Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Χάβος:"Προνόμιο να είσαι προπονητής του ΠΑΟΚ"

Για την μέχρι τώρα θητεία του στον πάγκου του ΠΑΟΚ μίλησε ο Μάκης Χάβος στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.
Ο Ιωακείμ Χάβος , όπως τον αναφέρει η διεθνής ιστοσελίδα , έξι εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης μιλάει για τις πρώτες του εμπειρίες, για τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και την πορεία της ομάδας στους ομίλους τους Europa League.
Ο 41χρονος τεχνικός δηλώνει λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και πιστεύει ότι η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη καλύτερη.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:
Πως βιώνετε την προπονητική σας καριέρα στον ΠΑΟΚ;
"Νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο άνθρωπο σαν κι εμένα να βρίσκομαι στο πόστο του πρώτου προπονητή σε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος για την πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και αισιόδοξος ότι στα μέλλον θα τα πάμε ακόμη καλύτερα”
Πως θα χαρακτηρίζατε την ανταπόκριση των παικτών στις προπονητικές σας κατευθύνσεις;
“Κρίνοντας από τα αποτελέσματα οι παίκτες μου αντιδρούν πολύ θετικά στη δουλειά που κάνω. Είναι πλεονέκτημα ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά λόγω της θητείας μου και από τη θέση του βοηθού και αποτελεί και για μένα μια έξτρα βοήθεια αφού γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας”
Ποιό είναι το προσωπικό σας στυλ κοουτσαρίσματος ;
“Μου αρέσει να δίνω στους παίκτες μου την ελευθερία να βελτιώνονται γιατί πιστεύω σε αυτούς και τις δυνατότητές τους. Αγαπώ το επιθετικό ποδόσφαιρο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αμελούμε ποτέ τα αμυντικά μας καθήκοντα και μου αρέσει να βλέπω την ομάδα μου να παράγει ελκυστικό θέαμα. Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι στιγμής υπο την καθοδήγησή μου ο ΠΑΟΚ έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο”.
Πόσο απολαυστικό είναι να έχεις για πρόεδρο ένα πραγματικό άνθρωπο του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης;
“Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να δουλεύω με έναν άνθρωπο που έχει παίξει για πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο έχοντας μια σπουδαία καριέρα και όντας αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004.Πλέον του ότι είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια Είναι πραγματικά προνόμιο για μένα για είμαι προπονητής στην ομάδα που ο Ζαγοράκης είναι προπονητής”.
Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις αναμετρήσεις κόντρα στην Βιγιαρεάλ;
“ Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την συνολική απόδοση της ομάδας . Στην Βιγιαρεάλ παρά την ήττα μας , η ομάδα απέδωσε καλά. Στην έδρα μας καταφέραμε να συνδυάσουμε ένα σταθερό παιχνίδι με μια νίκη. Εκείνο το βράδυ ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ενότητα . Ομάδα και φίλαθλοι ήμασταν ένα , δουλέψαμε μαζί και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη”.
Τώρα υποδέχεστε την Μπρίζ και στη συνέχεια επισκέπτεστε την Δυναμό Ζάγκρέμπ . Τι πιστεύεις για τα εναπομείναντα παιχνίδια ;
“Όλες οι ομάδες που μετέχουν στο Europa League είναι υψηλού επιπέδου. Δεν είναι καθόλου εύκολα παιχνίδια και οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί. Όταν αντιμετωπίσαμε την Μπρίζ στο Βέλγιο στο 1-1 ο αντίπαλός μας δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση και πιστεύω ότι στη Θεσσαλονίκη θα κατεβούν με αμυντικούς προσανατολισμούς. Ωστόσο και τα δυο ματς θα είναι σκληρά. Με την Δυναμό στη Θεσσαλονίκη, όπου πήραμε τη νίκη με 1-0 είχα εντυπωσιαστεί από την ικανότητα στις αντεπιθέσεις που είχαν οι αντίπαλοί μας. Πρέπει εν κατακλείδι και στα δυο ματς να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.
Πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να έχει τρεις ομάδες στο Γιουρόπα Λίγκ ;
“Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Το Champions League είναι πραγματικά πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση .Αλλά είμαι ικανοποιημένος βλέποντας την UEFA να προσπαθεί να αναπτύξει και το Europa League και να το κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικό. Αρκεί αν δει κανείς τις ομάδες που αποκλείονται από τους ομίλους ακόμη και αν έχουν συλλέξει αρκετούς βαθμούς. Για την Ελλάδα η παρουσία τριών ομάδων στην φάση ων Ομίλων είναι πολύ θετική και ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: