέγιστα στην εκπληκτική πορεία της Καβάλας στην περυσινή σεζόν. Φέτος έχει ήδη φτάσει τα επτά σε 12 και σίγουρα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Πολωνού τεχνικού Χένρικ Κάσπερτσακ. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, λίγη ώρα μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Καβάλας και σας παρουσιάζει τις απόψεις ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους και σπάνια ανοίγεται στον Τύπο...

- Για 3η σερί αγωνιστική έκανες και πάλι το... κομμάτι σου! Στον Βόλο πέτυχες το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και χάρισες στην Καβάλα τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο στη συνέχεια αποβλήθηκες επειδή έκανες μία άσεμνη χειρονομία...
«Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ στη διάρκεια του αγώνα γιατί μέχρι το τέλος του δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε... Πριν δεχτούμε το γκολ, έπρεπε να είχαμε σκοράρει τουλάχιστον δύο, γι‘ αυτό και ξέσπασα τόσο έντονα με την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης... Όπως και να ‘χει το πράγμα, η ενέργειά μου ήταν αδικαιολόγητη και αύριο-μεθαύριο (σ.σ.: Δευτέρα-Τρίτη), που θα συνειδητοποιήσω ότι δεν θα παίξω με τον Ολυμπιακό, πραγματικά θα στενοχωρηθώ πάρα πολύ... Το έχω ήδη μετανιώσει...»

- Το παιχνίδι πώς ήταν;
«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ δύσκολη ομάδα, με σωστό προσανατολισμό, παίζει καλό ποδόσφαιρο και με την εφετινή του πορεία μου θυμίζει λίγο το περυσινό μας ξεκίνημα... Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι σήμερα αξίζαμε τη νίκη γιατί παίξαμε καλύτερα! Και ο βαθμός της ισοπαλίας, όμως, δεν ήταν άσχημος...»

- Πολλοί θεωρούν ότι σε ατομικό επίπεδο είσαι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος...
«Δε συμφωνώ με αυτή την άποψη... Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια και νομίζω ότι νομίζω έχω ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά μου. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι είτε είναι άσχετος είτε μέχρι φέτος δεν με είχε παρακολουθήσει και δεν με ήξερε... Πέρυσι πέτυχα 10 γκολ, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα του Ιωνικού, πιστεύω ότι είχα κάνει αισθητή την παρουσία μου...»

- Πώς βλέπεις την εφετινή προσπάθεια της Καβάλας; Πέρυσι τερματίσατε στην 6η θέση, φέτος πουύ πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε;
«Νομίζω ότι στην εφετινή σεζόν έχουμε πολύ πιο βαθύ ρόστερ και περισσότερους ποιοτικούς παίκτες. Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας... Ήδη έχουμε ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο εφετινό πρωτάθλημα και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του 1ου γύρου, βρισκόμαστε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο βασικός μας στόχος είναι να πλασαριστούμε στην πρώτη πεντάδα, να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League».

- O δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;
«Πέρυσι κατετάγην 4ος στον πίνακα των σκόρερς, γι‘ αυτό και φέτος θέλω να φτάσω ψηλότερα... Μέχρι στιγμής έχω σκοράρει 7 γκολ και βρίσκομαι στη 2η θέση της σχετικής κατηγορίας... Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να φτάσω τον Τζιμπρίλ (σ.σ.: Σισέ) που έχει 12, αλλά αν συνεχίσω να σκοράρω με την ίδια συνέπεια και στον 2ο γύρο, πιστεύω ότι ίσως κάποια στιγμή νιώσει πιο καυτή την ανάσα μου (γέλια!!)»!

- Πέρυσι, αν και νεοφώτιστη η Καβάλα απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φέτος, έμελλε να υποδεχτείτε όλους τους μεγάλους στην έδρα σας πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος... Μετράτε ήδη δύο ήττες από Άρη (0-1) και ΠΑΟΚ (0-1), ήρθατε ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό (2-2) και την Κυριακή (05/12, 19.30), υποδέχεστε τον Ολυμπιακό...
«Το καλοκαίρι η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με έμπειρους και δοκιμασμένους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα όλοι στην Καβάλα να πιστεύουμε πολύ στις εφετινές μας δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαστε στην 3η θέση, όσο παίζουμε όμως δεν κοιτάμε την βαθμολογία, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι και τις δυσκολίες που θα μας δημιουργήσει ο εκάστοτε αντίπαλος! Με όλο τον σεβασμό στον Ολυμπιακό που φέτος είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι, είμαι σίγουρος ότι θα τον κοντράρουμε στα ίσια! Ποδόσφαιρο παίζουν κι αυτοί, ποδόσφαιρο κι εμείς... Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα!»

- Ποιο είναι το μυστικό σου στο σκοράρισμα;
«Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό! Προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο συγκεντρωμένος μπορώ, να διαβάζω τις φάσεις και να αξιοποιώ όσες περισσότερες ευκαιρίες μου προσφέρονται από τους συμπαίκτες μου... Ακολουθώ πάντα τη κίνηση της μπάλας και επιχειρώ να μαντέψω την πορεία της, έτσι ώστε είτε να βρει, είτε να τη βρω... Γενικά να βρίσκομαι την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση... Επίσης, όταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, αποκρυπτογραφώ πάντα τις κινήσεις και τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν στις φάσεις όλοι οι μεγάλοι σκόρερ και πάντα επιδιώκω να εμπλουτίζω το ρεπερτόριο των κινήσεών μου».

- Πώς βλέπεις το επίπεδο της εφετινής Superleague;
«Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται και καλύτερο, πιο ποιοτικό και πιο ανταγωνιστικό... Είμαι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζω πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και κάθε χρόνο η Superleague γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη! Όλες οι ομάδες επενδύουν συνεχώς σε καλούς ξένους ποδοσφαιριστές και το επίπεδό τους έχει ανέβει πάρα πολύ. Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, ενώ πιστεύω ότι έχουν μικρύνει και οι αποστάσεις με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες... Νομίζω ότι εφετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: