Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«Πρέπει να δουλέψουμε στην αμυντική λειτουργία»

Την άποψη πως η Τότεναμ θα πρέπει να γίνει πιο ''σφιχτή'' στην αμυντική της λειτουργία αν θέλει να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας εξέφρασε ο Άλαν Χάτον.

Ο αμυντικός των «σπιρουνιών» έχει διαπιστώσει ότι η ομάδα του χαρίζει εύκολα γκολ:

«Φυσικά και σε ενοχλεί. Ως αμυντικός αυτό που θέλεις είναι να διατηρείς πάντα ανέπαφη την εστία σου. Είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε γιατί δεν θέλουμε να δίνουμε εύκολα γκολ. Αλλά είμαστε επιθετική ομάδα με πολλούς ικανούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές και είναι φυσικό κάποιες φορές να δεχόμαστε γκολ, νομίζω όμως ότι έχουμε δείξει χαρακτήρα και έχουμε ανατρέψει αποτελέσματα».

Ο Χάτον στη συνέχεια των δηλώσεων του αναφέρθηκε στις μικρές αποστάσεις που υπάρχουν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Πρέμιερ και στην επιθετικότητα που χαρακτηρίζει την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ένα παιχνίδι στην ισοπαλία, γιατί έχουμε μάθει να κυνηγάμε την επίθεση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πάντα επιδιώκουμε να σκοράρουμε και αυτό είναι καλό για τους οπαδούς. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πια οι τέσσερις μεγάλοι. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό πλέον και μιλάμε για έξι, επτά ή οχτώ ομάδες οι οποίες διεκδικούν θέση στην τετράδα, οπότε είναι πολύ σκληρό φέτος το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο και σταματήσουμε να δίνουμε εύκολα γκολ τότε δεν βλέπω τον λόγο να μην μείνουμε στις υψηλές θέσεις που βρισκόμαστε τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: