Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή στις νίκες μέσα στη Μόσχα

Η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια περιέπλεξε την κατάσταση στην κορυφή του Δ' ομίλου της Ευρωλίγκας. Για να παραμείνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε τροχιά πρωτιάς θα πρέπει να φύγουν νικητές από τη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ η οποία παίζει απόψε (19:15, Novasports 3) την ύπαρξή της στη διοργάνωση.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα η πρωτιά του Δ' ομίλου για τον Παναθηναϊκό περνά -και- μέσα από τη Μόσχα. Μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει άλλα δύο εκτός έδρας ματς και το ένα είναι με την παραπαίουσα, αλλά πάντοτε υπολογίσιμη, ΤΣΣΚΑ.  Ο Σέρβος κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με εκείνο που έδειξαν στο ματς με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, με συγκέντρωση και στα 40 λεπτά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Σε ακόμη ένα ματς απών θα είναι ο τραυματίας, Αλεξ Μάριτς και από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" δεν αντιμετωπίζουν άλλο αγωνιστικό πρόβλημα.

Ο Ομπράντοβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλλαξε προπονητή, με τον Ντιμίτρι Σακούλιν να αντικαθιστά τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την Βαλένθια με τον Πέσιτς να παίρνει τη θέση του Χουσεΐν και μαζί το διπλό στο ΟΑΚΑ.

Οι Ρώσοι αποτελούν έως τώρα τη δυσάρεστη έκπληξη της διοργάνωσης, αφού με μία νίκη σε έξι αγώνες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Top-16. Και βέβαια, μιλάμε για την ομάδα με τις 8 διαδοχικές παρουσίες στο Final-4, οπότε, κάποια στιγμή αναμένεται η αντίδρασή της. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει περιθώρια για άλλη βαθμολογική απώλεια γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή του Παναθηναϊκού.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: